Misschien zijn meerdere mensen die dit herkennen en graag zou ik willen weten wat jullie ervaringen zijn...
mijn hondje is nu mee als 2 jaar oud, en ik loop al een tijdje te denken aan een castratie, chemisch of operatie.
de reden waarom; meneer eet niet, is onrustig, buiten aan alle lantaarnpalen en grassprieten likken en vervolgens kwaad zijn als je hem meetrekt want hij staat dan enorm te klappertanden, hij heeft constant een vies piemeltje, en loopt hele dagen te drammen voor naar buiten.
vind get. een hele moeilijke beslissing want ik ben zelf niet voor castreren, maar vind het enorm sneu voor hem zelf.....hij wil maar hij mag niet...
wat zijn jullie ervaringen?
Krijgt hij veel geestelijke uitdaging?
wanneer ze dat niet veel hebben, concentreren ze zich meer op de teefjes om zo maar te zeggen.
Hier ook n reu die dit gedrag met 3,5j is gaan vertonen nadat we verhuisd zijn en in n buurt met veel teefjes gingen wonen.
Soms keek hij je dan ook aan met grote zwarte ogen en het leek echt wel dat hij zelf niet goed wist hoe zich te gedragen en zichzelf te kalmeren.
We hebben hem eerst chemisch laten castreren om te kijken hoe het zou werken voor hem aangezien hij erg onderdanig is en niet echt van zich af bijt.
En wij waren erg tevreden met het resultaat.
Toen we merkten dat het begon uit te werken, hebben we dan ook n afspraak gemaakt voor definitieve castratie en géén spijt van!
je hebt gekozen voor een reutje, alleen maar uitlaten heeft je hond geen voldoening van, grasprietjes ruiken, likkendbaardend de wandeling volbrengen, dat is niets voor een reu, ga er wat mee doen.
Het is natuurlijk jouw keuze om te castreren, maar tegenwoordig zijn dierenartsen niet zo meer een twee drie voor, leid je hond af, ga eens spelen met je hond op een rustige plek, en leid hem daar eens af met een leuk spel. is er medisch wat aan de hand, is castreren een must, maar er zijn zeker nadelen aan een castratie niet alleen maar voordelen, afleiden en iets leuks gaan doen met je hond, niet alleen maar uitlaten.
Wij hebben ooit een boxer reu gehad en de dierenarts zei toen ook als je hem laat casteren ,
worden ze rustiger want die was erg dominant tegen andere honden,
maar zeker spijt ervan heeft niets geholpen.
Nu hebben we een anderen hond is echt een watje dus dan moet je zeker niet casteren want je haalt de mannelijke hormonen weg dan,
ja die lekt ook maarja en ja buiten likt hij wel een aan een grasprietje en klappertand dan maar dat is prachtig om te zien.
laat je hond lekker uit en speel lekker met hem ook buiten.
groetjes poot lobbus
Het lijkt wel of je het over mijn hond hebt (een halfjaar geleden).
Wij hebben hem nadat hij bijna is aangereden omdat er ergens een loops teefje liep laten castreren. Ik was het helemaal zat. Dat was echt de druppel. Ik had namelijk ook lang getwijfeld.
Het is nu 5 maanden geleden en ik heb er geen moment spijt van gehad. Hij is gehoorzamer, eet eindelijk, omdat hij trek heeft kunnen we veel beter trainen, veel meer gefocust op mij.
Ik merk ook dat hij er zelf in zijn hoofd rustiger onder is, hij heeft gelukkig nog wel dezelfde energie!
Pff... Lastige.
Gijs is nu 1,5 en zit voor mijn gevoel op zijn hormonale hoogtepunt. Wordt er af en toe GEK van! Zit dus net als jij de twijfelen over (chemische)castratie.
@Willemijn, het extra met je hond bezig zijn hoeft niet te helpen. Ik doe erg veel hersenspelletjes met Gijs. Op het moment om de 4 uur wandelen, en dan tussendoor ook nog met zijn jolly egg in de tuin. Binnen slaapt hij, maar zodra hij buiten is.. wordt elk grassprietje afgelikt, kwijlen, klappertanden, neus in de lucht, elke hond wordt gezien als potentieel dek materiaal.. om zot van te worden..
Lees de andere reacties even mee..
Vind het inderdaad jammer dat er hier meteen wordt gereageerd dat de hond wss niet mentaal wordt uitgedaagd of beweging ern afleiding krijgt.
Je kan soms zo veel met je hond bezig zijn om hem af te leiden en bezig te houden maar dit is niet alitjd de oplossing.
Mijn reu altijd gewoond in een omgeving met reutjes en geen teven en nooit problemen! Verhuizen en enkel teefjes in de omgeving en hij veranderde echt wel
Je zag m soms echt naar je kijken en hij wist dan dat hij dingen deed die niet juist waren maar zn hormonen haalden de bovenhand en je merkte gewoon dat hij niet goed in zijn vel zat en dat het in zn kopke soms n echte warboel was.
Hier heb ik het wel niet gedaan wegens dominantie en op latere leeftijd.
Probeer het chemisch als je twijfelt en dan kan je nog altijd kijken of het resultaat is wat jullie wensen...
een goed alternatief, chemisch laten behandelen, en kijk dan eens wat je er van vind.
en nee ik zeg niet dat er geen uitdaging is, het is alleen maar dat ik een advies er aan geeft, zelf heb ik een reu gehad, een fokreu, en nimmer problemen ermee gehad.... heel veel uitdaging ermee gedaan, zwemmen, fietsen hardlopen, en tuurlijk wilde deze zeker naar de teefjes, maar opvoeding doet ook een boel.
als je hond echt er doodziek van wordt, niet meer willen eten, alleen maar achter de loopse teefjes aan wil, dan ga eens als je zo twijfelt voor chemische castratie, dat is terug te draaien. een aanrader voor je castreert, want dat kan nimmer meer terug gedraaid worden.
heb hele goede ervaringen met de chip....
zeker als die hormonen overuren draaien.....sjongejonge
daar helpt meer uitdaging echt niet tegen.....
dus ik zou gewoon een chip proberen.....bij mij gaf het prima resultaat.....
Castreren is zeker geen garantie dat het gedrag overgaat!
Als je het echt overweegt, dan zou ik het eerst chemisch proberen, want een operatie is niet meer terug te draaien.
Iedere hond is anders.
maar mijn advies en mijn idee is geestelijk uitdagen wanneer ze erg bezig zijn met teefjes.
dominantie wil ik het niet gaan noemen. Het is reuen gedrag en het eigenlijk een hele natuurlijke drang, dus eigenlijk normaal gedrag.
Mijn hond is nu 2,5 jaar en niet gecastreerd. Het is een hele lieve rustige hond, hij kan goed overweg met andere honden. Wel train in elke dag met hem, lichamelijk en geestelijk. En mijn ervaring is, is dat dat 1 van de reden is waarom mijn hond niet zo seksueel bezig is. Als hij een loopse teef geroken heeft, ruikt hij wel even wat langer aan het plasje, maar daar heb ik niet zo veel problemen mee. En eens in de zoveel tijd heeft hij een "natte droom". Maar dat kan ook gebeuren als hij gecastreerd zou zijn. Zo'n droom overkomt hem, hij kan er niks aan doen eigenlijk.
maar verder zit hij niet te piepen, of rondjes te draaien. Hij sloopt het huis niet en hij is nog nooit weg gelopen.
ik merk geen probleemgedrag bij hem. Okal heeft hij een teef geroken hij kan dan nog prima overweg met andere (intacte) reuen.
Heb zelfs een keer gehad dat sem los liep en we kwamen een loopse teef tegen en hij rook even en liep gewoon weer met mij mee, hij bleef niet bij die teef hangen. We gingen wat oefeningetjes doen en hij was de teef al weer helemaal vergeten.
Het is je eigen beslissing wat jij wilt doen met je hond. Je kan het proberen natuurlijk om te kijken of geestelijk uitdagen werkt. Maar als je hem wilt gaan castreren probeer het eerst op de gemische manier om te kijken wat het effect is. Dan kan je altijd nog terug! Als je het defenitief laat doen, en zijn karakter veranderd op een negatieve manier kan je spijt krijgen.
Bedankt voor de reacties!
Toch wel wel mensen die dit herkennen.....gelukkig!
En diegene met een chip, zijn jullie er blij mee dat je dat eerst hebt gedaan?
Ik kan alleen voor mezelf spreken natuurlijk, maar ik ben er heel erg blij mee dat ik het gedaan heb! mijn beide mannen hebben 2 keer een chip gehad om ze door die periode heen te helpen....
Nu zijn chips uitgewerkt en zijn ze wat ouder...en het gaat super.....
Zit hier met hetzelfde probleem ,, we doen leuke dingen maar meneertje heeft alleen maar oog voor teefjes zoeken nu heb ik aan een aantal mensen gevraagd is chemische castratie misschien de oplossing maar ze zeggen wat heb je te verlieZen met gewone castratie ? Dus ik zit ook in een dilema
Ik heb hier 2 reuen, 1 wel geholpen en 1 niet.
Diesel is geholpen die werd helemaal gek van de gierende hormonen in zijn lichaam, was niet meer bereikbaar liep iedere grasspriet af te likken en te kwijlen klappertanden de hele mik mak.
Daarnaast nog 2 maal gegrepen door een andere hond waardoor hij ook nog eens ging bedenken aanval is de beste verdediging.
Toen gekozen voor een chip (chemische castratie) en wat een verandering na een week of 5-6 van onrustige hond die van gekkigheid niet wist wat hij moest doen met die gierende hormonen naar een hond die weer bereikbaar en vrolijk werd waar weer normaal mee te trainen was.
Dus na dat de chip uitgewerkt raakte en hij weer langzaam aan terug viel in oud gedrag heb ik hem definitief laten helpen en nog geen moment spijt van gehad.
Sky is dus niet geholpen en wordt ook niet geholpen, hij klappertand wel wat en wil graag aan een sprietje likken maar hij is 99% minder in het gedrag dat Diesel was.
Wel merk ik dat er nu een hoop loopse teven zijn waardoor hij soms een beetje eigenwijs is maar het voordeel van een collie als je even een boze stem opzet luistert hij gelijk weer.
Ik ben dus van mening dat je goed naar de hond zelf moet kijken, je hebt altijd voor en tegenstanders.
Daarbij reageert de ene hond nu eenmaal een stuk heftiger dan de andere hond je kan het simpelweg niet met elkaar vergelijken.
Een hoop is te trainen, je hond hoeft echt niet tegen ieder boom/paal/struik te piessen als hij aan de lijn loopt.
Maar als je hond zo in beslag wordt genomen door de hormonen dan wordt hij er ook niet blij van, ik heb in ieder geval een hele leuke vrolijke hond voor terug gekregen en niet een vervelende hond die helemaal in beslag werd genomen door de hormonen.
Graag wil ik even reageren van wat heb je te verliezen met een gewone castratie.
een hond kan heel onzeker in zijn gedrag worden na een castratie. Bovendien ruikt je hond anders voor andere honden, waardoor honden op je hond zouden kunnen rijden. Ik zie dat je een klein hondje heb, dus als er een grote golden retriever op duikt lijkt me dat niet goed voor zo'n klein hondje.
bovendien als je een hond castreerd voordat hij is uitgegroeit kunnen er botvergroeiingen onstaat en de kans op HD is groter.
ze kunnen na een castratie incontinent raken. En ze zullen ook sneller kans hebben op tumoren.
daarom zou ik eerder een gemische castratie aanraden om te kijken of het gedrag gewensder is. En of het echt helpt.
en eigenlijk niet castreren voor hun 1e jaar.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?