Akita wat voor mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Ja en ontdekte laatst op show dat die ook in de prachtige rode Japanse akita kleur komen  ;-)  Als je op internet naar American akita's kijkt kom je die gek genoeg nooit tegen, terwijl ik op show in België bijna alleen maar rode zag (de Japanse en American gingen gescheiden de ring in, vandaar dat ik het ontdekte)

http://www.moonlightakita.com/images/Bridger2.7yr.jpg "


Jazeker! Hoewel er niet vaak gefokt wordt met deze kleur.
Ze zijn allemaal gekenmerkt door het zwarte masker.

Idaigo of Hadjime-Yoshi bijvoorbeeld:

Of Kumakura's Red Alert at Beaufleet

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

"
Zolang  de hond je vriendin maar op de 2de plaats ziet ,hoeft dit geen probleem te zijn en ook dat is een taak van de roedelleider ;-)
. "


Het respect van een Akita moet je verdienen, dat krijg je echt niet door hem te dwingen :-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Jazeker! Hoewel er niet vaak gefokt wordt met deze kleur.
Ze zijn allemaal gekenmerkt door het zwarte masker.

Idaigo of Hadjime-Yoshi bijvoorbeeld:
http://www.akitas.nl/images/onzehonden/americanakitareuen/daigo/daigoluik2007f2A.jpg
Of Kumakura's Red Alert at Beaufleet
http://www.beaufleet.be/foto/onze%20honden_our%20dogs/bobalu/DSC_3317_bew.jpg "


Wauw die onderste ;-) Dan heb ik wel geluk gehad op die show dan, want rood met wit masker is mijn favoriete kleur O-) was trouwens ook echt de beste show die ik tot nu toe heb bijgewoond want de akita's moesten voor ons in dezelfde ring als de chineesjes en wij zaten lekker recht voor de ring waar ze steeds stonden te wachten tot ze erin mochten. Heb de heeeele dag van die prachtige honden mogen genieten, hallelujah ;-)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Beetje bot.. maar begin er niet aan als beginnend honden bezitter.....

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Wauw die onderste  ;-)  Dan heb ik wel geluk gehad op die show dan, want rood met wit masker is mijn favoriete kleur  O-)  was trouwens ook echt de beste show die ik tot nu toe heb bijgewoond want de akita's moesten voor ons in dezelfde ring als de chineesjes en wij zaten lekker recht voor de ring waar ze steeds stonden te wachten tot ze erin mochten. Heb de heeeele dag van die prachtige honden mogen genieten, hallelujah  ;-) "


Ja he ;-) Maar mijn voorkeur gaat ook uit naar de Japanse O-)
Wat leuk! Je kan er echt uren naar blijven kijken!

Even off topic (sorry daarvoor) maar ondanks dat ik geen puppy meer in huis zal halen (Koji houdt namelijk niet van de meeste puppy's, veel te druk voor hem) vind ik het zo leuk om de verschillende lijnen te bekijken en te dromen over een puppy uit DIE lijnen met DIE ouders (van de Shiba's weliswaar)... ;-) Misschien iets voor in de verre, verre toekomst ;-)

honden page profiel AlexAlex

"

Reken de tijd dat je op de wachtlijst zal moeten staan ook mee, kan een tijdje (langer dan een jaar, anderhalf jaar...) duren.

Waarom wil jij per sé de Japanse Akita? En hoe zo neem je de Amerikaanse Akita niet in overweging?
Zie dat jij mijn berichtje bijna helemaal genegeerd hebt, terwijl ik je echt wel probeer te helpen en degene ben die van iedereen die gereageerd heeft, de meeste ervaring met de Japanse rassen (waaronder de Akita) heeft. Shiba's komen ook sterk overeen met dit ras, dus kan er wel over meespreken :-) "


.Ik heb jouw vraag niet genegeerd. Wel al gelezen. Maar niet voldoende kennis nog om hierop te reageren. Maar doe dit alsnog.

Ik ben heel erg aan het rondkijken. En zeker niet zo een van ik heb mijn  zinnen daarop gezet dus dat zal er komen. Koste wat het kost. Want ondanks dat ik relatief jong ben heb ik dit in mijn leven geleerd. Eigenwijs je eigen weg gaan en niet leren van de fouten en of wijsheden van anderen gaat je de kop kosten.

Maar ik ben ook iemand die vaak dingen lang op zich laat inwerken.
En daarom ook goed wil nadenken hoe op dingen te reageren. En  eerlijk gezegd weet ik dat nog steeds niet behalve dat ik er niet negatief tegenover sta. Alleen het enige dat ik er per direct op kan zeggen is dat mijn vriendin niet al te positief tegenover de grotere Amerikaanse Akita staat. Die wil liever de kleinere Japanse Akita of Shiba.

Betreffende wachttijd. Al zou het een jaar moeten duren. Of twee jaar.
Er is een bepaalde beslissing in mijn  leven waarvan ik op mijn 19e al overtuigd was dat ik het wilde maar pas op mijn 24st deed. Dit omdat ik al die tijd mijzelf goed wilde inlezen. En ervan zeker wilde zijn dat dit het juiste was om te doen voor mij. Dus al zou ik de hond (welk dit ook mag worden) over een twee jaar nog steeds niet hebben. Dan is dit voor mij geen bezwaar. Wat ik wel wil is als ik hem of haar straks aanschaf hij verzekerd een goed huis treft. Geen impulsieve koper die niet voor hem of haar kan zorgen op de manier dat hij of zij verdient. En als ik hier al lees is 2 uur wandelen per dag absoluut een must.

Dus ik moet kijken of dat gaat passen. En als ik er uiteindelijk zeker van ben dan pas verder gaan. Maar ondertussen ga ik wel verder op het onderwerk Akita in. Daar het mij bijzonder intrigeert.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Waar ik eerst woonde had iemand een Akita reu. Hij kon niet los, en was een nachtmerrie om tegen te komen omdat hij altijd de mijne wou aanvliegen. Wat dat betreft zijn ze volgens mij net zo intolerant als sommige "vechthonden". En dat is niet altijd handig als je een beginnende hondenbaas bent. En ook niet als je een hond deels neemt voor relaxte wandelingen.

Als je de mogelijkheid hebt om in meer afgelegen gebieden te wandelen hoeft dat geen probleem te zijn, maar heb je die mogelijkheid niet en ben je beperkt tot het park in de buurt, dan is dit misschien niet zo handig. Ook al niet omdat honden aan de lijn langer moeten lopen dan wanneer ze los kunnen.

Mijn hond kan niet los en is pas voldaan als ik 1,5 tot 2 uur per dag met hem loop. En dan ook echt loop, niet rondhangen op een veldje.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Ik heb jouw vraag niet genegeerd. Wel al gelezen. Maar niet voldoende kennis nog om hierop te reageren. Maar doe dit alsnog.

Ik ben heel erg aan het rondkijken. En zeker niet zo een van ik heb mijn  zinnen daarop gezet dus dat zal er komen. Koste wat het kost. Want ondanks dat ik relatief jong ben heb ik dit in mijn leven geleerd. Eigenwijs je eigen weg gaan en niet leren van de fouten en of wijsheden van anderen gaat je de kop kosten.

Maar ik ben ook iemand die vaak dingen lang op zich laat inwerken.
En daarom ook goed wil nadenken hoe op dingen te reageren. En  eerlijk gezegd weet ik dat nog steeds niet behalve dat ik er niet negatief tegenover sta. Alleen het enige dat ik er per direct op kan zeggen is dat mijn vriendin niet al te positief tegenover de grotere Amerikaanse Akita staat. Die wil liever de kleinere Japanse Akita of Shiba. "


Super dat je er zo de tijd voor neemt, dat is het beste wat je kan doen alvorens je aan dit (of een) ras begint.

De Amerikaanse mag even hoog zijn als de Japanse: 71 cm, het enige verschil is dat ze iets zwaarder kunnen wegen, maar dat komt pas na het karakter/temperament.

De Shiba is, zoals ik al zei, kleiner maar feller. Pittig hondje die zonder de juiste begeleiding door heel wat beginnersfouten snel probleemgedrag kan vertonen. Ik zou jullie adviseren om zeker niet af te gaan op het uiterlijk, en als jullie enkel (al waren het 'moeilijke') herders gewoon zijn is een Shiba niet een ras dat je zal bekoren, lijkt me. Natuurlijk kan ik daar niet over oordelen omdat ik jou niet ken, maar wou het toch even ter sprake brengen vooral omdat ik zelf een Shiba heb en het extra pijnlijk is om te zien hoe veel mensen een Shiba kopen omdat het 'kleine, mooie hondjes' zijn maar zich niet realiseren dat hun karakter STERKER is dan die van de Akita (Japanse en Amerikaanse) waardoor ze dus herplaatst worden of in het slechtste geval in een asiel belanden... zo staan er nu 20 op shibarescue.nl.

Denk er maar lang over na, en stel me gerust nog wat vragen!

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"

Het respect van een Akita moet je verdienen, dat krijg je echt niet door hem te dwingen :-) "


.Geldt dat niet voor elke hond ;-) dwingen ben ik trouwens geen voorstander van ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hier in onze buurt lopen er ook 3, waarvan 1 alleen met teefjes om kan gaan, de anderen zijn ook niet hondsociaal. Naar mijn idee zijn het heel zelfstandige honden, een pittig ras.

Naar mijn idee wel iets om rekening mee te houden.. Ik weet niet of het voor jou/jullie een probleem zou zijn mocht de hond niet meer overweg kunnen met andere honden?


Misschien kan je eens wat afspraken maken met mensen die akita's in huis hebben, en dan niet bij 1 iemand, maar bij meerdere.. en een paar keer meelopen met uitlaten etc. Dat maakt de keuze misschien makkelijker of het ras echt iets voor je is..

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

"
Betreffende wachttijd. Al zou het een jaar moeten duren. Of twee jaar.
Er is een bepaalde beslissing in mijn  leven waarvan ik op mijn 19e al overtuigd was dat ik het wilde maar pas op mijn 24st deed. Dit omdat ik al die tijd mijzelf goed wilde inlezen. En ervan zeker wilde zijn dat dit het juiste was om te doen voor mij. Dus al zou ik de hond (welk dit ook mag worden) over een twee jaar nog steeds niet hebben. Dan is dit voor mij geen bezwaar. Wat ik wel wil is als ik hem of haar straks aanschaf hij verzekerd een goed huis treft. Geen impulsieve koper die niet voor hem of haar kan zorgen op de manier dat hij of zij verdient. En als ik hier al lees is 2 uur wandelen per dag absoluut een must.

Dus ik moet kijken of dat gaat passen. En als ik er uiteindelijk zeker van ben dan pas verder gaan. Maar ondertussen ga ik wel verder op het onderwerk Akita in. Daar het mij bijzonder intrigeert. "


Als ik het zo lees komt het vast helemaal goed! Er zouden meer toekomstige hondeneigenaars zoals jou te werk moeten gaan, dan zou ik geen reden hebben om zo voorzichtig te doen ;-)

Heel veel succes!

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

"

.Geldt dat niet voor elke hond ;-) dwingen ben ik trouwens geen voorstander van ;-) "


Natuurlijk, maar voor de Akita zeker! Het zijn geen allemansvrienden zoals Goldens of Labs, je raakt hun vertrouwen een pak sneller kwijt bij een foutje. 
Haha, oke! Dan heb ik het stukje van de roedelleider fout geïnterpreteerd, excuses ;-)

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"

Natuurlijk, maar voor de Akita zeker! Het zijn geen allemansvrienden zoals Goldens of Labs, je raakt hun vertrouwen een pak sneller kwijt bij een foutje. 
Haha, oke! Dan heb ik het stukje van de roedelleider fout geïnterpreteerd, excuses ;-) "


.Geeft niet ;-) Maar zo voed ik mijn honden ook op .Op basis van een band met elkaar en in die relatie is het geven en nemen .;-)
Uiteraard moeten ze het wel niet te gek maken he ,want dan grijp ik eg wel in anders heb ik poppenkast thuis hihi lol

zijn wel mooie honden op die foto's;-)

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" .Geeft niet ;-) Maar zo voed ik mijn honden ook op .Op basis van een band met elkaar en in die relatie is het geven en nemen .;-)
Uiteraard moeten ze het wel niet te gek maken he ,want dan grijp ik eg wel in anders heb ik poppenkast thuis hihi lol "


Ik ook! Zo werkt het het beste hier bij ons :-)
En inderdaad, gewoon consequent zijn in alles (wat niet zo gemakkelijk is O-)) :-D

honden page profiel AlexAlex

Misschien wel handig om te melden waar ik nu sta op dit moment.

Waar ik ben heel blij mee ben is met alle tips en opmerkingen op dit forum.
Ik ben namelijk niet dit forum op gegaan om puur bevestigd te worden in mijn keuze. Ik ben dit forum op gegaan om mijn keuze te onderbouwen of mijzelf aan het twijfelen te laten brengen door wel overwogen kennis en ervaring.

En dat is exact wat mijn situatie nu is. Ik ben zeker niet gaan twijfelen aan mijn wens om een Akita te hebben. Het heeft mij zelfs nog meer geïntrigeerd. Het is een echte uitdaging en dat is wat mij zo trekt.

Wel twijfel ik of de Akita op dit moment een goede keuze voor mij is. Want zoals ik hier HEEL duidelijk lees is dat een gegarandeerd uur te weinig is per dag., En dat dit dus een gegarandeerde twee uur toch wel moet zijn.

En het niet moet zijn van ik ga het proberen zoals veel mensen doen. Het is namelijk een verplichting die je aan gaat. Geen computer die je uit zet als het je verveeld. Het is een dier met emoties en gevoel. En als je hem of haar tekort doet op wat voor manier heb je eigenlijk een verkeerde keuze gemaakt. En die situatie wil ik niet hebben.

Ik weet niet hoe mijn leefsituatie er over een jaar uit ziet. Niet nog drukker. Maar misschien wel rustiger. En misschien is dat wel een gegarandeerde rustiger en waarop ik kan zeggen. Ja ik ben eraan toe en kan het de hond beloven de tijd te geven die hij of zij verdient.

Intussen ga ik wel door met informatie inwinnen en lezen en lezen en lezen... Dat doe ik maar al te graag voordat ik maar één stap verzet.

Voeg graag en gerust opmerkingen toe.
Tot nu toe iedereen super hartelijk bedankt!!!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Misschien wel handig om te melden waar ik nu sta op dit moment.

Waar ik ben heel blij mee ben is met alle tips en opmerkingen op dit forum.
Ik ben namelijk niet dit forum op gegaan om puur bevestigd te worden in mijn keuze. Ik ben dit forum op gegaan om mijn keuze te onderbouwen of mijzelf aan het twijfelen te laten brengen door wel overwogen kennis en ervaring.

En dat is exact wat mijn situatie nu is. Ik ben zeker niet gaan twijfelen aan mijn wens om een Akita te hebben. Het heeft mij zelfs nog meer geïntrigeerd. Het is een echte uitdaging en dat is wat mij zo trekt.

Wel twijfel ik of de Akita op dit moment een goede keuze voor mij is. Want zoals ik hier HEEL duidelijk lees is dat een gegarandeerd uur te weinig is per dag., En dat dit dus een gegarandeerde twee uur toch wel moet zijn.

En het niet moet zijn van ik ga het proberen zoals veel mensen doen. Het is namelijk een verplichting die je aan gaat. Geen computer die je uit zet als het je verveeld. Het is een dier met emoties en gevoel. En als je hem of haar tekort doet op wat voor manier heb je eigenlijk een verkeerde keuze gemaakt. En die situatie wil ik niet hebben.

Ik weet niet hoe mijn leefsituatie er over een jaar uit ziet. Niet nog drukker. Maar misschien wel rustiger. En misschien is dat wel een gegarandeerde rustiger en waarop ik kan zeggen. Ja ik ben eraan toe en kan het de hond beloven de tijd te geven die hij of zij verdient.

Intussen ga ik wel door met informatie inwinnen en lezen en lezen en lezen... Dat doe ik maar al te graag voordat ik maar één stap verzet.

Voeg graag en gerust opmerkingen toe.
Tot nu toe iedereen super hartelijk bedankt!!! "


Hoi Alex,

Wat goed dat je zo inleest en vragen vooraf stelt. Compliment want vele slaan dit over. :-) gebruik de tijd inderdaad met meer lezen, informatie inwinnen en misschien eens mee wandelen met een wandeling ofso. Vind ik altijd leuk om beter de honden te kennen.

In jouw andere reacties viel mij de name Tara en Terka heel erg op. Werkt de eigenaaresse van deze inmiddels overleden hond en inmiddels nieuwe hond in een juwelierszaak waarvan zij de eigenaaresse ook is haha? Ik ken twee duiste herders met de naam Taraen Terka waarvan Tara inderdaad overleden is.

honden page profiel AlexAlex

"

Hoi Alex,

Wat goed dat je zo inleest en vragen vooraf stelt. Compliment want vele slaan dit over. :-) gebruik de tijd inderdaad met meer lezen, informatie inwinnen en misschien eens mee wandelen met een wandeling ofso. Vind ik altijd leuk om beter de honden te kennen.

In jouw andere reacties viel mij de name Tara en Terka heel erg op. Werkt de eigenaaresse van deze inmiddels overleden hond en inmiddels nieuwe hond in een juwelierszaak waarvan zij de eigenaaresse ook is haha? Ik ken twee duiste herders met de naam Taraen Terka waarvan Tara inderdaad overleden is. "


.
haha
Wat is de wereld toch klein!!! Dat is inderdaad mijn tante. En Tara dat was voor mij de liefste hond ooit. Wat heb veel van die hond gehouden.
Scheen ook omgekeerd zo te zijn. Als ik er was dan zorgde kwam ze altijd achter mij aan of als ze naar ons toe ging werd ze nerveus.
En bij begroeting werd iedereen vooral tot ergernis van mijn zus genegeerd en ging ze direct op mij af.
Haar foto hangt hier nu alsnog aan de muur.
Mocht je alsnog een keer in de buurt zijn op zaterdag. Dat Poolse meisje is mijn verloofde.
Geweldig hoe klein de wereld is!!!!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

.
haha
Wat is de wereld toch klein!!! Dat is inderdaad mijn tante. En Tara dat was voor mij de liefste hond ooit. Wat heb veel van die hond gehouden.
Scheen ook omgekeerd zo te zijn. Als ik er was dan zorgde kwam ze altijd achter mij aan of als ze naar ons toe ging werd ze nerveus.
En bij begroeting werd iedereen vooral tot ergernis van mijn zus genegeerd en ging ze direct op mij af.
Haar foto hangt hier nu alsnog aan de muur.
Mocht je alsnog een keer in de buurt zijn op zaterdag. Dat Poolse meisje is mijn verloofde.
Geweldig hoe klein de wereld is!!!! "


Haha nou dan is de wereld inderdaad klein zeg!! Zoals ik al hoorde was Tara inderdaad lieve hond. Is Terka toch ander karakter he haha. Ik ken haar omdat mijn moeder bij Het groentje werkt (de broodjes zaak) en zelf soms in de juwelier kom en keer met Terka kennis heb gemaakt omdat ik een groot herder liefhebber ben! Denk dat ik je verloofde wel keer gezien heb. Wat grappig zeg, kleine wereld!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik zou zelf ook meer uitkijken voor jouw allergie,ben zelf heel erg allergisch en heb juist het omgekeerde ondervonden,dat vooral de poolhonden en oerhonden meer reactie uitlokken,en ook de kortharige rassen.
Ook niet vergeten dat juist deze rassen heel erg ruien!een vriendin van mij heeft een akitateefje.

Als ik jou was zou ik eerder kijken naar meer hypo allergene honden,omdat je daar ook minder last van zal hebben.

Voor de rest ook uitkijken met het gedrag aangezien ze niet hondsociaal zijn.dit kan inhouden dat je nergens op bezoek kab gaan bij mensen met honden.en dat je ook geen opvang kan regelen bij mensen met honden.ook opletten als je wandelt enz...voor mij zou dit een no go zijn,tenzij je dit er compleet bij neemt.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Ik wil juist lekker in de zomer uren door het bos wandelen. "


Vergeet niet dat je dit in de winter ook zal moeten doen! Maar een uurtje wandelen omdat het vriest, sneeuwt of hagelt zal waarschijnlijk niet voldoende zijn voor dit ras. Let er ook op dat je veel van huis zal zijn met de hond naast je werk. Als je verloofde het dan niet altijd ziet zitten om mee te gaan zullen jullie ook vaak gescheiden leven. Ik weet dat dit drastisch lijkt maar geloof me, ik schrok er ook van in het begin hoe groot deze impact is.

Verder laat je ons weten dat je van hun uiterlijk houdt maar wat in hun uiterlijk spreekt je juist aan? Het feit dat ze op vosjes lijken? De oranje en witte kleur? De krulstaart? De spitse oren? Leg misschien ook eens uit waarom je de Japanse Akita boven de Amerikaanse lijkt te verkiezen?

Laat me ook nogmaals zeggen dat hun vacht NIET hypo-allergenisch is, iemand die allergisch is aan honden zal hoogstwaarschijnlijk ook allergisch zijn aan de Akita Inu. De enige manier om dit echt te controleren is om bijvoorbeeld enkele dagen te leven bij iemand die één of meerder Akita's heeft. Bezoekjes aan fokkers duren vaak niet lang genoeg om de reactie uit te lokken die je wel zal krijgen als er eentje bij je thuis woont. Ze verliezen ook hopen vacht tijdens de rui, vuilzakken vol zonder overdrijven.

Fijn dat je graag de uitdaging zou aangaan, dat is al een goede instelling om mee te beginnen. Weet wel dat deze uitdaging jaren van consequentie vereist want Akita's worden traag volwassen. Jij en je verloofde zullen dus jaren aan hetzelfde eind moeten trekken (goede relatie oefening trouwens!) of er gaan strubbelingen komen. Bespreek dus ook goed met haar of zij dit ook ziet zitten. Heeft ze dit topic ook meegelezen? Op zich denk ik wel dat jullie de juiste capaciteiten in huis hebben al is dat moeilijk te beoordelen via een forum natuurlijk.

Werk je trouwens voltijds? Ik weet niet wat soort job je doet maar hou in gedachten dat je Akita misschien niet los zal kunnen dus zit je steeds met een lijn op je werk. Indien je in een kantoor zit kan je ook niet verwachten dat ie even rustig gaat liggen slapen, voor hetzelfde geld heeft ie net dan zin om alle dossiers even overhoop te halen. Ga in elk geval steeds uit van het ergste, het kan zelfs zijn dat de hond later niet meer welkom is op je werk of je verandert van werk. Heb je dan een back-up plan voor je maatje?

Het is trouwens super dat je er zo mee bezig bent en welke hond je ook kiest, hij of zij zal vast een prachtig mandje vinden bij jou. Heb je ondertussen al enkele fokkers kunnen mailen of contacteren voor een bezoekje? Ook zij kunnen je helpen met je vragen en eventuele twijfels wegnemen. Ga zeker naar twee of drie onafhankelijke fokkers en stel hen dezelfde vragen om te zien of deze overeenkomen. Soms heb je nog wel eens fokkers die 'hun ras' gewoon aanprijzen om de pups kwijt te raken.

In elk geval superfijn dat je ons op de hoogte houdt en ik hoop dat je het perfecte maatje vindt in de Akita of een ander ras van je keuze. Alleen jij en je verloofde kunnen voelen wat juist zit en wat niet, wij kunnen enkel adviseren en je de slechte kantjes tonen die je erbij zal moeten nemen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hoi Alex! 

Vooreerst vind ik het heel fijn om te lezen dat je er goed over nadenkt!! Een akita is heel wat. En zeker niet een gemakkelijke hond. 1uur per dag met de hond bezig zijn is voor veel honden moeilijk. Beide personen die fulltime werken .. Dat wordt lastig maar als je ouders er in kunnen bijspringen ... Is dat te regelen! 

Ik lees dat je twijfels hebt bij je keuze 
Ik wil graag nog twee rassen voorstellen 
De wolfsgrauw keeshond en de Finse lappenhond ! 

Ik heb een kleine keeshond. Super toffe honden, heel baasgericht, sportief, sociaal,...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Finse lappenhond 




Keeshond 


honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Nou ben ik wel nieuwsgierig, ik lees allemaal reacties waarom de akita moeilijk en lastig is: waarom gaat iemand dan toch voor zon hond, wat zijn de leuke kanten van de akita/shiba?

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Nou ben ik wel nieuwsgierig, ik lees allemaal reacties waarom de akita moeilijk en lastig is: waarom gaat iemand dan toch voor zon hond, wat zijn de leuke kanten van de akita/shiba? "


Ik wou heel graag een hond die zichzelf zou kunnen vermaken, waar ik lange natuurwandelingen mee zou kunnen maken, die een eigen wil had, afstandelijk zou zijn naar vreemden en een een probleem-oplossend denkvermogen had. Ik zou nooit voor een slaafse hond zoals een Mechelse Herder of Border Collie kunnen kiezen omdat ik me mateloos zou storen aan deze: "Wat moet ik nu doen baasje, zeg het me baasje!" houding. Daardoor belandde ik natuurlijk snel in de categorie van rasgroep 5 en meer bepaald de oertypes, aangezien ik wist dat ik een poolhond niet kon bieden wat ze nodig hadden. Daarna was de keuze sneller gemaakt: ik wou geen herder (zoals de Scandinavische rassen), geen grote hond (Akita), Chow Chow's spraken mij niet aan, de overige Japanse rassen waren té oer voor mij (Shikoku), wou geen blaffende hond dus keeshonden vielen ook uit de boot, windhonden spaken mij op dat moment ook niet aan omdat ze echt moesten lopen en aan de lijn zou dit niet lukken. 

Welk ras bleef over? De Shiba Inu. Prachtige honden qua uiterlijk én karakter, ze passen helemaal bij mij, maar ik wist van te voren niet dat het feit dat ze niet hond-sociaal zouden kunnen zijn zo jammer zou vinden Hoewel hij van karakter kieskeurig is, ligt het meer aan het feit dat hij onzeker is geworden door verschillende nare, traumatiserende ervaringen. Daarom dat ik toch graag een tweede Shiba zou willen, heb ondertussen ook heel wat leuke lijnen ontdekt! :-D

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Ik vind het belangrijk om alles waar je tegenaan loopt bij dit ras te vermelden, zodat de TS van het ergste uitgaat en realistisch blijft. Zou ik ook willen bij het kiezen van een ras :-) Het is niet de bedoeling dat we het ras ophemelen, zonder te vermelden wat mogelijke struikelblokken kunnen zijn.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Heel moeilijk te zeggen om eerlijk te zijn, de reden waarom ik zo tot hen aangetrokken ben is hun geweldige karakter en de manier waarop ze zichzelf zijn. Normaal gezien zijn ze van zichzelf erg proper en niet erg vocaal, dat zijn toch al enkele pluspunten. Het zijn ook zelfstandige honden die zich niet vastklampen aan hun baas maar toch zijn ze loyaal. Het is op zich ook een vrij rustige hond die zich meestal kalm gedraagt indien hij goed opgevoed is.

De reden dat er zo weinig positieve punten op te noemen zijn is omdat de Akita zich echt aan alle kanten zal vormen door toedoen van zijn baas. Je kan een superlieve labrador in een Akita-vacht krijgen die super is met kinderen en andere dieren maar je kan ook een bijtgrage destructieve Akita krijgen die je katten graag levend verscheurt. Daarom kunnen we enkel een kleine schets geven van het karakter dat meestal constant is zoals de intelligentie, koppigheid, loyaliteit en zelfstandigheid. De rest hangt echt veel af van het individuele karakter van de hond, de afkomst van de hond (voorouders) en de opvoeding die hij krijgt van het toekomstige baasje.

Het kan dus een geweldige metgezel worden indien dit ras bij je past en je hem consequent kunt opvoeden maar het kan ook snel in een ramp uitdraaien als je dit niet doet. Zelfstandige rassen zoals de Akita komen maar al te vaak snel in een asiel terecht omdat de baasjes zich miskeken hebben. Dit lijkt me nu bij Alex wel niet het geval daar hij zich echt goed informeerd.

En ook niet onbelangrijk: voor mij straalt de Akita pure rust uit zelfs als grote robuuste hond, toch wel een mooie eigenschap vindt ik dan.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Heel moeilijk te zeggen om eerlijk te zijn, de reden waarom ik zo tot hen aangetrokken ben is hun geweldige karakter en de manier waarop ze zichzelf zijn. Normaal gezien zijn ze van zichzelf erg proper en niet erg vocaal, dat zijn toch al enkele pluspunten. Het zijn ook zelfstandige honden die zich niet vastklampen aan hun baas maar toch zijn ze loyaal. Het is op zich ook een vrij rustige hond die zich meestal kalm gedraagt indien hij goed opgevoed is.

De reden dat er zo weinig positieve punten op te noemen zijn is omdat de Akita zich echt aan alle kanten zal vormen door toedoen van zijn baas. Je kan een superlieve labrador in een Akita-vacht krijgen die super is met kinderen en andere dieren maar je kan ook een bijtgrage destructieve Akita krijgen die je katten graag levend verscheurt. Daarom kunnen we enkel een kleine schets geven van het karakter dat meestal constant is zoals de intelligentie, koppigheid, loyaliteit en zelfstandigheid. De rest hangt echt veel af van het individuele karakter van de hond, de afkomst van de hond (voorouders) en de opvoeding die hij krijgt van het toekomstige baasje.

Het kan dus een geweldige metgezel worden indien dit ras bij je past en je hem consequent kunt opvoeden maar het kan ook snel in een ramp uitdraaien als je dit niet doet. Zelfstandige rassen zoals de Akita komen maar al te vaak snel in een asiel terecht omdat de baasjes zich miskeken hebben. Dit lijkt me nu bij Alex wel niet het geval daar hij zich echt goed informeerd.

En ook niet onbelangrijk: voor mij straalt de Akita pure rust uit zelfs als grote robuuste hond, toch wel een mooie eigenschap vindt ik dan. "


Je slaat de nagel op z'n kop.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Wat dacht je van deze lieverds:

http://www.pets.be/dierenasielen/dierenasiel-dieren-zonder-dak/hond/sheba-inu/asha/145807

http://www.pets.be/dierenasielen/vzw-animal-trust/hond/shiba-inu/ace/145596

En hier vind je er een heleboel:

http://www.pets.be/search/apachesolr_search?filters=type%3Actrescuepets%20tid%3A10
Je kan links aangeven wat voor jouw van toepassing is.

Er zijn vele asielhonden die een uitdaging zijn, en die blijven eenzaam in het asiel zitten omdat niemand de uitdaging aandurft. Je lijkt mij wel een geschikt baasje voor een mooie, stoere asielhond die met de juiste opvoeding een schitterende hond kan worden.
Er zijn ook verschillende akita-herplaatsers.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

En kijk zeker hier eens :

http://www.shibarescue.be/ :-D

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

"
http://www.pets.be/dierenasielen/dierenasiel-dieren-zonder-dak/hond/sheba-inu/asha/145807
"


Bedankt om Asha te delen, ga het meteen laten weten aan Tamara of Marjolein.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Een tweede hond.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^