Ik zou de teef laten helpen.
@ Judith
Er is indertijd een OVH uitgevoerd, hier nog (PH)
even over gehad. Eventueel kunnen we bij recidief een (PH)
scopie doen, een progesteron bepaling. EL: lastige (PH)
chirurgie, op zoek naar microscopisch kleine stukjes (PH)
rest ovarieel weefsel. Niet de eerste keuze. De (PH)
Dit is een stukje uit het patientendossier.
Alleen eierstokken weghalen heet ook castratie, maar dan heet het een OVE. Bij alles weghalen heet het OVH
Ja dat weet ik, maar jij zei net in je stukje dat het geen castreren is als je de eierstokken weghaalt en dat klopt dus niet.
Ik ga er dan maar vanuit dat er toch een reden was dat ze bij jouw hond een OVH hebben uitgevoerd, maar normaal wordt dat dus niet gedaan, omdat na een OVE de baarmoeder toch verschrompelt omdat er geen hormonen meer naartoe gaan.
wanneer alles wordt weggenomen, baarmoeder eierstokken noemt men het een castratie !!
een sterilisatie is het als alleen de eierstokken worden weggenomen of afgebonden, de baarmoeder laat men dan zitten, die heeft geen fuctie meer en verschrompeld.
gaat men naar de dierenarts voor sterilisatie of castratie de meesten dierenartsen halen alles weg. of je moet er om vragen of alleen de eierstokken behandeld worden.
Ik zou geen reu en teef samen in 1 huis laten wonen
dan hoef je ze allebei niet te helpen
zo staat het in mijn cursus (geschreven door een dierenarts)
"Wat is het verschil tussen een sterilisatie en een castratie?
Eigenlijk is wat er gebeurt bij zowel de teef als bij de reu allebei een castratie. Alleen in het spraakgebruik wordt de castratie van de teef meestal sterilisatie genoemd. Bij de castratie van de teef worden de eierstokken en (een deel van) de baarmoeder verwijderd, en bij de castratie van de reu worden de testikels (zaadballen) verwijderd. Bij een sterilisatie worden alleen de eileiders (bij de teef) of de zaadleiders (bij de reu) onderbroken. Dit heeft tot gevolg dat de teef nog steeds loops kan worden en dat is nu net wat niet gewenst is! We zullen dan ook in de rest van dit betoog alleen nog over castratie spreken.
Ik zou de teef laten helpen. Maar ik zou iedere volgende teef laten helpen omdat ik nooit meer een bmo mee wil maken bij een hond.
Als je reu nu geen probleemgedrag vertoont (als in hormoongericht), zou ik hem mooi intact laten.
Ik zou een onzekere reu nooit laten castreren, maar volgens mij is dat bij Nouri niet het geval.
Verder zou ik eerst de eerste loopsheid afwachten. Als ze dan goed uit elkaar te houden zijn (Nouri breekt je huis niet af), dan zou ik ze allebei intact laten.
Bij castratie van een reu komen over het algemeen over langere termijn meer afwijkingen voor dan bij de teef. Bij de teef is de castratie zelf dan weer een grotere ingreep dan bij de reu.
Misschien is overleg met je dierenarts ook een slimme optie?
Wat houd chemisch castreren in ?
Ik zou de teef laten castreren (ook baarmoeder verwijderen) en de reu niet. Bij teven heb je daarmee minder kans op ontstekingen en kankers en.. geen zorgen meer over de loopsheid! Bij het castreren van reuen heb je meer kans op prostaatkanker.
Volgens Erwin Geitenbeek (dierenarts) is het ook beter om de teef te castreren en niet een reu vanwege effecten op het imuunsysteem (hoe of wat precies vertelde hij niet).
Ik zou voor de teef kiezen om te laten castreren...
Waarom? De voordele bij een teef wegen zwaarder dan bij een reu (VIND IK).
En, en gecastreerde reu kam nog altijd dekken dus je moet dan alsnog je ogen overal hebben zitten zodat ze niet vast komen te zitten en ze zich uit paniek proberen los te rukken.....
Ik zit in dubio Daar heb je vast niks aan maar toch
Teef laten helpen: Geen loopsheid meer, minder kans op kanker, geen ''bitch'' in huis, geen losgeslagen reuen, teef niet onzeker tijden de weken ervoor en erna, geen schijnzwangerschap en misschien nog meer maar daar kom ik niet op.
Reu laten helpen: Minder plassen, minder rijgedrag , minder ruzie.
Ik zou de Teef laten helpen. De operatie is allebei onder narcose en als ik nu mijn MENING zo lees heeft het meer voordelen voor de teef.
Succes met je eigen keuze
Ik heb het over mijn mening Of het zo is , is een ander verhaal. Had ik er duidelijk bijgezet
ik zou de teef laten helpen
Ik zou je teef laten "helpen" Niet alleen uit medisch, maar ook praktisch oogpunt. Je zit post-operatie niet meer gebonden aan een hond die voor alle reuen aantrekkelijk ruikt en voor teefjes irritaties opwekt. Geen broekjes meer of extra dweilen. Geen nestdrang meer en hormoonschommelingen. Plus je kunt je hond het hele jaar door los laten lopen waar dit is toegestaan, zonder rekening te hoeven houden met eventuele geile belagers, of dat ze er zelf vandoor gaat, wat ik ook wel eens heb zien gebeuren.
Een reu castreren zou ik alleen doen in geval van een medisch probleem, of probleem gedrag dat voorkomt uit testosteron. Moet je echter wel zeker weten dat dit probleemgedrag hormoon gebonden is. Chemische castratie kan dan een goede manier zijn om dit uit te zoeken.
ik heb mijn reu laten castreren,
maar dit is puur omdat bo al een medische achtergrond heeft, en nou ja, in mijn ogen is een sterilisatie/castratie voor een teef toch zwaarder is dan van een reu, en bo een niet al te beste weerstand heeft,
en daarbij, sinds jack gecastreerd is, is hij wat rustiger geworden in alles, maar hier ging ik eigenlijk van uit, nóg erf vaster, t was ook meer de gedachte van, mocht hij ooit ''ontsnappen'' of denken van ik ga even de benen strekken, náár een loopse teef, dan komt er niet meer uit dan een beetje stof
hier op het terrein lopen 5 honden, 4 (intacte) reuen 1 teef, en in het dorp loopt wat ik zo tegenkom alleen bijna n reu... ik sprayde haar iedere dag even in met een bepaald geurtje, en ging met n doekje langs haar punani 2 x daags, ook omdat haar vacht anders zo gaat klitten en vies wordt,, ondanks dat ze al heel schoon is van zich zelf....
we hebben niet veel last gehad van reuen,
en ben met hun op een beetje aparte tijden gaan wandelen, en heb haar bijv. op overzichtelijke stukken los gelaten....
als je zelf al zegt, dat t bij dalmaten voor komt dat er n grote kans is op incontinentie....
hoe groot is die kans?
wat zouden bijvoorbeeld de fokkers van nouri en pom doen?
wat nou het beste is, is toch een welles nietes verhaal zonder eind.. hoe dan ook in een gezonde hond snijden is nooit goed, maar voorkomen is wel beter dan genezen...
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?