Ik zou minder lopen..
Krijgt ze chondroine?
Je zou ook kunnen kijken naar therapeutisch zwemmen of een loopband onder water bij een fysio.
Ik ben wel iemand van zo min mogelijk pijnstillers omdat ze over hun grenzen gaan omdat ze het niet voelen en dan dus erger last hebben.
Inderdaad nog wel erg jong voor constante medicatie.
Mijn vorige hond heeft 5-7 jaar lang rimadyl gehad. Wel iedere dag. Begonnen met lage dosering en de laatste 5 jaar iedere dag 100 mg. Daarnaast ging het natuurlijk nog wel af en toe mis en kreeg hij denk ik gemiddeld zo'n 3 à 4 keer per jaar injectie corticosteroïden waarna het weer heel veel beter ging.
Verder inderdaad glucosamine etc. Ik gaf voer waar extra voedingsstoffen voor gewrichten in zit, maar je kunt het natuurlijk ook zelf toevoegen als je bv geen brokken maar vlees geeft.
Therapeutisch zwemmen, wat Roos aangeeft lijkt mij een hele goede optie.
Wanneer ik langere stukken ging wandelen, altijd de hond aan de lijn. Oppassen dat je hond niet hard gaat rennen en ineens moet afremmen. Spelen is eigenlijk geen optie meer.......
Mijn dierenarts heeft me altijd voor ogen gehouden dat er ooit een dag komt dat je een "gezonde" hond moet laten inslapen omdat het echt niet langer meer kan. (hij had eigenlijk een bekkenkanteling moeten hebben toen hij net 1 jaar was, orthopeed vond niet nodig, waardoor hij vanaf zijn 3e al artrose kreeg en dit werd steeds ernstiger)
Een holist zou mss wel wat kunnen idd. De natuur kent ook pijnstillers
Zo'n injectie gaat niet samen met pijnstillers. Daar is mijn herder super ziek van geweest en toen kreeg ik dat van een andere da te horen.. daarnaast zijn die injecties echt troep, dus zou voor mij echt de laatste zet zijn.
Goede voeding maakt overigens wel een wereld van verschil...
Is je hond verzekerd?
Heb je weleens aan goudacupunctuur gedacht?
http://www.dierenkliniekoverhoven.nl/goud_acupunctuur.aspx
Ik weet dat in Duitsland ook een heel goede arts zit
https://sites.google.com/site/tierarztschulze/
Yaco, mijn grootste Malamute, heeft ook al van pup af aan aanleiding gehad tot HD en nu hij ondertussen 4 jaar is heeft hij effectief een HD-D. Hij kan ook moeilijk opstaan, stijfheid, pijn, ... . Lange wandelingen zijn uit den boze bij hem, hij kan het gewoon niet, gaat na een kwartier achter lopen en de dag erna is hij stijf. Nadat ik het niet meer kon aanzien ben ik naar een dierenarts gegaan voor effectief dus de foto's te laten nemen om de ernst van de heupen te laten opmeten. Toen is er mij een keuze gegeven, ofwel pijnmedicatie elke dag (maar omdat hij ook nog niet zo oud is, ben ik hier zelf echt geen voorstander van) ofwel acupunctuur. Ik ben hier dan mee begonnen (ondertussen al bijna 3 maanden bezig) en ik moet zeggen, ik ben enorm blij met de resultaten.
We zijn begonnen met 1 sessie per week aan 30 euro per sessie (dan kost het inderdaad wel een beetje geld), maar het principe van acupunctuur werkt zo dat ze kijken hoelang je hond zoet is met 1 kuur. Ondertussen na 3 maanden zitten wij al op slechts 1 sessie om de 3 weken. En het helpt echt, hij is fitter, staat makkelijker op en heb hem niet meer horen piepen. Ook op wandeling is hij terug vrolijker. Ik merk wel tegen dat de 3 weken bijna om zijn, dat hij terug wat stijfer rechtstaat, dus ik denk dat voor hem de 3 weken het maximum is om tussen de sessies te laten. De dierenarts zei dat er soms honden zijn waarbij 1 x om de 6 weken bv genoeg is. Als je het dan bekijkt qua prijs, dan is 30 euro helemaal niet zo veel. Pillen kosten ook veel geld, en de negatieve effecten die ze hebben, gaan je later ook geld kosten aan dierenartsbezoekjes.
Ook geef ik ondertussen de Acana Light & Fit variant, omdat hij echt zo mager mogelijk moet zijn ( natuurlijk nog gezond), want iedere gram die hij teveel weegt, is een belasting extra voor de heupen. Van die Acana is hij trouwens ook gewoon op zich al veel fitter geworden. Dus is ook zeker een aanrader.
Als je hier nog vragen over hebt ofzo mag je me steeds een pb sturen of hier op het forum.
Veel succes in ieder geval.
Ik zou niet te snel willen gaan met het opbouwen van botten. Op voerwijzer.com kun je een handige botten lijst vinden. Daar kan je zien waar je mee moet beginnen en het dan zo opbouwen.
Ik bedoel ook niet zozeer botten,
maar n snack achtig iets, zoals long, kophuid, gedroogd oor, pens, runderkauwstaven, gedroogde huid? enz...
(wat anders dan t ''standaard'' spul wat je in de dierenwinkel tegen komt zeg maar)
want als ik bo bijv. runderkophuid geef van 30 CM lang, dan is deze in 20 á 30 minuten op, met wat dunnere stukken er tussen nog eerder zelfs. long of pens, is écht 4 happen en t is weg,
ik kijk regelmatig op voerwijzer, maar dat kon ik niet vinden, (misschien heb ik er wel kats over heen gekeken.)
O, ik dacht dat je rauw bedoelde ;)
Gedroogde snacks kan een brokken hond en een rauw gevoerde hond eten, dus dat is geen punt. De wat stevigere dingen zijn lamsoren en sommige hertenpezen. Ik heb ook wel eens een paardenlul gratis gekregen. Dat vond ik erg vies, maar is Rex toen heeel lang mee bezig geweest ;)
De rauwe botten lijst:
http://www.voerwijzer.com/vleesbottenlijst-hond
Ik heb trouwens altijd hertengewei liggen, maar niet iedereen vind dat even veilig. Laat je wel goed informeren over het formaat dat je moet hebben voor jouw hond. Het is de bedoeling dat ze het schrapen en dus niet kauwen.
Dubbel
hahahahaha, ik vind het persoonlijk ook geen smakelijke gedachte,
hertengewei heb ik hier ook een tijd gehad, in het begin werd er veel op gekauwd, maar later deed ze er vrij weinig mee,
Laura, kijk eens bij Primaire gelatinaat, kan langdurig gegeven worden, natuurlijk en zonder bijwerkingen.
Dank je wel Willemijn,
kan ik dit dan als extra bij die glucosamine, chondroitine en vis olie geven?
of moet ik dan alleen die Primaire gelatinaat geven? -is het ook ''pijn stillend''?
Zucht.. Ik blijf dubbel posten..
Begin trouwens niet aan die gerookte botten zoals bijvoorbeeld de bekende Parmaham dingen. Dat is levensgevaarlijk!
Wat is dat voor iets? Wel rauw zo te zien?
Ja het is rauw,
bot van een rund, met veel wit zacht/stug spul en andere slierten er aan enzo
ik haal het altijd bij de slager, hij zaagt het zelf, maar geen idee welk stuk dit is,
t splintert niet en de ''stukjes'' die ze er af krijgt zijn niet echt scherp zoals bijv. bij een dino bot.
Als het dragende botten van een koe zijn, dan zijn ze wel te hard en kunnen ze zelfs bij een BARF gevoerde hond serieuze problemen geven..
Daarnaast zit je ook met tandslijtage.
In de eerder genoemde lijst zie je ook alleen borstbeen staan en dat is meer kraakbeen als iets anders. Toch behoort het in de laatste groep, dus echt voor de ver gevorderde BARF honden.
Daaronder vind je deze info:
Niet geschikt:
Oeps,
het gaat ze meer om het spul wat er aan zit, het is niet zo dat ze het bot helemaal op eten,
maar ik dacht eigenlijk dat dat alleen zo was als het gekookt was, (zoals bijv. een mergpijp)
Oeps,
het gaat ze meer om het spul wat er aan zit, het is niet zo dat ze het bot helemaal op eten,
maar ik dacht eigenlijk dat dat alleen zo was als het gekookt was, (zoals bijv. een mergpijp)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?