Ik vind ookwel dat een hond mag loslopen ookal luistert hij/zij niet perfect..
Ik bedoel, je hond moet toch even gek kunnen rennen en zijn/haar energie kwijt moet raken!
Maarrrr daarmee bedoel ik geen euh, nouja agressieve die wel een broodje hond met extra onzekerheid lust
Ben ik het niet mee eens, in ieder geval níet in een gebied met aanlijnplicht (waar reeën, vossen, konijnen lopen).
Aanlijnplicht is aanlijnplicht.
Anders zou ik dat excuus ook op de snelweg kunnen gebruiken: "ja meneer agent, mijn auto moet ook wel even vóluit kunnen gaan natuurlijk, even goed inrijden"
(Niet dat ik zo'n racemonster heb hoor haha )
Ben ik het ook niet mee eens. Juist als je hond losloopt moet hij goed kunnen luisteren, ook in een losloopgebied. Een losloopgebied betekent niet dat die meteen op elke hond mag afstuiven. Mensen denken altijd dat een hond alleen gelukkig is met loslopen, nou, er zijn genoeg honden die gewoon lekker aan de riem lopen en dolle pret hebben.
Overigens kwam ik laatst een man tegen met een loslopende hond gewoon midden in de wijk, maar deze keek alleen even naar ons en liep gewoon mee. Dat vind ik helemaal niet erg. Die zie ik liever dan dat ik iemand tref die een opdringerige hond aan de riem heb. Geef elkaar de ruimte!
Hoeft niet perse, kan ook anders. Wat ik mooi vind aan mijn Luca, een hond die onzeker of angstig is, gaat ze heel langzaam, snuffelend in een boogje naartoe en draait haar kont toe, blijft dood stil staan. Ze wacht tot de onzekere hond aan haar gaat snuffelen. Soms loopt ze daarna weg, als ze merkt dat het een heel angstige hond is die verder geen contact durt te hebben. Meestal mag zijn dan ook aan de andere hond snuffelen en vaak wordt er dan even gerend.
Sommige honden die geen contact willen, daar loopt ze zo voorbij.
Opdringerig gedrag is naar. Gelijk blokken zo een hond
Weet je, van mij mag je je hond loslaten lopen wat je wil, ook in aanlijngebied, zolang je hond maar niet op mijn aangelijnde honden afstuift, met wat voor bedoelingen dan ook. Mijn hond is namelijk aan de lijn simpelweg onvriendelijk, soms zelfs vijandig... Los weinig tot niks aan de hand, maar aan de lijn heb je oorlog.
Zo heb ik wel eens gehad dat zon *ssh*le zei "ja maar hij doet niks hoor, als je hond een keer gromt gaat ie wel weg.."
Kan wel zijn, maar te dichtbij is gewoon hap.. Wat doe ik dan? Ik overdrijf het een beetje en zeg "ja maar mijn hond doet wel wat, dus als u een dooie hond wil moet u het nu vooral laten gaan!" Dan schrikt diegene dusdanig dat hij niet weet hoe snel hij z'n hond moet pakken, hihihi..
Gemeen? Ja best wel, maar wel zéér effectief
Ik heb dan liever dat de hele hondhoudende buurt denkt dat mijn hond elke vreemde hond doodmaakt en ze daardoor uit mn buurt blijven, dan dat ik straks weer volledig overnieuw kan beginnen met oefenen om enigszins normaal buiten te kunnen lopen met Ceas.
Zoals overigens al drie keer eerder is gebeurt
Dat is inderdaad ook heel natuurlijk gedrag, maar dat is gedrag dat voorkomt in een situatie waar honden loslopen. Het ging er nu om als jij met een onzekere hond aan de lijn doorloopt. Dan zou de hond dus geen contact kunnen/willen maken. Honden horen zich dan niet op te dringen, zeker niet als het een onzekere hond betreft.
Buiten dat vind ik dat er in losloopgebied ook een grens is aan het opdringen. Ik wil sowieso niet dat mijn honden het doen. Al leer ik m'n honden wel dat ze dat soort gevalletjes buiten tegen kunnen komen. Maar ook dan grijp ik zelf snel in en neem ik het voor hen op. Want ik wil niet dat ze het zelf regelen; dan krijgt desbetreffende hond namelijk drie mannen achter zich aan, dat voorkom ik liever. En ondanks dat de andere hond dan begon, krijg je snel 'jouw honden zijn niet lief' te horen. Zo werkt het nou eenmaal.
Maar ondanks dat m'n honden wel wat pikken, had ik laatst een hond die direct in het zwemvest van Finch hing. Finch had z'n zwemvest net nieuw en we gingen hem even uitproberen. We liepen via de uitrenzone naar het water (dat zit eraan), en hij had hem nog geen 3 minuten om of er hing al een labrador in (oke een puber, maar dan juist leer je ze grenzen vind ik). En de eigenaar niks zeggen! Ik gaf gelijk aan dat ik het niet leuk vond en dan nóg zei ze niks. Tot ik zei: "Dat zwemvest is veel te duur om zijn tanden in te zetten, is hij helemaal betoeterd!!" Ik heb toen zelf de hond van het zwemvest gehaald en hem terug aan de eigenaar gegeven. En dan nog niks zeggen of doen.. gewoon weer de hond los laten en die ging direct weer achter ons aan en hing in het vest, echt z'n tanden erin bijten. Weer heb ik hem aan z'n halsband naar de eigenaar gebracht en duidelijk en iets minder vriendelijk gezegd: "Dat zwemvest is duur, zou je ervoor willen zorgen dat hij er niet meer aan zit?". En de enige reactie die ik kreeg was: "Hij mag toch spelen". Nou dan breekt m'n klomp! De enige reactie die toen nog hielp was: "Als hij kapot is, vergoed jij hem dan? Hij was €55". Toen ging ze hem aanlijnen!
Oh ja, heel herkenbaar. "Mijn hond doet niks" is mijn standaard antwoord ook "nou de mijn e wel" soms gevolgd door "als u graag van uw hond af wil zou ik vooral niet ingrijpen"
het probleem is namelijk dat als mijn hond zich al gedwongen voelt om in te grijpen, hij dus al ver over zijn drempel heen is en ik heb inderdaad geen zin mijn drempeltraining steeds weer opnieuw te kunnen gaan doen...
Aan de lijn, helemaal eens!
Hou je hond bij je als je ziet dat een ander aangelijnd is, zeker bij een onzekere hond.
Het begint bij een baas die het goed vind dat zijn hond op alles afgaat.
Mensen begrijpen dit gewoon niet.
Er is een rede dat een hond aan de lijn zit of door de eigenaar bij zich gehouden wordt.
Maar nee, men wil dat hun hond overal contact mee maakt. Voor jou hond weer een stap terug. Blijft vervelend.
Eigenlijk zou je bij het paspoort van je hond de honden etiquette mee moeten krijgen, op papier. Misschien dat men zich er dan een beetje bewust van wordt dat je hond soms gewoon aan de lijn zou moeten.
Mijn dochter werkt in het plaatselijke dierenasiel, zij laat daar de meest "lastige" honden uit. Hoe vaak ik van haar al niet gehoord heb dat mensen hun hond los laten als zij daar loopt met 1 van de probleem honden.... en dan roepen, hij doet niets hoor! Nee hun hond misschien niet, maar de hond waar zij mee loopt wel!
Pas als ze zegt dat haar hond uithaalt en flink ook, komen de mensen hun honden halen. Ik vind het onbegrijpelijk, vooral ook omdat ze met kleding loopt van het dierenasiel, en ze niet loopt met kleine fluffie hondjes.......
Ik was een keer bij ons op losloopveld in het bos. Daar komen gezinnen, puppies, hondentrainers, uitlaatservice etc.
We zaten op een bankje en mijn dochter was wat aan het vertellen en deed daarbij haar arm omhoog toen vloog er van ca 3 meter afstand een grote (iets van mastiff kruizing gok ik) hond echt aanvallend op haar toe. Ik kon nog net ingrijpen.
Ik vroeg de bazin of die hond zoiets wel vaker deed en haar antwoord: "ja dat doet ze weleens en als kinderen haar benaderen sta ik ook niet voor haar in!"
Mijn hond is een medium Australian Labradoodle eerst met zwarte krullen.
Maar ik kreeg eerst altijd te horen is dat een poedel,nee een Labradoodle, ohhh een "mode hond" een "Obama" hond. Nou Obama heeft een Portugese Waterhond en het is geen poedel. En wij hebben hem met speciale redenen gekozen.
Toen ging onze hond verkleuren, hij werd eerst wat grijs om zijn neus, en dat gaat in de loop van de tijd over heel het lijf verder. Dan krijg je "het is zeker al een oudje" terwijl hij toen net 2 jaar oud was. (extra vervelende opmerking omdat wij ook met zijn gezondheid aan het tobben waren) Kinderen zeggen weleens kijk eens mama een zwart schaap, maar kinderen neem ik dat niet kwalijk, dat ik best wel grappig. Ook krijg ik vaak de opmerking dat het die honden zijn die zo vroeg gecastreerd worden enz.
Wat ik nog het ergste vond is de opmerking n.a.v. de zorgen met zijn gezondheid dat mensen zeggen:" Waarom laat je hem niet inslapen, ik vind het zielig en al die kosten ''', en dat wij hem te kort doen. Nou wij hebben alles voor hem gedaan, fysio, orthomanuelle behandeling enz. en nu gaat het heel goed. En voor zijn allergie hebben wij zo'n desensibilisatie kuur en dat helpt ook. Ik vind als je kiest voor je hond, dan ga je ervoor en ga je niet bij problemen de hond afstaan of in laten slapen. Ondertussen is hij drie en half en wij zijn zo blij dat het goed gaat! Dus luister niet naar die praatjes en ga ervoor!
Ik heb het laatst gevraagd "weet u waarom mijn hond aangelijnd is?" Nee dat wist ze niet. En op de vraag waarom ze haar hond dan niet bij zich hield kwam het bekende "hij doet toch niets"
Bij ons lopen bijna alle honden in het losloopgebied vast omdat ze simpelweg niet luisteren als ze loslopen. Niet omdat ze angstig zijn, of agressief, of onzeker of weet ik veel wat. Het lijkt soms wel eens hier of elke hond issues moet hebben ofzo.. Lees zo vaak dat het een schande is om je loslopende hond een aangelijnde hond te laten benaderen, ja sorry die van mij doen dat wel, want vrijwel alle honden hier aan de lijn zijn net zo lief en gezellig als degene die los lopen.. En zit er eens een hondje bij dit hier niet uit de buurt komt en die wel wat banger is roep ik ze terug en lijn ik Dan aan (die begrijpt niet zo goed waarom honden hem niet leuk vinden), maar ik vind mezelf nou echt geen asociale hondeneigenaar. Maar ik ga me soms wel een beetje zo voelen als ik alles hier lees...
Zonde, dat er zoveel aan de lijn zitten, wanneer er niets aan de hand is. Ik geniet hier in de losloopplaats van onze honden. We zien ze genieten, en we houden ze goed in de gaten natuurlijk. Niet elke hond luistert even goed, ook de onze niet. Berichten hier, vind ik ook vaak extreem. Het lijkt wel of er meer problematische honden zijn dan gewone. Misschien, is dat inherent aan een hondenforum, bij problemen ga je als baasje mssn eerder op een forum. En niet elke hond staat onder appel, ook niet van degenen die het wel verwachten van een ander, denk ik dan maar.
Wel vind ik het erg belangrijk, dat honden die niet los kunnen, niet losgelaten worden. Daarnaast dat je je hond moet aanlijnen, waar het moet. Ook de aangelijnde honden verdienen rust. Losloopplaatsen, fijn, daar dan ook geen aangelijnde honden.
Ja ik zelf vind zulke honden heel fijn, onze hond is namelijk onzeker en zulke positieve reacties doen haar sociale gedrag heel veel goed. Voor ons geldt: als een andere hond haar negeert, negeert zij deze ook. Als een andere hond snuffelt, dan is ze wat angstig, maar snuffelt mogelijk ook of loopt gewoon weg. Maar als een andere hond opdringerig is, dan probeert ze deze weg te jagen met gesnauw en bc sluipgedrag :p
En er zijn mensen die vinden dat er niets gebeurt als er geen bloed vloeit....
…Sommige mensen zouden geen honden moeten hebben..
moet je kijken hoe die hond is…
We hadden onze zwaar mishandelde hond net uit het asiel en ze moest ALLES nog leren dus waren we met haar aan het trainen om aan mensen te wennen en dus naar een plek gegaan met meer honden en mensen..
We krijgen vaak de schuld dat Jess af en toe een wat 'moeilijke' hond is.En dat terwijl ze het zooo goed doet..pffff
Hier in het losloopgebied(je) kent iedereen elkaar natuurlijk ook, maar al die situaties die ik hier op HP altijd voorbij zie komen over stress in losloopgebieden, je hond strak bij je moeten houden als je een hond aan de lijn passeert, zo gaat dat hier gewoon totaal niet. Bijna alle honden hier zijn hartstikke sociaal en er zijn vrijwel nooit problemen. Ook niet met de honden van de weekendmensen die de polder eens een enkele keer bezoeken, meestal wel los overigens maar ze luisteren ook echt niet allemaal even goed hoor. Niemand verwacht ook van elkaar dat je je hond angstvallig bij je houdt als er iemand aankomt met de hond aan de lijn (de meeste lopen hier dus ook vast omdat ze anders weglopen, achter de watervogels en de hazen in de weilanden aan). De honden mogen gewoon lekker kennismaken, en zit er eens een klein hondje bij die mijn grote collie eng vindt is dat niet meteen een drama, dan lijn ik Dan gewoon even aan en lopen we door. En mijn sukkeltjes zijn ook vaak genoeg een beetje onder de indruk van een drukke springende hond ofzo, maar dan lopen we gewoon allebei weer door en geen probleem. Ik weet niet of wij hier dan een uitzondering zijn ofzo, of dat wij heel aso of slechte baasjes zijn omdat we onze hondjes niet goed genoeg geschermen tegen stress, maar een wandeling is voor mij of mijn buurtgenoten lang niet zo vermoeiend en stresserend als ik hier op HP vaak lees. Ik heb zelf hele sociale honden die geen vlieg kwaad doen, hooguit af en toe een beetje onzeker zijn, en die honden ook heel passief benaderen, en ik let natuurlijk goed op de lichaamstaal van de andere hond en zijn baasje, maar dan is er eigenlijk gewoon nooit iets aan de hand. Is dat raar?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?