Als ik de twee situaties lees, denk ik dat de honden zo reageren door "over prikkeling".
De deurbel gaat, dus een enorme prikkel voor de roedel.
Ze gaan naar buiten, een overprikkeling voor de deur van de roedel.
Bij dit soort dingen, doe ik in het begin met bv. een nieuwe opvanger, even de roedel uit elkaar.
De prikkels zijn te groot voor de nieuwe {omgeving} voor je hele roedel. Zeker bij hyper hondjes.
Geef ruimte en laat de boosdoeners niet op een kluitje..cq op een kleine ruimte...ook met los in de tuin laten, doe dit liefst één voor één,niet in eens..hup allemaal gelijk.
jij zegt heel duidelijk hoe ik het ook bedoel Hanna
Ik denk dat degenen die mijn reactie gemind hebben toch echt bij zich zelf te raden moeten gaan of een hond als huisdier nu wel zo'n verstandige keuze is geweest.
Als je van mening bent dat je knokken in je "roedel" zou moeten accepteren heb je er gewoon helemaal niets van begrepen. Dan ben je niet meer als iemand die de bak met eten vult en aan de andere kant van de lijn loopt
volgens mij bedoelde RVS het andersom Wendy..of lees ik nu raar?
Ik denk dat Hanna iets goeds zegt, het is allemaal in moment van opwinding en/of krappe ruimtes..
probeer dat te voorkomen, dan gaat het waarschijnlijk al een stuk makkelijker
hier is ook wel eens onenigheid, en wij proberen te zorgen dat de hond die in zn recht staat bekrachtigd wordt..snauwtje en grommetje mag, verder niet..
ik denk dat we niet willen weten wat er gebeurt als we het ze uit laten vechten, wordt niemand beter van.
misschien iemand die niet eens gereageerd heeft....dat zul je niet weten...
zal misschien aan je type honden liggen...ik kan het me iig niet voorstellen, gebeurt hier niet haha.
en ik verwacht eigenlijk dat menig hp'er er niet zo over zou denken
maar misschien was het gewoon persoonlijk, niet wat je zei, maar dat jij het zei...kan ook nog
Ik doe net alsof dat nog niet in mij opgekomen is
(maar speel het wel graag ui )
Het SSST geluid, kan een hond nog verder in zijn drift schieten.
Dit is namelijk ook een geluid van een slang.
Honden staan erg dicht bij de natuur en zijn gevoeliger voor divers geluiden.
Een ferme NEE, FOEI of STOP met een comando eraan gekoppeld zodat ze iets anders moeten doen, kan helpen in het stoppen met dit gedrag.
Laat ze alledrie liggen.
Laat de honden uit de keuken als jij even eten aan het maken bent (of het nu voor jezelf of de honden is)
Geen eten?? Kunnen ze geen ruzie maken.
Verder, is je moeder de roedellijder thuis?
Dan kan het inderdaad doordat de roedellijder even weg is, er snel ruzie in huis ontstaat vanwegen de onrust.
Een andere ding wat ook goed wilt helpen bij onrust is extra beweging.
Een half uurtje extra lopen, balletjes apporteren....of wat bij teriers goed past...graven!!
Neem ze mee het bos in en laat ze los (als het kan) waar ze alle energie eruit kunnen rennen.
Een vermoeide hond heeft namelijk niet meer de energie om gefrustreerd te raken.
En geen zorgen, je hoeft de honden hiervoor echt niet af te matten.
Wat extra beweging is al genoeg.
Hebben ze nog mot?
Dan zal je de dagelijkse wandelingen even moeten opvoeren.
Of in huis wat braintraining geven.
Honden gaan de strijd nooit aan zonder enige oorzaak ,vaak is dit niet eens zichtbaar voor de mens .
Ik ben ook een type van liever voorkomen dan genezen ,maar weet dat niet in de praktijk niet altijd haalbaar is en bovendien ben je niet 24 uur in de buurt .Dat deze conflicten er zouden komen had je eigenlijk wel kunnen voorspellen (je hebt de hond overgenomen omdat hij daar ook al voor problemen zorgde ,deze plaats je dan in een vreemde roedel met ook nog een hond van hetzelfde geslacht en idd dat het terriërs zijn vergroot ook alleen maar de kans op conflicten ) De hond is pas in huis dus je moet hem ook nog leren kennen (lezen )en van elk onderonsje kun je leren (positief thinking lol) en kun je de volgende keer sneller op in spelen om zo dingen te voorkomen . Op een gegeven moment weet je de triggers en kun je hierop in spelen en dan zul je merken dat als je dit in goede banen leid en er is meer duidelijkheid dat de conflicten zullen afnemen .Hangen de honden in elkaar ,haal ze uit elkaar en loop weg en blijf niet krampachtig opletten . Je ziet dat ze elkaar dan even negeren en geen blik waardig gunnen lol ,maar dit trekt heel snel bij (bij mij liggen ze na 5 minuten weer tegen elkaar ,maar dit is anders als bij jou kennen elkaar al als pup)
Net wat judith zegt scheelt de energie die je uitstraalt heel veel.
Ik zal je een voorbeeld geven wat ik bedoel met je hond lezen en op tijd corrigeren .
Als ik hier de honden iets lekkers geef om te knagen gaan ze uit hun eigen ieder al op een andere bank liggen
De bully heeft het veel eerder op als de bulldog en gaat dan al azen(staren ) ,blijft ze op de bank of uit de buurt heb ik daar geen moeite mee .Gaat ze van de bank en in de buurt van andere bank zitten azen wel en stuur ik haar weg .
Omdat ik weet dat de bulldog de knook wel eens van de bank kan laten vallen met alle gevolgen van dien .
Zo moet je gaan ontdekken wat de triggers bij jou honden zijn (evt met gedragsdeskundige )zodat je hierop kan in spelen .
sterkte ermee De hoop dat er nooit meer onderonsjes zullen gebeuren moet je niet hebben ,je moet gaan voor zo min mogelijk onderonsjes en als er iets gebeurd dat je die ook zo snel mogelijk kunt oplossen en de rust kunt bewaren.
Ik heb niet alles gelezen maar hier en daar wat opgevangen over overprikkeling. Dat is wat hier ook aan de hand is denk ik.
Ik heb met mijn eigen honden dit precies meegemaakt, Lizzy begon 'ineens' de andere honden aan te vallen.
Eerste GT had het over leiderschap etc. Dit hielp hier dus geen fluit. Ik haalde ze ook steeds uit elkaar door in het nekvel te pakken (hoe anders, dacht ik ook) en dan uit elkaar te halen. Maar dit maakte het alleen maar erger en erger totdat Lizzy alleen nog maar in de bench zat en zelfs van daar uit aan probeerde te vallen. Ik zat met mijn handen in het haar... Tot ik merkte dat straffen alleen maar averechts werkte. Dat gaf zo'n enorme stress, als ik haar alleen al vermanend toesprak, dan schoot ze uit haar slof, niet normaal. Net de druppel die de emmer over doet lopen, Gijs verstijft, jij zegt ssst en hoppa. Omdat hij zo gestresst is is dat dan ws de trigger. Plus het feit dat jullie thuis ook gestrest zijn (logisch, ik was ook 1 brok spanning) wat alleen maar triggert.
Tweede GT heeft me tips gegeven mbt kalmerende signalen. Dit helpt!!! Het is niet na 1 dag over, maar het heeft zo'n enorm verschil gemaakt.
Ik denk dat Gijs inderdaad ontzettend overprikkeld is! Nieuw huis, nieuwe mensen nieuwe roedel. Wat wij toen gedaan hebben is twee weken lang (ligt per hond weer anders hoe lang ze nodig hebben) hetzelfde korte saaie rondje lopen, en verder niets. Dus niet op visite, niet spelen met de hond, niet weg. Om dat koppie leeg te maken en rust erin te krijgen. Het is idd heel moeilijk, ik zag er ook echt tegenop. Maar het was echt nodig. Wat je wel mag doen is, apart van elkaar, de honden hersenwerk laten doen. Voer in wc rol stoppen etc. Zodat ze geestelijk wel moe worden, maar zonder stress.
Als je ziet dat er rust in dat koppie is kan je weer heel rustig op gaan bouwen. Zo leer je je hond kennen en leer je ook de triggers, de dingen waar ze gestresst van raken. Bij Liz is dat bijvoorbeeld balletje gooien. Dan gaat ze helemaal door t lint...
Als je meer wilt weten kan je me PBen. Ik weet dat het pittig is, ik heb het zelf in alle heftigheid meegemaakt. Maar door deze structuur te volgen hebben we nu wel 3 honden die goed samen kunnen en niet meer van die gevechten die zomaar (voor je gevoel) uit de lucht komen vallen.
heej evelyn
relax ,adem in en adem uit
De beste stuurlui staan aan wal he
Zeker als je alleen bent en de honden zitten goed vast en houden vast !
Je reactie is heel menselijk en volkomen te begrijpen (honden zitten vast en hoe krijg ik ze zo snel mogelijk los )
Persoonlijk heb ik het nog niet meegemaakt dat ze vast bleven houden he (ik heb aan een heej genoeg om ze te doen loslaten ,maar dreigen gaat dan wel door zodat ik ze moet scheiden,lees uitelkaar halen niet apart zetten Blijven ze eg vast houden zou ik proberen om koppen rustig te houden (ivm verwondingen beperkt te houden )en wachten dat ze loslaten en ze dan scheiden en zo kalm mogelijk blijven he
Evelyn, misschien was de modtag wat overdreven snel geplaats (had ik gedaan). Beter gewoon nog een keer uitgelegd zoals Suzanne al gedaan had.
En ja in onze ijver om de hondjes te willen helpen zijn we af en toe wat heftig geweest.
In elk geval fijn dat je aan de tips wat gehad hebt en ermee aan de slag kan. Hou ons op de hoogte als je wilt, over hoe het verder gaat.
Evelyn, er zitten hier allemaal grote liefhebbers van honden en als iemand een probleem of vraag heeft probeert iedereen hier die vraag zo goed mogelijk te beantwoorden en mens en hond zo goed mogelijk te helpen! Soms gaat het er best hard aan toe. We willen uiteindelijk allemaal het zelfde: een zo gelukkig mogelijke hond
Op dit forum houd iedereen zich bezig met positief opvoeden van zijn hond en al er een correctie gebeurt wat fysiek is, wordt en waarschuwing geplaatst, eigenlijk om aan te geven dat hier positief opvoeden de norm is.
Sommige mensen die een fysieke correctie geven, beseffen niet eens wat de gevolgen zijn. Liever dan een waarschuwing en dat het duidelijk is.
Hou je ons op de hoogte? Ik hoop dat het goed gaat komen, maar denk het wel!
Succes!
Hallo iedereen,
Dit topic is ondertussen al weer helemaal outdated, maar aangezien ik weer actief ben op het forum zal ik toch even vertellen hoe het verder is gegaan.
Het werd met Gijs later zo erg, dat hij ook ons begon aan te vallen. Wanneer we bijv. de trap opliepen of ineens opstonden van een stoel werden we in onze kuiten gegrepen.
In ieder geval liep het helemaal uit de hand en dit was voor niemand leuk. Zodoende hebben we besloten om hem te herplaatsen, en hij is nu helemaal gelukkig bij een oudere vrouw die alle tijd en liefde voor hem alleen heeft!
Omdat ik in de loop van het jaar uit huis ben gegaan met mijn eigen hond Tommy, heeft mijn moeder besloten om er toch weer een ander reutje, Harley, bij te nemen, i.v.m. dekking (zie ander topic, we verwachten hopelijk het eerste nest met onze kennel!).
Ook Harley kan het helemaal niet goed vinden met mijn hond Tommy, maar gelukkig zitten ze nu niet meer in één huis en kunnen we ze makkelijk gescheiden houden als ik daar wel ben met mijn hond.
Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor al het meedenken en de tips destijds, gelukkig is het uiteindelijk toch goed gekomen!
Groetjes, Evelyn.
weer even teruggelezen,
hadden jullie er nog een gt bijgehaald indertijd?
We hebben wel een gedragstherapeut gesproken per telefoon, maar ik kan me niet precies meer herinneren wat die heeft gezegd, dat heeft mijn moeder destijds gedaan.
Wat zij zei kwam neer op dat ze het idee had dat het gewoon een kwestie van slechte combinatie honden was, ze leek er niet veel vertrouwen in te hebben en was zeker geen geldklopper, dus ze zij iets van, als jullie het niet zien zitten zal het waarschijnlijk ook niets worden. Achteraf misschien een beetje raar, maar ik weet ook niet goed meer wat ze precies zei.
in elk geval lijkt Gijs nu gelukkig te zijn. Sommige honden zijn denk ik beter alleen af dan in een roedel.
Fijn dat je nog even een update gaf
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?