Slecht eetgedrag en braakt wit slijm/schuim

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kevin & BalouKevin & Balou

honden foto van Kevin & Balou

Hoi allemaal,

Balou onze hond is inmiddels alweer 1 jaar geworden. Natuurlijk groot gevierd met een lekkere varkensoor wat hij eerst aan zag voor speelgoed. We hebben in het probleem echt wat problemen gehad met dierenarts in en uit en het lijkt zich nu gewoon weer te herhalen.

Sinds afgelopen donderdag eet hij heel erg slecht. Normaal gesproken gaat hij netjes zitten op de mat totdat zijn brokken er staan en dan gaat meneer eten. Nu zit hij wel op de mat, loopt naar de brokken maar eet niet. Het bot wat hij afgelopen dinsdag heeft gehad ( wel een beetje groot voor zijn lengte ) heb ik in de tussentijd afgepakt omdat ik dacht dat het daar aan zou liggen. Niets is minder waar.. Gisterochtend netjes zijn brokken gegeten, de dag ervoor maar één maaltijd op 's ochtends. Gisteravond duurde het ook 15 minuten maar dat vind ik acceptabel.

Deze ochtend natuurlijk vol goede moed zijn heerlijke brokken klaargemaakt maar ze staan er nog steeds en meneer ligt uitgeteld op de bank te slapen. Wel moest hij wat wit slijm/schuim opbraken met het wandelen.

Hebben jullie ideeën? Ik heb uit voorzorg wel de dierenarts gebeld DCO in Oisterwijk en zij adviseerde mij om vanmiddag aan te komen met Balou.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Goed dat je vandaag even langs de DA gaat.
Misschien heeft hij last van het bot wat hij gehad heeft? Niet alle botten zijn namelijk goed om te geven.
Gerookte botten zijn erg gevaarlijk voor je hond omdat die kunnen gaan splinteren.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Het kan zijn dat hij even niet zo heel erg lekker is.
Heeft iedereen wel eens natuurlijk.

Dat hij wit schuim overgeeft kan komen omdat hij een lege maag heeft. Is het ook wat gelig? Dan zit er wat gal bij.
Gal zorgt voor de afbraak van voedsel in de maag en wanneer er gal aangemaakt maar er geen voedsel binnen komt kan dat de maagwand beschadigen en daardoor gaan ze overgeven.

Zou de brokjes niet laten staan maar gewoon neerzetten en als na een half uur niet gegeten heeft het weg halen en het later weer opnieuw aanbieden.

Gelukkig kan je vanmiddag al terecht :-)

honden page profiel Kevin & BalouKevin & Balou

honden foto van Kevin & Balou

Ja gelukkig wel. Vanochtend is hij nog even buiten geweest met een ander hondje. Na het spelen de brokken weer neergezet en Balou begon met eten. 

Heeft vandaag niet meer gespuugt. Toch wel naar de DA? 

Had al gelezen dat het overgeven door een lege maag kan komen er zit niks geels bij. Puur slijm en wat schuim. Verder is Balou heel rustig en slaapt veel. Komt continue tegen me aanliggen en loopt me overal achterna

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gal... het kan zijn dat je hondje smorgens een te lege maag heeft, en dat dan zijn gal opspeelt. dat hoef niet altijd geel gal te zijn, kokhalzen kan ook en dan komt er wit schuim mee.

wat kan je daar aan doen, door savonds voor het slapen gaan, een oude korst bruin brood geven, die kan je laten uitdrogen op de verwarming.

en smorgens toch wat eerder eten geven. maar als je toch daar aan twijfelt, een dierenarts bezoek kan je gerust even doen, dan sluit je weer bepaalde dingen uit.

honden page profiel Kevin & BalouKevin & Balou

honden foto van Kevin & Balou

Ga er vanuit dat 06:00 uur vroeg genoeg is en om 7:15 gaat Balou naar buiten toe. Hij heeft dit al eens eerder gehad, liet zijn brokken staan en at ze niet meer op. Toen zijn we over gestapt op Adult brokken en die gingen goed...

honden page profiel Kevin & BalouKevin & Balou

honden foto van Kevin & Balou

Nou 100€ armer bij de DA maar hopen dat het beestje weer wat op knapt. Hij heeft medicijnen gekregen voor het braken, een spuit voor braken en voor de ontlasting. 

Tevens op Royal Canin Sensitive voer op aanraden van de DA maar goed die zal er uiteindelijk wel belang bij hebben. Hopen dat het nu beter wordt. Maag en dikke darm waren van streek.

Volgende forumvraag: Heimwee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^