Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Moest even reageren op 1 van de antwoorden...namelijk welk asiel zit vol ? Er zijn er wel degelijk, zeker in België, bij ons gebeurt het regelmatig dat er geen plek meer is en dat er keuzes moeten worden gemaakt, harde keuzes die iedereen pijn doen.
Dus ik denk dat er in Nederland ook asielen zijn die soms vol zitten, is niet omdat het asiel om de hoek 1 van de gelukkigen is, dat ze allemaal zo zijn. En dat allemaal omdat mensen denken dat het geen levende wezens zijn maar dingen die je even buitenzet omdat je gaat verhuizen, scheiden, geen tijd meer hebt (lees wil maken)
Dat gezegd zijnde, ken ik tal van mensen die sukkelaartjes uit het buitenland een superleven gaven en ook daar ben ik blij om. Ze verdienen ook een kans !!
Waarom steeds beginnen over buitenlandse honden, dan kunnen we ook zeggen waarom moeten mensen zo nodig een pup als de asielen volzitten. Ik gun elke hond een geweldig leven bij een baasje dat ze verdient, alleen is dat spijtig genoeg heel dikwijls niet zo. Meer en meer lijken honden wegwerpartikelen en daar walg ik van. Dus elke hond die wordt gelukkig gemaakt, maakt me blij !
Even reageren op Angelique '
Dus zou een zwerver die buiten leeft en zijn eten moet zoeken vgs jou gelukkiger zijn ook ?
Die vent misschien wel, die kan kiezen want er is altijd wel een uitkering of een sociale dienst , die hij dan weigert, want zijn vrijheid en zijn drank zijn misschien belangrijker.
Maar een hond die eerst alleen is, die pups krijgt, die onder mekaar dan weer kweken, die uiteindelijk een roedel vormen. Een roedel met op de duur zieke en oude honden, gekwetst van auto's ...neen denk niet dat die honden gelukkiger zijn.
Misschien de eerste gezonde jaren, zeker de reutjes.....maar de teefjes ?
In spanje is er zelfs een dorp in de bergen, de naam ontsnapt me, waar ze een roedel wilde honden gewoon gaan afschieten , omdat ze een gevaar zijn voor de 'mensen en de autos.
Dierenliefde is zo complex, wanneer doe je goed ?
Als je voor je eigen er een goed gevoel bij hebt is het goed, denk ik.
Waarom een hond uit het buitenland en niet uit het asiel?
Het is een vraag die hier op het forum al veel is gesteld...
Waarom een hond van een erkende fokker en niet uit het asiel?
Een vraag die ik hier nog maar weinig gehoord heb...
De mensen die een hond uit het buitenland halen zijn niet de schuldigen voor de overvolle asiels.
Wijs met de vinger naar de oepsnestjes, impulsaankopen en broodfokkers.
Zelf heb ik er eentje uit het asiel en 3 uit Spanje. Allemaal hondjes die op m'n pad zijn gekomen. Ik zal nooit, nooit, nooit kiezen voor een pup van een erkende fokker. Ik zal ook nooit, nooit, nooit mijn hond naar een asiel brengen. Dus wat is dan, in mijn geval, het verband tussen het kiezen voor een buitenlandse hond en de overvolle asiels?
In het verleden viel het, in vorige discussies, ook echt op dat degene die het meest tegen adoptie uit het buitenland waren (en het wijzen met een beschuldigende vinger ivm de overvolle asiels), ook diegene waren die zelf een pup bij een fokker hadden gehaald...
Sommigen zouden beter niet naar hier komen, er zou beter screening moeten zijn, en de echte vagebonden ...tja ik weet daar geen oplossing voor. In asielen in Spanje, loslaten in de steden ? Euthanaseren ? Ik zou nooit die beslissing kunnen verantwoorden voor mezelf.
Dus ik zeg : vooral betere screening ginder en dan pas overbrengen, en daar gaat dan de topic ook beetje over.
Gaan we nu akkoord ?
Ik ben het er trouwens helemaal mee eens dat niet alle honden geschikt zijn om geadopteerd te worden.. Ik hoop dat er ook stichtingen zijn die hier ook rekening mee houden, ik weet dat er genoeg stichtingen zijn die daarom ook echt alleen de honden laten adopteren die hier ook geschikt voor zijn... Soms is een hond te verwilderd om in een huiselijke omgeving te plaatsen, of te angstig door alles wat het heeft meegemaakt... Ook zijn er stichtingen die zwerfhonden die echt te "gehecht" zijn aan de straat niet uit hun vertrouwde plek weg nemen... De honden worden medisch geholpen indien nodig, gecastreerd en na herstel op hun vertrouwde plek terug gezet, hier krijgen ze dan regelmatig hun eten en worden ze op afstand dus in de gaten gehouden en geholpen indien nodig. Ik vind dit ook een goede zaak, ik ben inderdaad van mening dat sommige honden niet gelukkig zullen worden binnen het asiel of in een Gouden mand, dat deze honden gelukkiger zijn met de vrijheid maar dan wel met de juiste zorg.
Mijne zak met super antwoorden is bijna leeg want jullie hebben allemaal wel gelijk.....'
Het verschil tussen br**dfokker en stichting in het buitenland is dat als je een hond uit het buitenland red er daar weer plek is voor het redden van een nieuwe hond... Als je een br**dfok hondje koopt wordt er van dat geld weer een nestje geboren en is het kringetje van dierenleed weer rondt. En dat is dus het grote verschil... Adopteren van een hond veroorzaakt geen dierenleed, het aanschaffen van een br**dfokhondje dus wel. Of je moet een br**dfokhondje uit het asiel halen, dan verdiend de br**dfokker er geen geld aan.
Angélique, het is niet naar jou hoor dat ik wijs, sorry als dat zo over is gekomen.
Het is gewoon heel frustrerend om jezelf steeds weer te moeten verantwoorden omdat je een hond uit het buitenland hebt, maar ik begrijp uit je reacties dat je er eigenlijk niet tegen bent, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden? Daar ben ik het dan wel mee eens. Het hoort idd niet dat zieke honden gewoon op een vliegtuig worden gestopt, zonder screening oid. Ook is het belangrijk dat er juiste informatie wordt gegeven aan kandidaat- adoptanten.
Een voorbeeld over 1 van m'n eigen honden: Paloma is 7 jaar geleden bij mij gekomen, met gedragsproblemen die pas later duidelijk werden, zij had ook een heleboel lichamelijke problemen, waaronder zware artrose. Ze was nog niet gesteriliseerd (omdat ze nog niet lang geleden pups had gehad, ze was een fokteefje) en er was ons beloofd dat de helft van de kosten hiervoor zouden worden terugbetaald (normaal zit een sterilisatie in de adoptieprijs, die wij volledig betaald hebben) en dat is niet gebeurd.
Ik ben echter van mening dat als ik voor een hondje kies, ik er volledig voor ga, maar niet iedereen denkt hier zo over.
Nog een voorbeeld: Wolf en Pixie waren na 2 jaar adoptie gedumpt in een pension door hun vorige baasje. Wij hebben hen beide meegenomen, ze waren 'gezond'. Na een check- up bij onze eigen dierenarts bleek dat Wolf een voorhuidontsteking had (groene klonters etter!) en een heel zware oorontsteking, waarbij de da bijna niet kon geloven dat je zijn oor nog mocht aanraken. Zijn oor zat vol met gedroogd bloed, hij moet echt veel pijn hebben gehad.
Dus qua informeren van adoptanten kan het wel beter, veel beter, mijns inziens...
Ik heb ook net vernomen dat een hond, Caprice, waar ik maanden voor gezorgd heb, terug in het asiel zit omdat hij gehapt heeft naar een kind, dat alleen was met de hond... Hij is daar een maand geweest...
De overvolle asiels... als mensen eens wat beter zouden nadenken voor ze een hond in huis nemen, of dat nu een asielhond is of een pup van een fokker of een buitenlander...
Regelmatig hoor ik dat er bv galgo's worden teruggebracht omdat ze een sok hebben stukgebeten of een kussen of...
Heb een vrouw geweten die 5 galgo's had die niet zindelijk waren, alles kapot beten... Tja, de beestjes zaten uren alleen thuis en er werd niet mee gewandeld...
Een stortvloed van gedachten... hoop dat je mijn standpunt begrijpt en wat ik eigenlijk wil zeggen?
ON TOPIC
Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.
Waarom niet? Europa is 1 toch? En persoonlijk zie ik geen grenzen en ik vindt Spanje, Bulgarije etc... niet echt ver weg! Het is globaal gezien om de hoek! En waarom mag ik bv geen hond redden die iets verder weg woont?
Nogmaals de grenzen in Europa zijn open dus ik zie het probleem niet! En een hond redden is in mijn ogen helemaal niet verkeerd en dan maakt het mij niet uit of ik daar 1 uur of 3 uur voor moet rijden!
Ik heb Bo in Duitsland gekocht, in totaal 20 min rijden! Ik zie niet wat daar mis mee is.
Niks is mis daarmee. '
Chica komt uit bulgarije, was wel al in nederland in opvanggezin.
Waarom een hond uit het buitenland? Toeval!
In de zoektocht naar een hond voor mij heb ik meerdere asiel-sites bekeken en hier in de buurt ook naar asiel geweest. Daar werd ik slecht begeleid.... Mijn woon en werk situatie uitgelegd. Gewandeld met het hondje waar ik voor kwam wat achter af al gereserveerd bleek te zijn om daarna maar 2 honden mee te krijgen ''om te zien of dit wat is'' Maar goed die frustratie is weer een ander verhaal
Dus ja als je dan verder zoekt omdat je toch voor een herplaatser wilt gaan en je een foto tegenkomt van een ondeugend mooi middemaat hondje en je er kennis mee gaat maken door lekker te wandelen en er een super goede klik is tjaaaa dan ben je inderdaad verkocht! Dan komt ze maar uit het buitenland.
Ze is mijn beste maatje en ik zou het de volgende keer weer precies zo doen!
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?