Josien kijk eens op zooplus, daar staan alle brokken bijna die er te koop zijn met de kilo prijs erbij.
Dankjewel. Super.
Echt waar? Dat zal ik zeker overwegen. Dankjewel.
Hey Wendy en alle medeforummers.
Ik heb net taste of the wild besteld, high prairie. Heb een beter gevoel bij dit voer zonder granen. Ben benieuwd naar de conditie, vacht van Sira. Hou jullie op de hoogte hoor! Gr en Dankjewel namens mij en Sira.
Ja ik hoop ook dat ze zich in het algemeen beter gaat voelen en dat haar vacht mooi en gezond wordt. Jazeker hou ik jullie op de hoogte hoe het gaat. Ik weet niet na hoeveel tijd ik al verbetering mag verwachten. Gr Josien en Sira
Inderdaad pens hebben we al eens gekocht. Sira is een alleseter. Dus dat is geen probleem. Het zal haar geweldig smaken. De levering duurt nog max een week en dan het beetje rest voer mengen met het nieuwe taste. Ze is het allemaal waard. Ze is zo lief. Onze deugniet.
Normaal geef ik elke 5 weken frontline. Een teek heeft ze vlug te pakken en zien we niet altijd meteen. Het is te proberen om zonder te doen. Dankje voor de tip.
Soms kan het niet anders. Er zijn honden en katten die "lekkerder" lijken te zijn voor die insecten, teken en en spinnetjes...
Maar vaak moeten behandelen kan weer nieuwe allergieën uitlokken. Regelmatig wat verse look door het voer is geen wondermiddel, maar lijkt toch meer afweer te geven, ook voor wormen. Je kunt het in soep of saus doen vooraleer je die voor jezelf kruidt en dan wat poties invriezen voor over het gewone voer.
Hmm.. Ik heb toch al van veel mensen gehoord dat ze juist hotspots kirjgen bij de liezen en achterooten door voerallergie. Ik denk niet dat dat klopt dat het vaker bij de kop zit. Het wil iig niet zeggen dat geen voedingsallergie is
Sira is altijd al gevoelig geweest voor hotspots. Misschien is dit graanvrij voer toch beter voor haar. Ik heb gelezen dat de ruwe aswaarde hoog is van TOTW voer. Is dat slecht?
ik heb geen idee.. Ik denk ook dat het moeilijk te zeggen is bij brokken. Het gaat om de verhoudingen heb ik altijd begrepen.
Hopelijk doet het voer haar goed. Even afwachten, ze vindt het in elk geval lekker zoals alles....
De hotspots zijn by the way nog niet weg en de tweede kuur is bijna afgelopen.
Even een update. Sira vindt het voer lekker. Natuurlijk, want ze eet alles wat onder haar neus komt. Maar de tweede kuur voor de hotspots is een week afgelopen en nu heeft ze alweer twee plekken.... We denken erover om naar een andere dierenarts te gaan want dit gaat te ver. Wat jullie?
Ik zou naar dermatoloog gaan. Amsterdam, utrecht, rhenen of oisterwijk.
Ik reageer toch maar even.
Het kan ook een erfelijk soort hotspot zijn. (Ik meen zelfs dat er meerdere soorten bestaan.) Ik dacht dat het d.m.v. een dna test onderzocht kan worden. Je kunt dat bij een dierenarts maar ook bij een dermatoloog vragen.
Een van mijn honden heeft een postvaccinaal syndroom gehad. Hij had op precies dezelfde plaatsen als jouw hond hotspot. De plekken kwamen ook steeds terug.
Uiteindelijk bleek het gelinkt te zijn aan de inentingen. In die tijd werd er nog een cocktail gegeven. Gelukkig is dat tegenwoordig al anders, maar mijn hond reageerde acuut op entingen met een verminderde weerstand. Hotspot, hooikoorts, ontstoken ogen, oormijt en hij pikte om de haverklap (ondanks de frontline, advantage, of beaphar) voortdurend mijten op, luizen, vlooien en teken. Ook liep hij met regelmaat kreupel. Tevens had hij een chronische wormenbelasting. De reguliere dierenarts deed alleen aan symptoombestreiding.
Toevallig liep ik een HBO Homeopaat in opleiding tegen het lijf. Hij vroeg of hij mijn hond mocht behandelen. Het was onder controle van de opleiding.
Het heeft geweldig geholpen. Gelukkig had ik al het juiste voer, maar het antivlo middel mocht ik niet meer gebruiken. Wanneer ik dat wel deed tastte het de weerstand aan en kreeg de hond zijn kwaaltjes meteen weer terug. Als vervanging kreeg ik een natuurlijk anti vlooien middel en ook het anti wormen middel werd vervangen door een natuurlijk middel.
Ik wil je niet dwingen tot een andere behandeling methode als regulier. Maar er zijn meer opties m.b.t. de oorzaak van hotspot en er zijn ook veel diervriendelijkere (en goedkopere) behandelingen.
Tegenwoordig ga ik gecombineerd eerst naar de regulier dierenarts en dan naar de homeopaat. Die laatste is zelfs goedkoper dan de dierenarts. De behandeling is wel wat complexer en het duurt langer, maar dan is de hond ook helemaal beter.
Je gevoel vertelt je vast wel het e.e.a.
Ik ben benieuwd hoe het met je hond gaat dus ik blijf meelezen!
Veel beterschap!
Vandaag weer bij de da geweest. Sira moest zowiezo haar inentingen hebben, maar ook vanwege de hotspots die terug komen na het eindigen van de tweede kuur. Hij heeft haar goed nagekeken. De hotspots zitten steeds en
voornamelijk op haar onderbuik en achterpoten. Hij denkt nu en ook al eerder aan schimmels dus hij heeft haren weggepakt bij de hotspots en op kweek gezet. Twee weken dan weten we de uitslag. Als dit klopt, dan moeten er haar om de vier dagen gaan wassen met speciaal spul. Dit gaat wel een lange behandeling worden. We hebben haar kussen en matten (droogloop) weggehaald en gaan alleen een laken in haar bench leggen en dit geregeld wassen. Dit zou het beste zijn tegen mijten, schimmels ed. Verder kreeg ze oogzalf, omdat haar ogen te nat waren. En weer een kuur voor de hotspots. Verder afwachten op de uitslag. Hoop dat de behandeling afdoende zal zijn.
Ik hoop voor jullie en Sira dat de behandeling resultaat zal hebben. Zolang steeds hotspots is heel naar.
Ook niet leuk als er in de kweek schimmels ontdekt gaan worden... Maar, dan weet je tenminste wel wat het is en wat er aan te doen is. In dat geval zeker volhouden. Beter een tijdje zorgen en werk dan een uitzichtloze situatie. En ja, waar ze gaat liggen, in haar bench, maar ook op een andere plaats in huis, steeds een zuiver laken, badhanddoek... heet genoeg gewassen... Je kunt ze opsparen en een keer in de week een wasje draaien.
Ik wens jullie heel veel succes toe.
Ik zou denk toch jullie reguliere dierenarts gedag zeggen en naar een homeopaat gaan.
Inentingen maken meer kapot dan je lief is. Zowieso de vlooiendruppels iedere maand is genoeg om zijn net opgebouwde weerstand weer volledig om zeep te helpen. Preventief ontwormen is een dierenarts term, maar in de praktijk gewoon zinloos.
Na ontworming kunnen ze via ontlasting van een andere hond of een grassprietje de volgende dag weer rustig wormen krijgen. Nutteloos gif in je hond stoppen die niks uithaald.
(die antibiotica en cortizone crèmes voor hotspots helpen wel, maar tijdelijk. Ze pakken alleen uiterlijk het symptoom aan, maar vernachelen de hele weerstand van je hond om het zelf te lijf te kunnen gaan)
Dus hier is je vicieüze cirkeltje...
Liever een wormentest via "het Woud" laten doen en je weet of je moet ontwormen ja of nee.
(daarbij komt uit wat voor soort worm, waardoor je doelgericht kan ontwormen en niet weer nutteloos extra gif toedient)
Inentingen? Een grote cocktail beschermd zowieso voor 3 jaar. Je kan laten titeren na die 3 jaar of je hond nog extra bescherming nodig heeft, meeste honden hebben na hun puppy entingen en 1x een grote cocktail genoeg bescherming voor hun hele leven!
(kleine voetnoot... inentingen zijn opgelost in een kwikvloeistof... die rommel komt in je hond en die stoffen hopen zich op in het lijf)
Rover heeft meerdere hotspots gehad, van hele hevige tot mildere.
Absoluut geen granen, inc rijst en quinoa scheelt al een hele hoop bij hem, hij kan nu zelfs weer kip hebben en rund, mits biologisch.
(denk aan de antibiotica en groeihormoontroep in kip en rund!)
Hij heeft geen jeuk meer en zijn plekken herstellen volledig.
1x een zware terugval met hotspot als gevolg door iemand met een onoplettendheid die hem een pizza korstje gaf...
Wat begon met een klein korstje, is uitgelopen op een plek van ruim 7cm op jawel... zijn buik...
Eerdere plekken waren continu zijn flank en 1x een mega hotspot onder zijn oor wegens zware oorinfectie dat naar buiten sloeg.
Alles door granen, gifstoffen en de rommel uit bio industrie rund en kip...
Dit bericht is niet zozeer kritisch, dan wel als aanval bedoeld hoor, laat dat duidelijk zijn.
Ik word alleen heel snel kriegel van rommelende dierenartsen, vandaar...
Hoop dat je hier wat aan hebt!
Owja... voetnootje...
Een graanvrije brok zonder rare toevoegingen e.d. voor die prijs die je eerder genoemd had is niet haalbaar helaas.
Maar de voordelen wegen zoveel meer op dan de nadelen!
(ik ga maar niet vertellen wat ik aan voeding alleen al voor Rover kwijt ben per maand denk ik haha)
Mee eens. Ik was erg voor het reguliere, maar ben hier toch, gedeeltelijk, van teruggekomen. Mijn honden doen het met een holistische benadering toch een stuk beter.
Poeh, een heleboel om me in te verdiepen. Ik denk dat ik de uitslag afwacht. Dan weet ik iets meer. In plaats van vlooienmiddel kan ik knoflooktabletten geven. Maar een wormentest vind ik moeilijker. Huiswerk dus....
Bedankt dat jullie meeleven en denken.
Hou jullie op de hoogte. X
Wormentest is niet moeilijk hoor, via de website van het Woud bestel je een testkit dat je via Ideal of wat dan ook meteen kan afrekenen en de hele set wordt toegestuurd. Je verzameld de ontlasting tijdens de wandeling, doet het in het potje en dat gaat in het doosje met de papieren weer op de post. Je krijgt de uitslag per email of per post indien gewenst.
(geen gedoe met postzegels e.d. want dat is allemaal al geregeld)
Pas op met teveel knoflook, het kan bloedarmoede veroorzaken bij teveel.
Een half teentje 3 à 4x per week is voldoende. Tabletten kopen is onzin, je hebt vast zelf wel verse knoflook in huis.
Meeste honden vinden het superlekker, gewoon geperst door het voer mengen is prima.
Is dat voldoende tegen vlooien? Wat zijn jou ervaringen? Hoevaak doe je een wormtest?
Rover heeft nog nooit 1 vlo gehad en in zijn leven maar 3x een teek. Hij is nu 5 jaar oud.
Maar er zijn genoeg honden die er continu last van hebben, ongeacht welk product.
Ik heb Rover denk anderhalf jaar terug een keer ontwormt, moet nog steeds een test bestellen haha!
Zowieso ruim ik altijd de ontlasting op van hem, als mensen zien hoe liggen ze dubbel van het lachen denk ik.
Ik bekijk uitvoerig wat er in mijn zakje zit, zodra ik een vermoeden heb laat ik testen. Tot op heden nog nooit ergens last van gehad.
Nou eet Rover wel vers, dat verhoogd het maagzuur naar een PH waarde van 1,5 à 2. In dat zuur kunnen wormen en eitjes niet overleven, besmetting is praktisch uitgesloten. Het bloed en de zuurgraad van de huid wordt ook een stuk zuurder en vlooien en teken vinden dat vreselijk. Poeslief heeft net 1x een vlo gehad van een "fijne monteur" die ook huisdieren had, en bedankt hè...
Ik krijg haar absoluut niet aan vers voer, maar ze komt niet buiten. Wel geef ik haar in de zomermaanden een pipet just in case.
Enige keren dat zij ontwormt is is als zelf kitten geweest en dat ze zelf kittens had met de kittens mee.
We zijn net overgestapt op Taste to the wild prairie voer. Ik ga proberen met knoflook om de dag. Hoop dat ze het voer eet dan... Vind het zielig als ik lees hoe veel gif ik dan gebruik voor haar. Ga het zeker op een andere boeg gooien.
Mocht ze de verse knoflook net wat te scherp vinden, al denk ik van niet, kan je altijd een potje knoflookpoeder gebruiken.
Een flinke theelepel staat gelijk aan een teentje. Dat Rover nog volledig barfte (zelf samenstellen met bevleesde botten, spiervlees, orgaan e.d.) gebruikte is vaak knoflookpoeder om sommige niet lekkere dingen (volgens Rover) te verbloemen.
Zodra er ergens knoflook doorzit is het hek van de dam hier haha!
Mocht Sira nog steeds erge jeuk hebben op de TotW, krabben/hotspots e.d. zou het misschien ook aan kip kunnen liggen.
Kijk het een maandje aan hoe ze reageerd op dat voer.
Superbedankt. Ben benieuwd hoe ze reageert. Tot schrijvens.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?