Ik kwam dit op Facebook tegen. Dierenarts leugens?
Nu ben ik over de voeding wat ik geven wil wel uit KVV (met dank aan jullie ) maar nu gaat het me vooral om het stukje over het inenten.. Hoe doen jullie dit? of hoe denken jullie hierover? Me katten krijgen wel elke jaar inenting enz. Maar als ik dit lees, wil ik dat met de eventuele toekomstige pup wel anders doen.
''Jaarlijks een oproep van de dierenarts
Jaarlijks een oproep van de dierenarts voor een vaccinatie en controle, "dit is goed voor uw hond", maar dit is niet waar! Jaarlijks inenten is slecht en absoluut niet nodig. Eens in de 3 jaar is meer dan voldoende. Heel veel mensen weten tegenwoordig dat er een verband bestaat tussen de jaarlijkse cocktail-prik en ziektes zoals epilepsie, auto-immuunziekte en huidaandoeningen. Deze cocktail is zeer belastend voor een hond, hier zit aluminium, Thiomersal 50 % kwik, formaldehyde en paraffine in, wat kanker verwekkend/bevorderend is en tast de hersenen en nieren aan van het dier. Formaldehyde is net zo gevaarlijk als asbest en plutonium. Dus ook dit berust op onzin verhalen.
De hond jaarlijks laten enten tegen hondenziekte is werkelijk de allergrootste onzin die er bestaat, het afweer/immuunsysteem van mensen, honden en katten is allemaal het zelfde. Ik ken geen dierenarts die elk jaar naar de huisarts gaat voor een mazelen-enting. dit hoeft ook niet want wij zijn voor ons hele leven immuun voor mazelen. Hondenziekte is niets anders dan honden-mazelen, ook de hond is hiervoor zijn leven lang immuun voor. De aanbeveling om jaarlijks te enten wordt niet door gefundeerde wetenschappelijke studies gesteund. Voor de meeste entstoffen is in de wetenschappelijke literatuur geen publicatie te vinden die de noodzaak voor het jaarlijks enten bewijst Dit wordt alleen maar gedaan omdat het commercieel gezien beter is voor de dierenarts. Dus wederom onzin-verhalen!''
Cosmic moet deze of volgende maand weer geënt worden. Ik zit te twijfelen wat ik ga doen. Enten, niet enten, of titeren. Dus ik lees even mee
Zowiezo als je naar buutenland of een dierenpansion gaat. Maar ik doe het bij Freddie altijd ik heb genoeg zieke honden gezien ook in NL omdat ze niet ingeënt zijn , baasjes wond het te duur, belachelijk, je kind laat je toch ook intieenten!
Mijn volgzame karakter heeft er vroeger voor gezorgd dat we altijd netjes naar de DA gingen.
Niet omdat ik er verstand van had, nee , dat is wat je te horen krijgt van de mensen die er wel verstand van hebben.
Dan krijg je de omslag, een totale afkeer tegen alles wat miljarden en miljarden verdient in de farmaceutische industrie.
Ook niet goed.
De waarheid zal ergens in het midden liggen.
Om de drie jaar enten?
Jaarlijks vind ik ook wat veel.
Maar gedegen onderzoek, wetenschappelijk onderbouwd en dubbelblind! naar vaccinaties en ziekten is schaars.
( Let op wat de bron is!!!)
Natuurlijk is er altijd een kans...maar die heb ik ook, en toch liever geen tetanus voor mij.
Als je laat titeren weet je precies hoeveel antistoffen een hond of kat heeft. Een pup die de puppie-entingen heeft gehad is levenslang beschermd. De titerbepalingen staan gewoon in het paspoort. Ik kreeg voor Romeo twee jaar op rij de uitnodiging voor de grote cocktail. Ik liet hem elders titeren en het bleek dat hij nog meer dan genoeg antistoffen had, dus zou hij een overdosis hebben gekregen ! Kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent ? Waarom honden en katten dan wel. Ikzelf heb een tetanusinjectie gehad, die is meer dan 10 jaar werkzaam ! Dat zei de huisarts en waarschijnlijk nog langer. Een dierenarts die op schema ent is naar mijn gevoel niet goed bezig. Een hond die een enting heeft gehad op een bepaalde datum, is zijn antistoffen echt niet precies op een 1 jaar later, kwijt. Je kunt een hond ook een overdosis geven na 2 of 3 jaar. Daarom titer ik ! Mijn ventje heeft sinds 2010 geen enting meer gehad, is aangetoond beschermd, omdat ik hem laat titeren. Pups die uit het oostblok komen moeten zelfs ge-ent worden, maar als ze de entingen hebben gehad, kunnen deze ook gewoon getiterd worden. Ik heb er ook lang over gedaan om Romeo niet meer op schema te enten en de meeste dierenklinieken hebben ook geprobeerd het uit mijn hoofd te praten, maar ik heb een dierenkliniek gevonden, die Romeo getiterd heeft. Zij tonen een film over titeren in de wachtkamer.
Ik laat om de drie jaar de cocktail geven en ieder jaar ziekte van weil en kennelhoest.
Mijn dierenarts vertelde nog dat het onzin is dat je hond constant ingeënt wordt tegen al die andere dingen dus hij geeft deze dan ook niet ieder jaar.
Ik heb volgens mij een hele andere dierenarts dan veel HPers. Mijn dierenarts zal bv ook nooit een hond castreren als deze niet volgroeid is. tenzij er een medische reden voor is.
Vaak hoor je dat dierenartsen mensen al snel aanraden om de hond te castreren, ook als deze wel volgroeid is. De mijne zegt, probeer eerst het implantaat, dan weet je wat er gebeurd als je hem definitief laat helpen. Hij smeert nooit iets aan, geen voeding en geen medicijnen voor ieder wissewasje.
Willem heeft heeeeel vaak oorontsteking. Meestal gaat dit wel over na een behandeling met easotic, soms is alleen otoclean voldoende. Een keer kwam hij er maar niet vanaf en de enige oplossing was prednison. Dat vindt mijn dierenarts dus echt vreselijk om te geven.
Natuurlijk helpt hij om te kijken waarom Willem contant oorontsteking heeft door verandering van voeding. Dingen elimineren etc. En nee, hij komt niet gelijk aan met een of andere dieetvoeding van Royal canin terwijl hij dat wel verkoopt.
Er is hier in de buurt nog een dierenarts. Die werkt 24/7 waardoor hij nogal veel fouten maakt. Toch gaan er heel veel mensen naartoe. Waarom? Hij is goedkoop. Als je vraagt wat het kost, ach, doe maar een tientje..... Mijne is dan misschien niet heel goedkoop, maar mijn vorige hond had erg artrose en als we onderweg bv een hond tegenkwamen die ineens op de mijne dook dan kon de mijne dus niet meer lopen. Tillen was geen optie. Een belletje naar mijn dierenarts en hij komt naar de plek waar we dan zijn om een injectie corticosteroïden te geven. Dat zijn dingen die ik enorm kan waarderen.
Weer ontopic....dit dus ook mbt cocktails etc.
gelukkig heb ik ook een dierenarts die heel anders denkt.hier word gewoon om de 3 jaar een enting gegeven.
Het immuunsysteem van honden is gewoon anders dan dat van mensen, dus om het nou met mensen(kinderen) te vergelijken vind ik te kort door de bocht.
Alle zoogdieren hebben longen, inwendig skelet en zogen hun jongen, maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal voor de zelfde dingen ziek worden of dat hun immuunsysteem het zelfde is.
Nyx krijgt de volgende keer gewoon weer zijn enting en zeker nu er 2 nieuwe varianten van Leptospirose zijn opgedoken (Weil). Leptospirose zijn ook gevaarlijk voor mensen, maar door het jaren lang enten wordt het al jaren niet meer in Nederland gezien, behalve bij mensen die het in het buitenland hebben opgelopen.
En in tegenstelling tot wat de meeste denken, is het niet alleen overdraagbaar via water/ rattenurine. Wanneer een besmette hond over een grassprietje plast en de jouwe ruikt eraan, kan ie het al krijgen! En er lopen ook veel honden mee rond, zonder dat ze er last van hebben.
Daarnaast is deze enting ongeveer 8 maanden werkzaam en vind ik het echt niet erg om hem die elke 12 maanden te geven.
Coctail krijgt hij natuurlijk maar eens in de 3 jaar.
Verder zijn de entingen die een volwassenhond krijgt gewoon boosters, om het immuunsysteem even wakker te maken. Zo heb ik een jaar terug nog mijn booster gehad voor tetanus, het was namelijk meer dan 10 jaar geleden dat ik die gehad had en als je met dieren werkt is het toch wel handig om beschermd te zijn voor het geval dat.
Beter safe than sorry, toch?
Tja......mijn honden en katten , altijd netjes jaarlijks inge-ent. Heel oud geworden, mijn vier vorige honden......dus.
Ik blijf het doen. Zal er wél mijn dierenarts eens op aanspreken bij mijn volgend bezoek. Ivm reizen moet ik altijd wél verplicht de rabies enting laten doen.
Mijn kerels zijn dit jaar weer voor Rabiës ad beurt na 3 jaar. Volgens het boekje Ten in februari en Loco in november maar ik doe het een maand voor we weer reizen. De cocktail is pas weer iets voor 2015 en dan worden ze hoogstwaarschijnlijk eerst getiterd wat kan bij mijn DA hier. Tot dan heb ik nog tijd zat om de ontwikkelingen op dat gebied te volgen dus wie weet hoe ik er dan over denk. Heb wel met de DA afgesproken dat ze de nodige entingen niet meer id vorm van een cocktail krijgen maar elk element apart met tussenpozen.
Dierenartsen zijn nog echt niet zo ver, dat ze standaard voorstellen te titeren. Ik zie het in mijn omgeving telkens weer, honden waarvan ze niet eens weten of ze ge-ent zijn, worden gewoon standaard overal voor ge-ent. Of de hond een overdosis krijgt of niet ! Dan zou je juist moeten titeren, om de antistoffen te bepalen. Als toch aangetoond wordt dat de hond nog genoeg antistoffen heeft, waarom zou je dan enten, al is het om de 3 jaar ? Dierenartsen zijn nog niet zo lang geleden overgestapt op eenmaal in de 2 of 3 jaar enten. Dat is niet omdat ze zo begaan zijn met de dieren, maar omdat overal informatie op dook, artikelen verschenen, die de frequentie sterk in twijfel trokken en er mondige baasjes op hun spreekuur verschenen. Tannetje Koning is ook een dierenarts en zij gaat het land in, om dieren te titeren. Die is perse tegen overmatig enten, ook als dat eens in de 3 jaar is ! Alleen is zij niet blijven stilstaan en volhardt zij niet in de oude denkwijze van dierenartsen. Een denkwijze die ze misschien 20,30 jaar geleden hebben ontwikkeld en daar nooit meer van afgestapt zijn ! De dierenkliniek waar Romeo getiterd is, is een van de weinige klinieken die standaard titeren en niet zomaar enten. Dus ik heb hoop !
Misschien een stomme vraag maar hoe gaat ze hiermee dan om op een hondenpension, als je hond getiterd is en niet geënt? Krijg je daar dan ook een bewijs van en is dat dan ook goed. Of zijn er pensions die persé willen dat elke hond geënt wordt hoe dan ook?
Ik blijf zeker enten! De dieren die niet ge-ent worden leunen op de dieren die dat nog wel worden. Zodra meer mensen niet gaan enten komen er weer allerlei vreselijke ziektes in Nederland die nu bijna niet meer voorkomen.
Dit soort artikelen vind ik dus vreselijk en enkel vanuit 1 oogpunt bekeken.
Hier om de drie jaar de grote cocktail.
En de tussenliggende jaren de kleine (lepto en para influenza volgens mij)
Ieder jaar de grote doen dierenartsen toch ook niet meer of wel?
het is hier toch heel vaak voorbij gekomen , wanneer en hoevaak enten ?
merk Nobivac, 2006 ent al om de drie jaar, herhalingsentingen, grote cocktail, parvo hondenziekte en leverziekte en influenza type 1
dito mer Vanguard v. Pfizer ook drie jaar geldig. 2008
dito ook al in 2010 het merk Duramune.
de cocktails zijn allemaal het zelfde, drie jaar geldig.
ziekte van weil heeft een variant van vier in een, enting, ieder jaar, liefst in het voorjaar, een betere enting dan de vroegere, dit jaar voor het eerst, afgelopen jaar is die in het nieuws gekomen.
dan heb je nog een influenza type 2, die ook ieder jaar gegeven wordt, mits je naar een kennel gaat hondenschool, waar veel honden bij elkaar zijn.
dit zijn allemaal de herhalingsentingen.
iedere dierenarts is van deze merk entingen op de hoogte, vraag er naar.
Meningen zijn erg verschillend. Ik zal sowieso vragen bij de dierenarts hoe hun enten met honden. Maar vind inderdaad dat een hond geen overdosis moet hebben. Kan dit schadelijk zijn dan? Daar moer een dierenarts dan toch op letten..
Laatst nog geverifieerd bij de producent van Nobivac. Volgend schema is al jarenlang en nog steeds van kracht:
Ik heb nu geen tijd om alles te lezen, maar wil wel volgen.
Later ga ik alles even lezen, want dit is wel even een ding voor me.
Hier wordt niet overgeent... heb zelf mijn conclussies getrokken na veel lezen over dit onderwerp. Hij heeft zijn puppy entingen gehad en toen nog een keer toen hij een jaar was. Daarna niet meer. Als je er veel over leest. Lees je dat je hond vaak na deze entingen levenslang beschermd zijn. Ook zijn bepaalde entingen totaal overbodig. Iedereen moet gewoon doen waar hij zij zich goed bij voelt. Ik vind het vooral een DA geld kwestie. Ik heb besloten niet over te enten. Als je logisch na denkt is voer, jaarlijkse controle met inenten een groot inkomstenbron van de dierenartsen die ze niet zomaar willen opgeven... Had liever gezien dat ze de controle doen met titeren... maar das ook niet jaarlijks nodig vandaar dat de meeste dierenartsen niet pro zijn.
Heb geen hekel aan dierenartsen hoor, ze zijn wel degelijk nodig als je hond een operatie nodig heeft...maar had liever gezien dat ze met dit soort dingen ook eerlijk zijn..... maar het is en blijft gewoon een geldkwestie... en dat is met veel dingen helaas in het leven zo!
http://www.huisjebiobeestje.nl/page/vaccineren-ja-of-neey
Nobivac ent pas op acht weken oud, eerder niet.
ik heb even de tijd, en zal het entschema van nobivac even hier neer zetten.
Wat Judith neerschrijft vind ik heel goed gezegd.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?