Honden-logboek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Ik had vannacht ineens een briljant idee, al zeg ik het zelf. Een logboek van alle dingen waar we bij onze honden tegenop lopen of zijn gelopen. Zowel gedragstechnisch als medisch. Dingen waar we aan werken, dingen waar we al een oplossing voor hebben gevonden, en dingen waar we nog niet aan begonnen zijn. Ik denk dat we op deze manier onwijs veel van elkaar kunnen leren! Dus uhm.. doen jullie mee? :-) Dit is mijn logboek!

Naam: Cosmic
Ras: Podenco Andaluz
Geslacht: Teef gest.
Geboortedatum: 25-01-2011
Hoogte: 42 cm
Gewicht: 11,1 kg
Herkomst: Spanje

Opgelost:
Onzindelijkheid thuis!
Omschrijving van probleem: Binnen plassen, soms ook poepen.
Oplossing: Geduld, tijd, veel naar buiten, medische onderzoeken en een bench!

Slopen thuis!
Omschrijving van het probleem: Kabels doorbijten.
Oplossing: Beter opruimen! :') en een bench!

Loslopen!
Omschrijving van het probleem: Cosmic is dusdanig zelfstandig dat ze gerust een uurtje alleen op pad gaat, en daarmee geen rekening houdt met verkeer.
Oplossing: De gulden middenweg vinden. Cosmic zal nooit een hondje zijn die zomaar overal los kan. Dus veilige (bij voorkeur omheinde) losloopplekken vinden en accepteren dat ze voor de rest vast moet.

Tuig omdoen!
Omschrijving van het probleem: Cosmic wilde haar tuig/halsband niet om, rende dan steeds weg en moest echt in de houdgreep genomen worden.
Oplossing: Haar het commando "wacht" aanleren, met een snoepje haar koppie door het tuig lokken, inmiddels blijft ze netjes stil zitten als ik "wacht" zeg.

Oxalaatkristallen!
Omschrijving van het probleem: Cosmic had hele rare urine, een ontsteking, oxalaatkristallen, en een hele hoge pH-waarde.
Oplossing: Regelmatig laten drinken en een lager percentage bot krijgen door spiervlees toe te voegen.

Obsessie met mijn gezicht!
Omschrijving van het probleem: Cosmic krabde graag met haar pootjes in mijn gezicht als ze aandacht wilde, ook sprong ze bovenop mijn gezicht als ik lag te slapen en zij erbij wilde in bed.
Oplossing: Het is eigenlijk vanzelf over gegaan..

Work in progres:
Plassen bij anderen!
Omschrijving van het probleem: Cosmic plast nog steeds binnen bij andere mensen thuis.
Oplossing: Haar goed in de gaten houden en buiten laten wanneer dat nodig lijkt, medische onderzoeken.

Straatvreten!
Omschrijving van het probleem: Cosmic eet álles op van straat, de meest vieze dingen..
Oplossing: Heel erg goed opletten, en haar op tijd mee trekken. Haar afleiden o.i.d. is geen optie, want wat daar ligt is véél lekkerder. Ik zoek nog een betere oplossing.

Opdringen!
Omschrijving van het probleem: Cosmic dringt zich, wanneer we op visite zijn, op bij mensen die dat niet willen door steeds haar pootje op schoot te zetten of ze aan te gaan staren.
Oplossing: Meer trainen met het commando "plaats", haar eigen dekentje meenemen, en haar daar eventueel rustig iets laten kluiven.

Alleen thuisblijven!
Omschrijving van het probleem: Cosmic jankt heel erg wanneer ik weg ga.
Oplossing: Met klassieke muziek en een kluif lukt het nu twintig minuutjes. Ook met een andere hond erbij heeft ze geen problemen met alleen zijn, maar da's lastiger. Ik wil dit gaan uitbreiden.

Piepen in de auto!
Omschrijving van het probleem: Cosmic jankt ONTZETTEND in de auto!
Oplossing: Goeie vraag! Ik heb een Thundershirt, klassieke muziek en Bach geprobeerd. Ook beloon ik haar wanneer ze stil is. Tot nu toe heeft het allemaal weinig effect.

Angst voor grote honden!
Omschrijving: Cosmic kan nogal onder de indruk zijn van grote honden die haar "lomp" benaderen. Ze gaat dan krijsen en plat op de grond liggen of vluchten.
Oplossing: Vermijden. Hondjes zoeken die ze wél leuk vindt en omlopen bij een lomp exemplaar. Ook heeft ze het commando "achter" geleerd waarbij ze achter me gaat zitten, maar honden denderen gewoon dóór mij heen.

Voor in de toekomst:
Trekken aan de lijn!
Omschrijving: Zo nu en dan wil Cosmic nog wel eens trekken, het is geen heel groot probleem maar ik wil er nog wel een beetje mee aan de slag in de toekomst.
Oplossing: Belonen als ze netjes naast me loopt, niet meer wandelen aan de flexi.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Ik volg even, zal vanmiddag eens even een lijstje maken :-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Cosmis is echt een heel erg mooi hondje Pauline!

Ik volg verder ook even, ik vind het wel heel interessant om te lezen hoe jullie dingen opgelost hebben. Zelf hebben we Gruul alles nog moeten leren maar dat hebben we met de clicker gedaan volgens de gebruikelijke tips. Dat werkte bij hem wel, als hij niet koppig is en zin heeft om te leren en luisteren. Verder hebben wij ook een paar grote fouten gemaakt die we zelf niet hebben kunnen oplossen en wat me nu nog steeds erg dwars zit. Dus ik ga geen adviezen geven of ervaringen want die heb ik nog niet genoeg goede.

honden page profiel PP

" Cosmis is echt een heel erg mooi hondje Pauline! "


Dat bedacht ik me vanmorgen ook. Ze drentelde zo gezellig aan d'r lijntje, ik vind haar zo ontzettend mooi en sierlijk gebouwd. Ik kan er echt van genieten om haar te zien drentelen en rennen op volle snelheid. Haar uiterlijk heeft ze helemaal mee! Ze is alleen qua karakter en gedrag echt wel een enorme uitdaging. Is niet erg, want ik adopteerde haar met het idee dat ik me verveelde en juist een uitdaging wilde! Alleen bedoelde ik met "uitdaging" meer dat ik iets van een sport met haar kon doen, urenlang door de bossen kon struinen, niet dat ik steeds moest dweilen en met bloedlippen rond liep :')

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Hahaha, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Jullie waren er volgens mij ook bij op de eerste wandeling die ik mee ben gegaan. Of alleen cosmic, ik kan me Cosmis iig nog heel goed herinneren, die is samen met Twinko in mijn geheugen blijven staan.
Als je zoveel tijd in je hondje hebt zitten dan word hij ook wel op zijn eigen manier heel erg speciaal voor je. Ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten en wij ook van jullie.
Ik heb stiekem ook wel zitten kijken bij het ras Podenco, ze hebben idd een hele mooi bouw en kop en alles aan het ras is gewoon mooi :-D.

honden page profiel PP

" Hahaha, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Jullie waren er volgens mij ook bij op de eerste wandeling die ik mee ben gegaan. Of alleen cosmic, ik kan me Cosmis iig nog heel goed herinneren, die is samen met Twinko in mijn geheugen blijven staan.
Als je zoveel tijd in je hondje hebt zitten dan word hij ook wel op zijn eigen manier heel erg speciaal voor je. Ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten en wij ook van jullie.
Ik heb stiekem ook wel zitten kijken bij het ras Podenco, ze hebben idd een hele mooi bouw en kop en alles aan het ras is gewoon mooi :-D. "


Dat was alleen Cosmic, denk ik. Eind september? Punk was toen heel ziek (en overleed de dag erna) dus ik bleef thuis bij haar. Cosmic werd gek van energie van drie dagen thuis zitten, dus zij mocht in d'r uppie mee naar de groepswandeling :-D

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

:( dat is geen fijne reden om thuis te moeten blijven, dikke knuffel nog. Maar ik ben je topic aan het vervuilen dus we kletsen op de groepswandeling wel verder, of via pb.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nog best lastig eigenlijk :-) Er zijn nog best wel wat verbeterpunten aan Mellow, maar als ik ze zo in een lijstje zou moeten zetten vind ik dat best moeilijk. Misschien ook omdat bepaalde dingen voor een ander een groot issue zijn en die ik voor lief neem, omdat ze zo bij haar horen ofzo.
Maar ik heb een klein lijstje gemaakt :-)

Naam: Mellow
Ras: tsja... hoogstwaarschijnlijk toch wel iets met Pharaohond
Geslacht: teef, gesteriliseerd
Geboortedatum: 1 april 2011 (geschat)
Hoogte: weet ik eigenlijk niet, tot net onder mijn knie
Gewicht: rond de 16 kilo
Herkomst: Malta

Probleem: angst voor omgeving rond huis.
Omschrijving: heel onzeker, snel schrikkerig/bang en dan niets meer willen doen; niet meelopen, niet plassen.
Oplossing: dingen in haar tempo doen. Wil ze na 1 plas naar huis? Dan gáán we na 1 plas naar huis.
Zo konden we na een poos toch weer wat verder lopen. 
Opgelost? Nee, nog niet echt, we zijn er nog mee bezig, want we komen vaak niet verder dan het grasveld op de hoek (tenzij het regent en stormt...), maar ze plast wel gewoon en daar ben ik al heel blij mee.

Probleem: vluchtgedrag.
Omschrijving: bij angst direct, in 1 rechte lijn, naar huis willen, totaal niet meer bereikbaar.
Oplossing: zelf meer rust krijgen en dat ook uitstralen. Haar, in geval van angst, regelmatig laten zitten dmv 'wacht', dit brengt de rust in haar koppie ook een beetje terug. 
Opgelost? Zo goed als. Ze vlucht niet meer, maar blijft bij me lopen, naast me of schuin achter me. Soms herstelt ze zich binnen een minuut, soms duurt het langer.
Alleen als het enge te lang duurt (zoals bijvoorbeeld geluid van vuurwerk ver weg terwijl we in het bos lopen) dan wil ze nog wel eens proberen weg te komen omdat het haar op dat moment echt teveel wordt, maar dan heeft ze wel al een heel stuk naast me gelopen.

Probleem: uitvallen naar fietsers.
Omschrijving: nadat ze in de zomer van 2012 ontzettend is geschrokken van een grote groep wielrenners die haar (zonder aankondiging) passeerde viel ze uit naar iedereen op een fiets, vooral wielrenners en mountainbikers moesten het ontgelden.
Oplossing: haar aandacht zien te krijgen, de afstand vergroten en haar, indien nodig, even laten zitten. Tegen haar blijven praten.
Opgelost? Ja, eigenlijk wel. Een heel enkel keertje wil ze nog wel eens blaffen, maar meestal niet. Wel staat ze, na passeren op, ze steekt haar neus dan omhoog in de luchtstroom die de fietser achterlaat. Als de afstand groot genoeg is lopen we gewoon door en kijkt ze de fietser alleen na.

Probleem: trekken aan de lijn.
Omschrijving: vaak nét wat verder weg willen lopen dan de lijn lang is. Ook altijd aan het eind van de lijn lopen, of die nou 2 meter is of 7 meter. Ze hangt niet vol in de lijn, die tijd heeft ze wel gehad inmiddels.
Oplossing: de lijn op wisselende lengtes vasthouden, de Flexi (in het bos) soms even op een kortere lengte vast zetten. Haar op onoverzichtelijke stukjes even naast me laten lopen. Haar regelmatig even bij me roepen.
Opgelost? Ja, eigenlijk wel, denk dat haar leeftijd ook wel meespeelt. Alleen op momenten dat ze een spoor ruikt trekt ze nog heel erg, dan is ze ook absoluut niet bereikbaar. Ik laat haar op zulke momenten maar even, het duurt nooit lang.

Probleem: hondenpoep eten.
Omschrijving: elke drol die ze zag ging naar binnen, de een nog smeuïger dan de ander. Hoe meer ik erop ging letten en haar panisch wegtrok bij elke drol, hoe meer zij gefocust was op keutels, drollen en andere varianten. Zodra ze de kans kreeg ging het naar binnen, hoe kort ik de lijn ook hield.
Opgelost? Ja. Op een gegeven moment heb ik besloten dat ze best even mocht snuffelen, ik bleef nog wel alert, maar had geen zin om nog 15 jaar elke drol te moeten ontwijken. Vanaf het moment dat ze wel mocht snuffelen ging het al snel beter. Het enige wat zij wilde was even weten wie dat daar had neergelegd. Soms liep ze na snuffelen door, soms liep ze 2 stappen verder om er een plas overheen te doen (ze mikt alleen hartstikke verkeerd, maar dat terzijde ;-))
In het begin ging er nog wel eens wat naar binnen, maar niet meer 3 keer per wandeling.
Tegenwoordig is hondenpoep alleen bedoelt om overheen te plassen. Kattendrollen zijn nog wel een lekkernij en een paardendrol wil ze ook nog wel eens eten (maar die liet ze eergisteren ook gelijk los toen ik dat zei).

---

En verder heeft het al heel veel geholpen dat ik wat 'losser' ben geworden met alles. Ze is nou eenmaal zoals ze is en zoals ze is heeft ook wel iets. Als ze op bange momenten schuin achter me loopt dan voelt dat anders, zo niet-Mellow zeg maar.
Wat ook heeft geholpen is de lijn bij passerende mensen (op de fiets, lopend met of zonder hond) niet op z'n kortst vast te pakken, dan valt ze juist uit. Ik hou haar wel korter, op een lijnlengte dat ze net niet bij de mensen kan komen, maar nog wel wat bewegingsvrijheid heeft. We hebben gemerkt dat ze juíst uitvalt als ik haar heel kort vastpak, net of die handeling iets doet bij haar ('hee, korte lijn, ik moet alert zijn').

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Ik heb ook een logboek gemaakt hoor! Heb er heeeel veel niet op staan, want dan wordt het veel te lang. ;-)



Naam: Odi
Ras:  Duitse Herder x Bloedhond
Geslacht: Reu gecastreerd
Geboortedatum: 05-05-2012
Hoogte: 71 cm
Gewicht: 29,5 kg
Herkomst: Roemenië
 
Opgelost:
Bang.
Omschrijving probleem: Bang voor verkeer, voor andere mensen, voor de hele buitenwereld eigenlijk
Oplossing: Geduld, veel kleine rondjes lopen, veel goede ervaringen laten opdoen, laten zien dat hij kan terugvallen op mij.

Katten aanvallen.
Omschrijving probleem: Odi viel door zijn onzekerheid uit naar katten.
Oplossing: Odi geruststellen als er een kat langsliep. Ik heb hem het commando ‘’rustig’’ aangeleerd.

Trekken aan de lijn.
Omschrijving probleem: Odi trok ontzettend aan de lijn
Oplossing: Stil gaan staan als hij ook maar op een enkele manier trok. Vond hij heel vervelend. Belonen als hij naast komt lopen. Ook de overstap naar een tuigje heeft ons heel erg geholpen.

Schrokken.
Omschrijving probleem: Odi schrokte zijn eten op, omdat hij dacht dat het weer afgepakt zou worden.
Oplossing: Hem laten zien dat het eten echt helemaal voor hem is. Iedereen uit de buurt houden en hem rustig laten eten.

Jeuk.
Omschrijving probleem: Odi had een enorme jeuk toen hij bij mij kwam wonen. Het bleek dat het straatvuil in zijn huid was getrokken.
Oplossing: Om de dag douchen met speciale shampoo. Dit heb ik 2 weken moeten doen voordat zijn jeuk weg ging.

Poep eten…
Omschrijving probleem: Odi was gek op poep. Poep van Sascha, poep van de katten, paardenpoep, koeienvlaai…
Oplossing: De ontlasting van Sascha werd snel opgeruimd, zodat hij geen kans meer kreeg. Nadat Odi bij de dierenarts heeft moeten logeren door een maag vol kattengrit, heeft hij nooit meer in de kattenbak gezeten. Paardenpoep en koeienvlaai is nog steeds verleidelijk, maar hem bij me roepen en er samen langsop lopen gaat goed!
 
 
Work in Progress:
Blaffen.
Omschrijving probleem: Odi blaft aan de lijn naar vreemde mensen en honden.
Oplossing: De perfecte oplossing hebben we nog niet gevonden… Wordt een mix van afleiden, doorlopen, negeren, en een enorm goede band opbouwen.

Alleen thuis blijven.
Omschrijving probleem: Odi begint te blaffen als ik hem alleen laat.
Oplossing: Met een andere hond erbij, gaat het prima en is hij binnen 5 minuutjes stil. Er zullen dus altijd 2 honden aanwezig zijn bij mij.

Uitvallen naar andere honden.
Omschrijving probleem: Als andere honden Odi’s signalen niet opvangen, raakt Odi overprikkeld en valt hij al snel uit.
Oplossing: De andere honden wegsturen en/of de baasjes waarschuwen . Odi weghalen uit de situatie en rustig laten worden. Uiteindelijk moet hij zelf uit de situatie weg gaan lopen.

Voor in de toekomst:
Loslopen
Omschrijving probleem: Bij het loslopen loopt Odi wel eens te ver door, ook komt hij niet altijd terug.
Oplossing: Meer terugkom-oefeningen doen, belonen (misschien met voer?) bij het terugkomen.

Ontspannen
Omschrijving probleem: Odi heeft problemen met ontspannen, zijn we nu al wel mee bezig, maar wil graag dat hij over een tijd rustig en ontspannen overal bij kan zijn.
Oplossing: We doen aan massage-technieken. Daarbij stel ik hem niet bloot aan wat hij niet aan kan. Ook moeten we meer vertrouwen in elkaar krijgen.
 
 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Naam: Max
Ras: Golden Retriever
Geslacht: ex reu
Geboortedatum: 01-05-2012 
Hoogte: 60 cm ongeveer
Gewicht: 29,5 kilo
Herkomst: Fokker (NL ;-) )
  
Opgelost:

Vluchtmodus wanneer hij schrikt.
 Omschrijving: Hij schrikt van een bepaald (hard) geluid, waarvan hij niet weet waar het vandaan komt, en dan wil hij vluchten en heeft hij echt oogkleppen op.
Oplossing: Langzaam doorlopen, en wanneer hij er aan toe was diezelfde plek weer "facen".... Nu is het vluchtgedrag weg :-)
  
Work in Progress:
 
Loslopen
Omschrijving: Max is zo'n hond die alles averechts doet... Dus wanneer ik "hier" roep, rent hij alleen maar harder weg.
Oplossing: Tja, of het dé oplossing is. Geen idee... Maar, élke keer belonen wanneer hij komt (ook uit zich zelf) en maar 1 keer roepen en anders weglopen of verstoppen.....


 Voor in de toekomst:
 Omschrijving: Uhm.... Het happen... Hij hapt als hij zijn zin niet krijgt. Dit is al 100000 maal minder als eerst. Maar het komt nog voor.. Hiervoor gaan we waarschijnlijk wat hulp vragen, we weten zelf nog niet precies hoe dit op te lossen.
Oplossing: Weten we niet. O-)


Uhm... Dit was hem wel ongeveer... Denk ik.....

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Naam: Bruno
Ras: Friese stabij X Border collie
Geslacht: reu
Geboortedatum: 03-12-2009
Hoogte: geen idee eigenlijk, ik schat maar niet...whaha
Gewicht: 18,5 kg
Herkomst: Nederland, Noord- Holland

OPGELOST:
Geen verre wandelling met mij willen maken!
OMSCHRIJVING: Bruno wou nooit meelopen als ik een lang stuk ging lopen, hij ging voor een bepaald huis waar hij ooit was aangevallen stilstaan en ik kreeg hem met geen mogelijkheid meer mee...
OPLOSSING: Veel belonen als hij wel mee liep, en als we eenmaal op de plek van bestemming zijn heel bij doen, met de bal spelen, hij mocht los, kreeg veel aandacht. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hem ook wel eens meegetrokken heb...het is zo raar als je hond niet mee wilt lopen, terwijl je zo iets leuks in gedachte heb ;-)

Niet meer wegrennen als hij los loopt!
OMSCHRIJVING: Bruno was snel afgeleid en rende als hij los was wel eens naar andere honden/mensen
OPLOSSING: afleiden als er iemand langs gaat en belonen als hij uit zich zelf naar mij toe kwam

WAAR WE AAN WERKEN:
Blaffen
OMSCHRIJVING: Bruno blaft naar harde geluiden, is bang in het donker, blaft als hij onzeker is, blaft uit enthousiasme, kortom: hij blaft veel...
OPLOSSING: Ben ik nog niet helemaal achter, maar ik ga verschillende dingen uit proberen. IEMAND NOG TIPS?

Angst voor harde geluiden
OMSCHRIJVING: Bruno is bang voor onweer, heel erg bang voor vuurwerk...
OPLOSSING: Veel geduld hebben, belonen als het goed gaat, doorzetten!

Uitvallen aan de lijn naar andere honden
OMSCHRIJVING: los gaat alles goed, tussen Bruno en andere honden. Maar aan de lijn...dat is een ander verhaal: hij blaft enorm en sleurt me helemaal mee...
OPLOSSING: Nog geen idee...maar waarschijnlijk hetzelfde als bij de angst voor harde geluiden

Dit zijn eigenlijk wel de voornaamste dingen!!!!
Leuk idee trouwens Pauline!!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Naam: Jet
Ras: Jack Hussell Terriër
Geslacht: Teef gest.
Geboortedatum: 20-06-2011
Hoogte: 27 cm
Gewicht: 6,6 kg
Herkomst: Niet zo'n beste fokker.

Opgelost:

Tuig omdoen.
Jet heeft een hekel aan haar tuig. Zodra ze 'm ziet, smeert ze 'm. 
Oplossing: geen tuig meer om, maar een halsband O-). Best jammer, want haar K9 tuig staat zo leuk


Patella Luxatie.
In november '12 is Jet geopereerd aan haar linkerknie vanwege PL. Ook had ze het aan haar rechterknie. In december '12 begonnen met hydrotherapie en in mei '13 volledig genezen verklaard! Een operatie aan haar rechterknie is niet meer nodig. De hydrotherapie heeft de spieren en pezen zo sterk gemaakt dat de knieschijf goed op zijn plek blijft zitten. Afgelopen november voor de zekerheid nog op controle geweest, maar niks aan het handje!

Work in Progress:

Op mijn werk 
# Honden mogen niet naar huis. 
Ik werk in een dierenpension, Jet gaat altijd mee. Als er een hond gebracht wordt en door de (half hoge) deur de kantine ingaat, is er niks aan de hand. Jet blijft rustig in haar mand liggen of komt er even uit om te snuffelen en/of te spelen. Maar als er een hond naar huis gaat is het een heel ander verhaal. Ze gaat in de kantine al voor de (normale) deur staan wachten. Ik heb de naar huis gaande hond al aangelijnd. Jet maakt zich 'groot' en stelt zich dominant op, als de hond door de deuropening gaat vliegt ze 'm aan. niet in de zin van bijten, maar wel met een hoop kabaal en proberen om met d'r voorpoten op zijn schoft te komen. Als iemand anders met de hond door de deur komt blijft ze tegenwoordig regelmatig in de mand liggen, wat ik uitbundig beloon. Bij mij doet ze het af en toe, wordt ook uitbundig beloond. Meestal stuur ik Jet even naar het magazijn. Dan kan ze tenminste niks doen, maar dan gaat ze zitten blaffen ;-). Work in Progress dus.....

Blaasgruis.
Jet heeft nog steeds (sinds mei j.l.) blaasproblemen. Ze staat hiervoor nog steeds op het dieetvoer van RC. 2x geprobeerd om andere voeding te geven (KVV en brok) maar na 2 weken kwam het gruis weer volop terug. Op dit moment ben ik veel informatie aan het inwinnen over welke voeding en supplementen het beste werken om blaasgruis te voorkomen en wat een goede werking heeft om haar gevoelige maag en darmen. 

Verder zijn er gelukkig geen andere 'problemen' met Jet :-D

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

" Naam: Bruno
Ras: Friese stabij X Border collie
Geslacht: reu
Geboortedatum: 03-12-2009
Hoogte: geen idee eigenlijk, ik schat 30 cm
Gewicht: 18,5 kg
Herkomst: Nederland, Noord- Holland "


Ik mag hopen dat Bruno wat hoger is als 30 cm voor een Friese stabij X Border collie O-). Jet is 27 cm....

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Hoogte: geen idee eigenlijk, ik schat 30 cm "


30 cm is liniaal hoogte he... O-)
Ik heb zo'n gevoel dat Bruno wel iets hoger is als een liniaal O-)

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Oh haha dank jullie wel Rebecca en Nikki...ik ben niet al te slim s'avonds...
Zal het gauw aanpassen ;-)O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Leuk om even alles op een rijtje te zetten, ik bedacht dat er veel issues waren die ik alweer bijna vergeten was.

Naam: Lola
Ras: onbekend
Geslacht: Teef gest.
Geboortedatum: onbekend, ze is in een bos gevonden, ze zou ongeveer 10 jaar kunnen zijn, vier jaar bij ons
Hoogte: ik schat 56 cm ongeveer
Gewicht: onbekend
Herkomst: Polen


Opgelost:
Stress in huis
Omschrijving van probleem:

obsessief likken van de vloer

uitvallen bij de etensbak

happen, zelfs echt doorbijten als ze zich bedreigd voelde

Oplossing:

geduld, rustige stem en houding en haar rustig aan haar nieuwe omgeving laten wennen

Opgelost:
Stress Buiten

Omschrijving van het probleem:

uitvallen naar mensen, fietsen, auto s, andere honden, eigenlijk naar alles wat in haar buurt kwam

zich tijdens het wandelen voor dood neer laten vallen en niet meer verder willen

Oplossing:
korte wandelingen, saaie wandelingen, vertrouwen opbouwen, rust brengen.

Opgelost

Gezondheidsproblemen

Omschrijving van het probleem:

jeuk
Tumor op haar been en buik
last van haar schouder

Oplossing van het probleem

geen granen, kip en rund Meer
de Tumoren zijn verwijderd. (het boek kanker bij honden van Monique Bladder was een grote hulp voor inzicht in het ontstaan van de ziekte)
voor haar schouder krijgt ze supplementen


Work in progres

de auto
Omschrijving van het probleem:
Lola zit als ze al in de auto gaat constant te hijgen, even leuk ergens heenrijden en wandelen is eigenlijk geen doen en het is al gebeurd dat ik 10 km na een wandeling nog eens terug naar huis moest lopen met haar omdat ze echt niet vreedzaam in die auto ging en er dan gewoon niet bij haar in de buurt te komen is.
Oplossing: die is er nog niet echt, ook al bemoeilijkt omdat we de auto delen, maar haar proberen te ontspannen eerst in een stilstaande auto en het dan uitbreiden met kleine stukjes lijkt me een goed plan.

de dierenarts
Omschrijving van het probleem:
Lola laat de dierenarts of assistente niet in haar buurt
Oplossing: die is er nog niet. Het probleem is dat ik haar goed gewend had door regelmatig langs te gaan zonder reden en dat ze de arts ook zij het wantrouwig toeliet haar te onderzoeken. Helaas overleed deze arts en de dichtsbijzijnde arts is anderhalf uur lopen, dus weinig kans op oefenen van vertrouwen. Maar als we het autoprobleem opgelost hebben kan het dierenartsprobleem ook opgelost worden door regelmatig even langs te gaan en haar positieve ervaringen te laten maken.


Verder is Lola een heel verstandige lieve slimme hond, ze sloopt niet, weet hoe ze zich moet gedragen, trekt niet aan de lijn, is aardig voor bijna alle honden, kan ook goed alleen blijven.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

ik volg en begin binnenkort mijn verhaaltje

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

Zal meteen commenten maar m'n laptop valt bijna uit! ;-)

honden page profiel Lisanne baasje van Bram en RenzoLisanne baasje van Bram en Renzo 3 doggies

honden foto van Lisanne baasje van Bram en Renzo

Naam: Bram
Ras: Eurasier
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 9 februari 2013
Hoogte: 59.5 cm
Gewicht: 25 kilo
Herkomst: Rasvereniging / fokker Nederland

opgeloste problemen

opgelost:
Tuig omdoen vond hij niet fijn hij maakte er een spel van en rent elke keer weg.

oplossing:
laten zitten en met een koekje zijn hoofd door het tuig lokken. Nu gaat het al zonder koekje.

opgelost:
Uitvallen naar fietsers en auto's

oplossing:
als er een auto aankomt roep ik zijn naam om hem af te leiden en komt hij bij me staan om geaaid te worden nu is het wel zo als er iets aankomt gaat hij zonder dat ik iets zeg bij me staan en kijkt hij me aan. Het is wel fijn want elke keer als er iets aankomt zijn zijn ogen op mij gericht en let hij niet op de omgeving.

opgelost:
niet willen eten

oplossing:
de brok elke keer opnieuw aanbieden nu is het een lekkere eter.

opgelost:
tegen de deur opspringen als een van ons aankomt hij springt dan tegen de deur omhoog terwijl hij het ook kan zien als hij zit.

oplossing:
als ik aankwam en hij sprong dan liep ik terug weg en als hij blijft zitten dan kom ik naar hem toe. Het was een week oefenen en nu blijft hij netjes zitten zonder dat het glas van de deur met vlekken zit.

opgelost:
opspringen dat doet bij vooral bij ons maar ook bij kleine kinderen waar hij graag mee speelt

oplossing:
het commando laag aanleren

work in progres

Trekken aan de lijn maar dat gaat steeds beter.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

Verdomme! Heb het net weggeklikt, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
Ben nu ff te kwaad op mezelf dus ga hier later wel op terug komen,
shit shit shit ;-)

honden page profiel PP

" Verdomme! Heb het net weggeklikt, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
Ben nu ff te kwaad op mezelf dus ga hier later wel op terug komen,
shit shit shit ;-) "


Irritant is dat, ik doe het ook regelmatig.. ;-)

Volgende forumvraag: kong geeft af
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^