Hoi iedereen ik weet dat er redelijk al wat topic hier over zijn geweest. Maar ik ben toch wel nieuwsgierig wat jullie ervaring is en mening er over?
Ik had zelf altijd zoiets als er geen medische noodzaak is waarom snijden in een gezonden hond? Daar ben ik laats een klein beetje op terug gekomen.
1 straat verderop was Maylo's beste vriendin loops....nou...wij wisten niet wat ons overkwam. Onze vorige hond reageerde helemaal niet op loopse teven ondanks dat hij intact was. Maylo daarin tegen....zo had ik hem nog nooit mee gemaakt.
Onrustig, pieperig janken, stress, niet zijn draai kunnen vinden, hangerig naar ons toe enz enz. Buiten was het ook niet prettig, over ruiken, likken, onrustig aan de riem enz. Dit heeft bijna 5 dagen lang geduurd en is toen plosteling gestopt. Ik denk zelf dat de teef toen in der piek dagen zat.
Nu krijgen ze naast ons binnenkort ook twee teefjes (van Stephan hier op het forum). Als de teefjes rond de zomer loops gaan worden...dan is het hier helemaal feest met Maylo. Als hij al zo doet als er een teefje een straat verderop woont wil ik niet weten wat hij doet als er twee teefjes naast ons wonen 0_o.....
Daarom zitten we toch nu echt wel te denken om hem te castreren...het is voor hem echt heel veel stress en ook voor ons. Wij moeten het piepen constant aanhoren en hij is gewoon helemaal uit zijn doen. + Als we geluk hebben kan het ook nog zo zijn dan de meiden ook nog een tijdje uit elkaar loops worden...
Wat zouden jullie doen? Casteren in dit geval? Of toch het beste er van te maken. En hoe begeleiden jullie reuen er dan doorheen?
Ik ben nooit een voorstander van castratie geweest....maar ik ben ook geen voorstander er van om mijn hond helemaal gestrest aan te zien.
Mijn moeder en ik praten er nu wat meer over, omdat we laats bang waren dat Maylo een gezwel had in zijn balletjes maar dat was gelukkig zijn bijbal ^_^".
+ Ik heb wat informatie over Chemische castratie gevraagd...de DA was gelukkig wel zo eerlijk dat het bij hem bijna net zo duur was als een gewone Castratie. Omdat hij die spuiten extra moet laten bestellen en de consult kosten zijn bij hem niet heel erg goedkoop.
Tja dat is een moeilijke he?!
Ik maak er vooralsnog het beste van met mijn heren. De ene is 3 jr. en de ander is 2,5 jr. Niet altijd even makkelijk buiten de deur tijdens de beruchte dagen (met name voor mij) van de vele teefjes in de wijk maar die dagen neem ik voor lief. Zie ik aan ze dat ze een teef op het spoor zijn ga ik gelijk voor een alternatieve route, dan is het niet over maar wel een stuk minder. In huis zorg ik op die dagen voor veel afleiding mochten ze gaan jengelen voor het raam of de deur. Zo ook bij mijn vorige reu.'
Je zou wel eens 1 keer een chemische castratie kunnen laten zetten om te kijken hoe Maylo reageert, eventuele veranderingen in gedrag e.d. Ik heb steeds gelezen dat chemische castratie een goeie indicatie is van hoe je reu zal zijn na een effectieve castratie. Dus, ik zou eerst eens een chemische castratie proberen en dan pas een beslissing nemen.
Ik ken het gedoe rondom loopse teefjes niet want santa is vrij snel gecastreerd toen hij hier kwam.
Maar ik zou het deze aankomende zomer eerst aanzien, en anders eerst een chemische laten doen.
Ik ga met de voorgangsters mee en zou idd eerst een chem. castratie laten doen alvorens ik voor een def. castratie zou kiezen. (Iets waar ik zelf nog niet lang terug ook weer zelf over in dubio zat en een topic over geopend had) En als het maar 5 dagen zijn per teef iedere keer kun je dat evt. ook met homeopathische middeltjes overbruggen/verzachten. Heb van meerdere HP-ers gelezen dat ze erg tevreden zijn over PUUR geslachtsdrift.
Ik heb bobbie vrij snel laten castreren toen hij bij mij kwam. Ik merkte aan hem dat hij niet met zijn hormonen om kon gaan. Hij werd helemaal gek van Zichzelf, alles moest worden gemarkeerd, alles moest worden bereden, hij was maar met 1 ding bezig...zo werd hij heel erg beperkt in Zijn hondentaal omdat hij daar niet mee bEzig was.
Heb er absoluut geen spijt van en ben blij dat ik het gedaan heb. Zit Zoveel meer rust in zn koppie. En het is geen grote ingreep hoor, ze floepen het er zo uit
Ja het is heel lastig. Ik vind het gewoon sneu voor hem, hij is dan helemaal uit zijn doen. Chemische castratie waren we sowieso al van plan. Ik ga eens kijken welke Da dat hier nog meer doen. Ik ben dol op mijn Da maar ik volgens mij is 180 euro wel heel veel voor chemische castratie
Ow ja, dat is wel erg duur. Charlie kreeg vorig jaar ook eens chemische castratie omwille van prostaatvergroting, als ik me het goed herinner was dat zo'n 30 euro. Maar mss bedoelt je DA een implantaat? Dat is wel duurder dan een injectie.
Je dierenarts moet spuiten speciaal bestellen voor chemisch castreren??
Welke spuiten??
Chemisch castreren gebeurd met een implantaat. Suprelorin.
Bij mijn dierenarts kost dit implantaat inclusief inbrengen €86,-
Hier komen geen consultkosten bij.
Het werkt tot 9 maanden.
Voor Willem is het echt een uitkomst. Hij kan zelfs met een loopse teef wandelen. Terwijl hij zonder implantaat echt ziek is. Niet eten, janken, huilen, joelen.....zo onrustig....
Vroeger toen er nog geen implantaat was werd er gebruik gemaakt van injecties oestrogeen (dacht ik) Dit wordt nu nog wel gebruikt bij bv een prostaatontsteking. Zo'n injectie zou tot 6 weken kunnen werken, maar als chemisch castratie?? Ik ken geen enkele hond die er echt baat bij gehad heeft.
Sommige dierenartsen gebruiken dit overigens nog wel als chemisch castreren.
Voordeel van het implantaat is dat het exact hetzelfde is als castreren. Alleen houdt de hond zijn ballen. Het zorgt ervoor dat er geen testosteron?? (toch?) aangemaakt wordt. Dus ipv iets toe te voegen (vrouwelijk hormoon) wordt er wat weggenomen (mannelijk hormoon)
Omdat het dus exact hetzelfde werkt als castreren is het tevens een goede test. Als het implantaat nl niet werkt/helpt, doet castreren dat ook niet. Wanneer het implantaat dus goed werkt en zijn klachten wegneemt weet je dat castreren gaat helpen.
Ik vind het echt een geweldig ding!! Willem heeft er geen last van en het werkt goed bij hem. Zeker een maand of 9. De 2e heeft hij zelfs 11 maanden mee gedaan. (ik laat als het uitgewerkt is opnieuw een implantaat zetten omdat ik hem niet wil laten castreren, hij heeft nu inmiddels zijn 3e.)
Ik denk dat castreren voor Maylo geen slechte optie zal zijn. Ook gekeken naar zijn gedrag tijdens de groepswanding laatst. Ik had toen wel echt het idee dat hij zich geen weg wist met zijn hormonen. En als hij nu al gek wordt van 1 loops teefje, dan wil je zeker niet weten wat hij gaat doen als dalijk het voorjaar komt en er een heleboel teefjes loops worden(hier in de buurt zijn ze in elk geval bijna allemaal tegelijk loops). Het kan hem een hoop rust in zijn koppie brengen
Je kunt altijd eerst chemisch overwegen en als je merkt dat dit helpt pas de defitieve keus maken voor wel of niet echt castreren.
Ik dacht ook dat chemisch castreren met en chip ging?
Geen injecties.
Je hebt zeker wel injecties voor castratie, maar werken ong 4 weken.
Heb bij Sjors vorige maand z'n 2e CC laten zetten.
Ben daar zeer tebreden over, kosten 69 euro zonder consult.
Wel moet je rekening met voeding en wat verandering van vacht houden, dit zie ik dus wél bij Sjors.
Waarom ik hem nog niet operatief heb laten helpen, is de reden dat zijn testikels niet ingedaald zijn, en dit dus een operatie word na het maken van een echo, om te zien waar ze zitten.
Daar Sjors al in 1 jaar tijd onder narcose is geweest ivm trekken van 4 tanden en 1 scheurkies, ( overige tanden zien er ook niet best uit) vond ik dus een CC een prima tussen-oplossing.
Nu jullie het zeggen vond ik het ook wel raar, maar niet verder over na gedacht en gevraagd. Maar de implantaat wordt toch lijk me ingespoten net als een chip? Ik ga sowieso even rond bellen om te kijken bij welke Da het voordeliger is.
Ja implantaat word hetzelfde ingebracht als een chip.
Met injectie bedoel ik een vloeibare vorm
Ik ben wel voor castratie. Als je er niet mee fokt , waarom niet? Ook fijner voor de hond. Helemaal op zulke momenten :p
Je kan chemische castratie doen, met die injectie inderdaad, werkt goed. Je hebt ook castratie met chip. Werkt zelfde als echte castratie alleen dan zonder te snijden :p
Hier ook 2 honden eerst met implantaat chemisch gecastreerd, kost 70 euro per chip.
Nu eentje echt gecastreerd, koste ongeveer hetzelfde bij mijn vaste DA (we zijn daar wel heel goeie klant met alle honden, katten, paarden en schapen)
Castratie hier alleen laten doen vanwege een reu met epilepsie, en we daarvan beslist geen oeps-nest willen met ons teefje. Kan iedereen gebeuren, maar dan heb je in ons geval de rapen gaar, dat willen we kost wat kost voorkomen. Wegens gedrag zouden ze hier echt niet gecastreerd moeten worden.
Heel gemakkelijke jongens hebben we
Bedankt voor jullie reacties, mening en ervaringen.
Wij gaan eerst even rond bellen waar hem kunnen laten chemische castreren zonder dat het 180 euro gaat kosten.
Kijken hoe dit gaat en dan eventueel overstappen naar echte castratie.
Er zit blijkbaar wel verschil in hoelang een chip werkt, die waar wij 70 euro voor betaalden was diegene die een half jaar werkte.
Afgezien van de kosten vond ik het ook belangrijk te weten hoe een hond evt. is na een castratie, niet dat je hond ten nadele veranderd door castratie.
Chip vind ik dan een goed alternatief om te kijken of je dit wel of niet definitief wil doen.
Succes met je hond!
Ik zou toch eerst chemish proberen, dan kan je zien of dit ook echt werkt.
Dit kan altijd terug gedraaid worden.
wij hebben onze hond laten castreren. dit om de reden omdat hij veel mee naar de paarden gaat en daar lopen een aantal teefjes rond en er is er geregeld eentje loops. en fonne mag dan niet los rondlopen als er een teefje loops staat. we hebben ook al gehad dat er een aantal straten verder van de paarden een teef loops stond en fonne liep er regelrecht naar toe enkele straten verder. dus wij wilden het risico niet meer lopen dat hij wegliep en hebben hem laten castreren. dit koste ons 120 euro inclusief consultatie en na controle. en ik heb er geen spijt van. ik kan veel geruster zijn als hij mee naar de paarden gaat.
maar je kan altijd is eerst chemisch laten castreren en zien hoe hij reageert. uiteindelijk kiest iedereen zelf of hij zijn hond castreert of niet en om welke redenen. elk zal zijn voor en nadeel hebben. ik heb er in ieder geval geen spijt van en fonne heeft er eigenlijk niet veel van afgezien.
idd ! 69,00 voor een half jaar, was ik vergeten bij te vermelden
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?