Veel kvv-soorten bevielen hier ook niet goed: of de ingrediënten stonden mij niet helemaal aan, of de ontlasting werd er te had of juist veel te zacht op. Daarom ben ik overgestapt naar BARF en dit bevalt me uitstekend! mijn hond eet nu met zeer veel smaak (in tegenstelling tot brokken, waar hij standaard na 2-3 weken op uitgekeken was). Het is wel meer werk met het samenstellen en het was even goed uitzoeken waar een goed menu aan moet voldoen, maar dit voelt veel beter. Naast het feit dat ik nu precies weet wat ik voer, heeft mijn hond hier ook veel meer plezier van. Kvv en brok was altijd hap-slik-weg, en nu moet hij werken voor zijn voer. Heerlijk om hem te zien genieten van het knagen op het botwerk. Hij lijkt nu ook veel voldaner te zijn dan na een portie kvv/brok
Ik reageerde op alles samen.
De hond heeft geen mogelijk om plantaardig voedsel te verteren. Hun darmen zijn simpelweg niet lang genoeg.
Zetmeel komt veelvuldig in ons voedsel voor. Wanneer honden het binnenkrijgen, wordt het afgebroken tot suiker. “Wat opvallend was, was dat het genoom van de hond vele malen meer kopieën van het gen bevat dat verantwoordelijk is voor één van de eerste stappen die het spijsverteringsstelsel van honden moet nemen om zetmeel af te breken,” vertelt onderzoeker Erik Axelsson. “Onze resultaten laten zien dat het voor de overlevingskansen van de eerste honden van cruciaal belang was dat ze in staat waren om te leven van voedsel dat grotendeels uit groenten bestond, zoals knolgewassen en granen. Dat wijst erop dat de domesticatie van honden samenhangt met de ontwikkeling van de landbouw en dat de eerste stappen in de ontwikkeling van de honden op de afvalhopen van de eerste nederzettingen plaatsvond.”
Bovenstaande heb ik gevonden, de hond zou groenten dan wel kunnen verteren, maar zo zijn er natuurlijk ook veel bronnen die dit ontkennen, het blijft lastig.
Doet me denken aan de rauwe sperzieboon die ik ooit aan Mellow heb gegeven. We gingen later (diezelfde avond? Volgende dag?) naar het bos, ze draait een drol en ik denk 'wat zit dáár nou in?!'
Het leek, van een afstandje, een takje. Toen ik beter keek was het die sperzieboon
Worteltjes gaan wel kapot, die zie ik niet meer in oorspronkelijke vorm terug
Ik moet zeggen, Charlie krijgt soms eens een stuk rauwe wortel om op te knagen (ter vervanging van kluiven waar hij toch niet tegen kan) en ik heb nog niet vaak een stuk wortel onverteerd teruggevonden, ondanks zijn hele slechte spijsvertering.
Ik ben het echter ook wel eens met het feit dat honden niet echt het spijsverteringskanaal hebben om plantaardig materiaal te verteren. Ik ben wel voorstander van het geven van groenten maar dan wel gekookt/gestoomd of gepureerd.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?