Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Even terug naar af, maar Kai, beantwoord mij eens wat conditioneren in jouw bewoordingen is?
Want conditioneren = leren volgens mij.
In die context zie ik geen strijd tussen communicatie en conditionering.
Aangaande geurherkenning hond van de mens, ligt er een enorme hoeveelheid data. Van het herkennen van ziektes in mensen (epilepsie, vormen van kanker) tot het kunnen discrimineren op geur van eeneiige tweelingen. Gevoel, waaraan de aanmaak van hormonale stoffen gekoppeld is, evenzo. De stroom aan info is hierin zo groot, en deze heb ik niet direct digitaal...dat je het beste zelf zou kunnen zoeken op scholar.google.com voor wat de specifieke interesse heeft.
@Frank, ik zou er geen letterlijke vertalingen tegenaan gooien. In plaats daarvan zou ik de werkbare definities hanteren binnen de onderzoek en trainingswereld Op die manier lees je het best mijn stuk tekst.
In de sociale opvoeding is, in mijn mening, geen sprake van klassiek conditioneren omdat deze terugvoert op voorwaardelijke Reflexen. De resultaten binnen de sociale opvoeding zijn nooit reflexmatig.
Super, trouwens, hoe mensen meedenken!
Zie modmelding op pagina 1
Als je weer wilt meeforummen prima maar maak even een profiel aan, hier is de gastfunctie niet voor bedoeld.
@Kai,
Laat ik het omdraaien: hoe denk je een hond aan te leren gewenst gedrag te vertonen in huis, aan de riem of in de drukke winkelstraat zonder conditionering? Juist door het gewenste gedrag te belonen leert de hond. Hierbij hoeft er overigens zeker geen sprake te zijn van een absentie van intrinsieke motivatie, maar zal veelal de hond toch op het juiste spoor geholpen moeten worden.
Ik ben het zonder meer met je eens dat Behaviorisme te simplistisch is. Sterker nog, veel van de meest fanatieke aanhangers van operante conditionering (clicker training!) blijken in werkelijkheid absoluut geen zuivere blik op de onderliggende theorie hiervan te hebben en werken feitelijk al lang ook op een sociaal cognitief niveau met hun dieren. Daarin blijft conditionering echter wel een rol spelen. Daarom conditionering als geheel verwerpen in opvoeding vind ik echter ook te simplistisch.
Het is altijd verleidelijk helemaal om te gaan als een nieuwe theoretisch model beter lijkt te passen op de werkelijkheid, maar in denk dat de realiteit wat weerbarstiger is.
Ik zit me wekelijk helemaal gek te googlen naar de prachtige medische omschrijvingen hier.
Kan iemand even een kleine samenvatting geven op aards nivo.?
Zou namelijk zonde zijn als veel (niet doorgestudeerde)lezers afhaken in dit toch wel buitengewone topic.(als ik zo vrij mag zijn)
De geurwereld van een pup.??
Wat leert zo'n pup...de geur van gloor en dethol waar alle mee schoon wordt gemaakt.?
De geur van shampoo van 2 fokteven die bij de fokker net in gereedheid zijn gebracht voor de volgende show.
(Is zomaar even een hersenspinsel in deze)
Ik kan de aller beste neus van de wereld hebben, maar als de complete omgeving van de hond in handen is van geurverfrissers, of andere kunstmatige schoonmaak middelen, deo, wat gaat een hond dan herkennen, wat gaat die hond met die ontzettende goede neus dan leren.
Ik wacht nog op iets waaruit blijkt dat je inter-specifieke geurcommunicatie meer is dan een aanname....
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?