Alle asielhonden hebben zo wel hun problemen / rugtasje.
Geef ook jouw stelling van de dag door !
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Nou ik denk lang niet allemaal ik denk dat de ex baasjes die geven om de hond weer te dumpen.
Veel mensen beginnen aan iets maar maken niks af. Wij hebben in het verleden een hond uit het asiel gehaald die niet bij kinderen kon maar mijn zoontje toen 3 jaar stond te knuffelen met haar en op eigen risico namen we haar mee en heeft ze er nog 11 jaar bij gekregen
De meeste hebben wel een geschiedenis. Dat betekent niet dat het allemaal negatief is.
Volgens mij ligt het voornamelijk aan hoe je daar als persoon in staat en wat je als probleem ziet.
dat hoeft niet, er zijn honden die na een overlijden van hun baasje, of naar een verpleeghuis moeten, dat de hond in een asiel verblijft, en dat zijn honden die geen problemen altijd hebben.
honden die afgestaan zijn , juist om dat er in het huidige huis niet met de hond goed is omgegaan die hebben een rugzak, maar komen ze bij een nieuwe baas die er voor gaat !!!
en ga je voor zo,n hond, wat de oorzaak ook is, geef het de tijd, zeg niet na een week, zelfs niet na twee weken, nee je bevalt me niet, bezint voor je er aan begint. honden die een andere baas krijgen, moeten wennen en ook de eigenaren moeten daar veel tijd in steken, dan kan het maar zo zijn, dat de hond een prettige hond is voor de huidige eigenaar.
Iedere asielhond heeft meegemaakt dat het baasje ze achter liet. Dus in zekere zin hebben ze allemaal een verhaal.
De ene hond gaat er alleen anders mee om dan de andere hond. Daarbij maakt het ook nog verschil hoe lang ze alleen hebben gezeten en welke basis ze mee hebben gekregen. Welke ervaring ze met mensen hadden en welke ervaring ze krijgen met medewerkers van het asiel.
Iedere hond heeft een verhaal, maar niet iedere hond heeft een rugzak met problemen.
Niet iedere hond heeft problemen. Wel iedere hond heeft een verhaal, maar dat geldt voor álle honden, niet alleen asiel honden. Ik heb 3,5 jaar in het asiel gewerkt en op een dag kwam er een soort.. Kooikerhondje in het asiel. Ze moest weg vanwege een verhuizing o.i.d. Ze werd meteen goedgekeurd door de dierenarts dus stond een uurtje na aankomst al op de website. Niet lang daarna werden we gebeld door een koppel uit Friesland (de hond zat in Tilburg). Ze wilden de hond graag komen halen. De hond had diezelfde avond alweer een nieuw huisje.
Ikzelf heb eens interesse getoond in een (probleemloos) Teckeltje in het asiel. Omdat er zoveel interesse in hem was, moest ik een "motivatiemail" schrijven, waar ik vrijwel direct een antwoord op kreeg dat hij al geplaatst was.
En dát is wel een punt. De probleem-loze honden verlaten het asiel enorm snel weer. De honden die er langer zitten? Tja, ik denk dat je er min of meer wel van uit kunt gaan dat die een "probleem" hebben, ofwel qua gedrag, ofwel qua gezondheid/leeftijd. Maar wat iemand hierboven ook al zei; wat voor de één een probleem is, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Bijt de hond kindjes? Zoek een gezin zonder kindjes. Kan de hond niet alleen blijven? Zoek een gezin dat altijd thuis is. Etc.
Alle honden hebben hun nukken. Het is maar net of je die nukken als probleem ziet.
Geen mens is perfect, zo is dat met alles, ook met honden. Net als bij een pup, hoef je ook bij een asielhond geen kant en klaar pakketje te verwachten.
Ik denk niet dat ze allemaal problemen hebben, maar dat ze ze door een herplaatsing ook wel kunnen krijgen als ze nog geen problemen hadden. Denk aan verlatingsangst.
Wat is er mis met een rugzak? Ik draag er vast ook eentje '.
Een rugzak hoeft niet vol problemen te zitten, er zitten net zo talenten en mogelijkheden in. Alleen moet de mens bereid zijn hiernaar te werken, te kijken, te ontplooien.
Ik denk dat veel asielhonden veel te vlug genomen worden , omdat ze goedkoper zouden zijn.
Kom we gaan voor jou een hondje halen, kies maar.......heb in mijn vrijwilligersperiode veel nieuwe eigenaren zien komen, dat ik dacht NOOIT zou ik daar een hond aan meegeven.
Dan.....loopt het slecht af omdat de mensen niks afweten van hoe een probleem ombuigen naar een sociale hond. De hond komt in t goede geval terug naar asiel of verdwijnt.......?
En voor diegenen die wél bewust een dier vanuit asiel adopteren, die mensen hebben mijn grootste respect, want dat pad loopt niet over rozen vermoed ik. Ik zou alleen een hondje adopteren dat bv door sterfgeval of ziekte daar is gedropt.
Kijk een herplaastser met een rugzak
Niet allemaal. Sommige honden komen in het asiel omdat ze gevonden worden, eigenaar dood is, ziekte van eigenaar,....
Sommige hebben wel een rugzak sommige niet
Vaak is het moeilijk het gedrag te beoordelen tijdens het verblijf in het asiel, aangezien dat een zeer stressvolle omgeving is voor de meeste honden.
De hond die een vriendin wilde adopteren, een op straat gegooide afgedankte fokteef, zou niet met kleine honden kunnen. Als ze in het asiel met kleinere honden voorbij de kennel liepen ging ze tekeer. Het was wel belangrijk dat de hond ook met Skip overweg zou kunnen aangezien we regelmatig bij elkaar over de vloer komen, en ook samen op vakantie gaan.
We zijn toen met de hond en Skip gaan lopen, eerst allebei vast, toen Skip los en het was allemaal geen probleem. De adoptie is door gegaan en Skip en Balou zijn de beste maatjes. Balou is zeker niet aggressief, en hoewel ze in het begin angstig was is ze nu, na een jaar, een heerlijke sociale hond.
Komt voor dat asielhonden een rugzak hebben maar even vaak hebben de baasjes (ex baasjes) de hond in een opwelling gekocht zonder te beseffen wat er bij komt kijken en wat ze ervoor moeten laten en dumpen de hond met een een of andere smoes. Hoewel een dergelijk afscheid voor een hond niet leuk is (soms wel beter) hoeft een hond in het asiel niet altijd een rugzakje te hebben. Vanuit dat oogpunt oneens. Maar met een hond uit het asiel heb je niet de garantie dat de hond geen rugzakje mee heeft dat merk je pas als je de hond een tijdje hebt lijkt me.
Had ooit een kleine herder uit het asiel gehaald ..was 1 jaar oud..kwam van een flat en werd alleen uitgelaten op het balkon..heeft 3 maanden gekost om hem zindelijk te maken.. had toen in het huis plavuizen en zij dacht ,,waarschijnlijk..dat is een heel groot balkon..
Het vervelende was , dat ik na 1 jaar ongeveer.. de eerste eigenaar tegen kwam en mijn hondje helemaal uit zijn dak ging..vond dat niet leuk..heb haar daarop ook aangesproken.. maar zij antwoorde dat ze geen tijd meer had en de kinderen het geen leuk hondje mee vonden..
Maar deed me wel verdriet dat zij zo reageerde op de eerste eigenaar..
Natuurlijk heeft iedere asielhond zijn problemen. Maar de meeste zijn wel eenvoudig op te lossen.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?