Na heel lang nadenken en twijfelen en nog meer twijfelen hebben we besloten om een tweede hond te adopteren.
Ons oog is gevallen op een lieve rustige herder kruising uit Spanje opnieuw.
Vanavond vind het huisbezoek van de stichting plaats.
Maar nu werd ik vanmiddag ineen gebeld met de melding dat de hond die we willen leishmania heeft en ze dit over het hoofdgezien hadden bij onze aanmelding.
Mijn grootste twijfel is hierin eigenlijk hoegaat dit op lange termijn?
De pillen vind ik prima maar wat als er toch schade in de organen is of komt. Is dat waarschijnlijk?
Hoe oud wordt een hond met die ziekte?
Komen er vaak complicaties voor ondanks het slikken van medicijnen?
Kortom twijfel...
Natuurlijk zal ik deze vragen vanavond opk stelle maar misschien heeft iemand hier ervaring.
En met verzekeren? Petplan was helaas al dicht.
Ik neem aan dat alles wat met die ziekte te maken heeft niet wordt vergoed.
up voor jou omdat ik het zo goed vind dat je een herplaatser wilt adopteren, helaas kan ik je echt niet helpen met je vraag,ik ken die ziekte niet
Wat leuk dat jullie weer een hond gaan adopteren!
Weet ook niet veel over de ziekte, heb het wel eens voorbij zien komen als ik naar hondjes uit spanje keek, heb het ook eens opgezocht maar ben al vergeten wat het presies was..
Ik volg even!
Een hele pagina over de ziekte
Maar is het slim om een hond over te laten vliegen die ziek is? Ik weet niet of het besmettelijk is hoor
http://www.dierendokters.com/honden/leishmania-leishmaniose
Gog, de hond kan besmet zijn met leishmania en er nooit symptomen van hebben en een goed leven hebben, maar hij kan evengoed sterven ervan.. Denk dat je het niet echt gaat kunnen voorspellen (tenzij hij nu al super ziek is en leverschade ofzo heeft).
Wel top dat je zo een dier een kans wil geven!
Oh fijn, ziekte kan niet worden overgebracht
Maar het dus simpel te behandelen als ik het zo lees:
In principe is de hond goed te behandelen, mits tijdig ontdekt. Nadat de hond positief getest is, wordt gestart met de tablettenkuur van Allopurinol®, dat de symptomen doet verminderen. Honden die na behandeling opnieuw getest worden, kunnen negatief zijn. Sommige blijven de tablettenkuur gedurende hun hele leven gebruiken zonder nadelige gevolgen. Ze blijven echter wel drager van de ziekte. Het is tevens verstandig om het bloed om de 3 -6 maanden te laten controleren
als de organen niet aangetast zijn zou ik er zelf voor gaan en zorgen dat zijn immuunsysteem versterkt wordt.
Volgens mij moet je als je een hond uit het middellandse zeegebied adopteerd ook al zijn de testen nu negatief, nog jaren daarna bloed laten testen, omdat de ziekte latent aanwezig kan zijn en pas later tot uiting kan komen.
heel jammer, maar verzekeren kan niet bij een zorgaanbieder, de hond is ziek, dat staat vast, en een zieke hond kan niet verzekert worden, niet op dit .
misschien dat de stichting je verder kan helpen, en wie weet ook jouw medicatie voor de hond wil vergoeden als jij de hond toch op wilt nemen.
en in hoeverre is de ziekte gevordert, allemaal vragen die je zeker weten kan krijgen van de stichting.
als er nog geen enkele uiterlijke sympthomen zijn, en geen schade aan organen, dan zou ik er voor gaan, en voor medicatie van de stichting pleiten.
Bedankt voor jullie reacties.
Het huis bezoek is heel goed gegaan en we mogen hem dan ook adopteren.
Mij gaat het niet om de medicijnen het verzekeren maar meer om later en ouderdom en alle andere kwalen. De ziekte kan voor orgaan schade zorgen dus dat betekend dat als er later orgaanschade ergens anders door optreed dat dat dan ook niet vergoed word?
We zullen zien ik zal morgen petplan bellen. Plato was ook ziek toen hij hier kwam (onverwachts) en dat ging toen na wat overleg wel.
Betekend overigens niet dat als hij niet verzekerd wordt we het niet doen maar wel extra iets om goed naar te kijken.
Een grote operatie kan ik gewoon niet zomaar betalen.
En ik wil nooit in de positie komen om niet voor een operatie te gaan omdat ik het geld er niet voor heb.
Verder zijn er dus verschillende waardes die uit een bloed test kunnen blijken en die van hem zijn erg laag dus betekend dat hij nog maar kort last er van heeft en met pillen is dat dus helemaal goed te behandelen en kan het zelfs eventueel zo zijn dat het helemaal verdwijnt uit het bloed.
als je de link die ik heb gestuurd bekijkt, zje je dat je alleen tabletten hoeft te gebruiken. operatie is dus nergens voor nodig lijkt me..
alleen hond zal wel drager blijven vd ziekte levenslang, dus om de 3-6 maanden laten nakijken staat er
Het gaat niet om een operatie voor de ziekte. Er kan toch can alles in een honden leven gebeuren waarom hij een operatie nodig kan hebben ooit.
Michal, ik wil je adviseren om advies in te winnen op het Buitenlandse Honden Forum
http://buitenlandsehonden.nl/forum/phpBB3/viewforum.php?f=3
Op dit forum kun je heel veel lezen over Leishmania en er zijn ervaringsdeskundigen waar je met vragen terecht kunt.
Denk niet te licht over Leishmania, het is een ernstige en onvoorspelbare ziekte.
Kennis van me heeft een herderkruising met leish geadopteerd anderhalf jaar geleden. Een teef van zes jaar, zit de rest van haar leven aan medicatie maar is verder (nog) gezond. De reden dat mijn kennis ervoor is gegaan ondanks de ziekte, is omdat haar vader dierenarts is en ze de pillen met korting of zelfs gratis kon krijgen.
honden met Leish zonder orgaanschade op het moment van constateren gaan aan de allopurinol en worden dan zonder problemen oud, tenzij inderdaad de weerstand ineens laag wordt na bv een ongeval of een operatie (ook bij evt sterilisatie of castratie) Elke paar maanden bloed laten testen is complete onzin want als de parasiet vandaag slaapt is hij niet aan te tonen en als je hond morgen tegen een auto loopt en de parasiet wordt wakker heeft je hond wel Leish.
Je moet de symptomen goed kennen en je hond goed kennen en de dierenarts moet met rode letters in het systeem zetten dat het een buitenlandse hond is zodat er direct bloed getest wordt op het moment dat jij komt met een hond met vage klachten zoals stram lopen, doffe vacht, kale plekken oor randen en ogen, sloom, minder eetlust enz. Dan geen antibiotica gaan proberen maar eerst testen, en dan medicatie evt aanpassen. Als je hond van een stichting komt kunnen hun ervoor zorgen dat de medicijnen vanuit bv Spanje naar je toe gestuurd worden. Wij laten regelmatig een voorraad meevliegen met een adoptiehond en die worden vanuit ons "kantoor" dan naar je toe gestuurd. Dan kosten de pillen 10 cent per stuk en de hond heeft meestal 1 pil per dag nodig.
Je moet regelmatig bloedonderzoek laten doen.
Hallo iedereen die een “alternatieve” genezing voor Leishmania will kennen.
Wij wonen al 10 jaar in het zuiden van Portugal. Een regio waar veel honden door Leishmania geinfecteerd worden. Desondanks alle goede zorgen heeft onze husky Zorra, 2 jaar geleden ook deze infectie opgelopen. Onze anders zo sterke hond was er erg aan toe, neusbloeden (bloed zoals met de kraan open)..etc. Onze dierenarts stelde een zeer zware behandeling voor:
Eerst een poeder om het bloeden te stoppen + 10 injecties (om de andere dag), dan analyse van bloed, en de rest van haar leven dagelijks medicatie....
Een kennis van ons vernam dat Zorra ziek was en vertelde ons dat hij zijn hond met dezelfde infectie had laten behandelen met “magnetische resonatie”. En het resultaat was dat zijn hand al 2 jaar genezen was. Dit was volgens onze dierenarts onmogelijk, je kan de Leishmania enkel onderdrukken, maar nooit genezen.
We hebben het toch ook geprobeerd en 2 weken na de behandeling toonde een bloedtest aan dat onze Zorra vrij was van Leishmania. Volgens onze DA zou het een “vals negatief” van de test zijn. Maar nu 6 maanden later is onze Zorra nog steeds Leishmania vrij. En dit dankzij een enkele behandeling van 30min. die hier maar 30Euro gekost heeft. Het grootste pluspunt is dat ze nu geen medicatie moet nemen wat zeer zwaar voor haar nieren zou geweest zijn en dus weer andere klachten kon veroorzaken.
Dit alles gewoon ter info, zodat je weet dat er een oplossing is voor deze ziekte als je zou besluiten een zieke hond te adopteren. Deze behandeling wordt ook bij mensen gebruikt, op internet is er veel over te vinden, zeer “omstreden” behandelings methode, maar het belangrijkste is dat het, bij ons dan toch, geholpen heeft. Ik stond er ook eerst sceptisch tegenover, maar onze Zorra heeft terug haar mooie vacht en belangrijker nog haar levenslust. Ze is nu 10jaar.
Groetjes,
Martine
Leishmania is inderdaad een sluipmoordenaar de weerstand van je hond is essentieel
Toch ken ik meerdere mensen van het buitenlandse hondenforum die een hond met leish bewust een kans geven.
Wanneer je je goed inleest ben je al een heel eind.
ik zou je vraag zeker stellen op buitenlandse honden forum zodat je een eerlijk beeld krijgt wat het inhoud of kan houden
Ach...een blije hond is goud waard maar je neemt wel meer risico natuurlijk als je weet dat de hond leish heeft.
Ik vind je al een gouden mens dat je erover nadenkt!
Hier in de buurt ken ik twee buitenlandse honden die geadopteerd zijn en deze ziekte hadden/hebben. De ene hond heeft vaak bloedneuzen en krijgt continue medicijnen. De mensen moeten vaak naar de dierenarts.
De andere hond is ondanks alle medische behandelingen na twee jaar overleden.
Ik wil niet pessimistisch zijn, maar ik denk dat je een boel ellende in huis gaat halen. Het is een hond waar je nu nog geen / minder emotionele band mee hebt. Je hebt een hond voor je plezier! Als je dan vooraf weet dat hij deze ziekte heeft..... ik zou heel goed nadenken om hem naar je huis te halen.
HOe ga je dat doen als hij een opleving heeft en heel erg ziek is. Kan je dan bij hem thuisblijven of is hij alleen. Kan je de kosten dragen van de behandeling, bij een chronisch zieke hond kunnen die fors oplopen, want inderdaad, een verzekering zal je niet af kunnen sluiten. Ik noem maar een paar dingen waar je rekening mee moet houden.
Heb zelf een chronisch zieke hond gehad, 6 jaar lang, hij heeft mij iedere maand rond de 150 euro per maand gekost! Ik heb het met plezier voor hem overgehad, maar ik kon financieel in die jaren geen kant meer op. Hij had overigens niet deze ziekte.
Ik had misschien eerst even moeten vertellen hoe Leishmania in Portugal normaal behandeld wordt, ter verduidelijking hoe intensief de dierenartsen hier het probleem aanpakken:
voor het neusbloeden: EPSICAPROM - ácido aminocapróico (zakjes met poeder - om de 12u - gedurende 2 weken)
de injecties: GLUCANTIME - antimoniato de N-metilglucamena (zou de bacterie doden) - om de 3 dagen - 10 injecties subcutaan.
en dan ook nog de Alopurinol tabletten.
Na 2 weken worden er analyses gedaan om te onderzoeken hoe de organen (vooral de nieren) met deze behandeling klaar komen...
Per toeval vernamen we van de alternatieve behandeling door de magnetische resonantie en besloten dit eerst te proberen. Onze hond was al 9 jaar en we wilden haar niet zomaar aan die zware hehandeling onderwerpen.. we konden nadien, als er geen resulttat was, nog altijd de “reguliere” behandeling starten.
Zonder enige verwachting zochten we de Nederlandse dokters op en konden we vaststellen dat ze voornamelijk mensen behandelen, maar omdat ze een groot hart voor dieren hebben behandelen ze soms ook honden.
We hebben een maand geleden nog een bloedonderzoek laten doen bij Zorra en er is nog altijd geen Leishmania terug gekomen. Moest dit gebeuren, want ze kunnen natuurlijk altijd weer geinfecteerd worden door de mug (desondankts bescherming met Excalibur etc.) zullen we toch eerst weer Magnetische resonantie proberen omdat het herstel de volgende dag al zichtbaar was (terug eetlust en levenslust). We hebben ook onze andere hond laten testen en die was gelukkig niet geinfecteerd...
Aan Tineke wou ik gewoon zeggen dat ik helemaal niet wil vertellen dat dit DE oplossing is, maar ik wilde gewoon mijn ervaring met jullie delen.
Aan Erny wilde ik zeggen: dank je om jou ervaring met ons te delen, ik heb mijn vader aan kanker verloren en ik zou ook alles proberen om de levenskwaliteit van een ziek familielid (mens of dier) te verbeteren, zelfs al brengt de behandeling geen volledige genezing.
De dokters waar wij zijn geweest hier in de Algarve vertellen ook duidelijk wat wel en wat niet kan. En zoals Renate zei, iedereen reageert waarschijnlijk anders op alternatieve behandelingen, er is nog zo veel wat we niet weten over lichaam én geest.
Verder wens ik aan iedereen nog een prettige Kerst,
Martine
Mooi gezegd martine.
mensen vergeten wel eens dat ter plekke de mensen veel meer ervaring hebben met deze ziektes en er ook inmiddels andere oplossingen worden gevonden.
Mooi om te horen!
Alleen doen als je bankrekening het kan hebben! Als je het niet/nauwelijks kunt betalen is het ook zielig voor de hond!!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?