Veel ouderen zijn vereenzaamd, verlies partner, geen sociale contacten. Een hondje kan heel veel liefde terug brengen in hun bestaan. Is het verantwoord van boven een bepaalde ouderdom nog een dier te nemen ?
Geef ook jouw stelling van de dag door !
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Ja, niet alleen verantwoord, maar naar mijn mening ook erg goed. Wel moet er een goed sociaal vangnet zijn in geval van ziekte en overlijden. Ik vind dat er, in zo'n geval, absoluut een "plan B" moet zijn, zodat het hondje niet in het asiel beland.
Tevens moet het hondje bij de leeftijd van zijn eigenaar passen. Ik kende een 80-jarige vrouw die terminaal ziek was en een Beauceron pup aanschafte. Dat vind ik niet zo'n strak plan, maar een handzaam hondje, eventueel ook een wat ouder hondje, vind ik juist een prima idee, mits er een sociaal vangnet is..
Ik vind van wel, mits er voldoende geregeld wordt over wat er gebeurt als die oudere wegvalt.
Er zijn genoeg oudere hondjes die en liefdevol huisje zoeken, waarom zou dat niet bij een oudere kunnen?
Zeker weten maar wat is oud ?
Stel je bent 80 en voorbestemd om niet al te krakkemikkig 110 te worden. Altijd honden gehad maar nu besluit je dat je te oud bent, zit je mooi 30 jaar 'te wachten'. Aan de andere kant zijn er ook mensen die met 60 beter al geen hond meer nemen.
Plan B is een goed idee, voor iedereen. Je kan zomaar zo ziek worden dat je je hond(en) niet goed meer kan verzorgen. Ook jongere mensen gaan dood. Dat treft niet alleen ouderen. Als iemand goed voor zijn/haar hond zorgt en niemand daar verder last van heeft vind ik dat je je hond zelfs mee mag nemen naar een aanleunwoning. Grote kans dat er elke dag mensen met je mee lopen die anders thuis hadden gezeten. Zolang het kan sta ik er 100 % achter.
Zeker weten dat ouderen ook nog een hond mogn nemen. zal geen pup aanraden maar een ouder hondje.ze moeten wel afspraken maken hoeen wat als zij wegvallen ofziek worden,zelf ben ik 61jaar chronisch ziek heb twee hondjes, ooit was ik van plan om een holl smoushond te nemen,sta al jaren op de wachtlijst nu dus op de lange termijn lijst, de bedoeling was in 2014 een pup aan te schaffen, maar dit jaar heb ik Lodewijk er bij genomen en 3 honden is teveel.dus zien wek hoe of het loopt. mocht er een hondje wegvallen bekijk ik de situatie op nieuw kan dan altijd een herplaats smous nemen, voorlopig is dit niet aan de orde dus blijf ik op de lijst staan.Hein.
Ik heb met mijn moeder de afspraak gemaakt dat ik voor haar hond zal zorgen als zij het niet meer kan. Volgend jaar verhuist haar Sonja naar mij, omdat het wandelen steeds moeilijker wordt. We wonen maar vijf minuten van elkaar, dus ze kan haar hondje bezoeken wanneer ze wil.
Dus zolang een oudere met een hond kan wandelen en er goed voor kan blijven zorgen, dan vind ik het een heel goed idee.
Er zijn zoveel eenzame ouderen, ik denk dat een hondje voor deze mensen juist heel goed is. Inderdaad geen pup die uitgroeit tot een enorm, sterk kalf, maar een klein, ouder hondje.
Zo komen ze de deur nog eens uit en met een hond heb je toch wat meer contact met andere mensen.
Een back up plan is zeker aan te raden, want ja, de 80-plusser kan zomaar komen te overlijden en als er dan met een oud hondje moet worden gezeuld want niemand wil 'm...
Het hondje moet qua levensstijl wel bij de oudere passen. Een oudere die moeilijk ter been is is geen goede match met bijvoorbeeld een puberende Deense Dog om maar wat te noemen
Mijn ouders wilden 3 jaar geleden een Dalmatiër pup. Heel leuk, maar mijn vader is al wat ouder, mijn moeder kan al struikelen als ze 10 meter verderop een blaadje ziet liggen.
Wat dat betreft is Fleur een betere match voor ze, klein formaat, hoeft niet dagelijks kilometers en kilometers te lopen.
Speelt je ouderdom zo wie zo een rol? Zolang je een verantwoord ras neemt, dat bij je past en dat je nog de nodige zorgen kunt verstrekken. Jong of oud, persoonlijk vind ik dat je steeds een "plan b" moet hebben, je weet toch nooit wat het leven voor je in petto heeft. Ik vind het trouwens altijd fantastisch wanneer ik met Joppe mijn moeder ga bezoeken in het rusthuis. Als je dan ziet hoe die oudjes opfleuren wanneer Joppe even bij hen stopt en een beetje aandacht vraagt!
Ik vind het altijd zo sneu als die oude mensjes hun hondje (of kat) niet mee mogen nemen als ze naar een bejaardenhuis gaan. Ze zijn zo gehecht aan hun diertje en moeten dat dan weg doen.
En dan komt er een Joppe langs en bloeien die mensen helemaal op, super
Ik vind het juist goed dat oudere mensen honden nemen. Die zijn op pensioen en hebben dus tijd om voor de hond te zorgen. En oudjes kunnen altijd hoooopen aan liefde geven (tenzij die chagrijnige oudjes dan.. )
Natuurlijk moeten ze wel rekening houden met welk ras ze binnenhalen dat de hond niet te actief is voor hun. Maar heel vele oudjes zijn nog goed te been en kunnen best nog een stukje wandelen met hun hond. Van die oudere asielhondjes vind ik het perfect als ze bij een oudje komen. Dat is het perfecte plaatje, 2 zieltjes die elkaars oude leventje gaan opbeuren.
Lastig geval.
Voor de ouderen kan het zo'n plezier zijn, voor het hondje is het soms bijna zeker dat hij op termijn moet verhuizen.
Ben er wel absoluut voor dat ouderen niet zomaar eender welk ras mogen aanschaffen.
Tosca kwam in het asiel met 9 maand omdat de eigenaresse naar een rusthuis moest. Dat zo iemand dan een border collie pup neemt zal ik nooit met mijn hoofd bij kunnen. Heeft ook veel socialisatie gemist, volgens mij kwam hij daar niet veel buiten.
Zit net even te brainstormen over een systeem waarbij ouderen een hond zouden kunnen adopteren die bijvoorbeeld van een andere oude persoon was die dan is overleden of naar het rusthuis moet. En dat zijn dan bv van die kleine gezelschapshondjes die in ongeveer dezelfde omgeving blijven, een rustige thuis.
Ik ben 57 jaar, mijn man bijna 61 en wij zijn onlangs nog aan een pup begonnen, een Mechelse herder.
Zijn wij te oud, nee denk het niet.
Mochten wij gezond oud worden en de huidige honden vier stuks er niet meer zouden zijn, dan zou ik overwegen om een asiel hondje te adopteren, zonder hond kunnen wij, mijn man en ik niet.
Wel hebben wij een vangnet, ook voor onze huidige honden, mocht ons iets gebeuren, dan blijft de roedel samen
Het is bewezen dat ouderen met dieren in de regel opleven, het beter doen dan ouderen zonder dieren.
Wel vind ik het belangrijk dat er dan op wat voor wijze ook, wel controle is of de oudere het dier de zorg kan blijven bieden die het nodig heeft en dat er anders iemand is die hierin een en ander opvangt en waar het dier heen kan als er hetzij door ziekte, te erge achteruitgang of overlijden niet meer voor het dier gezorgd kan worden.
Dat vangnet voor het dier (de dieren) vind ik een must
oud ? wat is oud, er zijn genoeg bejaarden mensen die nog goed uit de voeten kunnen, en als zij verantwoord een klein ras nemen, waarom niet ?
wel afspraken maken als er wat gebeurd, bij ziektes of overlijden, dan mag van mij iedere ouder die uit de voeten kan een hond nemen.
p.s. bij ziekte en overlijden,, geld dat niet voor iedere leeftijd dat er gezorgd moet worden voor de hond ? eventueel een oppas of > ??
Ja vind ik wel Willemijn
Ik denk dat er meer ouderen een hondje zouden moeten nemen, en dat deze ook gewoon in verzorgingshuizen toegelaten zouden moeten worden (kan er altijd nog een speciale hondenuitlaatdienst voor verzorgingshuizen opgezet worden, hoppa extra banen erbij!), want het lijkt mij verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van je dier als je niet meer zelfstandig kunt wonen. Wel moeten er goede afspraken zijn over waar het hondje naartoe gaat bij ziekte en/of overlijden, en moet er goed gekeken worden naar wat voor hond er genomen wordt. Maar een boomertje die niet veel beweging nodig heeft en gewoon wat liefde wil, past toch perfect bij een oud dametje dat alleen in haar woning zit weg te kwijnen?
ik vind het erg afhankelijk van de persoon zelf. Sommige mensen zouden naar mijn idee geen hondje meer moeten nemen. Mensen die nooit meer buiten komen en enkel een hondje willen voor het gezelschap bv. Ook de gezelschapshondjes of de jack russels die je dan vaak bij deze mensen ziet wegkwijnen willen graag naar buiten om een lekker rondje te lopen.
Maar er zijn ook ouderen genoeg die juist voor de hond een wandelingetje gaan maken. Of hebben gezorgt voor een goede andere oplossing zoals iemand anders die de hond in ieder geval 1x per dag meeneemt voor een lekkere wandeling. Dan vind ik het alleen maar goed, maar zorg wel voor een opvangnet en kies een geschikt ras.
hier een tehuis verzorgings tehuis. Vredenhoven...
mogen de ouderen een hond nemen, mits er voor gezorgd kan worden. en als je een hond hebt en je moet er naar toe voor toch wat zorg, mag je de hond mee nemen, die hoef niet naar het asiel, het is wat anders als degene in het verpleeghuis terecht komt, en bedlegerig is of wordt.
Ook buitenstaanders, zoals Bamse mag daar binnen, kijk dat is toch geweldig, en zo moeten er meer verzorg bejaarden tehuizen het accepteren dat er honden mogen.
Daar zou ik voor tekenen
Moeilijk........
Eens even denken.
Een hondje wat 24 uur per dag met z'n baasje op kan trekken, rustig...dat wel.
geen kinderen, geen gegil, geen gesleur, geen spanningen...duidelijkheid...
Een hondje wat in een jong gezin terecht komt, druk, druk, geen idee wie hem vandaag weer uit gaat laten, kinderen, uitlaatservice, veel energie in huis.....
Misschien 2 uiterste..
Maar als je een hondje een warm , betrouwbaar, en vooral duidelijk en rustig huisje kan bieden.
Dan wil ik best nog eens discussiëren over de leeftijd van de eigenaar.
Oja.
Maar bij een ouder iemand bestaat de kans dat het baasje niet meer voor hem/haar kan zorgen..
Mja, wat moet ik dan met 80% van de asielhonden die door scheiding, tijdgebrek, allergie een ander baasje moeten zoeken.??
ik vind het geweldig dat dat kan, pas een oudere, en die is echt oud, een hondje genomen, ze woont beneden, en mocht haar stukje grond afzetten met een hekje, zodat het hondje ook buiten kan zijn, als het goed weer is.
ongeveer drie meter breed bij acht meter lang, een lief klein hondje, als wij langslopen, ik en Bamse, blaft tie, van...... heeee hier ben ik, hahahah
en deze oudere zie ik dagelijks aan de wandel, kijk dat is super, en zo blijven ouderen gezond en zijn lang niet zo eenzaam, het is tegenwoordig druk druk druk, kinderen hebben geen tijd om langs te komen, ouderen verpieteren achter de ramen, en nu ? ze komen buiten en moeten zorgen voor een hondje, ze liggen niet te snurken in hun stoel, wat ik veel zie als ik daar langs loopt. en ja dat is toch triest ......
GEFELICITEEEEEEERD!!!!!!.........
Nee, maar zo bedoel ik het ook.
Bij het verzorgingstehuis kom ik in de ochtend misschien wel 10 mensen tegen met hun hondje die in de aanleunwoningen wonen..
Rondje van 20 minuutjes, nog even naar het dorp, even koffie bij de buurman/vrouw..
En dan zie ik in de middag de bestelwagens met de honden van de jonge gezinnen naar het bos rijden...2,5 uur rennen door het bos.
Ja, wat is beter.?
Natuurlijk wil elke hond lekker rennen..
Maar hoeveel honden willen de hele dag gewoon lekker bij hun baasje zijn, die er altijd is.
Dat je 5 uur op een dag kan wandelen met je hond.?!,, is voor mij geen maatstaaf dat de hond het dan automatisch beter heeft dan dat de hond de hele dag tussen de mensen zit, en maar een uur per dag wordt uitgelaten.
Hebben we het daar al eens niet over gehad??
Hahaha, hier moet je niet oud zijn om te vergeten hoor hahaha, grapje he
Ja, ik ben ervoor, oude mensen mits goede afspraken kunnen hun dier nog lang houden en samen veel plezier hebben!!
Tja men neemt geen Staffort of Boxer of grote loebas niet meer he, een kleine of middelgrote hond die kalm is na zijn puberperiode en goed kan leven met ouderen en ja oud wat betekend "oud" he ???
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?