Tja wat moet je hier nu mee?
Zonder dat ze de hond gezien hebben zou ik geen prednison gaan geven.
Wat de ondergrond betreft, daar zit wel iets in, maar zou voor een jonge hond niet uit hoeven maken.
Wij hebben voor onze honden wel matrassen liggen in de kamer, dat zijn speciale die mee vormen voor een goede gewichtsverdeling op bv schouders en heupen.
Vertrouw je het niet, ga dan als nog een afspraak maken bij Dr. Dorit Aharon.
Ze hebben de hond wel gezien, maar op dat moment liep hij niet mank.
Er zijn röntgenfoto's gemaakt en ze hebben overal gecontroleerd op afwijkingen in de gewrichten etc. Teddy liet geen pijnreacties zien en er waren ook geen afwijkingen te zien/merken.
Daarom hebben ze ons een filmpje laten maken waarop goed te is was dat Teddy mank loopt.
We hebben Teddy nu op een groot kussen gelegd en op zijn rechterkant. Hij lijkt nu minder mank te lopen, maar dat kan ook aan de mate van inspanning liggen (van te voren).
Maar zou liggen op de rechter- of linker lichaamshelft echt de oorzaak zijn van al 2 maanden mank lopen? Misschien is het wel zo, maar ik had er nog nooit van gehoord.
Zijn die matrassen die je hebt ook speciale hondenmatrassen? En waar haal je die?
Kijk eens naar de orthopedische hondenbedden op Zooplus.... Daar hebbem wij een vandaan en het heeft Max geholpen met zijn pijnlijke spier...
Verder vind ik prednison te drastisch. Ik raad je aan om naar een fysiotherapeut te gaan of inderdaad naar die dr. Dorit Aharon......
De heb ik voor mijn Oud Duitse herders en de Mechelaars.
http://www.zooplus.nl/shop/honden/slaapplaats/kussen/zonder_motief/145992
Dank voor de link! Dat kussen ziet er inderdaad erg goed uit.
Teddy slaapt nu ook op een hondenbed, maar dat is niet zo dik en past zich ook niet aan aan het lichaam, zoals de bedden die jullie doorstuurden.
Deze heeft Max.
http://m.zooplus.nl/shop/honden/slaapplaats/hondenbedden/praktisch/206410
Even een update:
Na veel overleggen, heen en weer mailen met de dierenarts en nog een bezoek aan de dierenarts, zijn we toch begonnen met de Prednison.
A.d.h.v. de rontgenfoto's, het filmpje waarop te zien is dat Teddy mank loopt en lichamelijk onderzoek wanneer hij mank was, heeft de dierenarts vastgesteld dat het probleem voor 99% zeker zit in het Sesambeentje.
Onder elke teen zitten 2 van die beentjes, en daar overheen en tussendoor loopt een pees. 1 van die beentjes in zijn middelste teen linksachter is afwijkend. Daardoor loopt de pees niet goed tussen de beentjes door waardoor die pees geïrriteerd raakt na inspanning.
De prednison zorgt er voor dat de geïrriteerde pees rust krijgt en hopelijk ook dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondertussen de onregelmatigheid in het sesambeentje 'rechttrekt' (want dat kan schijnbaar).
Als dat niet het geval is, zal dat Sesambeentje waarschijnlijk verwijderd moeten worden.. maar dat hoop ik niet, want dat schijnt niet zo'n makkelijke operatie te zijn en daarnaast meer kans op artrose in de voet.
Dus het is nog even afwachten wat de Prednison gaat doen, maar ik hoop het beste!
En ik ben stiekem toch wel een beetje opgelucht dat het 'm niet zit in de gewrichten/heupen van Teddy.
Ontzettend bedankt dat jullie zo met me hebben mee gedacht!!
Heel veel sterkte! Ik hoop dat het met de medicatie helemaal goed gaat komen, ik duim voor jullie!
Bedankt!!
Hopen dat dat het is! Ik begrijp je opluchting! Nu hopen dat hij snel opknapt door de medicatie! Succes!
Even een update na 23 dagen Prednison: in de periode van de Prednison heeft Teddy niet meer mank gelopen. Alles ging perfect!!
Eergisteren had hij echter zijn laatste tabletje en vandaag liep hij weer mank
:(
Ik baal er echt heel erg van!
Twijfel nu ook wat ik moet doen... meteen gaan voor een operatie waarbij ze het kapotte sesambeentje verwijderen (met grote kans op artrose in de voet later), of toch eerst nog andere opties?
Hè bah wat een teleurstelling!
Ik had zo gehoopt dat het goed zou blijven gaan.
Ik waagde een telefoontje aan Victor.
Als hij aangeeft dat hij niks kan betekenen kun je dat van je lijstje strepen.
Balen zeg....
Ik snap hoe je je voelt. Ik werd er ook moedeloos van.
Maar, is het zeker dat dat sesambeentje kapot is?
Vervelend zeg, moeilijke keuze... Helaas kan ik je niet helpen...
Bel hem, als hij niet kan helpen kan hij misschien wel iets adviseren over een operatie of de gevolgen daarvan.
Echt, nee heb je, ja kun je krijgen!
Ik ga pas volgende maand weer anders had ik wat gevraagd voor je, maar je kunt het beter zelf doen, jij weet de hele geschiedenis.
Miss een CT scan laten maken.
Daar kunnen ze de zenuwbaan bekijken.
Als er iets klem zit kan hij hier ook mank van lopen.
Bij dierenkliniek den heuvel in best hebben ze een ct scan.
Heel veel sterkte met hem!
Ik heb met 1 van mijn honden een goede homeopaat bezocht. Ik weet dat de meningen over alternatieve geneeswijzen verdeeld zijn, maar nadat ik het hele reguliere traject had doorlopen ben ik toch op de alternatieve toer gegaan.
Regulier was er nl. niets te vinden. (Gelukkig weet jij wel waar het aan ligt!) Een specialist zei dat ik mijn hond maar moest laten inslapen. Hij was pas 2 jaar en had er al 1 jaar last van.
Hij is onder behandeling geweest bij een homeopaat met een degelijke hbo opleiding.
Het was een lange weg, met veel druppeltjes, korreltjes en de hond moest ik vervoeren in een hondenwandelwagen. Hij mocht in het begin maar 5 minuutjes per uitlaat lopen.
Het heeft wel gewerkt! Hij heeft het later nog 2 x teruggehad. Een keer toen hij 5 was en een keer toen hij 8 was.
Het bleek bij mijn hond een spierenkwestie te zijn gelinkt aan een post vaccinaal syndroom.
Homeopatie is ook gewoon bij de drogist te koop, maar het is beter als je een deskundige op dit gebied zoekt. De uitdrukking: baadt het niet dan schaadt het niet is niet van toepassing. Je kunt wel degelijk het verkeerde middel kiezen en de hond meer klachten bezorgen of andere aandoeningen verergeren.
Het schijnt heel moeilijk te zijn de juiste invalshoek te vinden. Het hoeft nl. niet alleen aan spieren, pezen, of botten te liggen. Er kan nl. ook iets mis zijn met de chemie in het lichaam.
Een homeopaat kijkt naar het totaal van de hond. Niet alleen naar zijn gangen, maar ook naar bijv. het karakter van de hond, maar ook naar bijv. ontlasting, voedselsoort en keuze op dit gebied door de hond zelf, ogen, oren, tanden, en zelfs de nagels vertellen iets over de conditie van de hond.
Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt en dat het je helpt kiezen. Geef niet op. Er is echt heel veel mogelijk.
Beterschap!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?