Zijn er mensen die ervaring hebben met Weimaraner x Labrador?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labmaraner" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Nee, jij wel?
(foto avater..?)
Ben wel benieuwd. Lijkt me een bijzondere combi.
Ik heb een keer een silverlab op cursus gehad. Dat is een zilvere labrador, maar de kop leek ook echt op een weimaraner. Denk dat die zilvere kleur er ingekomen is door labradors en weimaraners te kruisen.
had nog nooit van het ras weimaraner gehoord dus net ff gegoogled Kyra is een kruizing labrador/mechelse herder
de naam alleen al ..
Nee die kruising ken ik niet. hier wel een Weimaraner. Of hij 100% zuiver is weten we niet, want zijn vacht is een beetje langer Ik veronderstel dat jij zelf dan een kruising lab x weimaraner hebt?
Je hebt ook een lange harige weimaraner misschien zit dat wel 1 in de familie van jou weimaraner.
Al anderhalf jaar, we hebben er een, een teefje. Onwaarschijnlijk lieve hond, luisterd fantastisch en kan met alle andere honden overweg. Heeft wel de eetlust van een labrador, dus niet teveel voeren.
Maar ik kan dit ras aanraden, echt een hele fijne hond, ook voor iemand die voor het eerst een hond neemt.
In feite zijn alle honden, zelfs "rashonden"ontstaan uit een kruising.
Van alle rashonden die ik gehad heb zijn uiteindelijk de kruisingen de gezondste gebleken.
@Liesbeth, Designer kruising Liesbeth?
Kijk eens naar wat er in de jaren met rassen is gebeurt?
Kijk eens terug, hoe een ras van oorsprong was en wat wij er uiteindelijk van gemaakt hebben?
Designer dogs! Gefokt naar wat wij mooi vinden, ook als dat de gezondheid schaadt.
Ik wou zeggen. Elk ras is uit een kruising ontstaan. En hoezo dan weer een broodfokker? De fokker was er hartstikke gek mee en de ouders waren allebij aanwezig. Mankeerde niks aan. We hebben rashonden gehad en kruising. Maar de kruising werd bij ons ouder dan de honden MET stamboom.
ras.. Het zullen ongetwijfeld lieve honden zijn, maar het is erg onverstandig om te gaan fokken met kruisingen. De bullterrier is ook een kruising van de bulldog en een White englisch terrier en nog veel meer rassen. Maar is erkend als ras. Toch slecht die kruisingen of niet
Een designer-kruising, wordt wel snel geroepen... broodfok of ondoordacht...
Zowel bij de herder als de labrador kan wel wat nieuw bloed...
.
Onze labrador blijkt ook van een broodfokker te zijn. We waren wezen kijken en hij kwam niet meer van deze pup af. We hebben hem meegenomen. We konden het niet over ons hart krijgen om hem niet mee te nemen. Hij doet het hartstikke goed en word bijna 12. Maar broodfokken keuren wij ook hartstikke af natuurlijk!!!
De discussie rashond of kruising zal altijd een eindeloze discussie blijven denk ik...
Wat in deze minder verstandig is dat is deze kruising ook aanraden als beginnershond, gezien het karakter van de Weimaraner vind ik dat een onverstandige uitspraak. Is zeer zeker geen gemakkelijk ras en juist bij een kruising weet je nooit wat ze van welk ras meekrijgen...
Ik ben wel benieuwd naar de uitspraak over dat kruisingen gezonder zouden zijn dan rashonden? Dus als iemand die dit vind een uitleg zou willen geven.. Zou dat zeker welkom zijn....
Vroeger waren kruisingen wellicht sterk, maar hoe leefde deze honden dan? Leefde veelal niet binnen, waren enorm veel buiten, kregen restjes van tafel te eten, werden niet ingeënt... De hond is in talloze jaren een deel van ons gezin geworden en is dus zeer zeker niet meer te vergelijken met wat het heel vroeger was.
De echte sterke rasloze honden vind je op straat, dus sowieso al niet in landen als Nederland of België, de echte straathonden zullen wellicht sterk zijn, tenminste dat is wat we vermoeden maar een zekerheid is het nog altijd niet. Deze honden hebben een sterke overlevingsdrang, leven totaal anders dan onze huishonden, worden trouwens ook niet ingeënt of ontwormd en eten dat wat voor hun neus komt. Deze honden zullen zeker sterk zijn, maar of ze ook ouder worden?
En dan de rashonden die minder oud zouden worden, weet je met hoeveel dingen dit te maken heeft, sowieso per ras dus al verschillend.. Daar komt bij komen in wat voor een omgeving groeit de hond op, welke verzorging krijgt deze, wat krijgt de hond te eten etc etc etc...
De uitspraak dat kruisingen ouder worden... Volgens mij als je een kruising voort laat komen uit twee rashonden ga je al een groter risico aan als het om de gezondheid gaat, elk ras heeft namelijk bepaalde zwaktes of gezondheidsrisico's die erfelijk aangelegd kunnen zijn... Als je dus twee rassen met elkaar gaat kruisen heb je kans op erfelijke afwijkingen van twee kanten. Meer kans dus ook op een ongezondere hond.
Dan komt er nog bij kijken of je een klein of groot ras hebt, kleine honden worden veelal ouder dan grotere honden.
Garanties heb je nooit, maar bij een rashond heb je in ieder geval bepaalde garanties als het om de erfelijke afwijkingen gaat bij de ouder dieren, aangezien erkende fokkers de ouders testen en dus bewezen kan worden middels testuitslagen dat ouder dieren vrij zijn van bepaalde erfelijke afwijkingen. Dit wil niet zeggen dat jouw hond dan niet ziek zou kunnen worden of oud gaat worden, maar het is wel een bepaalde zekerheid die je krijgt. Ook kun je achterhalen welke lijnen er voorkomen in je hond en kun je lang terug in de tijd gaan en dus ook in de gezondheid, iets wat goede fokkers dus ook doen om een ras zo gezond mogelijk te houden.
Dan hebben we natuurlijk nog de rashonden waarbij er zeker eens goed gekeken mag worden naar de gezondheid en of er uberhaubt geen fokverbod op zou moeten komen, zodat er een tijd is om een ras weer gezonder te krijgen alvorens er mee door te fokken. Maar bij een kruising heb je dit dus ook, want ook met ongezonde rassen kunnen er weer nog ongezondere kruisingen worden gefokt.
En zo blijft het ringetje rond en kom je toch altijd op het zelfde punt uit....
En dan nog even over gezondheid...
Zowel bij de Weimaraner als bij de Labrador is HD-(heupdysplasie) een veelvoorkomend probleem... Dit is rasgebonden en bij het fokken van deze rassen moet daar dus ook erg goed op worden getest...
Als je dus een Weimaraner met een Labrador gaat kruisen en ouders zijn niet getest (iets wat je veelal ziet bij kruisingen) dan loop je een extra verhoogd risico op HD.
Dat is dus een verhoogd risico, op het risico wat je al hebt bij 1 bepaalde rashond.
Het bleek later zo te zijn. We hadden nog niet veel verstand van honden en later de jaren dachten we dat onze Sam ook wel eens van een broodfokker kon zijn aangezien we de ouders ook niet mochten zien. De reden waarom klonk toen logisch. Nu is het natuurlijk dom en denk je er beter bij na . Mensen maken wel eens fouten, maar onze lieve labrador Sam is nooit een fout geweest!!
Ik heb even op t web gezocht, maar er is zo ver ik kon zien idd geen onderzoek gedaan naar leeftijd van bastaard of kruising honden. Ook niet naar de gezondheid. Alleen rashonden worden op afwijkingen onderzocht en ook lang niet alle rashonden. Er is dus niets te zeggen over gezondheid van kruisingen of bastaards.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labmaraner" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?