Telkens als wij met Milo naar hondenweide of het strand gaan rent hij eerst wat rond en snuffelen.
Maar dan lijkt het dat hij één hond uitkiest (soms reu, soms teef) en constant bij deze hond loopt, likt en wil rijden. Bij het rijden is een 'neen' voldoende om hem te stoppen. Maar het obsessief likken (vaak intieme delen) en achter die ene hond lopen lukt ons niet om te "corrigeren". Hij lijkt ons ook niet te horen. Totale focus op één hond tussen soms wel 30 honden.
Wat kunnen wij doen? Want voor die andere baasjes is dit niet aangenaam, zeker wnn hun hond uitvalt tegen de onze. Milo is een niet gecastreerde labrador kruising reu van 2 jaar.
Ik volg. Mijn hond is vaak het 'slachtoffer' van de obsessieve reu. Zou graag willen weten wat ik het baasje van zo'n reu zou kunnen adviseren.
Tot nu toe weet ik alleen de oorzaak van het gedrag, niet wat eraan gedaan kan worden (behalve aanlijnen)
Ik volg ook even.. Nouri was vanmiddag namelijk Odi's stalker..
Wat ik gek vind is dat Nouri het alleen bij Odi doet, verder is hij echt ontzettend sociaal en juist richting het onderdanige naar andere honden..
Nouri draait helemaal door en is totaal niet meer aanspreekbaar, zelfs koekjes hoeft hij niet en maar piepen en hijgen.
Zie je bij Milo overeenkomsten bij de honden waarbij hij het doet?
Aanlijnen en rustig laten worden. Wanneer hij het gedrag herhaalt, weer aanlijnen en laten kalmeren. Ik zou ook echt speciaal op rust gaan trainen.
Het aanlijnen zodra hij het gedrag vertoont, dus niet eerst even aanzien. Je wil dat hij gaat begrijpen dat het beginnen aan dat gedrag het einde van de vrijheid betekent.
Hij heeft dit ook als er andere honden (niet bij de dominante) bij ons thuis komen. Maar na verloop van tijd gaat dit dan over en spelen ze samen.
Wij willen graag een tweede hond erbij nemen, maar zijn Bang dat hij constant dit gedrag tegenover andere hond zal hebben.
Dit kan voortkomen uit lekker ruiken. Bijna loopse teef, niet gesteriliseerde teef of een gecastreerde reu. Als reuen vroeg zijn gecastreerd ruiken ze erg lekker. In alle gevallen zijn ze inderdaad niet meer aanspreekbaar want hun focus ligt helemaal daar. Het likken van de intime delen is honds eigen en wordt door de honden normaal gevonden maar of de honden het accepteren is natuurlijk een ander verhaal. Die hond mag met een blaf en een snauw van zich af bijten. Dit gedrag is eigenlijk gewoon niet af te leren. Beste is aan de halsband mee nemen en door lopen of even aanlijnen en doorlopen. Het likken van oren of mondhoeken is onderdanig gedrag en berijden van een andere hond heeft meestal te maken met rangorde i.p.v. seksuele bedoelingen. Bij beide gevallen kan je inderdaad je ''nee'' of iets gebruiken en als dat niet werkt je hond mee nemen. Het is gewoon voor de honden normaal zoals snuffelen aan de kont voor honden ook heel normaal is.
Volgende keer zullen we Milo telkens aanlijnen bij dit gedrag. Is het goed om hem dan even mee te nemen voor een wandeling naar het bos ernaast en dan pas terug naar weide?
Hoe oud is Milo eigenlijk?
Prachtige Labrador kruising, lijkt wel beetje op een Labrador in de uitlaatservice. Ook hij vertoont zulk gedrag en ik neem hem dan altijd even aan de halsband mee. Als ik niet ver genoeg ben, flikt hij het zelfs om gewoon terug te rennen hahaha. Zo gefocust zijn ze dus op zo'n moment.
Hoe sta je tegen over castratie?
Misschien fixeert hij zo op 1 hond, om zichzelf een taak te geven.
Omdat hij het eigenlijk lastig vindt, om al de impulsen in banen te leiden in zijn hoofd.
Je richten op 1 taak (tot het obsessieve toe) kan dan heel goed werken om een vorm van rust
te creeeren. Zeker bij jullie hond niet specfiek op 1 en dezelfde hond vast zit, maar wel in dezelfde
omstandigheden, in de nabijheid van andere honden.
Ik denk dat hij een beetje last heeft om zijn gevoelens/hormonen in goede banen te leiden
en zichzelf zo tot een bepaalde vorm van rust brengt, en het liefst zal hij waarschijnlijk een enorme
grauw van zo'n hond krijgen...... dan is het helemaal duidelijk.
Wat betreft Odi... dat kan.
Ik weet hier in de wijk ooit een vrij onzekere hond die ook heel jong gecastreerd was (met 5-6maand geloof)
waar mijn reuen ook echt heel heftig op reageerden, en dat waren ze in dat opzicht eigenlijk helemaal niet zo, was echt alsof ze een hoog loopse teef tegenkwamen. Voor mijn jongste toen had er veel "last' van.
Dat verdween toen hij gecastrered werd zelf op 3 jarige leeftijd, dus het zal zeker hormonaaal ook zijn geweest.
Dat is heel vervelend voor Odi en je kan niet meer doen dan hem zo zelfverzekerd mogelijk maken
en proberen hem heel helder in bescherming te nemen, zodat hij in jullie nabijheid ook beter voor zichzelf op kan komen (omdat hij weet dat jullie backup zijn)
Tis niet gewoon hoor, dat een gecastreerde reu zo gaat ruiken, dat hoeft helemaal niet.
Ik moet zeggen dat ik het behalve met dat reutje nooit zo sterk heb opgemerkt.
Voor TS;
Ik zou ook zo gauw je dit gedrag ziet, de hond bij me halen (liefst uit zichzelf, of dat iemand hem even bij je brengt) hem duidelijk bv het commando "zit" geven, aanlijnen en hem op die manier weer een "taak" geven, een focus... en hem er niet mee door laten gaan.
Ik heb het zelf helemaal niet op druk bevolkte hondenweides en als ik zag dat mijn hond daar dus eigenlijk ook helemaal niet zo gelukkig van wordt, zou ik het voorlopig uberhaupt mijden.
Maar........ das mijn idee
Jë zou een trilband als onderdeel van de training kunnen gebruiken om hem uit die focus te halen.
Alleen bij deze heftige situaties laat jë zijn halsband zeer kort trillen.
Geen stroomband!!!!!!!!!!!!! Alleen een trilband.
Band trilt, jë hond raakt uit die focus en dan kan jë weer contact met hem krijgen.
Iets anders is dat sexuele frustratie ook kan ontstaan door te weinig beweging.
Ga eerst even 10 minuten balletje gooien zodat jë hond de meeste energie kwijt kan.
Een andere optie om te overwegen is chemische cassatie.
Dit is dus niet permanent waardoor het makkelijker te overwegen is.
Hou ook rekening met de leeftijd van jë hond.
Twee jaar oud is te vergelijken met een pupermens van 16 jaar.
Hormonen vliegen jë om de oren, maar mwa goede begeleiding en sturing komt het goed.
Soms is het niet anders dan door deze tijd heen te moeten gaan en wachten totdat jë hond wat ouder is en emotioneler stabieler word.
Hier nog één, die pikt zich één hond uit de hele meute en gaat daar steeds op proberen te rijden.
Dan neem ik yools als voorbeeld, die liet hij bij de laatste HP wandeling gewoon niet met rust. Enigste oplossing was aanlijnen en bij yools uit de buurt te houden.
Bij Maylo is het echt puur uit opwinding en op seksuele aard, dus wij overwegen nu echt Maylo chemisch te laten casteren. Ook omdat hij nu een oorverdovende piep heeft ontwikkeld omdat zijn beste vriendin die één straat verderop woont loops is....en wij willen dit toch echt niet bij elke loopsheid van de teven bij ons in de buurt.
+ Die vriendin van hem is ook nog in der hoogste piek periode...dus echt dat zijn er ook nog vrijwillig voor gaat staan....Dus ik hoop dat ze snel der loopsheid door is...
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?