Oudere mensen zouden meer rekening moeten houden met de aanschaf van een hond, ivm. overlijden en het daardoor achterblijven van de hond.
Geef ook jouw stelling van de dag door !
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
eens, met de nodige opvang regeling na overlijden, heeft iedereen recht op een viervoeter
Een hondje haalt oudere mensen juist uit hun isolement. Maar wat te doen bij overlijden of lichamelijke ongemakken? Blijft moeilijk!
Ik ken iemand die heeft kanker en is erg oud .. heeft nog niet lang geleden een hondje genomen.. een herplaatser.. maar ze heeft voordat de hond er kwam met haar kinderen afgesproken als zij er niet meer is dat 1 van hun de hond nemen.
een dochter van haar heeft dan ook honden en vond dat geen enkel probleem .. dus als het dan zo word geregeld dat er na overlijden zoals de persoon boven me zei wat is geregeld dan heeft iedereen recht op een hond
Iedereen kan morgen overlijden. Jong of oud.
Heeft iedereen van 20-30 jaar al een opvanggezin geregeld? Ook niet...
Tuurlijk, oudere mensen weten dat het ooit zal gaan komen, en moeten hier rekening mee houden. Maar voor jongere mensen kan het leven ook in 1 klap over zijn.
Ik vind dus dat iedereen er rekening mee moet houden dat er iets kan gebeuren waardoor je er niet meer voor je hond kunt zijn, en probleemoplossend moet denken.
oneens
Niet alleen ouderen iedereen zou er rekening mee moeten houden dat er iets zou kunnen gebeuren.
Ik denk dat het merendeel van de asiel honden komt van jongere mensen waarvan het leven is verandert.(baan kinderen scheiding)
Ik denk dat ouderen vaker daar al iets voor gegeregeld hebben dan jongere mensen.
Ik vind de stelling een open deur intrappen
Iedereen zou moeten nadenken over de komende 10 a 15 jaar dat een huisdier deel van hun leven is
en vooral wat ze gaan doen als dingen veranderen in hun leven
Ik werk zelf in de ouderenzorg en mensen die bij ons komen wonen en een hondje (of ieder ander dier) hebben mogen deze meenemen, dit is een heel groot issue zeker voor de bewoners, net als wij allemaal kunnen beamen dat je je liefste vriend niet weg zou doen en zeker niet gedwongen hoe vreselijk is dat?
Maar en dat is dus wel een grote MAAR als de situatie van de oudere veranderd dan moet er een gedegen plan B zijn, personeel van de verzorging heeft uiteraard geen tijd om de zorg van een huisdier op zich te nemen dus er moet wel een goede achterban zijn die bereid is om de zorg van een dier over te nemen.
Let wel dit is dus voor mensen die hun diertje al hebben, het is niet toegestaan om opnieuw een dier aan te schaffen! Ik begrijp die regel heel goed, als mensen overgaan naar een servicewoning dan is dat niet omdat ze in geweldige conditie zijn en op die leeftijd gaat het met de tijd alleen maar slechter worden. En vooral een hondje heeft toch ook recht op basisbehoeftes.
Ik vind inderdaad dat oudere mensen daar rekening mee moeten houden. Ze moeten zorgen dat de hond word opgevangen als hun wat overkomt. Hoe vaak lees je niet dat die oude hondjes in het asiel belanden als het baasje overleden is. Mijn honden gaan terug naar de fokker/vrienden als mij wat overkomt.
Niet alleen oudere mensen. Iedereen zou goed moeten nadenken over de aanschaf van een hond, en zich vragen moeten stellen als: heb ik genoeg tijd en energie, kan ik een warme thuis bieden, heb ik een back up in geval van nood (scheiding, ziekte, overlijden). Daar heeft leeftijd niets mee te maken.
Dat is per persoon verschillend en op welke leeftijd ben je oud? Mijn omas zijn allebij in de 90 en wonen nog op dr zelf. Ik zou op hun leeftijd geen hond meer aanschaffen!
Het nadeel is ook dat honden niet mee mogen in verzorging tehuizen, heel veel honden worden herplaatst om die reden.
Ik vind dat als je gewoon gezond bent er niks mis mee is om een hond te hebben! Iedereen kan iets krijgen of dood gaan daar hoef je niet perse oud voor te zijn.
Wel is het verstandig een hond te kiezen die bij je past. Als je slecht ter been bent zou ik geen Husky aanschaffen bv maar een leuk schoothondje!
Half eens/oneens
Ik ben van mening dat als je ouder bent en voor een hond wil kiezen je vangnetten moeten hebben in de eerste plaats dat als jou iets gebeurt dat de hond wordt opgevangen en dus binnen bekend terrein een nieuw huis krijgt.
En dat diegene die dat vangnet vormt vormen dan ook deel uit maken van de keus wat voor hond omdat het wel zeker moet zijn dat zij ook daadwerkelijk de hond opvangen als je iets gebeurt dus hun moet de keus in hond dan ook aanstaan.
Als er geen vangnet geregeld kan worden moet je op oudere leeftijd niet meer de keus maken voor een hond.
Natuurlijk kan iedereen op ieder moment dood gaan maar bij oudere mensen is die kans aanzienlijk groter. En naast dat is de verminderende mobiliteit ook een probleem.
Daarom vind ik dat je als oudere extra goed na moet denken of je een hond kunt geven wat die nodig heeft en een ras kiezen dat bij je (tragere) levensstijl past.
Daarnaast is het belangrijk een vangnet te hebben die je ook betrekt bij de aanschaf van de hond.
En als laatste zou ik een ouder iemand eerder aanraden om honden oppas te worden. Brengt een hoop plezier maar minder verplichtingen.
yep mee eens maar voor iedereen die een hond aanschaft. Voor de kids hadden wij ook iets geregeld voor het geval dat dus voor honden niet meer dan logisch
Mijn vriend laat voor een oudere dame een hond uit, vanwege het overlijden van haar man, haar zoon, haar hond, en verhuizen naar een kleinere woning raakte ze in een depressie. De dokter heeft haar toen een hond voorgeschreven. En zo kwam de hond in huis, een reutje van acht jaar uit een pools asiel. Ze heeft haar kleinzoon en mijn vriend die de hond allebei 1x per dag uitlaten en als ze zich goed voelt doet ze zelf ook nog een wandeling tussendoor.
Haar kinderen waren het er niet mee eens dat moeder nog een hond neemt en helpen niet. Ze heeft ook geen voorzorgsmaatregel getroffen voor als er iets gebeurd. En dat had wel moeten gebeuren natuurlijk.
Ik ben het dus met de stelling eens, prima als een ouder mens een hond wil, maar zorg wel voor een vangnet voor als er iets gebeurd. Maar dat geldt voor iedereen natuurlijk.
moeilijk....
mijn oma nam geen hond, omdat ze het zielig vind als zij komt te overlijden dat de hond haar baasje verliest en stress moet hebben en dan een nieuw baasje nodig heeft..
maar ik denk dat oudere mensen prima een oudere hond kunnen nemen. dan kan je toch genieten van een hond, hond zal paar jaartjes leven, maar heeft dan wel een goed leventje uiteindelijk gehad en het oude persoon kan nog gewoon genieten van het hebben van een hond
Eens.
Als je een vangnet hebt voor je huisdier dan moet dat prima kunnen.
Een overbuurvrouw van me haalt een paar keer een hond op van een oude kennis van haar.
Het vrouwtje is dik in de 80 maar ze vereenzaamde totaal zonder hond.
Buuf heeft met haar afgesproken dat mócht "tante" komen te overlijden dat de hond bij haar mag wonen.
Prima geregeld
Zo wrakkig als ik om mijn 25e was, zo vief waren oudere mensen om mij heen toen. Al lijkt het me wel zinvol om bijvoorbeeld in een testament een potje te maken voor als de hond naar het asiel moet, en eventueel voeding ter overbrugging, of als de hond herplaatst wordt met wat budget erbij. Ook eventueel een potje voor als je zelf tijdelijk minder mobiel bent en je een hondenuitlaatservice moet inschakelen.
Ouderen mogen van mij best nog een hondje nemen ,mits men zorgt dat er een goede regeling is waar de hond heeen kan. hier in de buurt een vrouw in de 70 altijd chowchow,s gehad toen haar laatste chow overleed nam ze geen hond meer zij ze na een 3maanden ging ze een hond van andere uitlaten. helaas wou dat gezin de hond om 7 uur uitgelaten hebben toen is ze gestopt . ze zei ik wil helpen maar geen geboden, nu heeft ze van mensen een 6jarig boeren fox gekregen. jeziet die vrouw gewoon op bloeien . ze liet zich zelf verslonzen nu is het weer een nette dame die 5x daags wandelt met haar hond . dus oudere mensen gaer voor. Hein.
Iedereen heeft het recht om een hond in huis te halen, als hun toekomst maar verzekerd is bij het overlijden of als het niet meer mogelijk is om nog langer voor het dier te zorgen.
Ok als oudere heb je meer kans op overlijden maar hoeveel maal heb ik al gelezen dat mensen hun hondje willen herplaatsen om reden dat er kinderen op komst zijn of dat het niet mogelijk is omdat ze werk gevonden hebben, of wegens een verhuis naar een andere woning/stad/land wegens allerlei redenen enz....
Dat zijn in het geheel geen ouderen maar meestal jonge mensen.
Ouderen hebben een stabieler leven, het diertje, hond, poes of wat dan ook blijft hun hoofdhobby, ze werken niet meer, de kinderen zijn de deur uit, soms zijn ze heel erg eenzaam, soms kan een hondje een helende werking hebben op hun gezondheid,
ze verlangen niet zoveel meer van de toekomst, moeten geen plannen niet meer maken en kunnen gerust genieten van hun dier.
Ik ben van mening dat ieder verantwoordelijk mens recht heeft op het houden van een hond.
Of je nu jong of oud bent!
Elk één kan dood gaan of een ongeluk krijgen, dat is niet leeftijd afhankelijk.
Wij mijn man en ik zijn ook de jongsten niet meer, maar ook wij hebben weer een pup in huis.
Is er iets geregeld, ja zeker, als ons iets overkomt, dan zorgt zoon lief voor de dogs, 4 stuks en onze oudste dochter voor de chinchilla's.
Komt er weer een hond als deze er niet meer zijn??
Ja zeker, zou niet zonder kunnen en achter de geraniums blijven zitten, zouden wij hard aftakelen.
Of het dan een pup zal zijn betwijfel ik, misschien dan een hondje uit een asiel.
Het gaat niet zo zeer over het overlijden, maar kan ik een pup nog wel aan.
Ik zou bij de Golden blijven, ze kunnen heel strek zijn. Wordt de hond 15 jaar, ben ik 83/84, kan ik nog naar het strand en het bos. Kan ik nog auto rijden.
Het moet voor de hond ook wel leuk blijven.
Voor mij ben ik aan de laatste hond bezig......zei zij heel verdrietig......
(Ik hoop dat dat nog lang mag duren)
Als ik zie hoeveel plezier en voldoening een hondje kan geven aan een bejaarde...ze hebben een reden om s'morgens op te staan, ze hebben iemand om tegen te praten...ze geven en krijgen véél liefde...Menig hond heeft het véél slechter af bij een jong koppel met kleine kinderen, druk werkschema, verplichtingen...Denk dat het merendeel van de asielhondjes daar van komen dan van een oud mensje die te overlijden komt...Vaak zie ik dat de hondjes een onderkomen vinden bij familie, buren e.d dus om te zeggen dat oudjes beter moeten nadenken...neen...misschien wel advies geven wat raskeuze betreft maar verder zie ik geen probleem.
Toen onze Roy 6 jaar geleden overleed, waren mijn man en ik allebei nog goed ter been en redelijk gezond. Mijn man werkte toen nog als vrachtwagenchauffeur, maar dacht er wel aan om in de VUT te gaan. Hij was 61 en wilde het nog een jaar volhouden met werken.
We dachten er over om een hond uit het asiel te halen, maar we wilden niet over één nacht ijs gaan en eerst eens goed rondkijken. We hadden/hebben 2 katten en de hond moest dus katvriendelijk zijn.
Toen kreeg mijn man een ongeluk, hij brak zijn been en dat is niet goed herstelt. Ik kreeg moeite met mijn knieën en voeten. Onderging een operatie, maar die is mislukt. Nu moet ik eigenlijk geopereerd worden aan mijn linkerknie en -voet. Maar ik weiger voorlopig die operatie te ondergaan, omdat ik bang ben in een rolstoel terecht te komen, als die operatie ook mislukt.
Mijn man heeft inmiddels zware longproblemen (COPD), de ziekte van Crohn, een lekkende hartklep en een versleten heup.
En dus besloten we dat het beste was geen hond meer te nemen. Hoewel onze dochter best bereid is om onze hond enkele keren per dag uit te laten en als er wat met ons gebeurt neemt zij onze katten in huis.
Maar we willen haar niet extra belasten. Ze staat er alleen voor. Ze heeft geen partner en sinds twee jaar geleden de schildklier is weggehaald, heeft ze gezondheidsproblemen.
Kijk, dat was er allemaal nog niet toen Roy overleed. Maar alsof we het aanvoelden is er toen geen hond gekomen. Achteraf maar goed ook.
Maar dat wil niet zeggen dat een oudere geen hond of ander dier mag hebben. Inderdaad halen dieren mensen uit hun isolement. Je moet eruit, ontmoet andere mensen en dat mis ik nog weleens.
Maar regel het één en ander voor je een dier aanschaft. Dat geldt niet alleen voor ouderen , want ook met jongeren kan er iets gebeuren.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?