Vuurwerkangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maritamarita

honden foto van marita

Hallo Allemaal,

Ik weet even niet goed of ik dit onderwerp in de juiste pijler heb geplaatst.... sorry hiervoor.

Maar ik heb een vraag;

Ik heb een golden retriever reu van 11 jaar oud. Ik heb hem 3 jaar geleden uit het asiel gehaald.
Hij heeft in het verleden een trauma meegemaakt (wat precies is onbekend), waardoor hij erg gevoelig is voor geluiden. Zo reageert hij bijv erg heftig op vrachtwagens, scooters, en is doodsbang als ik met een vliegenmepper een vlieg wil doodslaan....

En nu komt de ergste tijd van het jaar er weer aan; Het vuurwerk.
Op de avond zelf lukt het me wel om hem rustig te houden; Ik blijf thuis, gordijnen dicht, tv wat harder en dan gaat het wel oke.

Maar waar ik tips voor zoek is de weken voor oud en nieuw. Er wordt eigenlijk de gehele december maand al veel vuurwerk afgestoken, en dan is hij echt doodbang.
Ik lees van alles over advocaat geven enzo, wat leuk is voor op de avond zelf, maar mijn hond een maand lang aan de advocaat lijkt me niet zo'n best plan.

Ik heb vorig jaar een thundershirt gekocht, dit hielp toen echt totaal niet. Toch krijgt hij deze nu al aan als we naar buiten gaan, hopen dat het helpt. Daarnaast heb ik Sanal Relax tabletten gekocht, maar in de bijsluiter staat niet goed hoe ver van tevoren je hiermee mag beginnen.

Pillen van de dierenarts haal ik niet meer, omdat dit voorgaande jaren totaal  niet hielp, maar ik wel een klap geld kwijt was.
Vuurwerk cd heb ik ook voorgaande jaren al geprobeerd, geen resultaat, de angst zit al zó diep.

Alle tips zijn welkom!

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

Heb ook relax in huis en dat werkt op zich wel want ze worden niet duf, ik heb binnen geen problemen alleen buiten dus ik zet hem in mn auto en rij naar een afgelegen gebied om met hem te wandelen.
Advocaat doe ik niet want hij hoeft niet bezopen te zijn en nock out van medicatie ook niet. Ik hoop elk jaar dat het regent.

honden page profiel *patchy**patchy*

honden foto van *patchy*

oef.Als een hond van die leeftijd zulke diepgewortelde angsten heeft..dan lijkt het me erg moeilijk om dit eruit te krijgen. Je kan het alleen zo dragelijk mogelijk voor hem maken. kalmerende medicijnen maken hem *verlamd* maar zijn oren blijven de herrie horen dus werkt dit nog beangstigender.. Buiten lopen heel vroeg en op tijden dat de vuurwerk jongens op school zijn ?? en misschien (ik hoop dat niemand boos wordt)  voorzichtig watjes in zijn gehoorgang doen zodat het geluid wat gedempter wordt?????

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik hebdit probleem ook, in mindere maten! Dus ik lees even mee, ik gebruik zelf back rescue maar dat is niks voor jou golden denk ik, te licht!

Wat ik ook wel eens hoor is dat mensen hun hond naar het pension brengen die wat afgelegen ligt, misschien een optie mocht het op de avond zelf niet meer te doen zijn, maar dat gaat dus nog goed:-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb wel ervaring met een heel bange hond. Nadat er naast Luca een rotje is ontploft, was al mijn inzet om hem te trainen te niet gedaan. Ik heb voor hem een plekje gemaakt, boven op de logeerkamer, heel comfortabel, waar hij zich kon terugtrekken. De rolluiken naar beneden, muziekje aan, water en knabbeltje in de buurt. Voordat het geknal begon ging ik met de auto naar onbewoond gebied en liet hem daar zijn behoefte doen, omdat hij het anders wel 2 dagen op zou houden. De CD met onweergeluiden, vuurwerkgeluiden en dergelijke heeft wel geholpen. Ik begon in augustus en de cd was met goede instructie, van een gedragsdeskundige.Vaak wordt een cd te hard gezet, omdat jezelf niets hoort, maar de hond dus wel en dan werkt het averechts. Romeo heeft het twee jaar op rij gezien en hij is ook wel bang, maar niet zoals Luca was ! Hij zou gewoon de straat op gerend zijn, dus het is ook heel belangrijk de hond in deze tijd aan te lijnen. Want stel er gebeurt een incident, de hond schrikt en ontsnapt, dan kan er van alles gebeuren ! Wat misschien aan te raden is : Animal Trauma Ease van de website www.natuurlijkinbalans.nl van Josefien Hagenaars. Maar vooral het plekje waar ze zich kunnen terugtrekken en weten dat jullie in de buurt zijn, is belangrijk ! Een hond die in een bench gestopt wordt, en niet weg kan, wordt traumatisch. Een hond die angst heeft, wil vluchten, zit hij opgesloten, is dat voor de hond heel erg om mee te maken. De hond van een kennis heeft jaren geleden een pilletje gehad van de dierenarts. De hond is twee dagen buiten westen geweest, kwam bijna niet bij, maar wat ook zo erg was : hij kon zich niet bewegen, maar kreeg al de harde geluiden mee, maar kon niets ! Daarna is het alleen maar erger geworden. Buiten dat de hond alles meekreeg, ben ik ervan overtuigd dat de lever en de nieren daarvan beschadigen ! Het stressvest of het thundershirt helpt bij de hond van mijn overbuurvrouw heel goed. Wat het baasje wel moet doen, als het shirt aan gaat, is het plezierig maken voor de hond. Koekje erbij, rust in huis, dus geen telefoon, drukke kinderen, maar gewoon hij met het baasje en dan het thundershirt heel rustig aan doen en dan belonen. Dat is belangrijk, als de hond in de stress schiet van het shirt, blijft dat, dus is er voorzichtigheid geboden. Succes !

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

@machtel, werkt een thundershirt ook voor buiten want ik aarzel nog steeds om er een aan te schaffen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Een hond hier uit de buurt draagt er een. Hij was bang in het donker en voor vuurwerk. Volgens het baasje helpt het goed, een thundershirt.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Bach rescue druppels? Weet niet of een hond ze mag, trouwens.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er is niet zoiets als een pilletje van de dierenarts. Pilletje is de (foute) naam van een toedieningsvorm. Pilletje zegt niets over de werkzame stof en dus over de werking. Dus verhalen over pilletjes die heel slecht zijn slaan helemaal nergens op. Als je niet weet over welke werkzame stof je het hebt heeft het geen zin om erover je beginnen. Net zomin als vorig jaar en het jaar ervoor.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De bovenste blog gaan over vuurwerkangst. De andere over medicatie bij angsstoornissen is ook interessant.
Animalytics

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik verkies het zelf te ontvluchten.
waldo is echt te angstig en zou niet meer buiten durven plassen en dat dagen lang hier in amsterdam.
Ik vlucht naar een huisje in de bossen en heb nauwelijks overlast behalve op de 31 ste.
Dat valt redelijk te ontvluchten in het bos en het carbidschieten (doffe knallen op afstand)
gebruik ik weer door waldo los te laten lopen want in het bos voelt hij zich veilig en hoort de knallen niet eens meer)
Binnen is ook geen probleem maar de flits en gil van een vuurpijl buiten is een drama..
vorig jaar besloot hij nog om in dat gebied niet  meer te plassen in het donker.
waardoor ik in het donker het bos in moest met zaklamp ;-)

Doordat ik dit al paar jaar doe doorstaat waldo hier en daar een knal in de aanloop periode al beter.
Stiekem is er dus al iets aan gewenning omdat ik het exces ontloop.


Ik gebruik dit jaar gemmo therapie druppels(soort homeopathie )die goed werken tbv zijn angst.
De rest doet het bos voor ons en ellenlange wandelingen op veilige plekken  en veel kluiven

Volgende forumvraag: Certificaat EG1
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^