Hoe laat ik wennen aan tandenborstel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Ik wel graag onze hond laten wennen aan tanden poetsen.
Nu hebik zo goed als alle gangbare tips geprobeerd maar die borstel gaat er niet in.
Nu laat ik hem maar een beetje kauwen op de borstel want alle beetjes helpen. Maar wie kan mij een nog beter tip geven? De vingertop tandenborstel heb u nog niet geprobeerd

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat je kan doen om te laten wennen, er zijn doekjes bij de dierenwinkel te koop, die doe je om je vinger en daar poets je de tanden van je hond mee, speciale vingerdoekjes voor tandenpoetsen, als dat goed lukt, je begint met de voortandjes, en dan naar de achterste kiezen, als dat allemaal okee gaat, dan kan je altijd een tandenborstel gebruiken, maar die vingerdoekjes zijn al super voor de tanden en kiezen van je hond.

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Heb je misschien ook een naam van die doekjes? Klinkt wel goed, ik mag namelijk wel in het bekje komen :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Tanden poetsen
Door de tanden en kiezen van uw hond te poetsen voorkomt u dat tandplak en tandsteen ontstaat en dat het gebit aangetast wordt. Twee of drie keer per week poetsen is al voldoende om de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan. Echter, wij raden u aan om het gebit van uw huisdier elke dag te poetsen..
Voor het poetsen hoeft u de mond niet open te trekken, de lip optillen is voldoende. U hoeft alleen maar de buitenkant van de tanden en kiezen te poetsen, de binnenkant wordt door de tong gepoetst.
Er zijn verschillende middelen waarmee u het gebit van uw hond kunt poetsen. Er bestaan speciale tandendoekjes, die u simpel om uw vinger kunt doen, deze methode is vrij makkelijk en wordt ook goed geaccepteerd.

U kunt met dit tandendoekje ‘droog’ poetsen, maar u kunt ook een beetje tandpasta gebruiken Ook kunt u een klein beetje Vet Aquadent op het doekje druppelen en dan beginnen met poetsen.
Uiteraard bestaan er ook speciale tandenborstels deze zijn iets kleiner dan de tandenborstels voor mensen.

Sommige dieren laten het tanden poetsen niet toe.
Voor pups is het dus belangrijk dat ze op jonge leeftijd al leren dat er naar het gebit gekeken wordt en dat het schoongemaakt wordt. Het beste is om hiermee te beginnen als ze tussen de 8 en 12 weken oud zijn, de pup zit dan nog in de 1e socialisatiefase. In deze fase zijn ze erg nieuwsgierig en zullen ze het leren poetsen als een leuk spelletje zien. Hierna komt de pup in de 2e socialisatiefase, waarin ze vaak wat angstiger zijn.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

filmpje; tandenpoetsen leren in 3 stappen

http://www.youtube.com/watch?v=uYrXKQpz5w8

^