Heb je hier een duidelijke en betrouwbare bronvermelding van?
Bij mijn weten heeft de betreffende persoon een autoriteit aansprakelijk gesteld voor de gevolgen van inadequate adviezen van een grote groep dierenartsen die nog steeds overvaccineren, oftewel 1-jaarlijks of 3-jaarlijks en verkeerde adviezen geven omtrent titerbepaling.
Om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden, is de strijd van deze dierenarts hier allemaal mee begonnen: http://labradornet.com/FokkersGazet/rogersklacht.html
Diezelfde dr. R.D. Schultz en een aantal andere vaccinatieonderzoekers waaraan je zelf op je website refereert, hebben al vanaf de jaren 80 diverse titer tests onderzocht in langlopende studies. Ook de VacciCheck is inmiddels al wat jaren door de USDA betrouwbaar genoeg bevonden om in te zetten.
http://biogal.co.il/wp-content/uploads/2013/08/Ford-Titers.pdf
Even scrollen naar pag. 2 zodat te lezen valt dat de VacciCheck prima correleert met de gold standard: http://biogal.co.il/wp-content/uploads/2013/08/Ford-Titers.pdf
http://www.nmlhealth.com/c,,52,/VacciCheck-titerbepaling.aspx
Ook is inmiddels EINDELIJK het titeradvies geïmplementeerd in het wereldwijde vaccinatieadvies van het WSAVA: http://www.wsava.org/sites/default/files/New%20Puppy%20Owner%20Vaccination%20Guidelines%20May%202013_0.pdf
Een verademing voor fokkers en pupkopers die zeer verantwoord hun pups en jong volwassen honden nog veel meer op maat kunnen vaccineren. Het jaarlijkse titeradvies is inderdaad niet nodig en inadequaat. Advies wordt afgegeven om dit elke 3 jaar te doen en vooral ook bij pups en jong volwassen honden 3-4 weken na vaccinatie. Op die manier pik je non-responders er uit en weet je of een vaccinatie is aangeslagen of niet. Dan is het na 2 vaccinaties volgens Schultz niet nodig om ooit nog te vaccineren tegen de viralen. Hier sta ik wel degelijk achter overigens.
Wie meer wil weten over titeradvies.
Titerbepaling is dus zeer zeker niet nutteloos en indien men een andere mening is toegedaan, vermeldt dan graag duidelijke referenties en bronvermeldingen.
Ik laat Romeo titeren, omdat ik de titerbepalingen in het paspoort wil hebben, omdat ik met Romeo wel eens de grens overga. Ik woon in Venlo, vlakbij de Duitse grens. Aangezien hij sinds 2010 niet meer ge-ent is, wil ik toch weten of hij beschermd is en ik kan dan het paspoort tonen met titerbepalingen, mocht iemand mij aanhouden. Een hond die jaarlijks of 2 of 3 jaarlijks ge-ent wordt, kan door de vele entingen juist resistent worden en de ziektes overbrengen, terwijl het baasje denkt dat hij of zij beschermd is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?