ik vind niet dat de hond de duppe moet zijn van ons (de mens in het algemeen) gedrag.
castratie zou de gemakkelijkste oplossing zijn... maar zal het helpen? de meeste (broodfok) pups komen van het buitenland dus wat maakt het dan uit dat men hier castreert...
max is ook zo'n angstige hond.. de kans bestaat dus dat hij angst agressie kan vormen na een castratie.. nee laat het dan maar voor mij
dierenartsen zouden ook eens op herhaling moeten , en het overwegen of castratie wel nodig is.
hier een pup van acht weken, niet van mij hoor, een newfoundlander pup, naar de dierenarts voor enting, en het eerste wat de dierenarts zei, zullen we een afspraak maken om te castreren ? een teefje.... zolang er dierenartsen zijn die dit voor hebben, wat verwachten we dan van eigenaars die niets weten ?
Hoe komt het eigenlijk dat er zo'n verschil is tussen mentaliteit in Amerika, en hier?
Daar doen ze er alles aan om mensen te overtuigen hun huisdieren te castreren, met argumenten die ik wel kan begrijpen.
Ik ben er zelf nog niet over uit wat ik met m'n eigen hond(en) later wil, verplichten ben ik sowieso op tegen omdat het ook negatief uit kan pakken. Maar ik moet zeggen dat ik heel verbaasd opkeek dat mensen op HP over het algemeen tegen castreren zijn. Terwijl ik van huis uit / Animal Planet nooit anders heb gehoord dan: verantwoordelijke eigenaren laten hun huisdieren castreren.
Niet dat ik het er wel of niet mee eens ben, maar toen ik dat voor het eerst hier las was ik heel verbaasd dat het dus niet zo logisch is om ervoor te kiezen.
Zelf ben ik er nog niet over uit, ik neig nog steeds naar 'eigen hond laten castreren'. Verplichten gaat me veel te ver..
Nee, echt geen goed idee. Denk wel dat zoals ze nu in vele asielen bezig zijn, daar honden castreren of steriliseren, dat ze daar wel goed mee bezig zijn. Een verantwoorde fokker gaat namelijk geen hond in het asiel zoeken om mee te fokken.
Maar castreren van reutjes heeft ook serieuze nadelen hoor. De kans op prostaattumoren is namelijk 4x groter bij gecastreerde reutjes dan bij intacte reutjes. En je hebt dan ook de vachtveranderingen en de gewichtstoename. Stel dat je wil gaan show lopen met je hond maar niet wil fokken, ja dan moet je je hond castreren waardoor de vacht misschien lelijker wordt, hij te dik wordt, ... Dus om verplicht te casteren, nee. En zowiezo, elke operatie heeft een risico, ook een simpele castratie.
Onze dierenarts raadt castreren van reuen ip af.
Boekarest...duizenden straat honden....ik bedoel maar.
Nederland kampt met een zwerfkatten probleem...ik bedoel maar.
Idd waarom niet, dat was de vraag. Wanneer de reden is om minder oepsnestjes te creëren, prima toch? Net als steriliseren. Wanneer dit in het verlengde ligt van het verbeteren van de rassen, van de hond, prima toch? Mits het natuurlijk op een verantwoorde wijze gebeurt!
Ik vind als een hond geen last heeft van zijn/haar hormonen,en de hond gezond is moet je het niet doen.
Wil je het toch doen kan je het beste doen als de hond volwassen is.
Ik ben wel van mening dat je in een gezond lichaam niet moet snijden.
Ik hoorde dat pups van het ras Labradoodle al gecastreerd worden, omdat de fokker niet wil dat er verkeerd gefokt wordt....
Verplichten is nooit goed, en dan bedoel ik per wet, en dat kan en mag ook niet.
Ik heb geen labradoodle Hanna. Deels omdat ik geen gecastreerde pup wilde, deels omdat ik niet zoveel geld wilde betalen. Daarom koos ik voor een gelegenheidsnest, helaas niet getest!
Of verplichten wel of niet mag... Een ethisch probleem... Er lastig, Ik werk in de psychiatrie, zie kinderen... Vele gradaties erger, maar toch ergens vergelijkbaar, denk ik.
van mij mag er een wet komen tegen het castreren voor het eerste levensjaar, verder is dat ieders eigen keuze.
Oh ja..dat herken ik heb ook in de zorg gewerkt.
Maar wat ik begrepen heb, is de pil voor mensen minder schadelijk dan voor een hond, als er al een pil bestaat. Zou een mooie oplossing zijn, en niet zo drastisch als castratie.
de pil voor de hond bestaat
Maar honden en dan doel ik op teven, zijn toch erg gevoelig na hun loopsheid, voor ontsteking, waardoor men overgaat tot castratie, en kan een hond ook gesteriliseerd worden, zoals bij een mens. Ik vraag me deze dingen wel eens af, of komt dan de gevoeligheid voor ontsteking weer naar boven.
Ik ben bang dat de baasjes die hun hond niet laten "helpen", zeker geen geld gaan uitgeen aan de pil...
Zonder de rest gelezen te hebben.
Verplichte castratie ben ik het niet mee eens.
Het is een ingreep die soms grote gevolgen kunnen hebben op de hond.
En de mogelijkheid bestaat ook dat het karakter behoorlijk veranderd na castratie en niet altijd positief.
En mijn hond mag al niet onder narcose dus daar houd het al op.
Onze hond hebben we laten castreren, hij werd er helemaal "gek" er van. Waarom mag jouw hond niet onder narcose?
Okee, dat snap ik, begrijpelijk!
Castreren heeft geen zin, jij hebt het over de broodfokkers waar je dan vanaf bent.
Maar een hoop broodfok puppy's komen uit de Oostbloklanden hier het land in.
Nee, castratie kan voor de hond ook slecht uitpakken.
Als een hond binnen komt, die onzeker is, en je castreerd hem en het pakt uit tot agressie ben je nog verder van huis, en heeft de hond geen kans op een nieuw baasje.
Nee, geen verplichte castraties!
Waarom zou je verplicht in gezonde honden willen snijden terwijl het 9 van de 10 keer helemaal niet nodig is? En hoe wil je dan ooit controleren of het verplicht castreren daadwerkelijk gebeurd?
Ik denk namelijk dat veel honden liefhebbers zoals wij het niet zouden doen, ook al zou het verplicht zijn. Desnoods gaan we met elkaar onderduiken, is nog gezellig ook
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?