Ik heb een pitbullpuppy van nu bijna 7 maanden oud, hij is super lief maar het probleem is dat ie af en toe lijkt wel helemaal gek word? Dan heeft hij een bui dat hij alles en iedereen (hard) bijt en veel mensen die bij ons over de vloer komen worden hier bang van! Wat kan ik hier aan doen?
gek, hoe gek? enthousiast gek? of vind hij het niet leuk dat ze komen?
kun je zijn gedrag iets specifieker omschrijven?
Je zou hem dan in een andere ruimte kunnen zetten, als de visite komt, is hij rustig? laat je hem in de kamer met de visite, visite negeert hem, pas als hij écht rustig is mag de visite als die dit willen je hond aaien, word hij weer ''wild/druk'' als ze hem willen aaien dan negeren ze hem weer.
als hij ''bijt'' wil op een hoge toon auw roepen nog wel eens helpen, of streng foei roepen.
de aanhouder wint uiteindelijk
De vraag die je jezelf ook moet stellen is het waarom..
Waarom doet je pup/jonge hond dit..??
Vaak is er een reden dat een jonge hond zo een bui heeft.
Het kunnen dus meerdere dingen zijn,bv teveel drukte,te weinig rust/regelmaat,frustratie,te kort aan uitdaging/iets te doen hebben,een nieuwe fase van ontwikkeling.. etc..
Als je erachter bent wat het is,kun je een manier gaan vinden ermee om te gaan!
Vaak zit achter dit gedrag een oorzaak. En om je probleem op te lossen zou ik eerst de oorzaak gaan zoeken.
Een aantal vragen van mij zouden zijn: Hoeveel en hoelang wandel je op een dag? Ben je ook bezig met geestelijk moe maken? En hoeveel slaapt je puppy?
@lauraa met gek bedoel ik dat hij naar je gezicht springt om te happen zegmaar, over de banken rent en springt en ja gewoon iedereen bijt en het is volgens mij niet uit enthousiasme, maar ik weet echt niet meer wat ik moet doen want het is niet dat hij het niet leuk vind dat er mensen komen want als ze binnen komen begroet hij ze altiijd met kwispelende staart, op straat ook altijd wilt ie van iedereen even een aaitje, maar op een gegeven moment als er bijv. Iemand een tijdjeop de bank zit springt hij oppeens uit het niets er bovenop en begint hij te bijten ook al krijgt hij genoeg aandacht
Zo snel mogelijk een GT inschakelen. Je hebt een hond gekozen die goede begeleiding nodig heeft om een fijne stabiele hond te worden, hiermee aan klungelen is geen optie.
Klinkt niet goed hoor...je hond gaat ook nog eens puberen dus hup naar gt.
met de juiste tips kan je dit in de kiem smoren...maar dit moet wel deskundig beoordeelt zoals pluusje zegt.
anders zit je straks met de gebakken peren...
1 ding tussentijds laat bezoek hond negeren (niet aankijken gedag zeggen niks niet)en leer de hond bezoek te negeren...
naar de plaats en belonen
Ik heb een hond die dit ook gedaan heeft. Op zich was de oplossing heel makkelijk. Maar, daar moet je maar net achter komen.
Wat moesten we veranderen?
-Langere wandelingen.
-Vaker zwemmen/rennen/balletje gooien.
-Meer hersenwerk.
-Minder prikkels, of verplichte rust na een wandeling met veel prikkels.
Hier een leuke site voor hondenpuzzels etc.
http://www.dandydog.nl/70-hersenwerk-voor-honden-vermindert-probleemgedrag?p=2
Een goede GT inschakelen is in jouw geval misschien handig. Je hond is gelukkig nog jong.
Volg je een gedragscursus met je hond?
Sorry was niet ingelogd....de reactie hierboven is van mij...
Nikita, volgens mij is zwemmen JUIST heel goed...... (Een stuk beter als ver lopen met een jonge hond)
En bij het nekvel pakken?! Alsjeblieft zeg..... Haal dat gelijk maar uit je hoofd want dat is echt niet goed. Je hond kan jou (en/of je handen) gaan wantrouwen.. Echt nooit doen dus!
Terug bijten?! Weer zoiets.... Waarom zou je in godsnaam je hond gaan bijten?
We moeten niet vergeten dat wij MENSEN zijn. Het gedrag van honden nabootsen heeft geen zin omdat wij gewoonweg geen honden zijn.
Niet doen dus.
Vals worden bij rauw rood vlees eten? (Correct me if i'm wrong) maar volgens mij is dit kant en klare onzin. Ik heb er nog nooit van gehoord!
Je moet niet alles geloven wat mensen rondbazuinen....
Verder, voor de TS. Ga mentaal met je hond aan het werk. Dit scheelt al heel wat!
Mijn Lexi doet dit ook wel eens, dan is ze overprikkeld. Dan laat ik haar op een kalme plek tot rust komen en dan gaat het weer. Apart zetten en negeren dus, maar ik weet ook het beste advies niet.
Dat naar gezichten happen herken ik wel. Ze probeert dit regelmatig wel eens, elke keer gewoon verbaal bestraffen ("nee" of "foei" of wat je gebruikt) en haar negeren (bv ophouden met haar te spelen indien ik hier mee bezig was) en hopelijk leert ze het zo dat het niet ok is..
Dit is wat ik gehoort heb van iemand... Ik zeg niet dat het echt helpt zelf zou ik dat ook indd niet doen. Maarja ik dacht misschien heeft ze er wat aan.
Nikita, ik heb per ongeluk je reaktie verwijderd, sorry.
Maar een goed advies was het niet en bovendien tegen de regels. Je krijgt nog een pb van het modteam met uitleg,
Uit welke bloedlijn komt je pup? Dat is nogal belangrijk bij pitjes om goed advies te kunnen geven. Niet alle lijnen zo makkelijk in omgang met mensen.....
Maar eigenlijk is dit gewoon heel simpel, hij is overprikkeld en daardoor vertoont hij dit gedrag.
Maar het kan komen door een combinatie van verschillende factoren, wat krijgt ie aan beweging en uitdaging? Zijn roots zijn werkhonden en het standaard 5 minuten per maand dat ze oud zijn wandelen gaat niet op voor een echte pit! Gooi daar minimaal 10 minuten per maand bij. Rond de 7 maanden zou ik al beginnen met het rustig opbouwen van fietsen, 5 minuten rechtlijnige beweging in DRAF!!
Even terug naar het gedrag, simpel op te lossen door hem een time out te geven in een bench. Zodra die weer echt ontspannen is dan mag ie weer vrij.
Iedere keer in de bench doen als die dit blijft doen. Heb er hier ook 1 die exact hetzelfde deed en dat was na een week voorbij. Heel veel bewegen en als die aan de lijn trekt ga je paar keer per dag powerwalks doen.
Ik zou de hond leren dat rustig liggen hem iets oplevert. Relax on a mat
Hier ook een kr.stafford die erg enthousiast is bij bezoek.
Wat hier goed helpt is even een riem omdoen voordat de visite binnenkomt.
De eerste paar minuten moet ze even aan de riem totdat ik zie dat ze zelf weer rustig wordt en dan laat ik de riem los.
Ipv dat de visite ondersteboven gesprongen wordt gaat ze na een paar minuten aan de riem gewoon even kijken en snuffelen en is het over.
De riem gaat daarna ook gewoon weer af (bij mij is het alleen bij binnenkomst van visite dat ze even overprikkeld raakt)
Succes en blijven volhouden als je iets hebt gevonden wat voor jouw en je hond werkt
Dit type honden is heel gevoelig voor prikkels en emotionele reacties. Schreeuwen en wegslepen etc valt daar ook onder dus dat maakt het allemaal alleen maar erger ("als er visite komt, duikt de baas bovenop me"). In de puberteit zijn ze soms even niet bij zinnen en weten niet wat ze doen, dus doen ze wat er in hun instinct zit (bij een pitbull is dat rennen springen en happen) dus behandel ze als volgt, bij mij werkte het super:
Springt hij tegen het bezoek op (en je weet dat het gaat gebeuren dus je kunt klaar gaan staan): direct rustig pakken en rustig zeggen "nee/foei/mag niet" dan meenemen met positieve rustige stem en op een plek zetten waar hij tot rust kan komen, is een soort passieve straf (wij hadden een leren riem aan een deurklink vastgemaakt, zo lang dat hij nét kon gaan liggen als hij wilde, en een matje voor de deur, zo kon de hond niet weg, en ging al snel rustig op het matje zitten kijken naar ons en de visite. Even met rust laten tot je ziet dat de hond ook echt mentaal rustig is, er dan rustig naartoe lopen, rustig de riem losmaken, en teruglopen naar je visite. Niet praten tegen de hond. Grote kans dat hij rustig komt kijken, dan rustig belonen. Wordt hij toch weer te wild, terug naar die deurmat.
Tijdens de puberteit hadden we dit matje en die riem permanent klaar staan/hangen bij die deur, zodat er snel en zonder ophef gehandeld kon worden. We noemde het 'de strafmat' en als we na een paar keer tegen de hond zeiden "wil je weer naar de strafmat?" dan keek hij naar dat matje, goed wetende wat ik bedoelde, en werd hij al snel rustig, omdat hij toch echt liever gewoon bij ons was. In het begin was de hond zo opstandig dat hij expres zo ver mogelijk van de deur af ging staan en dan gaan liggen, hij hing zichzelf dan praktisch op en zo klonk het ook. Zo hard zal de jouwe misschien ook wel zijn! Niet intrappen (of als het eng wordt, even afleiden met een gek geluidje zonder hem aan te kijken), hij komt er vanzelf achter dat normaal doen veel beter werkt om snel weer terug te mogen komen.
Rustig handelen is dus het toverwoord, want een leider is altijd kalm en overzichtelijk (sorry als ik nu als Cesar Millan klink).
En als je weet dat er visite komt, probeer vantevoren de wandeling extra lang te maken of hem veel aandacht te geven, even de gehoorzaamheid oefenen, een trucje leren, om hem te verzadigen. Dat kan veel schelen.
Veel succes!
over de banken rent en springt en ja gewoon iedereen bijt
klinkt mij ook als overprikkeld gedrag in de oren. Dat op de banken springen is iets wat je zo wie zo niet meer moet toestaan. Zorg dat hij zijn eigen plek heeft en wees duidelijk en consequent. Dit gedrag kan echt niet en als je niet uitkijkt wordt dit van kwaad tot erger, ga hier dus mee aan de slag en schakel zo nodig en gedragstherapeut in. Gaan jullie ook naar een hondenschool? Anders zou je het daar ook nog eens voor kunnen leggen.
.
FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.
HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.
LET OP!
Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.
Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.
Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.
Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels
Hoe reageer je (of reageren jullie) op het moment dat hij zo'n "uitschieter" maakt?
Gr. Alexandra
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?