Hugo nu 1,5 jaar gaat sinds een paar dagen de strijd met mij aan.
Ik wil graag weten of iemand dit ook kent van zijn hond en of ik het zo goed doe.
Zo gaat hij dwars voor me staan altijd en overal echt blokken, ik loop dwars door hem heen natuurlijk want dat moet weet ik.
Tijdens wandelen springen bijten in de riem en boos worden als ik hem corrigeer.
Hij gaat dan blaffen en boos doen.
Gisteren waren mijn man en ik aan het lachen en we omhelzen elkaar.
Hugo springt tegen me aan klemt poten heel vast om mij heen en begint te grommen.
Uiteraard van me afgeduwd en hem naar z´n plek gezet.
Vervolgens herhaald hij dit 4x en het werd steeds erger, ik dacht op een moment hij gaat bijten. Ik wordt hier absoluut niet bang van, heb meer boxers gehad dus weet dat ze op een gegeven moment gaan testen.
Heb hem heel boos aangekeken en ben voor hem gaan staan totdat hij rustig plaats ging. Na 4x deed hij dit ook.
De rest van de avond is hij heel lief geweest, maar ik heb hem even genegeerd.
Weet iemand wat dit kan zijn is het een overgang naar volwassen worden.
En dan vooral dat klemmen met de poten dat vraag ik me af. Hugo is dan net zo groot als ik als hij springt zo.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Ik vind dit geen abnormaal gedrag voor een puber van anderhalf (heb er zelf zo een rondlopen hier) hoe je het nu schrijft ben je goed bezig. afleiden, rustig, niets uit frustratie doen, en even tot tien tellen.
Je zegt alleen 'ik heb hem even genegeerd' beloon hem als hij het gewenste gedrag vertoond. Wat je ook kan doen op momenten dat hij je bewust gaat blokkeren is hem naar zijn plek sturen. blijft hij mooi op zijn plek, beloon hem dan met een botje oid. als ik het huis opruim of wil koken, dan weet Wifi haar plek. dan hoef ik haar niet uit de weg te lopen. prettig voor ons beiden!
dat knuffelen met de poten ken ik niet
Oke dus het is niks apart, mooi.
Maar knuffelen met poten bedoel ik niet he.
Het is echt springen met geweld tegen mij aan en dan flink klemmen met de poten, net of hij mij op mijn plek wil zetten dit gaat gepaard met grommen.
Hij is dan net zo groot als ik en weegt 31 kilo dus dat komt best aan hoor.
Heb blauwe plekken van gisteren dus dat zegt genoeg.
Herken dit gedrag helemaal! Kamaz deed het ook! Volgens mij is het de leeftijd!
Kamaz is nu 2 jaar en is al een stuk minder geworden.Volgens mij is dit ook een hele belangrijke periode dat hij je de baas kan worden. Ik heb Kamaz ook op de plek gezet maar nooit afgesnauwd of geslagen en als ze iets goed deed dan belonen.
Vooral ook dat met de poten om je heen klemmen, en als een gek op je afstormen en doelbewust tegen je aan knallen.En Kamaz is een flinke hond dus moest echt m'n best doen om te blijven staan.
Maar dat grommen is dat boos of speels? Bij Kamaz was dat speels en het bijten ook alleen deed dat vaak best wel pijn.
Ik herken gelukkig dit gedrag niet omdat ik al veel eerder hele duidelijke regels had ingesteld bij Diesel.
Hij heeft met 8 maanden een periode gehad en ik ben toen terug gevallen op een paar simpele basisregels die ik uit een lijstje van dominantehandelingen had gehaald.
Simpele maar hele duidelijke regels waardoor hij precies wist waar hij aan toe was.
Die regels gelde voor iedereen binnen het gezin.
Diesel heeft daar echt baad bij gehad terwijl ik dat bij Sky totaal niet hoef te doen want dat is een watje.
Onze regels waren
- niet aaien als de hond er zelf voor komt, alleen op onze uitnodiging.
- negeren als hij aandringt met zijn kop onder je arm duwen voor aandacht
- niet spelen als de hond er om vraagt, alleen op onze uitnodiging.
- alleen op onze uitnodiging op de bank en er af als wij dat vragen
- beetje stom maar werkte wel, wij gaan altijd als 1e naar buiten
- wachten op het eten pas als ik toestemming geef
- maar ook eerst werken voor je voer
Daarnaast negatief gedrag negeren maar juist heel veel werken aan het positieve gedrag en dat steeds benadrukken en belonen doormiddel van voer of spel of aai/stembeloning.
Voor het in de riem hangen zou je bv een ijzerenlijn kunnen nemen met gewone halsband dat vinden ze niet prettig in hun bek en vaak is dat gedrag dan snel over.
Maar merk je ook een patroon van dat gedrag in de riem happen, begin van de wandeling of al meer aan het eind.
Kan hij tijdens de wandelingen ook lekker zijn energie kwijt?
Dat happen in de riem kan ook frustratie zijn. Bruce doet het als hij bijvoorbeeld niet naar een andere hond toe mag. Hij is dan gefrustreerd en reageert dan af op de riem. Of als ik boos ben, omdat hij niet luistert. Schijnbaar hebben we dan een miscommunicatie, hij was ff bezig en ik zag dat niet, frustratie van zijn kant en hij grijpt de riem. Of hij wil knokken en ik sleep hem weg. Hij blaft een paar keer van, hey, wat flik je me nou, en pakt de riem.
Op zich vind ik dat niet erg. Beter ontladen dan gefrustreerd blijven.
Let maar eens op, of er van te voren iets gebeurt, waarom hij dat doet.
Dat voorpotenwerk is wel typisch boxer hè. Hier werd dat direct afgestraft met een flinke preek en op zijn plek zetten. Hij mag niet springen en zeker niet klemmen. Ik heb hier kinderen rondlopen, dus dat gedrag werd niet getolereerd.
Het blokken heeft Bruce ook gehad, vooral buiten, ff hard tegen je aanknallen, of voor je blijven staan. Hier greep ik hem ff bij de lurven, als hij tegen me aanknalde. 40 kilo boxer kegelt me zo om.
Paar keer aangepakt en het kwartje viel.
Voor mijn eigen veiligheid heb ik hem streng aangepakt. Hij begreep het al snel en heeft nu nooit meer die kuren.
Je zou als hij uit baldadigheid aan het begin van de wandeling weer naar huis kunnen gaan lijn af en klaar en dan na 5 minuten weer proberen, weer in de lijn hangen hup weer naar binnen en klaar. En zodra hij netjes meegaat belonen.
Ze weten precies wanneer het gedaan is met de wandeling en loslopen, maar lijn hem tussendoor eens aan als hij het niet verwacht en laat hem dan na een minuut of wat weer los lopen zodat hij gaat leren aan de lijn is niet altijd over en uit.
Loop eens het rondje andersom en lijn hem op een andere plek dan gewoonlijk eens aan.
Het zijn zulke gewoonte dieren dat ze precies weten o dat paadje in dan gaan we naar huis.
Soms kan een patroon doorbreken al veel positieve gevolgen hebben.
Bijten in de riem doen honden vaak wanneer ze overprikkeld zijn teveel ervaringen in korten tijd, te direct zijn in je eigen handelen. Het omhelzen van de hond en het tegen je op springen als aan het stoeien of knuffelen bent met een ander kan een reactie zijn om het te stoppen, in de honden wereld is contact maken een risico dat men moet oplossen. Maar andere honden zouden in zn situatie opsplitsen om de twee mensen uit elkaar te halen en conflicten op te lossen.
Ik lees her en der dat Hugo je aan het testen is zo als jij het noemt, maar zo denken honden niet. En druk op de lijn zetten en roepen dat Hugo moet kappen om in de lijn te hangen daar mee zit je Hogo in de weg.
Het is dus niet vreemt dat hij zo reageert, ik werk op het moment met een boxer pup en als hij ongewenst gedrag vertoond keken we weg en negeerde hem op deze manier zo doen honden het onderling ook. De boxer waar mee ik werk beet ook in de riem en als je dan de spanning van de lijn haald een lus in de lijn houd, kan in dit geval Hugo geen kracht is druk meer op de lijn zetten en is de triker weg. Inmiddels is Gualdo de rust zelfe, en breekt zelf ongewenst gedrag af of stopt er heeel snel mee, in eerste instantie reageerde ze net als jij.
Misschien is het een idee om naar een hondenschool te gaan bvb Hondenschool Feedback van Astrid verkuyl, want Hugo doet niets verkeert en reageert net als alle andere honden die onder druk woorden gezet.
Ik pak hem bij z´n nekvel en houd hem laag. Hij doet mij veel meer pijn dan ik hem!!
Dit is wat jij schrijft:Kelly.
Je pakt een hond nooit en te nimmer bij zijn nek vel en dan die opmerking als ik pijn word gedaan dan doe je het terug.
Waar slaat dit op, dit is geen positieve opvoeding.
Wat het wandelen betreft zou ik een flexi gaan gebruiken ..die hangt immers nooit slap dus moeilijker in te bijten.
De rest zou ik proberen te negeren en springt hij tegen je aan zou ik zijn poten wegduwen zodat hij weer met 4 pootjes op de grond staat. En anders poten naar beneden met een strenge nee en ik denk dat hij het dan echt wel begrijpt maar zou hem zeker niet bij zijn nekvel pakken want ik denk dat je het daarmee alleen erger maakt.
Heel eerlijk, ik vraag me af of je echt geholpen wil woorden. Je gaat bijna overel tegen in en je vind dat de strijd aangaan met je hond de enige oplossing is, dit haal ik uit jou reacties.
Op verzoek van TS gaat dit topic op slot.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?