we hebben sinds zondag een engelse stafford van 7 weken en dat ze bijt als je je handen uitsteekt snap ik maar ze doet het ook erg als je er aait draait ze echt der kop en dan lelijk bijten!!!
wat dan te doen?
als die echt lelijk doet leggen we haar op der rug en dan gaat het goed
iemand nog meer tips?
Misschien eerst eens laten wennen thuis.
Ze is pas bij jullie en vertrouw jullie nog niet.
Dus ze verdedigd zichzelf.
Misschien eerst alleen koekjes geven, maar niet aaien.
En misschien even een check up bij de DA.
Misschien heeft ze wel pijn.
Ze is wel jong bij jullie gekomen..
niet meer op de rug leggen....niet boos worden...
wat hier met succes werkte is heel simpel, negeren en afleiden..
als in je handen gebeten wordt, stop je met aaien/knuffelen/spelen...en geef iets waar wel in gebeten mag worden, een speeltje, flosje of kluifje..
als dit wordt aangenomen kun je dat belonen...
alle vorm van aandacht geven stoppen zodra er gebeten wordt...als je dat consequent volhoudt valt het kwartje wel
veel plezier met je pupje
Wat Esther al zegt lijkt me verstandig om mee te beginnen...het klinkt niet als normaal puppengedrag, dus even naar de dierenarts voor een check. Ook op de rug leggen kan averechts werken, zeker als het pijn blijkt te zijn. Dat kan je dus beter niet meer doen voor je weet waar het aan ligt (of uberhaupt niet meer doen...het is een nogal achterhaalde handeling). Ga je straks ook naar puppycursus?
Is de pup wel goed gesocialiseerd met handen en aaien?
Deed ze dit bij de Fokker thuis ook al?
Een puppy heeft natuurlijk tijd nodig te wennen aan omgeving en mensen.
Misschien is je benadering toch te snel en druk voor een nieuweling.
Een puppy tast nu eenmaal omgeving met z'n mond, dus ik geloof niet dat je het bijten als agressief moet beschouwen, maar gewoon aftasten.
Anders zou je alvast kunnen beginnen met training (evt met een clicker).
Wanneer hij bijt, speeltje geven waar hij wel in mag bijten. En als je hem benaderd en hij bijt je niet, beloon dat dan met iets lekkers.
Op de rug leggen is totaal niet nodig, dit is een agressieve benadering en zal het niet beter van worden.
Proberen je pup met positiefheid op te voeden, dus goed gedrag belonen, en proberen hem af te leiden van slecht gedrag met dus speeltjes etc.
N.B:
Ik heb dan heel veel aan advies van iemand op Youtube, daar staan filmpjes op hoe je je puppy moet trainen om iets aan te leren of af te leren, zoals bijten.
Weet niet of links hier echt toegestaan zijn, maar ik zal zeggen, kijk even of je er ook wat aan hebt.
(Haar naam is Kikopup).
pups bijten nu eenmaal.
Ik zei altijd AA en liep weg als max mij beet.
gedaan met spelen als ze te ver gaan.
Niet op de rug leggen daar word je hond enkel onzeker van
you tube links of filmpjes plaatsen mag hoor
Aaien kan ook best bedreigend overkomen.
Een kennis vertelde over haar eerste puppyles, de eerste opdracht voor de baasjes was dat ze hun hond moesten aaien. Elk baasje ging met de hand over het koppie van hun pup en elke pup zonder uitzondering deinsde heel even terug voor die hand boven het hoofd.
Roep je pupje rustig bij je en kriebel de pup onder het koppie, om zo aan je handen te wennen. De pup kent je nog niet goed en weet nog niet wat hij aan je heeft. Hij moet leren dat jij te vertrouwen bent, en op de rug leggen is niet bepaald vertrouwenswekkend natuurlijk, maar dat had je al begrepen
Hier nog een leuke link over pups en hun ontwikkeling
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php
Vanuit de hond gezien:
Aan jouw handen zit jouw geur. Jouw geur (+de geur van alles wat je die dag hebt aangeraakt ) mits je je handen wast)) smeer je als het ware aan je pup.
Je pup is er nog niet zo lang en vertrouwd je daarom nog niet zo goed. Omdat de hondenneus erg gevoelig is voor geurtjes kunnen sommige honden het aaien erg intimiderend vinden.
Jouw hondje geeft waarschijnlijk al erg veel signalen dat hij die hand niet zo prettig vind, de meeste signalen herkennen wij mensen niet. (Mede doordat die signalen o.a. uit geur bestaan). Omdat je waarschijnlijk doorgaat met aaien ziet jouw hond nog als enige mogelijkheid: afschrikken met tandjes. Hou moet hij het je anders laten merken dat hij het (nog) niet prettig vind?!
Door hem dan op zijn rug te leggen maak je eigenlijk nog een grotere barst in zijn vertrouwen. Waardoor zijn reactie waarschijnlijk steeds heftiger gaat worden.
Kortom: laat zien dat je zijn persoonlijke ruimte respecteert en hou het bij lekker krabbelen onder zijn kinnetje, als hij dat wel toe laat.
Onze pup moest er vroeger ook niets van hebben. Pas nu hij een jaar is vertrouwd hij mij goed genoeg om zijn lichaam lekker te masseren. Dus er kan wat tijd overheen gaan maar het wachten is zeker de moeite waard
Hier een filmpje ter ondersteuning
http://www.youtube.com/watch?v=-cGDYI-s-cQ
Veel honden vinden aaien niet altijd prettig. En dan vooral over de kop heen aaien.
Ik zou je pup onder de kin gaan kriebelen en dan langzaam via de oren naar de kop gaan.
Het artikel wat Dobry aanreikt vind ik ook een fijn artikel.
Je kunt ook eens gaan kijken naar je dagindeling. Hoeveel slaapt je pup? Hoeveel uren is je pup actief? Veel pups kunnen gaan bijten op het moment dat ze moe zijn.
Niet boos worden op de pup, en niet meer op de rug leggen. Gewoon negeren maar ook ergens mee afleiden. Als hij bijt stop je met aaien, en geef je hem iets waar hij wel in mag bijten. Ze moeten ook nog kunnen wennen aan het huis, en aan de mensen. Ik wens je heel veel succes met je hondje!
bedankt voor alle reactie's we zijn er mee aan de slag gegaan
Mijn hond wilde als pup ook niet geaaid worden, snapte ze ook niets van.
Zoals hierboven al gezegd, een hond ervaart aaien heel anders dan wij.
Dat komt later wel goed.
Zit er al iets verbetering in ?
Voorzichtig opbouwen, minder aaien bij je laten komen belonen, en elke keer dat je aait dat er niet gehapt wordt belonen. Maar daarmee rekening te houden dat je pup op dit moment aaien niet als prettig ervaart, Niks forceren Maar gewoon aan een vertrouwen band werken en vooral alles wat wel goed gaat belonen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?