Ja, maar volgens mij heeft een hond andere bacterien als een mens...
Zowiezo heb je goede en 'slechte' bacterien. Beiden heb je nodig, maar er moet een bepaald evenwicht zijn. Als je dus te veel goede bacterien hebt, heb je te weinig slechte bacterien en is je darmflora ook uit balans.
Onze hond had veel baat bij colonflora van primeval.
Zowel onze eigen da als de holostisch da waren er zeer positief over.
Ik weet natuurlijk niet of er iets in zit wat jouw hond niet verdraagt maar wij waren toen echt ook verrast door de holistisch da die zei dat dit middel beter voor gorby was als zij op dat moment zelf kon bieden.
Via googel kan je het vast wel vinden en duur is het niet.
@edit spelfouten hersteld...smartphone
goeie moed Esther
ik hoop echt dat het de goeie weg mag op gaan nu!
Ik duim ook nog steeds.
Het is niet zo gek dat je hond van het 1 in het ander valt na zo'n heftige reactie en medicatie ect.
De weerstand boosten is het besten wat je nu kan doen
Hopelijk vind je snel een middel wat je hond goed verdraagt en die cirkel kan doorbreken.
mijn ervaring is ook dat holist hier een hele goede rol in zou kunnen spelen.
ook omdat het heel belangrijk is dat behandeling op individu aan te passen.
zeker bij een allergische hond is de algehele balans/weerstand heel belangrijk.
Spinazie mag een hond niet te veel hebben omdat het er ook voor zorgt dat er minder voedingsstoffen opgenomen worden.
Voor de pillen werkt mss dit (ik weet niet hoe stevig of hoe slap het is):
http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_nat/herrmanns/herrmanns_puur_vlees/110192
Controleer bij ontvangst wel even of de ingredienten kloppen met wat er op de site staat (dus 100% kalkoen). Mijn ervaring is dat de info van zooplus niet altijd klopt, maar als je het binnen hebt en het is niet wat op hun site staat, dan krijg je gewoon je geld terug (met of zonder terug sturen). Hun service is echt perfect.
Nog even over die bacterien en probiotica: Ik weet zeker ergens gelezen te hebben dat je niet zomaar menselijke probiotica kunt geven aan de hond ivm andere darmflora. Ik zou dit zeker met zo'n gevoelige hond echt eerst overleggen met de behandelend arts.
Een te veel aan probiotica is wel degelijk schadelijk (meer goede als slechte bacterien dus verstoord evenwicht).
Verder is mijn ervaring dat probiotica pillen juist voor diarree zorgen. Ik bereik betere resultaten met bio water kefir.
Maar nogmaals.. Het betreft hier een zeer gevoelige hond, dus overleg eerst met de behandelend arts..
@ golden: niet om je voor blok te zetten, want je weet echt heel veel, maar als jij zegt dat de chineze kruiden een redelijk bewezen geneeswijze is, hoe komt het dan dat het bij mijn herder nooit geholpen heeft? Ik heb meerdere middelen voor meerdere klachten geprobeerd en het heeft echt nooit geholpen..
Even Copy/Paste:
De opname van ijzer is een complex proces. De opname hangt sterk af van de vorm waarin het ijzer in het voedsel voorkomt. Plantaardig ijzer (spinazie) wordt meestal slechter opgenomen dan dierlijk ijzer (bloed, vlees). Ook wordt de opname beinvloedt door andere stoffen in een dieet. Sommige stoffen, zoals vitamine C, bevorderen de opname van ijzer. Diverse andere stoffen, zoals tanninen (oa in thee en walnoten), fytaten (in granen), oxalaten (oa in rabarber), fosfaten, cafeïne (in koffie), polyfenolen (in fruit), soja-eiwitten, ei-albumine en caseïne (in melk) kunnen de opname van ijzer verminderen. Dit is echter ook weer afhankelijk van de vorm van het ijzer in het product.
Goede ijzerbronnen zijn onder andere : vlees, vis, gevogelte, waterkers, broccoli, bloemkool, pompoen, tomaten en citrusvruchten;
matige ijzerbronnen zijn aardappelen, wortelen, ananas en bloem (zonder zemelen).
Slechte ijzerbronnen (meestal door aanwezigheid van remmende stoffen) zijn rijst, meel met zemelen, appelen, bananen, peren, rabarber, spinazie, noten, amandelen en eieren
Zowel Chinese als Westerse kruidengeneeskunst hebben op zeer veel vlakken een bewezen wetenschappelijke werking van kruidentoepassingen. Mijn voorkeur gaat niet uit naar Chinese kruidengeneeskunst, aangezien ik voor Westers leer en toepas. Maar om je een heel simpel voorbeeld te geven: mariadistel heeft een wetenschappelijk bewezen effectieve werking op niet alleen aansturing op celherstel van een lever, maar ook op seizoensgebonden allergieën en het spijsverteringsstelsel, waardoor o.a. ook IBD klachten verminderd kunnen worden. Daarnaast is het een kruid dat krachtiger is als vitamine E en zeer snel oxidatieve stress weet te beperken. Ik kan niet voor jou spreken, want ik heb het niet over middelen vanuit het schap, maar specifiek samengesteld vanuit een behandelplan van een acupuncturist/herbalist op de individuele hond. Mijn ervaringen hiermee zijn beter dan conventionele methodes. Zolang mijn ervaringen dus wel meer dan prima hiermee zijn, blijk ik vooral weg van conventionele methodes. Want ik heb weinig puf om verplicht te worden gesteld om bijvoorbeeld prednison of langdurige AB kuren te geven en op de lange termijn te eindigen met een hond met diabetes of andere aandoeningen, die gerelateerd zijn aan het gebruik van de betreffende medicatie. Er zijn meerdere wegen die naar het bekende Rome leiden en mijn pad vind ik tot nog toe een stuk gezonder.
Goldendelicious, nu noem je ook wel net de 2 grootste boosdoeners. Prednison en AB-kuren.
Sowieso van AB-kuren afblijven met IBD (eigenlijk liever helemaal )
Ik ben idd ook geen voorstander van ab en prednison, maar dus ook niet van chineze kruiden.
Van 'normale' planten en kruiden wel.
Ik had nog iets aangevuld...
Shanhai...is Shanghai...
Voeding als medicijn, he...dat is de belangrijkste basis voor een gezonde balans tussen lichaam en geest.
Sorry maar ik zou zeker geen Mesalazine of Azathioprine aanraden.
Mesalazine heeft wel nare bijwerkingen en de Azathioprine is een weerstandverlager. Lijkt me niet verstandig bij deze hond...
Spreek uit eigen ervaring.
Gebruik het zelf tegen chronische darmontsteking.
Is dat eigenlijk wel geschikt voor honden?
Dank je, GD, ga eens lezen.
Ja, die medicijnen worden ook bij honden gebruikt. Zelf gebruik ik azathioprine, dus ben er ook bekend mee. Ook hebben wij een hond met IBD gehad, die krijgen ook "mensen" medicatie. Vaak wel een ander merk, dus de naam is anders de werkzame stof hetzelfde.
Of het voor deze hond verstandig is, kan alleen een arts beoordelen. Ik geef een rijtje mee aan medicatie die allemaal anders werken, en andere bijwerkingen hebben. Dan kan je voors en tegens bespreken wanneer je dat zou willen wanneer er daadwerkelijk IBD uitkomt (want tot nu toe is dat nog niet zeker meen ik).
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?