Dierenasiels en beiaardde/verzorgingshuizen zouden veel meer moeten samenwerken.
Contact met dieren is goed voor de kwaliteit van leven.
Geef ook jouw stelling van de dag door !
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
eens
er zijn zelfs gevangenissen die samen werken met asiels
de gevangenen moeten dan de moeilijke honden terug een beetje opvoeden zodat ze geplaatst kunnen worden
de gevangene voelt zich nuttig en de hond is gerehabiliteerd
ook bij oudere zie je dat ze lachen en momenten van geluk beleven als ze honden onmoeten
en de honden krijgen een de aandacht
Absoluut mee eens, nu zijn er telkens vrijwilligervacatures voor mensen die dit willen doen, maar inderdaad: waarom niet van uit het asiel? Daar zijn honden die de aandacht wat harder nodig hebben dan onze honden. Hoewel niet elke hond hiervoor geschikt is, zouden er toch een paar tussen moeten zitten die dit kunnen?
Helemaal mee eens, er is al bewezen dat het aaien van een hond goed is voor je gezondheid,het is stressverlagend,je wordt er rustiger van en inderdaad honden in een asiel krijgen soms te weinig aandacht hoe goed de mensen die er werken ook hun best doen.
er zzitten er zoveel.
Mee eens! Veel ouderen moeten hun huisdieren achterlaten als ze in een verzorgingstehuis gaan wonen. Als ik zo oud was en geen dier meer mocht houden, zou ik het erg waarderen als toch contact met dieren geregeld werd.
Helemaal mee eens!
Ikvind het een goed idee
Familieleden kunnen niet altijd op bezoek komen bijdie oudere mensen
Asielhonden hebbn helemaal geen eigen roedel en worden in de hoek gezet
Nu krijgen ze allebei aandacht en voor asielhonden een goede oefening voor socialisatie, zeker omdat bejaarden ook een rustige uitstraling hebben
Helemaal mee eens. Mijn oma leefde helemaal op als ik zondags mijn hondjes mee nam naar het verzorgingshuis.
Toen wij ons huis kochten moesten we naar een rusthuis om het contract te tekenen. Daar woonde de eigenares die in de 90 was. Haar dochters zouden er ook zijn.
Toen we aanbelden en de deur openging kwam er samen met een werkneemster van het rusthuis een hondje aan de deur kijken. Het liep mee voor ons op de gang door en een kamer binnen... de kamer van de bejaarde vrouw... Het was haar hondje.
Heerlijk te zien dat dit zomaar kon
-------
Een oude buurman wiens vrouw een paar jaren eerder overleden was werd na een val overtuigd om naar het rusthuis te gaan. Daar zou hij ook elke dag soep krijgen. Dat laatste vond hij heel aantrekkelijk.
Ik had voordien 2 keer per week inkopen voor hem gedaan en kende hem dus redelijk goed. Ik wist dat een rusthuis niets voor hem was. Elke dag een huishoudhulp en een goede maaltijd en die man had gerust thuis kunnen blijven wonen. Toch zeker nog een paar jaren.
Omdat mijn hond altijd met me meeging had hij haar ook goed leren kennen. Als boerenzoon had hij niet veel met honden. Ja, op de boerderij konden ze waken... mollen vangen... kortom niet als gezelschapsdier, maar wel omdat ze nuttig waren.
Als ik hem zo nu en dan in het rusthuis bezocht lag hij altijd op zijn bed te slapen, terwijl hij voordien een grote tuin onderhield en er een punt van maakte zijn werktuigen piekfijn te onderhouden en daardoor bijna steeds in zijn stallen te vinden was... Of in het bos om een nieuwe hazelaarsteel te zoeken voor een schop...
Hij ging heel snel erg achteruit en ik dacht al dat hij niet meer kon lopen.
Op een keer zei ik dat m'n hondje in de auto op de parking zat... en vroeg of hij dacht tot daar te kunnen stappen om haar te begroeten.
Die man vloog van zijn bed af... stapte in zijn pantoffels en geloof me of niet, ik heb heel flink moeten stappen om hem bij te houden... naar buiten... naar de parking, naar m'n hondje.
Of het met asielhondjes moet en kan weet ik niet, maar het zou heel leuk zijn als er eens wat creatiever omgegaan werd met bejaarden en honden die ze graag op beoek hebben. Desnoods in een aparte ruimte als niet alle bejaarden ervan houden.
Zeker weten moeten honden uit het asiel ingeschakeld worden om mensen te helpen en zo helpen mensen hun ook want ze geven elkaar hun liefde, dat doet ze allebei heel erg goed
Ook in ziekenhuizen vind ik het noodzakelijk, bij kinderen en ouderen, bevorderd dit de genezing !
Ik ga zelfs nog verder, ik vind dat ieder rust en verzorgingstehuis zijn eigen kat en hond zouden moeten hebben. Die er moeten vrij rondlopen. Dat zou dan een stimulans zijn om ermee bezig te zijn, te verzorgen, te wandelen.....
Via een beurtrol kunnen de nog actieve ouderen zelf s 'avonds de hond in zijn hok zetten en eten geven. Poezen kunnen dan weer op divers schoten gaan knuffelen.....ja ik ben 100% vóór.'
Met de laatste zin: " Contact met dieren is goed voor de kwaliteit van leven." ben ik het eens.
met de bovenste zin niet.
Ik snap niet wat een dierenasiel voor een verzorgingstehuis kan betekenen. Dat er mensen met hun hond als knuffelhond naar een verzorgingstehuis gaan vind ik iets heel erg goeds. Maar deze honden zijn getraind en hebben een goede stabiele basis bij hun baasje. Ik vind niet dat je zomaar een asielhond hiervoor kunt gebruiken.
Ook een hond plaatsen in een verzorgingstehuis vind ik vragen om moeilijkheden. Er wordt dan al snel vooral gekeken naar wat het voor de ouderen kan betekenen en niet meer naar wat de hond eraan heeft.
Het lijkt me daarom veel beter om meer knuffelhonden te vragen. Zo kan je als baas en hond de ouderen opvrolijken. Daarna kan de hond gewoon weer mee met z'n eigen baas naar zijn eigen stabiele thuisfront. Ik denk dat maar weinig honden echt gelukkig zouden worden in een druk verzorgingstehuis waar van alles om hen heen gebeurt met weinig kans op het kwijtraken van hun energie.
Hier sluit ik me wel bij aan.
Mensen in verzorgingstehuizen willen de huisdieren dan ook nog wel eens wat lekkers toestoppen.
Hoe kan je dan voorkomen dat een dier niet te dik word?
Asieldieren gaan (als alles goed gaat) uiteindlelijk weer naar een nieuwe baas.
De afwisseling van asieldieren is dan te snel.
Hebben de bewoners net een band ermee opgebouwd, zit het dier alweer bij een nieuwe baas.
Een bezoek-dier daartegen is meer een stabiele factor omdat deze al een vaste baas heeft.
Een kat aan huis is ook een goed alternatief omdat dat dan ook een stabiele factor word.
Ik ben wel van mening dat dieren inderdaad een goede en gezonde invloed hebben op mensen.
Dieren zien de zieke mens niet....ze zien gewoon een mens.
Dieren hebben in het verleden ons flink geholpen...
Paarden om te rijden..honden om te waken en katten om muizen te vangen.
Die functie hebben ze tegenwoordig niet meer in de huidige maatschapij waardoor ze steeds meer op de achtergrond raken.
Mee eens!!
Mja... 't Komt eigenlijk neer op wat soepelere omgangsregelingen
Absoluut voor..
Hoewel er waarschijnlijk allerlei onderzoeken zijn dat , dat..
Tja....nouja.
Dat het dan weer voor overlast zorgt, onhygiënisch..
Maar ik mag toch hopen dat ik dan maar 75 wordt in zo'n tehuis met energie om me heen, en dat ik dan doodga omdat er een hond tegen me aan heeft staan piesen.
Dan dat je 85 moet worden in een doodstille steriele bunker.
En al zijn dat dan maar een paar tehuizen in de provincie waar dit mag (uiteraard zijn er mensen die het helemaal niets vinden)
Maar dan verhuis ik wel naar 60 km verderop als je daar dieren / honden om je heen mag hebben..
Helemaal goed!
Qua hygiëne kan er veel in zo'n tehuis, omdat het geen ziekenhuis is.
Mijn dochter ging altijd spontaan in het rusthuis op bezoek met de hond, en werd erg geappreciëerd.
Ze hebben er zelfs iedere vrijdag een groep vrijwilligers die er met hun hond 'komen buurten'.
Kan best!
Eens!
Onze Senna doet twee keer per maand "dienst" als therapiehond bij demente bejaarden.
Voor iedereen een feest en elke keer weer erg aandoenlijk, maar dat komt ook omdat Senna een erg rustige en uiterst stabiele hond is, en ik ben er constant bij om de bezoekjes te begeleiden.
Eens
Sommige ouderen voelen zich alleen en soms komt er bijna niemand op bezoek. Het is fijn dat dieren deze mensen dan ook liefde en aandacht kunnen geven.
De hygiene is qua infecties niet zo'n probleem Landseer. Mitts goed verzorgde, gezonde honden.
Wel moet -uiteraard- rekening worden gehouden met mogelijke allergien. Ook dat maakt het houden van huisdieren in een zorginstelling lastig, omdat er natuurlijk nogal een verloop is van bewoners
Ziekenhuizen worden ook minder 'moeilijk' zo hebben sommige ziekenhuizen ook bezoekregelingen - onder bepaalde voorwaarden - voor de eigen hond.
Voor mijn gevoel zijn oudere mensen bijna niet allergisch in vergelijking met de generaties die er nu achteraan komen.
Even verschrikkelijk kort door de bocht..ik weet het...
(en misschien dat het dus ook voor geen meter klopt.)
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?