Hond heeft het constant koud, dit is toch niet normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Even een vraagje, omdat we niet zo goed weten wat we hiermee aan moeten.

Zaterdag heb ik samen met Willy (en Kobus en Brando natuurlijk) een lange wandeling gemaakt. Het was mooi weer onderweg, maar toen we na een paar uur op een terrasje gingen zitten was de zon weggetrokken. We zaten ook nog eens onder de bomen en de grond was een beetje vochtig, dus het was best fris. Kobus zat erg te rillen toen. Dat weet ik aan afkoeling na de wandeling en aan het weer. Bij thuiskomst trilde hij echter nog steeds (of weer?). Toen dachten we dat het door de vermoeidheid kwam, hij voelde ook wel een beetje koud aan. We hebben hem toen in een dekentje gewikkeld en later op de avond ging het weer wat beter.

Gisteren en vandaag bleef hij echter maar trillen. Niet de hele dag door, maar soms ineens zie ik hem trillen, hij voelt dan ook koud aan. Als ik hem dan een tijdje vasthoudt of in een dekentje wikkel, voelt ie wel weer warmer en dan is het trillen ook over.

Het is bij ons best fris (voor mensen dan; ca 17 graden), maar een gezonde hond zou hier toch makkelijk tegen moeten kunnen. Buiten zie ik hem trouwens niet trillen, als hij net binnen is na de wandeling wel...

Hij is verder gewoon levendig en actief, niks raars aan hem te merken. Normaal is hij geen koukleum, nooit last van gehad.

Zou ie gewoon even een verminderde weerstand hebben? Herkent iemand dit?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien een klein beetje ziekjes?

Als ik zelf niet helemaal fit ben kan ik het ook hartstikke koud hebben, ondanks mijn fleecevest en 20 graden in huis.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Wie weet heeft Kobus kou gevat, ook honden kunnen ziek worden en een verminderde weerstand hebben.Als je hond altijd in huis leeft en hij heeft nu in de nattigheid gelegen verwonderd mij dat niet. Houd hem lekker warm en kijk het even aan,maar als het zo blijft vind ik dat je naar de da moet gaan.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Net even zijn temperatuur gemeten: 37 graden... En toen lag ie al meer dan 10 minuten onder zijn dekentje (en voelde dus ook al ietsje warmer aan).

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Neem anders even zn temp op.
Mag niet onder de 38 zijn.
Maar natuurlijk ook niet te hoog.

Dat geeft misschien een indicatie wat er aan de hand is.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Goja, wij plaatsten bijna tegelijkertijd ons berichtje ;-) 

Hij heeft overigens twee weken geleden een spuit gehad tegen de jeuk, zou dat er misschien mee te maken kunnen hebben?

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik vind 37 echt onder temperatuur.
Je kan frisdrankflessen gevuld met warmwater gewikkeld in n handdoek bij hem leggen.

Eet en drinkt hij normaal en zijn zn slijmvliezen mooi roze ??

Ik geloof dat ik er een telefoontje naar de da aan zou wagen.

Opwarmen moet uberhaupt.
Maak maar lekker warme kruiken.
Net zolang tot je de warmte weer voelt in voetjes en oren.

honden page profiel herminahermina 3 doggies

honden foto van hermina

Yep! Het seizoen verandert, dus het ''kan'' zijn dat je hond een beetje kouvat. Er zijn ook allemaal honden jasjes. En honden dekens te koop. Je kunt ze in de dierenwinkel kopen, of bestellen op het internet. Hoe oud is je hond trouwens?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Bedankt voor je antwoord. Wij schrokken er zelf ook wel van :'( Hij eet en drinkt goed, naar zijn slijmvliezen zal ik zo eens kijken (mijn vader is de honden aan het uitlaten). 

Voor nu krijgt ie een kruik en z'n dekentje, als ie het morgen weer zo koud heeft gaan we de DA zeker bellen!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Yep! Het seizoen verandert, dus het ''kan'' zijn dat je hond een beetje kouvat. Er zijn ook allemaal honden jasjes. En honden dekens te koop. Je kunt ze in de dierenwinkel kopen, of bestellen op het internet. Hoe oud is je hond trouwens? "


Kobus heeft echter nog nooit last van de kou gehad, en hij is ook nog niet geplukt... Daarom vinden we het zo raar. Maar ik hoop inderdaad dat ie alleen een beetje kou heeft gevat. Kobus is bijna 7.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Bij kouvattwn verwacht je koorts geen onder temp. Hou hem maar goed warm. Warme handdoeken en kruikjes.

Ik hwb ook weleens n hond gehad die heel kouwelijk werd maar daar bleek toch een schildklier probleem aan ten grondslag te liggen.

Maar misschien is het gewoon tijdelijk.
Temp vanavond nog eens of hij weer lekker warm is geworden.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ja, hopelijk is het tijdelijk! Ik vind het wel vreemd...

Zijn slijmvliezen zijn overigens een beetje bleekjes, maar nog wel lichtroze. Ik zal hem straks nog eens temperaturen, kijken of het beter is.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik vind t ook vreemd.
Hou hem maar goed in de gaten.
En hij twijfel toch da bellen hoor

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Ik herken het wel, maar dat is van Lotje, 16 jaar oud. Ze kan al een paar jaar zich moeilijker warm houden (ook wel omdat ze nu geen lange vacht meer heeft). Ik doe ze dus als het kouder word (vanaf eind september is dat gewoonlijk) een jasje aan, buiten een dikker en binnen een dun vestje.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Zullen we doen. Bedankt voor je hulp! En de rest ook natuurlijk. Ik houd jullie op de hoogte.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Ik herken het wel, maar dat is van Lotje, 16 jaar oud. Ze kan al een paar jaar zich moeilijker warm houden (ook wel omdat ze nu geen lange vacht meer heeft). Ik doe ze dus als het kouder word (vanaf eind september is dat gewoonlijk) een jasje aan, buiten een dikker en binnen een dun vestje. "


Ja, dat klinkt ook best logisch; een oudere hond met korte vacht. Kobus daarentegen heeft z'n vacht nog (wordt vrijdag geplukt, maar zelfs daar heeft hij normaal geen last van) en is nog geen 7, gedraagt zich als een jonge hond.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Als je hond dit nooit eerder heeft vertoond, dan zou je eens een compleet bloedbeeld kunnen laten bepalen, inclusief de ATP, bijnier- en schildklierwerking. 
http://www.uitdaging.net/gezond/schildklier_klachten.html

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Zieltje :'( 


@Goldendelicious: bedankt voor de link, zal 'm doorlezen!

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Voor deze tijd van het jaar vind ik het voor een gezonde hond niet normaal. Spikkel wordt volgende maand 8, heeft in de winter echt een jas nodig maar heeft het tot nog toe niet koud gehad. Ik ben deze tijd van het jaar, als het weer het een beetje toelaat, tot het donker buiten omdat ik de vleermuizen zo leuk vindt.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Als je hond dit nooit eerder heeft vertoond, dan zou je eens een compleet bloedbeeld kunnen laten bepalen, inclusief de ATP, bijnier- en schildklierwerking. 
http://www.uitdaging.net/gezond/schildklier_klachten.html "

 
Ik heb de link doorgelezen en in eerste instantie herkende ik het niet bij Kobus. Maar toen ik naar onderen scrolde naar de symptomen, kwamen deze dingen toch wel overeen: l age lichaamstemperatuur, koud hebben, frequente infecties (huid, sinus, blaas, darm en gistproblemen, allergieën, auto-immuunziekten), spier of gewrichtspijnen (Kobus heeft een paar weken geleden zijn heupen overbelast, daar heeft ie nog steeds wat last van), droge huid en donkere plekken in huid, vettige vacht (deze laatste drie staan in verband met de allergieën).

Ik weet ook van een heleboel symptomen niet of ie er last van heeft, kan hem moeilijk vragen of ie een opgeblazen gevoel heeft, of dat ie last heeft van slaapverstoringen.
Echter, de allergieën (en daarmee ook de droge huid, vettige vacht en donkere plekken in huid) heeft ie al jaren, dus ik betwijfel of dat er mee te maken heeft....

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Hij heeft dus twee weken geleden een spuit tegen de jeuk gehad en daarvan is bekend dat ie daarvan erg veel gaat drinken en plassen. Dat weten we, dus dan laten we hem tussendoor een paar keer extra plassen.

Zaterdag merkte ik dat ie wel extreem veel dronk: binnen een paar uur tijd een 0,5 liter flesje, een half drinkbakje, hij heeft uit alle plassen die we onderweg tegen kwamen ook enorm veel gedronken en toen we thuis kwamen heeft ie nog eens anderhalf drinkbakje leeg gedronken. Hij drinkt wel veel als ie de spuit heeft gekregen en we waren wel de hele tijd aan het bewegen, maar toch. Ik vond het echt extreem veel!
Hij heeft toen natuurlijk ook heel erg veel geplast. Normaal heeft ie in het begin van de wandeling één hele grote plas, dan nog twee of drie iets kleinere en daarna zijn het alleen nog druppeltjes (om te markeren ;-)). Nu bleef ie tijdens die paar uur echter maar plassen.

Ik ben er toen thuis ook op gaan letten en heb echt het idee dat hij meer drinkt dan normaal wanneer hij die spuit heeft gekregen. Hij heeft nu ook al een paar keer binnen geplast, terwijl hij echt om de paar uur uitgelaten wordt (voorheen had ie daar nooit moeite mee, als ie die spuit had gehad). Vannacht heeft ie ook binnen geplast, terwijl hij het altijd 's nachts op heeft kunnen houden....

Hij had vanochtend trouwens ook erge honger, hij viel z'n etensbak aan alsof ie al dagen niet meer gegeten had... En hij gromt. Cas mag niet bij hem in de buurt komen. Wij nog net wel, maar echt prettig vindt ie het niet. Ik heb hem gisterenavond een beetje proberen te verleggen (zodat ie beter bij de kruik kwam te liggen, heel voorzichtig!) en werd bijna gebeten :'( Dat heeft ie echt nog nooit gedaan! Ik denk dat ie weer last heeft van z'n heupen, dat het zaterdag gewoon veel te veel is geweest voor hem... Hij vindt het namelijk vooral niet leuk als je aan z'n kont/heupen komt. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan!!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

schildklier kan heel sluipend gaan
onze hond werd trager en kouwelijker
maar omdat hij toen 8 jaar was, dachten we dat hij plots verouderde

en toch zinde het me niet, er klopte iets niet, ik had eerder een hond oud zien worden
en ik zag toch wat anders

toen is bloed geprikt ff simpel op T4 (de 1e test voor schildklier werking) stond dat ding op 5
dat is echt foute boel, want hij hoort toch minimaal zo rond de 16 te staan, liefst nog wel 10 puntjes hoger

bij grondig onderzoek bleek toch wel echt falen en we zagen de klachten toen ook snel toenmen
zn hart vertraagde (was heel eng, want het sloeg telkens over) hij kreeg het steeds vaker erg koud
en op zijn flanken kreeg hij jeuk en uitslag

we hebben hem toen rap ingesteld op l-thyroxine (schildklier hormoon) en hoewel ik de laatste ben die zegt dat zo'n pilletje dan maar alles oplost, zag je de hond gewoon opveren, dat was echt zo fijn om te zien, het werd gewoon weer onze mega actieve, super sportieve  sterke schnauzer, en alle verschijnselen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Ik zou, als hij vandaag nog zo kouwelijk is (onder temp is echt heel abnormaal) zeker naar de dierenarts.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik vind het echt eng :'(

Mijn ouders willen echter vanochtend nog even afwachten, maar zoals het er nu uitziet denk ik dat we vanavond naar de DA zullen gaan. Er is nog geen verbetering te zien namelijk. Mijn ouders weten ook wel dat ondertemperatuur niet goed is, ze hopen alleen dat het even iets tijdelijks was en dat het ineens weer over is... Ik vrees dat dat niet gaat gebeuren (al hoop ik van wel). Mijn moeder is nu werken, vanmiddag komt ze thuis en dan wil ze hem zelf nog zien, als het dan niet beter is (lijkt me van niet) gaan we naar de DA.

Hij vindt de kruik wel heerlijk, ligt er lekker tegen aan. Probleem is alleen dat ie z'n mandje bijna niet meer uit te krijgen is.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Overigens wel fijn dat jullie hond op medicijnen weer zichzelf werd en nog lang (?) heeft kunnen leven. Dat geeft toch weer wat meer hoop :-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou ook de nieren laten testen. De anti jeuk injecties kunnen nier problemen in de hand werken wat te zien is door oa veel water drinken en de urine niet op kunnen houden. Dat is een combi die ik van mijn herder herken.

Ik zou niet langer wachten en nu naar de da gaan!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"
 
Ik heb de link doorgelezen en in eerste instantie herkende ik het niet bij Kobus. Maar toen ik naar onderen scrolde naar de symptomen, kwamen deze dingen toch wel overeen: lage lichaamstemperatuur, koud hebben, frequente infecties (huid, sinus, blaas, darm en gistproblemen, allergieën, auto-immuunziekten), spier of gewrichtspijnen (Kobus heeft een paar weken geleden zijn heupen overbelast, daar heeft ie nog steeds wat last van), droge huid en donkere plekken in huid, vettige vacht (deze laatste drie staan in verband met de allergieën).

Ik weet ook van een heleboel symptomen niet of ie er last van heeft, kan hem moeilijk vragen of ie een opgeblazen gevoel heeft, of dat ie last heeft van slaapverstoringen.
Echter, de allergieën (en daarmee ook de droge huid, vettige vacht en donkere plekken in huid) heeft ie al jaren, dus ik betwijfel of dat er mee te maken heeft.... "


De hypothalamus en de bijnieren spelen een enorm belangrijke rol bij o.a. de temperatuurregeling van het lichaam. Je schrijft dat je hond het ineens zonder reden koud lijkt te hebben. Dan is mijn eerste advies, check de schildklier en bijnieren, beide onderdeel van het endocriene stelsel. En een algemeen geriatrisch profiel op deze leeftijd is altijd goed, dan worden o.a. nier en lever meegepakt.
Huidproblemen en allergieën kunnen indirect ook van grote invloed zijn op een goede schildklierwerking. Het hoeft dus niet zo te zijn dat omdat een schildklier niet goed functioneert, dat er dan klachten ontstaan. In de meeste gevallen ontstaan er eerst onderliggende klachten en wordt daardoor de schildklier ontregelt. 
Kijk nog eens kritisch naar de voeding van je hond. Het kan nuttig zijn om een plantaardig vitamine B complex in te zetten die de endocriene processen goed aanstuurt, waardoor ook de temperatuurregeling beter kan verlopen. Indirect zorgt het ook voor meer energie en dat is van grote invloed op de celstofwisseling waardoor ATP waardes stijgen. Lage ATP waardes laten oxidatieve stress zien en dat pas bij allergieën en vermoeidheid.
Vitamine B complex is ook 'voeding' voor de bijnieren. Het reduceert de aanmaak van stresshormonen, waardoor de bijnieren niet uitgeput raken en transport naar andere organen goed wordt aangestuurd door de enzymen die ermee gemoeid zijn. 
Als de onderliggende klachten verwaarloosd worden (daarom is het ook zo prachtig dat dan die holistische dierenartsen van groot nut kunnen zijn, want die bekijken de hond in zijn geheel en niet enkel vanuit de klacht), dan is vaak blijvend schildklierfalen aan de orde.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hoe gaat het nu met Kobus? Zijn jullie al wat wijzer geworden?

honden page profiel ManièraManièra 3 doggies

honden foto van Manièra

daar ben ik idd ook benieuwd naar

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Wat lief dat jullie aan ons denken. 

Gisterenmiddag ging het al een stuk beter; hij rilde bijna niet meer en voelde ook een stuk minder koud aan (z'n buikje was zelfs warm!). Nu willen mijn ouders vandaag nog even afwachten... Kijken of er weer verbetering in zit. Ik ben vanavond pas weer thuis, maar ga wel aandringen om naar de DA te gaan. Het is dan wel minder erg dan het eerst was (hij gromt ook niet meer), hij eet en drinkt goed en is levendig. Toch vind ik het raar en het klopt niet. Hij voelt namelijk nog steeds niet zo warm als normaal en hij rilt als ie van buiten af komt, dat heeft ie nog nooit gehad. Bovendien drinkt en plast ie dus abnormaal veel. Komt van de spuit, maar die spuit heeft ie al eens eerder gehad en toen was het nooit zo erg. Ik vertrouw het niet helemaal. Maar goed, naar omstandigheden gaat het dus wel redelijk goed nu ;-)

honden page profiel Ink en LotjeInk en Lotje 3 doggies

honden foto van Ink en Lotje

Toch maar even naar de dierenarts gaan.
Liever dan maar een keer voor niets dan dat je zegt had ik maar.......
Misschien zijn het zijn nieren?
Ik zou toch  gaan!
Sterkte met het kereltje!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gevoelig bepaalde plek rug
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^