tips puppy opvoeden (dwergkeesje)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TjalinaTjalina

Hallo,

Ik ben van plan mij een dwergkeespup te kopen... Maar daar wil ik zeer goed op voorbereid zij.
Hebben jullie misschien tips over het opvoeden van een dwergkeespup?

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Meld je aan voor een puppycursus/basistraining. Daar heb je ontzettend veel aan en ook erg goed voor de socialisatie met andere honden.
Ik heb een chihuahuapup van 3,5 maand en sinds kort bezig met de cursus. Erg leuk en leerzaam!

honden page profiel TjalinaTjalina

" Meld je aan voor een puppycursus/basistraining. Daar heb je ontzettend veel aan en ook erg goed voor de socialisatie met andere honden.
Ik heb een chihuahuapup van 3,5 maand en sinds kort bezig met de cursus. Erg leuk en leerzaam! "


en weet u ook waar je zo'n cusus kan volgen in belgie? :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

kijk eens hierboven in de encyclopedie,
kun je van alles vinden, zindelijkheid, benchtraining, aanschaf, broodfok enz..

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Belgie weet ik niet. Kom zelf uit Nederland ;-). Informeer eens in je omgeving

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Bij elke hondenschool: heb ook al zitten kijken :-)

Als je je pup wilt aanschaffen, kijk dan naar de rasvereniging van de keeshond, bijna elke 'kennel' in Belgie heeft wel keeshondjes, maar geloof mij, je komt bedrogen uit en hebt vaak meer kosten dan dat je een goed gefokte dwergkees aankoopt.Een kennis van mij zal in de toekomst fokken met haar hondjes onder de naam http://www.amiciamato.be/ en ze heeft ook een facebookpagina met deze naam.Zij kiest haar pommetjes met veel zorg uit, en pluist alles na.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Keeshondjes zijn hondjes die snel blaffen en waaks zijn dus van pups af aan hier op oefenen als er mensen binnen komen en oefenen met de deurbel.

Verder zeker niet je keeshond altijd dragen en dergelijke keeshonden willen graag rennen en echt hond zijn. Ik ken iemand die haar keesje in de buggy en dergelijke zet en die vertoont slecht gedrag naar vreemde zoals bijten en dergelijke.

Voor de rest zijn het eigenlijk hele gemakkelijke hondjes. Je moet ze wel laten wennen en spelen met andere honden zodat ze dit gewoon zijn.

Het zijn vrij pittige energierijke beestjes die hun fysieke uitdaging nodig hebben

Voed je keeshond gewoon op zoals een grote hond en dan komt het vast en zeker goed!  Het zijn zalige beestjes dan.

Ik doe met Max agility en ga ook regelmatig joggen met hem!

honden page profiel TjalinaTjalina

bedankt voor de informatie, heeft er ook iemand tips over zindelijkheid en de eerste nachten met de pups? liefst uit eigen ervaring en tips die bij jullie pups ook hebben geholpen :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb Max de eerste weken in de bench laten slapen ivm zindelijkheidstraining en hem eerst naast mijn bed gelegd zodat hij mij nog kon zien en dan steeds verder en verder

Vanaf dat Max zindelijk was heb ik een open mand voor hem gekocht.

Overdag ging ik heel veel naar buiten en beloonde ik hem als hij buiten een plasje of een kakje deed ik vermeid dus eigenlijk dat hij binnen in huis iets kon doen. Max snapte dit vrij snel en liet na verloop van tijd merken wanneer hij naar buiten wouw voor een plasje

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Ga je ook goed gaan inlezen over het opvoeden van een pup. En bezoek een goede fokker die je ook veel kan vertellen over het ras en de karaktereigenschappen van een Kees.

honden page profiel TjalinaTjalina

ik zou mijn hondje graag bij mij in de kamer laten slapen.. is dit een goed idee en help een puppytrainer met het zindelijk maken?

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

" bedankt voor de informatie, heeft er ook iemand tips over zindelijkheid en de eerste nachten met de pups? liefst uit eigen ervaring en tips die bij jullie pups ook hebben geholpen :-) "


.Tessy heeft de eerste nachten bij ons op de slaapkamer in de bench geslapen. Ze sliep vanaf de eerste nacht al door van 23.00 tot 7.00. Na 1 week stond de bench beneden. We hebben deze steeds iets verder gezet.
De zindelijkheid gaat veel tijd in zitten. Gaat bij de ene hond sneller dan de andere. Vooral veel belonen! En na het spelen, eten, slapen naar buiten.
We hebben ook het alleen zijn meteen geoefend. Steeds 5 minuutjes langer. Nu kan Tessy al 4 uur alleen zijn in de bench.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik denk dat je bij de voorbereidingen misschien vooraf alles klaar zou kunnen zetten. Als je bijvoorbeeld een Bench wilt die klaar zetten, met wat knuffeltjes een kussen en speelgoed.
Maar wat ook niet geheel onbelangrijk zou kunnen zijn is het vervoer van de fokker naar huis. Het zou misschien goed zijn om iemand mee te nemen die het kleine hondje bij zich kan houden. Een puppie kan heel bang worden bijvoorbeeld  alleen achter in een auto. 
Ik denk dat ik me ook zou informeren over het voer wat de fokker al geeft en hoe het hondje het daarop doet...Niet te snel overstappen misschien....inentings papieren mee (maar geven ze meestal ook mee)
Wat ook handig is dat je misschien een dekentje wat bij de moeder hond heeft gelegen mee zou kunnen nemen, zodat het hondje zich de eerste nachten lekker veilig en thuis kan voelen.(misschien zou je daar even naar kunnen vragen of ze dit voor je willen regelen)...van te voren kun je ook een eigen kledingstuk al in zijn slaapplekje neerleggen, zodat hij wat kan wennen aan jouw geurtje.
In het begin mag je nog niet heel veel lopen met zo'n kleintje. 1 minuten per wekelijkse leeftijd. Bijvoorbeeld is hij 9 weken mag je ongeveer 9 min met hem lopen ik geloof dat dit per dag is.
je puppie mag natuurlijk ook gewoon puppie zijn...zelf stel ik niet hele hoge verwachtingen aan een puppie, omdat hij zich nog niet heel goed kan concentreren en alles moet ontdekken, geeft hem daarvoor gewoon lekker de ruimte, en je kunt hier heerlijk ontspannen mee omgaan. 
Puppies zijn vaak nog wel bijterig, je kunt ze hiervoor wat zachte kauwmaterialen geven, dat ze die behoefte goed kwijt kunnen...Wanneer een puppie je bijt, vervang je arm dan gewoon door een zacht kauw peesje of een zacht speeltje waar hij wel in mag bijten.
Ook zou ik me aanmelden voor een puppiecursus...wel bij een goede school natuurlijk. Er zijn scholen die puppies meteen aan een slipketting laten lopen en ze een tik op de neus geven wanneer ze bijten, maar dan zou ik daar meteen maken dat ik daar weg kwam...Vaak zijn de scholen die werken met kalmerende signalen van thurid rugaas wel heel goed. Voor mij is bijvoorbeeld een puppieschool die zoekt naar een reden van het gedrag belangrijk zodat ze me daar e.a. over kunnen uitleggen, zodat ik op een rustige zachte manier met de hond om kan gaan. 

Verder wil ik je heel veel plezier wensen met jouw puppie!!!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Max slaapt op de kamer bij ons maar niet in bed.  En dit gaat prima

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hier gaat Max nooit in de bench ik gebruikte de bench enkel voor rust momenten en zindelijkheidstraining nu kan Max thuis blijven zonder kattenkwaad uit te steken dus bij ons ligt de bench op zolder

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Lola heeft de eerste week bij ons op de kamer geslapen. Ze slaapt snachts nog wel in de bench omdat wij een beneden woning hebben en ze anders aan onze deur gaat krabben omdat ze bij ons wil slapen en dat wil ik niet. Als we weg gaan kan ze prima los blijven zonder iets te slopen.
Wij hebben een schuifpui en hebben een stok op maat voor erachter zodat alleen Lola naar binnen en buiten kan. 
Laatst kwam ik thuis had ze alle blaadjes van buiten naar binnen verhuist hahaha. 
Ze is een kruising met een Kees maar heeft eigenlijk alle karakter eigenschappen van een Kees. Ze heeft alleen de vlekken en de oren van een vlinderhondje. 
Voor de zindelijkheids training hebben wij niet veel hoeven doen ze was al zo goed als zindelijk toen we haar gingen halen. Sliep de eerste nacht ook meteen door. Dus daar kan ik je geen tips over geven.

Groefjes Janjne

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

" Hier gaat Max nooit in de bench ik gebruikte de bench enkel voor rust momenten en zindelijkheidstraining nu kan Max thuis blijven zonder kattenkwaad uit te steken dus bij ons ligt de bench op zolder "


.Daar hoop ik ook ooit naar toe te kunnen gaan. Gaat momenteel nog niet lukken ;-). Maar goed, ze is 3,5 maand dus waar hebben we het over haha

honden page profiel TjalinaTjalina

ik heb op het internet gelezen dat je een pup de eerste nachten in een doos naast het bed moet laten slapen en wanneer hy moet hem uit te laten, maar ik weet niet of dit de juiste manier is. ik had gedacht om de pup in een mandje op de kamer te laten slapen met een puppytrainer in de buurt maar weet niet of ze zo slim gaat zijn om daarop te gaan en hoe ze gaat reageren om in zo'n grote ruimte te slapen

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Ik zou voor een mandje of bench kiezen niet voor een doos. En een puppytrainer niet doen gewoon opstaan en buiten laten anders leren ze dat nooit.

honden page profiel TjalinaTjalina

" Ik zou voor een mandje of bench kiezen niet voor een doos. En een puppytrainer niet doen gewoon opstaan en buiten laten anders leren ze dat nooit. "


.is de kans dan niet heel groot dat ik het niet merk terwijl ik slaap en hij gewoon in de kamer zijn behoefte doet?

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Meestal gaan ze dan wel piepen hoor.  Lola had laatst diarree en slaapt in de woonkamer in de bench en ik hoorde der piepen. Als je niet wil dat ze het in de slaapkamer doet zou ik toch voor een bench kiezen. Helpt goed bij zindelijkheidstraining.

honden page profiel TjalinaTjalina

" Meestal gaan ze dan wel piepen hoor.  Lola had laatst diarree en slaapt in de woonkamer in de bench en ik hoorde der piepen. Als je niet wil dat ze het in de slaapkamer doet zou ik toch voor een bench kiezen. Helpt goed bij zindelijkheidstraining. "


en voor een keeshond pupje, hoe groot zou die bench zo moeten zijn? want ik heb namelijk ook gelezen dat een puppy best in een zo klein mogelijke ruimte slaapt de eerste nachten

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Wij hebben  een vrij grote bench omdat we niet wisten hoe groot ze zou gaan worden.
Je kunt naar de dierenwinkel gaan die weten precies welke je nodig hebt :-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Tuurlijk kan een puppie ook bij je op de kamer slapen. Ik heb dit zelf niet zo gedaan, maar dat zijn gewoon eigen keuze's die je kunt maken. Ozzie piepte de eerste nacht even (heb hem natuurlijk continu in de gaten gehouden) en viel daarna als een blok in slaap. Hij heeft gewoon zijn eigen plekje altijd gehad in de Benz. Ik denk wel dat je het piepgedrag of een beetje blaffen niet moet bekrachtigen door hem daar aandacht voor te geven op het moment dat hij dat doet. Bij de puppiecursus werd ook verteld dat als je de keuze wilt maken om hem bij je op de slaapkamer te zetten dat dit ook gewoon kan. Je hebt ook nylon draagbare benches, zo iets zou je misschien op je slaapkamer neer kunnen zetten. Die dingen blijven altijd wel handig voor wanneer je ergens naartoe gaat om de hond daarme wat rust te kunnen bieden. Ik vond het een super aankoop naast de Bench. De Bench heeft mij enorm geholpen om de hond goed zindelijk te krijgen.  Af en toe moest ik bepalen dat hij rust moest gaan nemen omdat ik zag dat hij druk werk, en daarvoor kon ik de Bench weer goed gebruiken. De bench gebruik ik nooit voor straf of dat soort onzin....een Bench moet wel zijn veilige plek blijven waar hij kan rusten en slapen. Voor de rest is de hond meestal buiten.
http://www.whippetskohinoor.nl/bench-paars.jpg

honden page profiel De DamesDe Dames 2 doggies

honden foto van De Dames

Heel goed dat je je aan het inlezen bent, hoe een pupje is en wat je allemaal nodig hebt...Maar ook heb je natuurlijk een pupje nodig! Waarom wil je een pupje? Wat heb jij het hondje te bieden?  En ook belangrijk waar ga je het hondje vandaan halen?

Dwergkeesjes zijn erg populair en worden veel aangeboden door handelaren en br00dfokkers. Het gaat hun alleen om het geld. Deze hondjes zijn vaak ziek en veel te jong bij hun moeder weggehaald. Ook blijkt later dat het vaak geen 100% dwergkeesjes zijn maar dat ze veel groter worden. Ze kunnen allerlei gedragsproblemen ontwikkelen door hun slechte start. Ook de moeder leeft onder erbarmelijke omstandigheden. Dit is een handel die je gewoon niet wilt sponsoren. Als br00dfokkers geen geld meer krijgen stopt het hopelijk ooit.

Lees onderstaande link goed door zodat je weet waar je op moet letten bij het verantwoord aanschaffen van een pupje.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_463-Broodfoksignalen.php

Dwergkeesjes zijn niet goedkoop en er zijn ook vaak wachtlijsten bij goede fokkers. Maar hier ontkom je niet aan als je een sociaal en gezond dwergkeesje wilt. Voor goede fokkers kan je hier kijken

http://www.keeshondenclub.nl/

Veel plezier met je zoektocht en je toekomstig pupje!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"

en voor een keeshond pupje, hoe groot zou die bench zo moeten zijn? want ik heb namelijk ook gelezen dat een puppy best in een zo klein mogelijke ruimte slaapt de eerste nachten "


Ik had de Bench op de groei gekocht, de hond wende best wel snel aan zijn Bench ook nooit problemen mee gehad...Misschien kun je hem zelfs met wat creativiteit wat kleiner maken...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

.Daar hoop ik ook ooit naar toe te kunnen gaan. Gaat momenteel nog niet lukken ;-). Maar goed, ze is 3,5 maand dus waar hebben we het over haha "


.dat komt wel goed! :-D

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

"

en voor een keeshond pupje, hoe groot zou die bench zo moeten zijn? want ik heb namelijk ook gelezen dat een puppy best in een zo klein mogelijke ruimte slaapt de eerste nachten "


Onze bench is eigenlijk te groot. Had hem gekocht op internet. Maar we hebben het gewoon geprobeerd met de gedachte dat we hem zelf altijd kleiner kunnen maken. Maar gelukkig nooit problemen ermee gehad.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Alvast veel,plezier met je komend schatje, en .....laat ons meegenieten van fototjes hé ? 
En neen puppytrainers.....niet doen, je hoort het wel als hij moet plassen, dan wriemelen en piepen ze eerst zachtjes. Ja dat wordt slapen op éeén oor meisje ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Heb je al een fokker op het oog? 

Laat je zeker niet verleiden door de lage prijzen van de brood fok

Vaak worden deze keesjes groot en/of zijn ongezond.

Veel succes met de zoektocht

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^