Naast de Dalmaat, andere suggesties?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Zoals sommige van jullie al weten wil ik als alles meezit zomer volgend jaar een tweede hond aanschaffen. Nu ben ik verliefd geworden op de Dalmatiër maar ik ben benieuwd of jullie nog andere suggesties voor mij hebben.

Even het plaatje:

Over 2 maanden verhuizen we naar een koophuis met tuin, op een steenworp afstand van de uiterwaarden waar ik nu al elke dag met Nouri wandel. Ik woon samen met mijn vriend, maar ik heb de zorg over de honden, hij vind ze leuk maar dan vooral de lusten niet de lasten;-) Hij werkt meer dan fulltime en ik hoop tegen die tijd parttime iets gevonden te hebben (ben net afgestudeerd) Voor de dagen waarop ik werk zou tussen de middag de vaste oppas van Nouri komen. 

Verder ben ik zelf heel sportief, houd van een flinke wandeling. Met Nouri doe ik nu hersenwerk en  ik ben me aan het oriënteren om met hem te gaan speuren. Met de nieuwe hond zou ik heel graag Canicross gaan doen, omdat ik 2/3 keer per week hardloop lijkt het me heerlijk er een fanatieke renner bij te hebben. Ook met de 2e zou ik hersenwerk willen doen. 

Ook onderneem ik graag dingen, waarbij ik zo mogelijk ook de honden meeneem. Bijvoorbeeld vakanties, mijn vriend en ik gaan graag kamperen, Nouri is afgelopen zomer meegegaan en hij vond het geweldig, een eis voor de 2e is dan ook dat hij/zij zich redelijk makkelijk aan kan passen aan nieuwe situaties. 

Welk ras komt, naast de Dalmaat, bij jullie op? 

Wel even erbij vermelden dat herders en veedrijvers niet mijn favoriet zijn.. Ook kleine honden vallen af en honden met een grote will to please (mag best eigenzinnig en zelfstandig nadenkend) Ook van grote jachtinstinct ben ik geen favoriet, aangezien er nogal wat konijnen in het losloop gebied wonen en ik graag een hond heb die loskanO-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Best wel lastig eigenlijk! Rasgroep 10 (windhonden), 8 (spaniels, retrievers), 7 (voorstaande honden) en 6 (lopende honden) zijn zo'n beetje allemaal jachthonden en je wil liever geen groot jachtinstinct. Groepen 2 (terriers) en 4 (teckels) zijn jachthonden én klein. 

Blijven over groepen 1, 2 en 5, waarvan groep 1 valt eigenlijk al af want je hebt het niet zo op herders en veedrijvers. 


Het eigenzinnige en zelfstandige zul je bij de molossers en oertypen genoeg vinden, maar zijn dat het soort honden dat je leuk vind? 


Trouwens, in groep 5 heb je bijvoorbeeld ook herders, maar dat zijn geen slaafse honden. Is dat wel iets dat je aanspreekt? Wat dacht je van de Zweedse of Finse lappenhond? Laplandse herder? IJslandse hond? Of misschien de Eurasier? De Eurasier is overigens geen herderachtige. ;-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat ik persoonlijk qua karakter op de Dalmaat vind lijken is een Duitse Pinscher. Normaal geef ik niet zo snel aan dat dit ras wel zou kunnen passen, maar de dingen die jij beschrijft zijn uitmuntend geschikt voor een Duitse Pinscher.

Er wordt bij het ras vermeld dat het redelijke jagers zijn, maar ik heb op dit moment 3 Duitse Pinschers in huis, waarvan er daadwerkelijk maar 1 een jacht instinkt heeft, voor jou zou het dus verstandig zijn om ( als een DP je aanspreekt) een lijn te zoeken waar het minder of bijna niet meer in voor komt.

Mijn 2 teven lopen altijd los, mijn reu hier in de buurt dus niet, maar wel als we in het bos gaan lopen.

Als je meer info wil over een DP geef maar een gil dan stuur ik je mijn mail anders en of telefoonnummer.

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Een lichte jachtinstinct is inderdaad niet erg, het zijn tenslotte roofdieren. Maar wat je zegt Veronique, het is dan kijken naar een lijn waar dat jachtinstinct niet erg naar voren komt. 

Duitse pinscher vind ik qua bouw prachtig, over het karakter weet ik nog niet veel, hoe zit het bijvoorbeeld met hun energielevel? en omgang met andere honden?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Tja dat licht aan de pup zelf.

En als pup zijn ze zeer actief, erg druk soms ook. Maar dit komt omdat ze jong zijn. Worden ze ouder en volwassen, worden ze rustiger maar dan nog zijn ze binnenshuis en buitenshuis 190 graden anders. Buiten erg actief en willen ze graag dingen samen met je doen, al is het lopen, fietsen, hardlopen, trainen (wat dan ook). Krijgen ze hun beweging voldoende heb je in huis rustige honden, en dan zijn zelfs 3 echt niet veel. Veel mensen vragen zich soms wel eens af waarom we er 3 hebben, maar als ze dan in huis komen kijken merken ze ze niet eens op.

En qua andere honden is puur wat je er zelf in stopt. Wij zijn met alle 3 erg druk bezig geweest en socialisatie met andere honden en vooral veel andere rassen. Hier kunnen ze met alles samen, wel valt me op dat de teven makkelijker zijn dan mijn reu (die heeft echt voorkeur, maar dat zal meer te maken hebben met het feit dat hij een echte man is en dekreu)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik weet het!!!!
Wacht totdat een van zijn vlekken eraf valt;-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik dacht ook aan standaard poedel(sportief en verschillende mogelijkheden) en aan de witte keeshond (sportief en amper jachtinstinct)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"mijn' ras heeft teveel jachtinstinct ;-)
Samojeden hebben dat minder, ook de West Siberische Laika schijnt makkelijk te controleren te zijn, wel beiden actieve honden. Nadeel van honden met een dikke vacht is dat het boven de 15C al lastiger wordt om met ze te rennen. (geldt trouwens ook voor de Eurasier, denk ik)
Wij hebben ooit over een Viszla gedacht, maar dat is wel een jachthond en daar zal je dus ook moeten zoeken naar een lijn / hond met minder jacht.

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Friese staby of de Drentsche Patrijs passen ook in het plaatje. Wel een beetje jacht instinct maar van oorsprong zijn het erf/boerderij honden. Ik vindt ze leuk passen bij een Golden...

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Persoonlijk vind ik de vizsla ook een geweldig ras en vergelijkbaar met de dalmatische hond.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ik wou eerst zeggen weimaraner..maar toen las ik pas over dat jachtinstinct.. Maar vind dat wel mooie honden met een denk ik enigzins overlappend karakter met de dalmatier..

Volgende forumvraag: Vriendje voor Yoda, maar welk ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^