klein bultje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anneliesannelies

mijn labrador (2jaar) heeft al ongeveer 2 weken(voor zover ik weet) een klein bultje/pukkeltje aan de binnenkant van zijn elleboog. Hij heeft er geen last van ofzo
Is dit iets waarmee ik naar de DA moet? (heb hem ook al een mailtje gestuurd)

annelies

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Dat heeft mijn hondje ook.. mijn da vond het niet zorgwekkend.. een vet bultje.. maar navragen kan natuurlijk nooit geen kwaad

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het kan een simpel talg kliertje zijn, een vetbult of iets ernstigers. Ik zou dus wel naar de da gaan als je niet weet wat het is.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Lijkt mij ook niets om je echt zorgen over te maken... Maar even naar de DA kost je ietjes tijd en geld, maar zal je waarschijnlijk helemaal gerust kunnen stellen :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Dat heeft mijn hondje ook.. mijn da vond het niet zorgwekkend.. een vet bultje.. maar navragen kan natuurlijk nooit geen kwaad "


Bij vetbultjes is het wel zaak om kritisch naar oa de voeding te kijken. Vetbultjes zijn eigenlijk opgehoopte afvalstoffen die het het lijf niet via de normale weg kwijt kan en dus via het grootste orgaan kwijt probeerd te raken: de huid.
Laat een vetbultje overigens alleen weghalen als het echt niet anders kan (dus als het bijvoorbeeld de urine buis blokkeerd. Ik noem maar even een voorbeeld). Het weghalen van een vetbult zorgt namelijk voor littekenweefsel en door littekenweefsel kan het lichaam de afvalstoffen helemaal niet kwijt.

Volgende forumvraag: Jonge hond zo moe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^