10 mei is onze lieve herder helaas op 13 jarige leeftijd overleden. Hij was een kruising Mechelse - Duitse herder met een schuine rug en daardoor rug en heup problemen. Hij is daar overigens niet aan overleden, maar het is wel een wonder dat hij zo oud is geworden.
Ik ben er nog lang niet aan toe om een nieuwe hond aan te schaffen, maar ben wel stiekem al wat aan het rond kijken.
De bouvier vind ik een geweldig ras, die staat echt op de nummer 1 plek. Toch mis ik het karakter van de Duitse Herder. Ik kan niet precies omschrijven wat, maar ik mis het vreselijk nu Dribbel ook nog eens meer bouvier en minder herder aan het worden is.
Mijn toekomstige hond zou dus misschien weer een (kruising)herder kunnen zijn. Ik zou wel een gezonde hond willen zonder schuine rug. Een ras waar geen of in ieder geval weinig gezondheids problemen mee zijn en die ook meestal echt gezond oud worden (12 jaar of ouder is een mooie leeftijd). Het zenuwachtige van een mechelse herder moet ik niet hebben. Het rustige van een Duitse vind ik dan wel weer fijn (vooral ook dat knuffelige haha).
Graag zou ik een hond willen waarvan beide ouders een stamboom hebben en getest zijn op oa de heupen.
De stamboom zodat ik kan zien uit welke lijnen hij komt en ik via die weg wat extra onderzoek kan doen.
En als er verschil zit tussen het verharen van herders, dan wil ik een herder die zo min mogelijk haar verliest Ik moet eerlijk zeggen dat het wennen is om niet meer 4x per dag een bezem over de vloer te hoeven trekken
Mijn voorkeur gaat ook uit naar een niet te energieke of eigenwijze hond. Het niveau Bouvier is leuk, het niveau Husky is veel te veel.
Het aantal volwassen kilo's.. Rex was 35 kilo. Dribbel is 27 kilo. Lichter als 27 kilo wil ik niet gaan, zwaarder mag wel.
Verder kan ik niet zo 123 nog meer wensen verzinnen.
Nogmaals, het gaat niet op korte termijn gebeuren. Het voelt eigenlijk ook nog een beetje als verraad naar Rex toe (en zijn overlijden is nog erg gevoelig), maar je verdiepen in hondenrassen kan nooit kwaad..
Ik ben benieuwd waar jullie mee komen..
Een oudduitse Herder
Een vriendin van mij testte de pups van de Oudduitse Herders.
Ik ging dan mee, echt een fantastisch ras!
Mooie honden ook.
Wat vind je van de Hollandse herder
Echt een oudduitse herder. Ik ben er ook voor gevallen, idem voor de border collie en de toller (maar die laatste 2 vallen niet in jouw wensen). De reden dat ik niet voor een ODH ben gegaan, maar wifi heb gekozen is, omdat Pim naar sommige reuen aan de lijn uitvalt en ik dan 2 grote honden niet vast kan houden. Pim en wat kleiners kan wel prima (nou ja, wifi kijkt niet eens om naar andere honden, maar dat wist ik ook niet van tevoren),
Hihi ik zit ongeveer naar hetzelfde te kijken
Ik had mijn zin eigenlijk op een beauceron gelegd maar vriendlief denkt dat die voor hem net even te is, kan ik wel inkomen ze kunnen nogal eigenwijs zijn
Hij denkt aan een duitse herder en ik wil geen schuine rug dus hollandse herder of oud duitse herder blijven tot nu toe bij ons over, alleen ik wil geen langharige hond
Nou is het bij ons ook een plan van jaren Jessy is pas 3 jaar en nog altijd een puber
Maar lees graag even mee
Witte herder?
Vertel eens wat meer over die Hollandse herder en witte herder..
Grappig dat jullie met de Oud-Duitse aan komen. Kort na Rex zijn overlijden leerde ik per toeval mijn huidige vriendin en haar hond kennen. Dribbel miste duidelijk een herder. Ze was gestopt met spelen na het overlijden van Rex. Toen we een stel witte herders tegen kwamen, begon ze ineens met hun te spelen.. Althans.. Dat probeerde ze, de witte herders wilden niet..
Kort daarna de kennismaking met dus mijn huidige vriendin en haar hond. Direct bloeide Dribbel volledig op.. En nu elke keer als ze elkaar zien, zijn ze door het dolle heen. In mijn tuin probeerd Dribbel die andere hond te laten zien hoe zij wil spelen en dat is precies zoals ze met Rex speelde..
Gister kwam mijn vriendin alleen even wat eten ophalen, ze had haar hond in de auto gelaten. Dribbel dacht dat ze mocht spelen, het was zo zielig..
Het nadeel van een oud Duitse is idd de lange haren, maar dat kun je korter knippen. Nog een nadeel is dat ze geen stambomen hebben, dus je weet eigenlijk niets.. Mijn vriendin dacht ook goed onderzoek gedaan te hebben en zit nu toch met een hond met heupproblemen.. Desondanks ben ik stiekem wel verliefd op haar hond
Hoe zit het met al deze rassen met verharen?
Ik heb liever een hond met wat langere haren, wat het verharen betreft.
Ook weet ik wel wat goede fokkers.
Hier in de buurt loopt ook iemand met een witte Herder pup, ook zo'n mooie hond!
Moeilijk hoor'
nou ja, je hebt wel een afstammingsbewijs he, bij de odh.
Maar een witje vind ik ook super! Ik ken er maar 1 echt goed en die vond ik geweldig! Die hond heb ik dan ook 1 maand in huis gehad (Mac). Verder vind ik dat er best veel witjes nogal 'agressief' zijn, is misschien niet het juiste woord, maar alle witjes van tegenkomen hebben nogal een kort lontje, of worden aangelijnd en valllen uit aan de lijn.
Verder was Mac (een langhaar witje) een echte haarbal. Verschrikkelijk! De odh-fokker waar ik langs ben geweest (wiesenhof, duitsland), daar viel het toen wel mee met de haren. Althans niet meer dan mijn honden die ik nu heb, dus gewoon...
Ook vind ik witjes over het algemeen nogal terughoudend en je ziet dus regelmatig dat dat omslaat naar angstig (helemaal als er met de verkeerde honden wordt gefokt). Dit bedoel ik dus eigenlijk i.p.v. agressief, maar dat angstige uit zich dan soms weer in lijnagressie etc.
Natuurlijk zijn er ook perfecte witjes
Ik vind de Tervuerens prachtige honden Roos. Op de hondenschool bij ons lopen er zo wat exemplaren rond, fantastische bouw vind ik. Qua karakter denk ik wel niet dat het een beginnershondje is. Kan er niet zo veel over vertellen, ben geen expert maar ze hebben men hart wel wat gestolen...
Ik had me toen der tijd ingeschreven voor dit nest:
http://www.wiesenhof.nl/bestanden/b-nest/B-nest.html
Maar helaas kon het door privé omstandigheden niet doorgaan. En als ik dan nu Jessie, Bieke, Baysa zie, dan krijg ik er bijna spijt van
Oei, als de Witte herder echt zo veel verhaard, dan valt die al af. De combi van terughoudend zijn wat gemakkelijk omslaat naar agressie is ook niet mijn wens eigenlijk.. Ik heb liever een hond die met alle andere honden goed om kan gaan. Daar staat de bouvier namelijk wel bekend om en vind ik een heerlijke eigenschap.
Ik vind het karakter van een Mechelaar en een Duitse herder zeker een groot verschil. Maar qua aanhankelijkheid, vind ik de Mechelse herder absoluut de grote winnaar!
Maar goed, dat is eigenlijk even terzijde, omdat de MH niet aan de orde is...
En rustiger? Volgens mij is inderdaad de Oudduitse herder een stuk stabieler en rustiger in karakter en gedrag. De gewone DH kan zo'n zenuwetrekje vertonen. Veel piepen en draaien etc.. En haren? Volgens mij verhaart de gewone evenveel en maakt het niks uit!
Ooit gehoord van de Shiloh Shepherd ? http://www.hondenpage.com/hondenrassen/shiloh-shepherd.php
Ik kwam dit ras een tijdje terug tegen en vind dit erg mooi klinken!
Ik denk niet dat Tervuerens lastig zijn, integendeel. Degene die ik kende werden heel consequent opgevoed. Het waren zalige stabiele honden, heel rustig van karakter (niet dat nerveuze dat mijn border heeft) maar natuurlijk wel actie nodig. Beste vrienden van mijn ouders hadden een teefje, als kind kon ik er bij wijze van spreken paardje op rijden zo lief. Heel slimme hond ook, erg baasgericht zijn ze volgens mij, maar ook beschermers van het hele gezin.
Ik vind ze van uiterlijk geweldig, vooral de gevlamde. Verharen zal er wel bijhoren, zoals bij alle langharige honden.
Gezondheid, geen flauw benul. Ze zijn in elk geval denk ik niet kapot gefokt, lijkt me toch geen hype-ras.
Je lijkt me echt wel de ervaring mee te hebben, dan kan een Tervuerens geen enkel probleem zijn volgens mij. Voor mij is het ras wat minder omdat ik gewoon niet consequent kan zijn en een compleet doetje ben
Hoi roosje,
Wij hebben een herplaatser tervuerense herder.. Hij is rustig, stabiel, speels.. Ik weet natuurlijk niet of het voor alle ter uerense herders geld... Maar Juul is echt een fijne hond.. Al ouder, tien jaar, dus weet niet hoe ze zijn als ze jonger zijn.
En het verharen valt tot nu toe reuze mee!
En qua leeftijd, die Tervueren is er 16 geworden!
Ik heb zowel een ODH kruising als een witte herder pup rondlopen twee rassen waar ik ontzettend gek op ben!
Ginny, mijn ODH, is niet zo 'slaafs' als sommige herders kunnen zijn. Ze luistert zo-zo en trekt soms ook echt haar eigen plan. Naar andere honden toe is ze super sociaal, in de twee jaar dat ik haar nu heb heeft ze maar een enkele keer 'mot' gehad met een andere hond, en dat was omdat die hond uit het niets aan kwam stormen en mijn broek begon te verscheuren :P ze verhaart helaas wel enorm, maar dat kan ook samenhangen met het feit dat ze gesteriliseerd is
Winter is nu net 4 maanden en dus nog op en top pup, en leert ontzettend snel - vooral van Ginny. Hij kijkt alles van haar af (voornamelijk qua omgang met andere honden) en begint net zo sociaal te worden. Hij vind het fantastisch om nieuwe dingen te ondernemen en is daarbij heel erg gericht op mij. Tegenover vreemden is hij wat gereserveerd; absoluut niet bang, maar hij wil niet door Jan en alleman worden aangeraakt. Winter is kortharig, maar verhaart aardig wat. Vooral als die lekker op schoot is geweest zit ik er onder!
Veel succes met je zoektocht
Ik weet niet of het te vertrouwen is maar dit zeggen ze op wikipedia over de tervueren:
Uiterlijk bewerken ]
Ze komen voor in rood, grijsbruin gemêleerd en alle kleurschakeringen van grijs en bruin tot en met een zwart masker is altijd verplicht. De kleuren hebben allemaal een naam, zoals grijs: Gris charbonné is. Beharing is lang en ze hebben een typishe 'kraag'. Zijn schofthoogte is 56 tot 66 centimeter, afwijking van enkele centimeters naar boven of naar beneden is toegestaan. Zijn gewicht kan hierdoor variëren van 25 tot 35 kilogram.
Verzorging bewerken ]
Deze honden mogen niet te veel gekamd of geborsteld worden, aangezien anders de dikke ondervacht beschadigd zou kunnen worden. Tijdens de rui kan een grofgetande kam wel goede diensten bewijzen. Veelvuldig borstelen van een tervuerens herder buiten de rui periode heeft alleen maar tot gevolg dat de hond nog meer haar verliest. Tervuerense hebben veel beweging en aandacht nodig. De honden moeten goed getraind zijn want ze houden van beweging, zoals achter een bal of frisbee aan rennen. Tervuerense herders hebben en consequente maar vriendelijke opvoeding nodig door hun gevoelige en speelse aard.
Aard bewerken ]
De Tervuerense herder moet, net zoals zijn naaste familielid de Groenendaeler , van jongs af aan gewend raken aan kinderen en andere huisdieren, dan levert dat later geen enkel probleem op. Ze zijn aanhankelijk en zijn het liefst dicht bij hun baas.
Zoals alle Belgische herders wordt hij vaak als gezinshond of beschermhond gehouden.
De Tervuerense herder is razend intelligent. Het is aanbevelenswaardig deze hond van jongs af aan zijn plaats te leren kennen. Dan biedt hij als hij ouder is weinig problemen, al zal hij altijd blijven proberen promotie te maken in de roedel .
Heb het van google hoor, maar op zo'n plaatje kan je toch alleen maar verliefd worden
Juul is wel heel schrikachtig, en bang voor mannen.. Maar dat komt ws door zijn verleden. T fijne hieraan is dat hij niet agressief reageert richting anderen, honden oid. Hij gaat hier dus wel heel stabiel mee om.
Je bent welkom om eens kennis te komen maken..
Haha lupi wij zijn ff de tervuerense herder aan t promoten hier samen... :p
Ga ik wel de Shiloh Sheperd promoten! Ik ben helemaal niet van de herders maar dit koppie in combinatie met de rasbeschrijving spreekt mij erg aan!!
Inderdaad we zijn wat enthousiast
Ik vind die Shiloh ook supermooi hoor, maar volgens mij niet zo makkelijk om een fokker te vinden?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?