Raw vlees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Hoi,

Wij zijn sinds kort begonnen met raw vlees voeren aan onze Chow chow bella!

ik heb al heel veel dingetjes over het voer opgezocht en heb aan de hand daarvan een voer schema opgesteld.
Dit wil ik met jullie delen en ik ben benieuwd of jullie misschien nog tips of aanmerkingen hebben! :-)

Na velen keren proeven vind bella deze merken en smaken het lekkerst:

we voeren verschillende merken; Tinlo, vis, natuur en groente. Carnibest natuur, kalkoen. Smuldier kip compleet en vleescompleet.

nu geven wij in de ochtend nog brokken wat we hebben hier nog heel veel van over: we geven 150 gram brokken in de ochtend(bella is 30 kilo)

verder krijgt ze 's avonds dus vlees, 250 gram ( aangezien ze ongeveer 500 gram vlees per dag moet hebben maar omdat ze nu dus nog brokken krijgt.. krijgt ze de helft)

maandag: kip (de ene week van tinlo, de andere week van smuldier)

dinsdag: natuur ( ene week tinlo, andere week carnibest, gewoon afwisselen)

woensdag: groente van tinlo

donderdag:kip of kalkoen ( als we kalkoen even niet in huis hebben)

vrijdag: vis makreel van tinlo

zaterdag: natuur van tinlo of dus van carnibest

zondag: vlees compleet van smuldier

zo dit was het dan ik hoor graag van jullie reacties,
of hoe jullie schema er uit ziet , of goeie verhalen van andere merken :-)

groetjes jessica en bella

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hai Jessica en Bella,

Hmm, je hebt wel veel kip in je menu! Maandag kip, dinsdag kip/rund, woensdag kip/rund/makreel, donderdag kip, zaterdag kip/rund.. Is er een reden dat je dit zo gekozen hebt?

Ik weet even niet of Tinlo en Carnibest compleet zijn door premix, of compleet zijn wanneer je diersoorten afwisselt, maar als het mogelijk is, waarom niet een beetje afwisselen in smaken? Cosmic krijgt hert, geit, kalkoen, eend, paard en af en toe zalm. Veel vers vlees merken zijn pas compleet als je diersoorten afwisselt, maar nogmaals, ik weet niet precies hoe dat zit met Tinlo en Carnibest. Ook wordt aangeraden om, binnen deze diersoorten, wild te hebben. Dus hert, of haas, o.i.d.

Ik wist trouwens niet dat er een kip compleet versie van Smuldier was. Hier is alleen pens/vlees en vlees compleet. Ik wou dat wij dat ook hadden want kip is één van de weinige smaken die Punk af en toe eet!

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Hoi, super dat je begonnen bent met vers vlees.
Je menu bevat erg veel kip en rund, het bestaat eigelijk alleen daaruit.
Smuldier en carnibest bevatten een premix maar ik zou je ondanks dat zeker aanraden meer smaken te voeren.
Tinlo heeft 9 smaken vlees en vis liggen (excl. De groentemix en premium vis, konijn, eend)en zou daar dan ook zeker gebruik van maken en niet alleen kip en rund voeren.
In plaats van de natuurlijk versie van tinlo bijvoorbeeld paard, energiek(mix) hert, lam konijn en eend geven in combi met de groente mix en dan nog een paar dagen smuldier en carnibest.
smuldier kip is niet compleet! Deze zou ik dan ook schrappen uit je menu. Alleen pens compleet en vlees compleet zijn prima om te geven.

Bijvoorbeeld:
Ma: lam of hert van tinlo
Di: natuur van carnibest
Wo: groentemix of energiek.
Do: kalkoen van cb
Vrij: konijn of eend van tinlo
Zat: makreel van tinlo
Zo: pens compleet of vlees compleet van smuldier

Dat zou een beter menu zijn. Zoals je ziet zijn er meer smaken aan toe gevoegd en dit is nodig voor alle vitamines en mineralen.

Andere merken die ik zelf voer naast tinlo en erg tevreden over ben, en tevens ook prijsgunstig zijn zijn bijvoorbeeld:
Degomeat, verschillende smaken en groot assortiment.
Darf, deze is bio maar zelfs goedkoper als carnibest. De standaard versie bevat groente, kip rund lam en geit. Ook heb je hiervan meerdere smaken en ook zelfs een wild versie.

Hopelijk is het een beetje duidelijk, en als er nog vragen zijn roep je maar!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Hoe kom je aan 500 gram vlees voor een hond van 30 kg. De meeste merken adviseren 2-3 % van het lichaamsgewicht. Dan kom je op 600-900 gram vlees. Omdat je hond nu nog brokken krijgt zal die niet zo heel snel afvallen. Zodra je alleen vlees gaat voeren is 1,67 % voor de meeste honden echt te weinig.

Ik ga in december eindelijk helemaal over op Haaksbarf. Dat was mijn eerste keus maar mijn hond vond dat geen goed idee. Toen Shaweca stopte moest ze over op Haaksbarf Rund wat zowaar goed ging. Geit vond ze vanaf het begin lekker. Lam, Eend, Konijn en Paard bleef ze weigeren. Onlangs toch weer meebesteld en nu is Lam en Eend plots geen probleem meer. Paard vind ze echt niet lekker, Konijn twijfel ik nog over. Ik heb minimaal 4 diersoorten, misschien komt er nog een vijfde bij. Vis krijgt ze in de vorm van visolie die niet naar vis smaakt.

Volgende forumvraag: diepvries, KVV, en wat er bij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^