Treiball is ook erg leuk!
Ik heb me tot nu toe vooral een beetje verdiept in doggydance en agility maar treiball leek me ook leuk! Volgens mij geven ze dat alleen niet in de buurt hier en ik weet niet of het te zelf te leren is? Maar ik ga even kijken of er in de buurt treiball wordt gegeven !
Ja denk dat het zelf wel aan te leren is.
Zullen genoeg filmpjes op Youtube staan
Waar woon je?
Misschien kan iemand je helpen met zoeken.
Hahaha moet je alleen wel een ruime plek zoeken '.
Ik woon in Twente, mocht iemand willen helpen zoeken : Graag!
Maar er is zoiezo niet heel veel qua hondenverenigingen enz.
Er is wel een School die Treiball geeft maar alleen voor Border Collies's...
Nou wat is dat nou weer voor discriminatie? Alle rassen zouden toch lekker moeten kunnen treiballen?!
Ja hé!
"Treiball, veedrijven, longeertraining en vele andere sporten en trainingen voor de echte werkhond."
Alsof Borders de enige werkhonden zijn? Of ik begrijp het verkeerd :p
Ja er zijn genoeg werkhonden! Border collies hebben zeker het alleenrecht niet! Vreemd hoor. Maar je vindt vast wel een andere hondenschool, waar alle rassen gewoon welkom zijn, zoals het hoort!
Tja maar een border is natuurlijk wel DE werkhond he..
Nee het is inderdaad belachelijk dat alleen borders in mogen schrijven.. net als bij het adres waar ik schapen drijf, er mogen alleen borders komen..
Een corgi is toch ook wel een aardige werkhond!
Tja en wat is een werkhond, waar je op recreatief of wedstrijdvlak hondensport mee doet (echt werken doen de meeste honden niet meer)? Leeuwhondjes zijn op dat vlak ook werkhonden:
http://users.telenet.be/guin9/LCportal/leeuwtje/dogsports.html
Oh oke, dan kunnen we nog even kijken
Maar het is inderdaad raar... Elke hond hoort welkom te zijn!!! Hopelijk vinden we een andere school.
Oh oke, dan kunnen we nog even kijken
Maar het is inderdaad raar... Elke hond hoort welkom te zijn!!! Hopelijk vinden we een andere school.
Oeps sorry, mobiel doet vervelend
Evelien van hier op het forum (al is ze al meer dan een jaar niet meer hier geweest ) deed/doet ook doggydance met haar Corgi Midas Was hartstikke leuk!
Ze postte hier ook altijd filmpjes van, dit is haar Youtube kanaal: http://www.youtube.com/pembrokemidas.
En behendigheid, zie ik nu...
Overigens kan behendigheid wel met een Corgi hoor Net zoals het ook met een Teckel kan. Het is alleen wel opletten en voorzichtig doen... Maar het is zeker niet onmogelijk Er lopen meerdere Corgi's (en Teckels) op wedstrijdniveau.
Ja vaak hebben ze een aparte klasse voor dat soort 'zwakke' rassen
Daar lopen vaak de teckeltjes en de corgi's in
Sorry Lianne! Had je 3 doggies willen geven...(ipad..)
Maar ik had die filmpjes van Evelien inderdaad al gezien! Zo "ontdekte" ik doggydance! Ik had niet gezien dat ze ook agility deed dus ik ga nog een keer kijken. '
Ja ik wist dat Corgi's wel agility kunnen doen maar het is wel oppassen maar wel handig dat er een aparte klasse is voor teckels en corgi's enz.!
Wij hebben Welsh Corgi Cardigans gehad. Super leuke enthousiaste hondjes. Wel druk. Slimmerikjes. Echte "heelers" kuitenbijters. Heeft de ezel van de buren toen geweten hihi.
Razend slim. Karaktervol. Ik vind de Cardigans wat leuker en stoerder. Wat meer de clowntjes. Ondeugend.
Mijn moeder vind Pem's wat leuker maar ik vind ze allebei heel leuk! Actief maar ook clowntjes, geweldig toch'
Hahaha wat grappig van die ezel!
Ja de Pem's zijn wat serieuzer, maar echt veel verschillen kan ik op internet niet vinden, bijna overal staat precies dezelfde tekst.
Ze lijken wel op elkaar maar zo is het wel moeilijk om de verschillen te zien zeg maar.
Sheltie als je vragen hebt, ik heb een sheltie, dus vraag er maar op los!
Dankjewel!
Altijd fijn om te weten, tot nu zijn sheltie's en corgi's echt mijn favoriet. '
Ik vraag alleen af (domme vraag waarschijnlijk) hebben sheltie's het in de zomer niet veel sneller warm aangezien ze zoveel haar hebben :P ?
Waarom hebben jullie voor dit ras gekozen?
Klopt het dat Sheltie's gevoelig zijn voor bijv. (Honden)medicatie?
Ik zou voor een spanieltje gaan, ook leuke en vrolijke hondjes!
Spanieltjes vind ik zo schattig(ookwel stoer natuurlijk) maar we denken nog na wat we nou van jachtinstinct vinden. Of we het nou willen of toch wat minder of geen jachtinstinct.
Max heeft het warm in de zomer, maar nog nooit heeft hij echt te warm gehad. Dus dat valt reuze goed mee De sheltie is gewoon een fantastische hond in mijn opzicht, ze zijn baasgericht, allemandsvrienden, waken goed, heel slim, heel actief en altijd vriendelijk! En ze zijn supernetjes! Er is een bepaalde medicatie waar ze niet tegen kunnen, maar ik weet de naam niet. We hebben nog nooit problemen gehad met medicatie bij Max
Oh oke, ik was al bang dat dat verschrikkelijk voor ze was maar gelukkig niet.
Fijn dat je daar nog nooit problemen mee hebt gehad!
Als ik nog vragen heb over Shelties zal ik het je zeker vragen maar tot nu toe is alles wel duidelijk!
Ik heb alleen een vraag over het algemeen: stel dat (stel dat hè) we een puppy zouden nemen, hoe lang denken jullie dat het ongeveer zo duren voordat de hond dat schema aan zou kunnen. Ik snap dat elke hond anders is maar ik vroeg me af hoe lang dat ongeveer zou duren.
Misschien gaan ook wel voor een herplaatsertje maar ik vroeg het me af
Hollandse Smoushond is ook heel leuk!
Ik had al van smoushondjes gehoord maar er nog niet echt veel over gelezen dus ik heb het net opgezicht en oh wat een schatjes!
En ook een leuk karakter
Herplaatsertjes zijn mijn favorieten
Ik ga even heel erg eerlijk zijn want ik zit heel erg te twijfelen over om een puppy van een fokker te nemen of een herplaatser(kan natuurlijk ook een pup zijn maar ja). Herplaatsers vind ik geweldig omdat je een hond "helpt" zeg maar en je kan bij een wat oudere hond het karakter al zien en je maakt zo zo blij . Ik twijfel alleen omdat het natuurlijk leuk is als je de hond van kleins af aan kent maar dat maakt niet echt zoveel uit. Maar ik weet niet of ik/we dat aan zouden kunnen aangezien je meestal niet veel over het leven van de hond tot dan toe weet en dit wordt trouwens voor ons de eerste hond.... Dus als iemand tips/advies heeft: graag!
Een herplaatser hoeft zeker niet altijd uit het asiel te komen!
Als jij een ras hebt waarvan je zegt, dat is het helemaal.... kun je ook eens bij de rasvereniging kijken... vaak hebben die ook een kopje herplaatsers en dan krijg je vaak een hond die van huis uit herplaatst wordt of via de fokker... ook fokkers nemen vaak een hond terug/ bemiddelen vaak als iemand een door de fokker gefokte hond moet herplaatsen.
Via die weg weet je vaak dus al veel meer (eerlijk) de achtergrond van de hond en de reden va herplaatsing.
Wij (mijn ouders) hebben zo hun stamboom boxer teefje gevonden die toen 4 jaar was. Ze hebben nog steeds (nu 2 jaar) geregeld vriendschappelijk contact met de fokker.... maar met de oude eigenaren eigenlijk helemaal niet meer... Hun teefje is een geweldige hond!
Met een herplaatser via het asiel of bijv marktplaats is het altijd afwachten of de info ook klopt... vaak weten asiels maar weinig van de honden (en al helemaal niets over hoe de honden in een thuis situatie zijn) als ze als zwerver zijn binnen gekomen en als ze zijn afgestaan is het altijd een groot vraagteken of de reden van afstand wel de eerlijke reden is.... bij een herplaatser via die weg is vooral geen verwachtingen hebben... en echt op je gevoel afgaan...
Ik heb zelf een oude mechelse herder van toen 9 of 10 jaar in huis gehaald vanuit het asiel.... was een hond met gedragsproblemen maar het is mijn beste vriendin geworden... helaas is ze op ongeveer 15 jarige leeftijd overleden....
En ook Ruby mijn Tibetaanse Terriër van nu 19 maanden heb ik met 14 maanden als herplaatser hier gekregen... ook een hondje die behoorlijk moeilijk was/is.... daar begint nu pas een beetje rust in komen maar ben al 5 maanden heel intensief met haar bezig...
Mijn jack-russel heb ik vanaf pup en nooit problemen mee gehad... dat is gewoon een echt jack-russel met alle streken die je daarbij mag verwachten...
Een herplaatser is zeker niet gezegd makkelijk dan een pup... het is anders maar kost over het algemeen net zoveel tijd en opvoeding als een pup... je moet er wel anders tegenover gaan staan. Het zijn vaak hondjes met een rugzakje (de ene groter dan de andere) en het heeft al dingen meegemaakt.... soms positief, soms negatief... en daar zul je samen een weg in moeten vinden om het te laten slagen en een sterke band mee op te bouwen.... maar biedt over het algemeen net zoveel uitdaging als met een pup.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?