wat een leuke foto's! ik vind het ook erg goed dat jullie dit doen! en inderdaad al deze honden kunnen ook verschrikkelijk lief zijn! Ik hoop ook dat al deze honden snel een goede baas krijgen!
wat een mooi werk doen jullie Eline! echt super...
je hart breekt er toch van, die lieve stafford koppies achter de tralies
maar jullie geven ze nog wat moois, bewondering voor!
Bedankt Jeroen.
We doen het met heel veel plezier, heel mooi om te zien hoe ze zich voelen op een wandeling buiten het asiel, daar doen we het voor.'
En zeker de dankbaarheid dat je er voor terug krijgt, zijn geen woorden voor.
Wat een BS van die site! De mensen van die site zijn bevooroordeeld doordat ze een keer een nare ervaring gehad hebben met de welbekende 'vechthond' rassen.. De oogkleppen zijn opgegaan en er is verder niet meer gekeken naar de situatie eromheen en waarom deze ontstaan is.
Als mens vind je toch ook niet iedereen aardig en we snappen elkaar ook niet allemaal, waarom zou een hond dan wel alle andere honden maar moeten accepteren. En honden hebben het nog moeilijker, ze kunnen elkaars lichaam niet lezen doordat ze rasspecifieke eigenschappen hebben (denk aan grote flaporen/rechtopstaande korte oren of veel hoofdplooien tegenover weinig).
Deze rassen worden te vaak verkeerd begrepen, daarom vind ik het ook zo belangrijk dat mensen minstens een cursus met hun hond doen, zodat ze zien hoe honden met elkaar om gaan en tijdens de lessen van de instructeurs informatie kunnen winnen.
En dan nog even een leuke foto van de hond van mijn moeder (kruising Am. Staff & Franse Bull)
Bij Bink merk ik vooral dat het met andere Bull terriërs en Staff/Pit/Rott/Mastiff-achtigen bijna altijd goed gaat, maar met bijvoorbeeld Jackies en Shih Tzu's niet..
Ik denk omdat ze beiden hetzelfde reageren: gaat één van hen te ver tijdens het spelen, volgt er een snauw of grom en daarna kan het spelen weer doorgaan of wordt die hond genegeerd..
Komt dat inderdaad omdat ze hetzelfde reageren?
Ik denk zeker dat dat inderdaad komt door hoe ze reageren, maar ook omdat ze hetzelfde gedrag vertonen, over het algemeen genomen ook hetzelfde spelen.
Even terug komend op de akita die ik uitlaat, deze speelt licht brommend en heel zacht in kont happend, vele honden begrijpen dit niet/verkeerd. Maar pool/kees honden begrijpen het meestal wel goed en spelen lekker mee, op zelfde manier vaak ook met wat gebrom.
Ah, vandaar.. Bij Bink begint het gespeel zachtjes, maar daarna...pfoeh... Dan rollen ze over de grond en duwen ze elkaar omver, waarna ze door een modderpoel racen en met stokken rondzeulen...
Daar kan max ook wat van hoor
Dit herken ik van kito ook erg.
Ik kan helaas nog niet mee praten in dit topic . Ik ben wel benieuwd hoe kito oorspronkelijk zal gaan reageren wanneer hij 1 jaar is.
Zoals ik hem nu ken is het een hele lieve sociale hond. Die thuis en op stal erg goed met andere kleine dieren overweg kan.
Omdat hij vanaf puppy hier dagelijks mee in contact is geweest natuurlijk.
Wat ik ook merk is dat het voor hem niet uitmaakt dat hij alleen met mij op pad is.
Komen we een andere hond tegen dan is hij wel geïnteresseerd.
Maar toch denk ik dat wanneer hij mentaal veel uitdagingen dagelijks krijgt zoals flinke wandelingen, brainspelletjes , genegenheid in huis. Misschien inderdaad wel niet teveel honden tegen komen.
Hij rustiger van aard zal zijn. En zijn alarm antenne niet constant geprikkeld zal zijn.
Want je merkt dat hij alles voor zijn baas doet.
Ja ik weet het eerlijk gezegd niet ik durf ook niet echt een mening te geven. Zelf ben ik gewoon voorzichtig maar mijn zoon die gaat met Luna naar het park en daar komen zo'n 7 tot 8 am staff en pittjes maar ze spelen allemaal met elkaar terwijl wanneer ik die ring in zou stappen weet ik dat het een explosie wordt dus het zegt ook iets over de mens zelf. Mijn andere zoon heeft een kruising Landseer x groenendaeler en die laat zijn hond ook net zo makkelijk mee spelen hij zegt weer gaat het mis dan heeft mijn hond een dikke vacht ter bescherming en rent veel harder is ook wel zo maar vind het toch ook eng.
Iets er uit fokken tja misschien wel mogelijk want honden worden ook op karakter gekruist dat zou dan ook niks zeggen?
Max met een hele vriendelijke dog ( max was hier 5 maand.)
Ik denk da je geen 'nieuw' gedrag in een ras kan fokken, het zal altijd gebaseerd zijn op de basale patronen van een wolf, alleen sommige zaken worden uitvergroot.
Als je een ras fokt op doorzettingsvermogen en de eigenschap om het conflict vol aan te gaan (of dat nou met een beer, stier of andere hond is) moet je er ook niet verbaasd om staan dat ze bereid zijn om dat te doen, en dat die bereidheid dichter aan de oppervlakte ligt dan bij een ras dat gefokt is om zacht in de mond te zijn.
En met 'stoer zijn' komt ook vaak 'minder snel emoties tonen'. Ik denk wel dat het kan kloppen dat ze subtieler communiceren en dat het daarom met andere honden die dat niet oppikken, sneller fout kan gaan, niet zozeer omdat ze een keer mot krijgen, maar omdat de bijtrem minder is.
Mijn twee hussen zijn laatst vol op elkaar gevlogen, ik kreeg ze niet gescheiden, hun ogen ... Brrr. Echt rood waas. Toch is er niets mee dan een paar wondjes en wat plukken haar die missen. Ik zou dat niet graag gehad hebben met twee mannelijke puberende staffords.... (Kan zijn dat ik dat verkeerd zie hoor)
Aan de andere kant vertrouw ik mijn mannen niet met chi's , maltezers ed. Die bewegen snel, zijn klein, ben als de dood dat hun jachtinstinct getriggerd wordt. Mag iedereen van mijn ras zeggen, dat je op moet passen, dan het zo mis kan gaan, zeker met meerdere honden. Een groep hussen in de jachtmodus achter een kleine hond, daar vind je niet eens iets van terug.
Elke ras heeft toch zijn gebruiksaanwijzingen? Niks mis mee toch om daar rekening mee te houden? Ik ken mijn mannen, wat ik al zei nogal puberend op het moment, spreken op zich goed 'honds' maar ik laat ze ook niet zomaar 'spelen' met de dogo argetino in de straat, als pups hebben ze kennis gemaakt met de reus, maar toen de hormonen kwamen, was die en geopereerd aan een poot en gecastreerd en hebben ze elkaar een poos niet gezien. Ben toch erg terughoudend om nu die drie ineens weer te mixen... Werk liever aan elkaar negeren, vooral toen het bazinnetje van die hond zwanger werd en hij ineens erg waaks ging worden...
Dikke zever vind ik dit persoonlijk !!!
Ik blijf erbij dat Staffie's en al die zogezegde vechtershonden geweldige honden zijn als je ze maar goed opvoed !!!
Ik ken zat mensen met Staffie's Bull Terriërs, ...
Die super goed met andere honden kunnen en ik heb er genoeg bewijs van !
En 1 groot voorbeeld is Trix, de Amerikaanse Stafford van mijn nonkel.
Toen hij haar uit het asiel adopteerde waarschuwde ze hem enorm voor haar.
Want ze kon absoluut met niets anders dat leeft, buiten mensen dan.
Maar mijn nonkel, zo koppig als hij is , Wilde toch niet geloven dat ze nooit met andere dieren zou kunnen leven.
En op een dag vond mijn nonkel het konijntje van de buren op straat.
Hij had het meegenomen naar huis tot ze het terug kwamen ophalen.
Trix was heel enthousiast met het konijntje, maar het bleef bij snuffelen omdat mijn nonkel haar ondertussen toch al heel goed onder controle had.
Niet veel later vond mijn nonkel een gewonde kat op straat.
Natuurlijk weer meegenomen en de kat in een draagmandje gestopt omdat Trix bij haar vorige eigenaren een kat had doodgebeten.
In het begin was ze over enthousiast, mijn nonkel gaf niet op en Trix moest en zou met katten kunnen.
Na een hele tijd toen ook Trix rustig was, nam hij Trix weer eerst volledig onder controle en liet de kat eruit die op Trix haar zetel ging liggen.
Trix ging er gewoon naast liggen en ze deden samen een dutje.
Mijn nonkel ging ondertussen ook al met Trix naar de hondenschool.
Daar ontmoete ze natuurlijk heel veel honden, incl mijn 2 schatten.
In het begin was het heel moeilijk voor haar, want ze wist totaal niet hoe ze met andere honden moest omgaan.
Rustige honden waren al sneller haar vriendjes dan hevige honden.
Ze knapte wel eens naar hevige honden, maar enkel als die al speels boven op haar sprongen.
Haar beste vriendin op de hondenschool was trouwens een anders Stafford teefje
Na een tijd adopteerde mijn nonkel een zusje voor Trix.
Een Border Collie teefje.
Het klikte heel goed tussen de 2, maar als Trix dichter bij het Bordertje, Lady, kwam liggen snapte ze.
Lady kon het absoluut niet hebben dat Trix in haar buurt kwam als ze sliep, terwijl Trix niets liever doet dan heerlijk samen slapen.
Na een tijd stond Trix vol met wondjes door Lady, dus helaas moest mijn nonkel afscheid nemen van haar.
Trouwens: telkens Lady beet naar Trix, deed ze totaal niets terug.
En ik moet geregeld hondjes meenemen naar school (Hondentrimmen)
En de aller eerste vachtgroep dat we moesten meenemen was een korthaar.
Dus Trix mocht mee naar school
Omdat mijn nonkel moest gaan werken had hij haar wat vroeger bij me afgezet.
Dus Trix kon nog eventjes komen kennis maken met mijn 2 hondjes en het hondje van mijn zus (die ze ondertussen al heel goed kende, mijn 2 poezen (die ze compleet negeerde) en mijn konijn (die ze heel enthousiast besnuffelde)
Dus als het lukt om Trix te socialiseren op latere leeftijd terwijl ze al diertjes heeft doodgebeten, dan denk ik dat het grotendeels toch echt wel aan de opvoeding ligt
Sorry melissa, ik vind het een heel mooi verhaal, echt..
maar...ook erg ehmm tricky...
als je maar blijft volhouden dat dit gewoon opvoeding is, kom je een keer thuis en ligt er een dode kat of konijn...sta je een keer met je hond buiten " doet ie anders nooit"
trix is een mooi verhaal, maar om dan maar te stellen; het ligt aan opvoeding vind ik erg ver gaan
Klopt Jeroen, Dat Trix zo'n lieverd is en zo is omgekeerd, wil niet zeggen dat dat bij elke hond zo is, elke hond is anders. Toch denk ik, mits je ook echt weet wat je doet, je met een passende opvoeding ook veel kan bereiken, maar niet elke hond is zo goed te "repareren" als Trix.
Gisteren ging ik wandelen en ik kwam 2 grote honden tegen.
Een dobberman en een mechelse herder.
Deze 2 baasjes stonden met mekaar te kletsen met een afstand van 3 meter tussen op een bospad.
Kito trekt nooit maar nu deed die dat wel.
Dus ik gehoorzamheid soefeningen toepassen .Luisteren deed die wel echter bleef hij lichtjes trekken.
Uiteindelijk besefte ik het niet op dat moment maar we konden er niet langs we moesten er midden door.
Alles ging erg goed.
Maar achteraf bedacht ik mij. Dit was nu niet een faire situatie . Om er middendoor te moeten. Op zulke momenten ga jij je als hond niet als een watje opstellen maar eerder wat assertiever optreden. Dom van die eigenaren om niet samen aan de kant te gaan staan en mij erlangs te laten. Volgende keer als ik nog eens zulke situatie heb vraag ik of ze hun positie willen aanpassen.
Wanneer opvoeding en cursus alles zouden uitmaken.... mijn ervaring is dat veel "vechthondenbaasjes" toch voldoen aan het stereotype plaatje, macho, compensatie etc. En dus zeker niet op cursus gaan, nl. ik weet het zelf beter. Voorbereiden, in lezen etc. niet nodig
Dat zal niet gaan over de baasjes hier op het forum, maar ik ben bang dat de meeste niet op hp of een ander forum zitten.
Dat zegt dan toch al dat het inderdaad aan de opvoeding ligt? Je zegt zelf al - en dat klopt in veel gevallen - dat er van die macho's mee lopen die een stoere hond willen, dáárom kopen ze een "vechthondenras" en geen chihuahua. Die doen hun huiswerk niet, maar pakken gewoon een hond waarvan ze vinden dat hij er stoer uit ziet. Het zijn nou eenmaal gevoelige honden en met onjuist handelen kan je hun agressie naar mens of dier heel erg prikkelen...
Ik vind alleen dat de term hondagressie verkeerd wordt gebruikt.
Als ik lees : hondagressie denk ik aan dat ze met geen enkele hond meer kunnen inclusief de honden in het gezin. Want elke hond vormt dan een "bedreiging"
Het is eerder sexe-genoten agressie (of weet ik hoe je dit benoemd).
En daarbij ook hoe ga je er zelf mee om.
Ik noem een voorbeeld...jouw honden zijn geen familie van elkaar toch (evenals de mijne) Ze komen niet van dezelfde bloedlijnen of fokker, toch kunnen jouw honden met redelijk veel (vreemde) honden overweg.
Bij de een zal het komen ,bij de ander niet.(de agressie dan) Dan (vind ik) dat het grotendeels ligt aan opvoeding /trauma's / nare ontmoetingen,waardoor de hond bij geen enkele hond meer gehouden/vertrouwd kan worden (inclusief eigen roedel) voordat een hond daadwerkelijk helemaal als "hond-agressief" bestempeld mag worden.
Maar zo zie ik het.
De meeste fouten worden toch echt door de mens veroorzaakt.
Daarom zei ik al in mijn eerdere reactie..
voorkom problemen door honden met gelijkwaardig temperament te ontwijken. " en train met de hond
misschien is hond-intolerantie of hond-scherp een betere benaming?
hondagressie klinkt altijd zo alsof ze meteen alles moeten verscheuren...
en idd, gaat het vaak om geslachtsgenoten
overigens vind ik je afsluiter mooi, honden met een gelijkwaardig temperament mijden.
dat doe ik dus vaak, maar dan ben ik hypocriet, omdat ik met mijn stafford andere staffords uit de weg ga...
tja sorry, 2 van die karaktertjes bij elkaar, nee, doe maar even niet
er lopen hier ook wel eens 2 meiden die samen hun honden uitlaten, ze hebben allbei een AST teefje van 1 jaar...lopen samen los en wandelen, spelen
als ik het soms zie, hou mn hart vast...
waarom ik hun mijd om wegloop vragen ze? ehmm nou, 3 van zulke dames bij elkaar? liever niet...
heb ze ook gewaarschuwd, je kunt wachten tot dit een keer fout gaat...maar ik ben dom en weet niks van hun ras
ok prima, veel plezier nog! straks worden jullie dames volwassen en hangen ze een keer in elkaar en daar sta je dan...maar ach...geniet ervan he!
haha, niet zo bedoeld linneke...
dit zijn geen roedelgenoten...en als ik die andere 2 teefjes zag "spelen"...
never niet ga ik die van mij er dan nog tussen laten
en laten we wel wezen, jouw dames die zijn geweldig samen. maar hoe vaak zie je dit? 3 teven samen die probleemloos gaan?
Idd Jeroen, laatst hier een jong stelletje met een staff Lola, had nog flinke bijtwonden. Was aangevallen door ander teefje in het gezin. Het stelletje heeft Lola overgenomen, ben nu al huiverig dat ze haar loslaten, ze zal flink getraumatiseerd zijn, en dan....
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?