Luan twee keer aangevallen op 1 dag... :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Luan had vandaag zijn dag niet, en ik ook niet eigenlijk :(

Vanmorgen gingen we naar het losloopveldje in de buurt. Luan was lekker een beetje aan het snuffelen daar samen met twee andere dames. Komt er een Groenendaeler aan met zijn baasje die in de buurt al niet heel erg goed bekend staat. Maar goed, de jongen houdt hem netjes aan de lijn en neemt de andere kant van het veld. Ik ga ervan uit dat hij weer wat hij doet aangezien er op dat moment meer honden waren die losliepen op dat veld.

Op een gegeven moment komen ze op een meter of 5 van Luan. Luan ziet de hond en gooit zich op de rug. Ik ben niet op het veld maar sta op een meter op 15 afstand. De Groenendaeler wil naar Luan toe en om een of andere reden besluit de jongen dat dit een goed idee is. Zodra de Groenendaeler er is, vliegt hij Luan aan (die nog steeds op zijn rug ligt) en hapt in zijn heup met een hoop gegrom. Luan meteen piepen en proberen weg te komen. Gelukkig had die jongen de lijn nog vast en kon hij zijn hond redelijk snel weg trekken.

Luan rent meteen weg, redelijk in paniek en het kost me even om hem te kalmeren en hem over te halen om bij me te komen. Gelukkig mankeerde hij niks lichamelijks. De jongen verontschuldigd zich met "ja het is zo onvoorspelbaar hij hoe reageert". Ik was zo boos. Als je het gedrag van je hond onvoorspelbaar vindt laat je hem toch niet zomaar zonder muilkorf een andere hond benaderen om uit te proberen wat hij doet?

Heb Luan aangelijnd nadat hij gekalmeerd was, en ben op flinke afstand nog twee keer langs de Groenendaeler gelopen met mij er tussenin. Luan reageerde daar goed op. Ik hoop dat hij me nog steeds vertrouwd ondanks dat ik hem niet kon helpen. Volgende keer als die hond eraan komt gaan wij gewoon weg.

Vanmiddag ben ik naar het losloop gebied achter ons huis geweest om lekker met Luan te zwemmen en te trainen. Bij onze favoriete zwemtrainplek zijn we lekker aan het trainen als er een grote, gladharige jachthond aankomt (geen idee wat voor ras). Luan komt net uit het water als de hond aan komt lopen dus ik pak zijn dummy aan en hou die even vast terwijl de hond en zijn baas passeren. Niks aan de hand. De man stopt een paar meter verder om te praten bij een stelletje met kinderen die vragen wat voor ras de hond is. De hond slentert ondertussen terug naar waar wij staan. Luan zit nog steeds netjes aan mijn voeten als de hond aan hem begint te snuffelen. Luan staat half op een richt een snelle, beetje onzekere blik mijn kant op alsof hij bevestiging zoekt. Ik wil hem net geruststellen en zeggen "ga maar spelen" maar op dat moment valt de andere hond ineens uit met een hoop kabaal. Luan schiet weg maar wordt bij de bosjes ingehaald door de hond. Luan draait zich op zijn rug maar de hond houdt niet op. Luan begint ook van zich af te happen en heel erg hoog paniekerig te blaffen. Mijn eerste gedachte is "nee dit kan niet, niet de tweede keer op dezelfde dag".
 
Ik ren erop af en probeer er tussen te komen. Ook het baasje van de hond komt eraan en zegt op een uiterst zachte toon "Indy, doe maar niet, kom maar". Ik wurm me ertussen en stuur Indy weg met een bijna hysterische "wegwezen". Gelukkig gaat hij iets terug. Ik verwacht dat de baas hem pakt en aanlijnt maar nee hoor. Die steekt de weg over en gaat vanaf daar naar zijn hond staan te roepen. Ik sta nog steeds met een hysterische Luan achter me te proberen die hond weg te sturen die elke keer weer bij Luan probeert te komen en voor mijn gevoel na 5 minuten druipt hij eindelijk af en gaat terug naar zijn baas.

Ik Luan weer controleren en terwijl ik dat doe hoor ik de baas van de hond zeggen "hij zal wel niks hebben hoor, meestal blaft hij alleen maar." En hij draait zich om en loopt weg voordat ik ergens wat tegenin kan brengen of om zijn gegevens kan vragen. Het stelletje zegt tegen hun kinderen "kom maar jongens, loop maar door". En daar zit ik, met een bevende hond, redelijk verbijsterd over wat er net gebeurd is en de reactie van de baas van de hond. 

Ik heb mijn ronde afgemaakt maar verder niet getraind... Luan even lekker laten snuffelen. We kwamen nog een aantal andere honden tegen waar Luan redelijk gespannen op reageerde, maar dat is ook niet gek.

Uiteindelijk kwam ik bij de auto en toen zag ik ineens bloed op Luan's flank, wat ik eerder niet had gezien. Hij reageerde er ook op toen ik het probeerde aan te raken. Ik zoeken en inderdaad een klein gaatje aan de rechterkant :(, niet groot genoeg om gehecht te worden.

Ik heb Luan in de auto gezet, thuis in bad gedaan en daarna het wondje nog schoon gemaakt, nu maar hopen dat het niet gaat ontsteken. Ik hoop ook echt dat de stress van vandaag geen trigger voor zijn AM gaat zijn, op dit moment gaat het goed met hem. Hij heeft gegeten, gedronken, veel geslapen en is ook wel enthousiast te maken voor een spelletje.

Ik baal echt en zit met een hoop vragen. Waarom? Hoe kan dit, twee op 1 dag? Domme pech of is het iets anders? Wat heb ik fout gedaan, wat heeft Luan fout gedaan? Ik hoop dat de angst van Luan naar andere honden snel overgaat.

Ik wil morgen kijken of ik met een stabiele hond ergens kan wandelen zodat hij weer ziet hoe leuk hondjes zijn. Ik hoop echt dat hij er niks aan overhoudt, want het is al zo'n gevoelig hondje...

Kortom geen leuke dag dus...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Luan twee keer aangevallen op 1 dag... :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

oh jeee! dat is echt naar! 

Waar woon je? heb een oversociale schotse herder in aanbieding:p

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Dordrecht, is dat in de richting? :-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

pfieuw dat is 122km van mijn deur! 

halverwege? :p

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik vind het niet erg een stukje te rijden, als je me een PB stuurt welke richting het uit is :-)

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Oh bah dat is zeker niet leuk (zacht uitgedrukt). Soms tref je het gewoon niet.. Ik zou niet weten wat jij of Luan verkeerd hebben gedaan. Misschien ligt het meer bij de andere honden/baasjes. Ik vind het niet goed dat iemand weg loopt terwijl er van alles gebeurt tussen de honden. Heel naar voor Luan ook. Joey is ook meerdere keren aangevallen met wondjes als resultaat. Dit gebeurde ook ineens binnen een periode van twee weken. Toch ontkom je er niet aan en moet je weer naar de losloogebieden/parken. De honden waarvan ik weet dat ze niet met andere honden kunnen, ontloop ik wel.

Ik hoop dat Luan snel opknapt en niet te veel last heeft van de incidenten.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Oh bah dat is zeker niet leuk (zacht uitgedrukt). Soms tref je het gewoon niet.. Ik zou niet weten wat jij of Luan verkeerd hebben gedaan. Misschien ligt het meer bij de andere honden/baasjes. Ik vind het niet goed dat iemand weg loopt terwijl er van alles gebeurt tussen de honden. Heel naar voor Luan ook. Joey is ook meerdere keren aangevallen met wondjes als resultaat. Dit gebeurde ook ineens binnen een periode van twee weken. Toch ontkom je er niet aan en moet je weer naar de losloogebieden/parken. De honden waarvan ik weet dat ze niet met andere honden kunnen, ontloop ik wel.

Ik hoop dat Luan snel opknapt en niet te veel last heeft van de incidenten. "


.Als ik kijk naar de reacties van de andere baasjes krijg ik het idee dat het niet aan ons ligt. Aangezien ze blijkbaar allebei vaker onaardig doen naar andere honden. Wat ik niet snap is, zeker van die laatste man, dat hij zijn hond niet even aanlijnt als hij een andere hond ziet... had dit allemaal niet hoeven gebeuren :(
Maar aangezien het twee keer op een dag is ga je toch aan jezelf twijfelen...

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ja precies, alleen al wat ze beiden zeggen over de honden.. Echt zonde dat de baasjes niet ingrijpen he. Ik begrijp dat niet. 
Ik zou ook gaan twijfelen omdat ze Luan wel moeten hebben steeds maar het is misschien een toevalstreffer. Je kunt het gewoon niet altijd voor zijn omdat het heel snel kan gaan allemaal. Je kunt veel aflezen aan lichaamstaal maar soms ben je dan nog te laat. 

Misschien kun je weer een keer naar het losloopgebied met een andere hond die Luan vertrouwd om het zo weer op te bouwen. Wat ik wel merkte aan onze hond, is dat hij er minder lang last van had dan dat ik had. Ik had er zelf wel uren een rot gevoel bij en werd er onzeker door maar volgens mij was het bij Joey al klaar.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

He bah! Wat een nare ervaring... Verschrikkelijk he? Zulke baasjes....
Hopelijk houdt Luan er niks aan over, en geneest het bijtgaatje snel!

Als ik in de buurt had gewoond had ik ook een oversociale hond voor je in de aanbieding, maar 't is wel héél ver rijden ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Jeeetje... Wat een verhaal. Arme Luan!

Odi heeft aankomende week ook nog een gaatje in zijn agenda, als je wilt :-)?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Zou leuk zijn, ik kan alleen in het weekend dus dat zou dan eventueel volgende week zaterdag worden. Misschien even over PB afspreken? :-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Ik kan dit weekend niet... Dan is de Honden Wandel 3 daagse :-) 
Ik stuur je wel even een PB

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik hoop dat hij er niets van overhoud en idd stabiele honden zoeken en daarmee gaan wandelen. Luna is momenteel erg speels en weer onderdanig en net niet meer loops maar ik denk niet dat het een hond is die je moet hebben. Wat wel kan is dat ik haar aangelijnd hou en jij er langs loop omdat de eerste ook een zwart hond was.
Bij Rudy had ik het eigenlijk ook gelijk moeten doen, hij heeft (nu nog) sneller een reactie op een zwarte hond dan een andere ondanks dat we een zwarte hond in huis hebben.

Ik ben blij dat Rudy dit niet kan doen bij andere hond omdat ik wel mijn verantwoording neem, helaas bij ons in het bos ben ik de enigste die dit wil voorkomen.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Yvonne als alle baasjes zouden zijn zoals jij, was dit niet gebeurd... vind het echt super hoe je het met Rudy doet :-)

Ik heb ook in onze jachtgroep nog wat opties, dus ga rustig aan wat 1 op 1 wandelingen inplannen met verschillende honden, groot, reu en teef en zwart en gekleurd... Er zitten op jacht een aantal stabiele zwarte honden (labradors en flatcoats) dus ik denk/hoop dat dat wel goed moet komen...

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Zou helemaal super zijn om met de honden te trainen die je al ken en vandaar uit verder gaan trainen.
Als ik 6 jaar geleden al lid was van een forum en zo wijs was als jou zou Rudy nu ook ( misschien) anders zijn.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Nog even een vraagje, Luan likt aan zijn wondje, moet ik hem dat laten doen of moet ik hem daarmee laten stoppen?

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ik kon het met joey toen niet tegen houden dat hij ging likken. Je moet uitkijken dat het niet geinfecteerd raakt. Gewoon goed in de gaten houden en schoon houden. Wat mij opviel is dat het vrij snel weer beter ging.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik weet wel dat bij gevechten, de cortisonen (dacht ik?) spiegel in het bloed nog een week á twee weken hoog blijft. Daarom wordt baasjes altijd aangeraden om niet meteen weer te gaan trainen, maar de hond even af te laten zakken. De vraag blijft dan wel: bij aangevallen worden, gaat die spiegel dan ook omhoog, en hoe ernstig moet het zijn om een fysiek verschil te maken. En dat weet ik niet, en lijkt me ook niet algemeen bekend.

Het kan dus wel zijn dat Luan door het incident met de Groenendaeler al fysiek minder goed in staat was om op hond nummer 2 te reageren. Geurtjes, miniscule houdingsverschillen, het zou allemaal kunnen komen als resultaat van hond nummer 1, waardoor hond nummer 2 ook tot de aanval over ging.

Daarom hou ik er zelf tegenwoordig rekening mee: iets gebeurd, alleen nog ontmoetingen met bekende, vriendelijke honden. Nu heb je dat niet 100% in de hand, maar in jouw geval had ik dus al niet eens in de buurt gekomen van die vreemde hond. Ik zeg daarmee niet dat jij schuldig bent, Luan dat is, of die andere hond onschuldig is, maar alle factoren bij elkaar (toch in de buurt van hond nummer 2, fysiologische factoren bij Luan, én zo'n type hond als hond nummer 2) dan kan het goed fout lopen.

Doe de komende twee weken even rustig aan met Luan. Gewoon bekende honden en verder zelf iets meer sturing geven dan normaal. Ietwat voorzichtiger. Dan stabiliseert het intern vanzelf en dan kun je weer wat losser worden. Het is nu wel zaak om natuurlijk zo veel mogelijk problemen te voorkomen, dat stress hormoon moet omlaag.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Ik weet wel dat bij gevechten, de cortisonen (dacht ik?) spiegel in het bloed nog een week á twee weken hoog blijft. Daarom wordt baasjes altijd aangeraden om niet meteen weer te gaan trainen, maar de hond even af te laten zakken. De vraag blijft dan wel: bij aangevallen worden, gaat die spiegel dan ook omhoog, en hoe ernstig moet het zijn om een fysiek verschil te maken. En dat weet ik niet, en lijkt me ook niet algemeen bekend.

Het kan dus wel zijn dat Luan door het incident met de Groenendaeler al fysiek minder goed in staat was om op hond nummer 2 te reageren. Geurtjes, miniscule houdingsverschillen, het zou allemaal kunnen komen als resultaat van hond nummer 1, waardoor hond nummer 2 ook tot de aanval over ging.

Daarom hou ik er zelf tegenwoordig rekening mee: iets gebeurd, alleen nog ontmoetingen met bekende, vriendelijke honden. Nu heb je dat niet 100% in de hand, maar in jouw geval had ik dus al niet eens in de buurt gekomen van die vreemde hond. Ik zeg daarmee niet dat jij schuldig bent, Luan dat is, of die andere hond onschuldig is, maar alle factoren bij elkaar (toch in de buurt van hond nummer 2, fysiologische factoren bij Luan, én zo'n type hond als hond nummer 2) dan kan het goed fout lopen.

Doe de komende twee weken even rustig aan met Luan. Gewoon bekende honden en verder zelf iets meer sturing geven dan normaal. Ietwat voorzichtiger. Dan stabiliseert het intern vanzelf en dan kun je weer wat losser worden. Het is nu wel zaak om natuurlijk zo veel mogelijk problemen te voorkomen, dat stress hormoon moet omlaag. "



Thanks, weer wat geleerd... Dat zou een verklaring kunnen zijn want volgens mij snuffelde de hond aan Luan en viel toen uit (zo lastig om goed te herinneren). Ik laat hem de komende dagen in ieder geval alleen nog met stabiele honden in contact komen. Ik wist het niet, ik hield Luan wel rustig zodat de hond kon passeren en liet hem niet op die hond afgaan. Ik had ook een speeltje in mijn hand dus dan stop ik altijd even als er een vreemde hond aankomt. 

Maar van nu af aan stuur ik vreemde honden gewoon even weg. Kijk dat het baasje al zegt "meestal richt hij geen schade aan" zegt ook al wat over dat dat geen stabiele hond is omdat hij blijkbaar vaker uitvalt. Maar met vreemde honden weet je nooit of ze stabiel zijn of niet...
.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Denk dat je inderdaad even een balans moet krijgen tussen sturing en het vertrouwen in de baas krijgen.

Vanmiddag heeft Luan een playdate, met een onbekende, maar heel stabiele collie dame! ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Maar van nu af aan stuur ik vreemde honden gewoon even weg. Kijk dat het baasje al zegt "meestal richt hij geen schade aan" zegt ook al wat over dat dat geen stabiele hond is omdat hij blijkbaar vaker uitvalt. Maar met vreemde honden weet je nooit of ze stabiel zijn of niet... "


"Meestal" in de zin van een baasje (als in "meestal gaat het goed" is eigenlijk ook "ik heb geen idee wat er gaat gebeuren...

Weet je, niet alle contacten tussen honden lopen goed, da's ook wel onderdeel van het leven, zeker jonge honden en jonge honden onderling, kan nog wel eens mis gaan. Ik vind persoonlijk dat er teveel mensen zijn die er vanuit gaan dat het altijd 'wel goed gaat". (Edit: niet richting jou bedoelt hoor... meer in z'n algemeenheid.

In jouw voorbeeld vind ik de man met de jachthond onbeleefd, jouw hond zit bij jou, hij moet de zijne bij zich houden. (De jonge met de groenendaeler is ook niet echt handig bezig, ik zou nooit met een aanlijnde hond op een hond aflopen die op de grond ligt, da's nooit een gelijkwaardige ontmoeting.. ) Dat de man met de jachthond niet op zijn hond afloopt en wegloopt kan soms een keuze zijn die gunstiger is dan wanneer hij zijn hond komt halen, sommige honden vallen harder uit als ze zich 'gesteund' voelen door een baas die in de buurt komt. Ik had het laatst met Spot: wij waren aan het fietsen, er kwam een man met hond aan die vroeg of ze even kennis mochten maken. Spot kon daar wel even los, dus wij deden dat. De ontmoeting was niet helemaal ontspannen, aftasten, beetje gespannen snuffelen, we besloten ieder weer verder te gaan maar ik ging richting bos waar Spot wel aan de lijn moest. Ik wil Spot pakken en door mijn snelle beweging richting zijn harnas schoot hij ineens uit naar die andere hond waardoor het even mot werd (en de man verontschuldigde zich nota bene.... nou, ik ook maar ;-). Waarschijnlijk was er niks gebeurt als ik gewoon door was gelopen en Spot had geroepen.

Maar goed, dit soort dingen blijven vervelend. Wens jullie en Wifi veel plezier vandaag, de husky heren zijn wel jaloers op zijn date ;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Wat je zegt klinkt heel logisch. Op het moment dat je bezig bent met die hond weg te houden van jouw hysterische pup (want zo voelt het op dat moment) en je ziet het baasje ogenschijnlijk zonder overtuiging weglopen en van afstand heel zachtjes roept heb je maar een gedachte "#$##$zak, hou die #$#%#$ hond bij je" hahaha...

Dat hij wegliep zonder af te wachten totdat ik klaar was met controleren vond ik ook niet zo tof, nu heeft Luan toch een wondje en ik heb zijn gegevens niet... Dat maakt mijn mening over deze man niet zo heel positief, evenals dat hij gewoon zijn hond ook bij zich had moeten houden...

Wij gaan lekker rijden, denk dat Luan Wifi wel leuk gaat vinden, hij is zeker gecharmeerd van jonge dames :-). High five aan de husky heren!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Sssst... niet vertellen tegen de husky heren :-D
Het was een geslaagde wandeling, hoop dat Wifi beetje heeft kunnen bijdragen aan een stabiele Luan:-D Ze heeft een beetje uitgedaagd om te spelen, maar liet Luan snel zijn eigen gang gaan. We waren in de bossen in putte (be en nl), heel mooi en heel rustig!
Heb even op de kaart gekeken, denk dat we ruim 15km gewandeld hebben. Wifi wou bij thuiskomst nog even met de bal spelen, maar ligt nu lekker op de bank te slapen.

Volgende keer, nu Luan weet dat mijn meisje te betrouwen is, dan kunnen ze lekker spelen!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Het was zeker gezellig! Luan is verrot (haha en ik ook wel). Hij probeerde bij thuiskomst nog een beetje kattenkwaad uit te halen maar zodra zijn eten op was en hij in bad was geweest ging het lichtje wel uit :-)

Ik ga morgenochtend wel even langs de DA, want ook al is het wondje dicht en ziet het er mooi schoon uit, er zit een kleine zwelling onder (wat natuurlijk ook van de beet zelf komen) en Luan laat het niet echt met rust.

Ik weet zeker dat Wifi geholpen heeft, ik denk dat Luan haar wel heel lief vindt. Dat hij niet met haar wilde spelen gebeurd wel vaker, ik denk dat dat volgende keer alweer anders zal zijn :-). Hij heeft zich lekker kunnen ontspannen vandaag en zijn flesje met Wifi gedeeld dus ik denk dat het een hele positieve ervaring voor hem is geweest.

Toen ik uit de auto kwam thuis kwam er alleen net een enorme Engelse bulldog de hoek om, waardoor Luan zich het leplazarus schrok en meteen begon te blaffen... daaraan merk ik toch wel dat hij nog niet helemaal herstelt is. Maargoed, met kleine stapjes komen we er vanzelf...

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

haha, meer mee gaan wandelen met ons! Wifi heeft net voor het donker werd nog aan het spelen geweest met de bal (apport en zoekspelletjes), toch nog zo'n halfuurtje, toen vond ik het wel welletjes, zij wou nog steeds verder doen. gekke jonge hond.
Wifi is altijd bereid om Luan een pleziertje te doen, op het einde van de wandeling was ze hem kusjes aan het geven, dat zegt genoeg ;-)
Oh ja, als het begint te zwellen, dan kan je beter bij de da gaan!

Lijkt me een normale reactie hoor, als er ineens een hond opduikt, even blaffen. Als zijn 'lontje' wat korter is za hij ook sneller verschieten.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

He wat vervelend voor Luan!!!
Ik snap ook echt niet hoe mensen zo onverantwoord met hun 'tijdbom' hond om kunnen gaan.

Het gebeurt ons ook wel vaker hoor. We zijn net terug op vakantie waar op een gegeven moment een hond die ergens losloopt waar het niet hoorde keihard op Juno afstormde.
Juno deed natuurlijk weer zijn 'plat op de grond' actie maar ik schrok ook behoorlijk moet ik toegeven. Vervolgens bedaard de hond bij aankomst en beginnen ze aan elkaar te snuffelen.
Komt de man erachter aan gerend 'is dat een reu of een teefje?' dus ik zeg: 'een reutje' (oh jee dacht ik nog want meestal is het antwoord 'reutje' op die vraag niet erg positief). Maar de man zei: 'oh dan is het goed, ze is niet lief voor teefjes, mannetjes vind ze wel leuk'.

Dan denk ik ook weer: wat nou ALS het wel een teefje was geweest? Wat bezielt je echt om je onbetrouwbare hond zoveel vrijheid te geven. Ik snap daar echt helemaal niks van....

Maar goed. In jouw geval wel fijn dat je alweer wat goede wandelingen hebt kunnen maken. En ik denk dat het HEEL goed is dat je de situaties relatief goed hebt kunnen afsluiten. Pluim voor het baasje :-D

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Luan heeft vannacht zijn wondje weer open gelikt dus even langs de DA. Die heeft het nog schoongespoeld en hem een AB kuurtje gegeven. Hopelijk reageert hij hier goed op, vind het doodeng hem medicatie te moeten geven maar het is niet anders. Hij had lichte verhoging dus er was al sprake van een beginnende ontsteking :(

Hij ziet er ook wel zielig uit hoor, ze hebben wat haartjes weggeschoren zodat ze er makkelijker bij konden dus nu zie je een kaal plekje met een wondje midden op zijn flank.

Ook weer 61 euro armer, baal echt dat die man is doorgelopen. Gelukkig ben ik verzekerd dus kan ik het weer terug vragen, maar dan nog...

honden page profiel GinaGina 3 doggies

honden foto van Gina

Wat een pech, twee keer op 1 dag en dan ook nog een ontstoken wondje. Ook Balen dat die man gewoon weg liep. 
Ik snap ook echt niet dat mensen niet wat meer op andere mensen met honden letten. Als je hond los loopt en je merkt dat de andere partij het niet prettig vindt dan hoor je je hond naar je toe te roepen. Ik sta hier ook regelmatig met een hysterische hond in mijn armen omdat er een loslopende hond (waar dat niet mag) naar ons toe komt. Dat zal dan misschien een hele vriendelijke hond zijn, maar dat maak je Joris niet wijs. Die wil gewoon dat hij/zij weggaat.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne



Het wondje wil nog niet echt dicht, het zit ook op een vlak wat veel beweging krijgt dus dat maakt het ook lastig denk ik. Heb het net weer gespoeld met zoutoplossing... hopen dat het snel beter gaat.

Erg balen voor Luan, niet zwemmen deze week en dat terwijl het zulk lekker weer wordt...

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

arme Luan !
als Diva niet loops was hadden we iets kunnen afspreken om te gaan lopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Luan twee keer aangevallen op 1 dag... :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bamse, verslag uit utrecht.
^