Opleiding kynologisch instructeur, opstarten hondenschool / icm opvang

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarcoMarco

honden foto van Marco

Hallo lezers,

Mijn vriendin en ik hebben toekomst plannen om een hondenschool te starten. Dit icm hondenopvang, 24 uur per dag.
Zijn opgegroeid met honden en merken dat we hier veel feeling voor hebben en dat dit echt een passie is voor ons beide.
Echter alleen met passie ben je er natuurlijk niet.
Allebei willen we eerst graag een opleiding gaan doen, ik die van kynologisch adviseur en mijn vriendin ook, mijn vriendin gaat echter ook verder leren voor gedragstherapeut etc.

Zijn er mensen die hier in bepaalde opleidingen kunnen aanraden? Heb bijvoorbeeld dogvision gevonden. Maar verneem natuurlijk liever van mensen  met eigen ervaringen wat zij vinden.

Ontvang graag info of tips!

Marco en Ilse

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opleiding kynologisch instructeur, opstarten hondenschool / icm opvang " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Ik Wil zelf ook graag kynologisch instructeur doen, maar ik heb het geluk dat dit via mijn opleiding voor paraveterinair wordt aangeboden.

Ik heb wel ooit zelf gekeken en deze site is misschien handig. 
Natuurlijk is elke opleiding anders en hanteert soms andere dingen. Ik denk dat je vooral moet kijken naar waar jij je fijn bij voelt, welke technieken goed voelen enz.

http://www.raadvanbeheer.nl/opleidingen-examens-en-bibliotheek/kynologische-opleidingen/opleidingsinstituten-kynologisch-instructeur/

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Kies vooral een opleiding die aansluit bij je eigen visie/methode.. sommige opleidingen werken nog met verouderde visies/fysieke correctie etc..en je moet goed bedenken of dat bij je past..

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier een student aan de onderwijsinstelling Dogvision! :-)

Over all ben ik tevreden. Ik heb nu één module afgerond en ga binnenkort beginnen aan module 3. Als je wil beginnen met Dogvision zou ik trouwens niet te lang wachten, in september beginnen namelijk alle modules weer! Een module duurt ongeveer 3 maanden, inclusief het tentamen. De stof vind ik eerlijk gezegd wel droog, maar de docenten zijn ontzettend aardig en bekwaam. Qua methode komt het niet altijd overeen met wat ik denk/vind, maar ik denk dat je geen enkele opleiding gaat vinden die dat doet. Ze zijn heel erg feitelijk. Als iets bewezen is dan willen ze het gebruiken/toepassen, maar zolang iets nog niet wetenschappelijk is onderbouwd doen ze dat niet. Ze werken samen met de universiteit van Wageningen als ik het goed heb onthouden.
Als je vragen hebt, let me know. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opleiding kynologisch instructeur, opstarten hondenschool / icm opvang " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: WAT TE DOEn? geperste brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^