Mooi geschreven en zo waar......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik kwam de volgende tekst tegen en ik werd erdoor geraakt. Mooi geschreven en erg waar:

Hoe heb jij vandaag naar je hond gekeken? Was je expressie warm, uitnodigend en plezierig? Gelukkig? Glimlachend? Lachend? Waren je ogen vriendelijk? Of was je expressie koud, intimiderend en onaangenaam? Fronsend? Boos? Was je doel om contact te maken? Vertrouwen op te bouwen? Of was je doel om te intimideren? Bang te maken en te dwingen?

Hoe was je stem iedere keer dat je vandaag met je hond gesproken hebt? Was het leuk? Was het een toon die hem hielp zich veilig te voelen in jouw aanwezigheid? Een toon die jij zou waarderen als jij de ontvanger was? Waren je woorden ondersteunend? Of was je gefrustreerd? Was je toon bar, ijzig en vol afkeuring? Waren je woorden neerbuigend of vernederend? Was je bedoeling om hem te intimideren? 

Wat heb je vandaag met hem gedaan toen jullie samen waren? Heb je zijn pogingen herkend om hallo te zeggen en contact met jou te zoeken? Zocht hij jou op uit vertrouwen of was hij nerveus in je aanwezigheid? Had je de tijd om met hem te praten? Met hem te spelen? Verrijk jij zijn dag en hij die van jou? Of vind je zijn aanwezigheid vervelend? Schreeuw je tegen hem om weg te gaan? Negeer je hem? Zet je hem in de tuin, zodat je niet met hem hoeft om te gaan?

Hoe heb je fysiek contact gehad met hem vandaag? Was hij blij met jouw contact of heb je het hem opgedrongen? Vertrouwde hij je aanraking en je handen? Was jouw aanraking kalm, aanhankelijk en verbindend? Of grijp, duw en pak je hem beet om iets van hem gedaan te krijgen? Om hem uit de weg te hebben? 

Bedenk hoe vaak per dag je omgaat met je hond. Wees ervan bewust dat elke blik, elk woord, elke aanraking, elke actie en ja .., elke gedachte bijdraagt aan en invloed heeft op jullie relatie. Denk na over alle interacties met jouw hond en denk na over het effect van elke. Verbeterde deze jullie relatie of juist niet? 

Iedere interactie met jouw hond is van belang. Iedere interactie verbetert of ondermijnt je relatie. Iedere interactie bouwt aan jullie samenwerking of veroorzaakt weerstand, wekt vertrouwen of ontkracht het, creëert harmonie of conflict.

Wees wijs in je interacties met jouw hond. Iedere actie is van belang. Elke heeft invloed op jullie relatie. Wees wijs in je keuzes. Elke draagt bij aan jullie vertrouwensband. Denk na en geniet van je hond!

Vrij vertaald | Mary A. Gilbreth

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mooi geschreven en zo waar......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Arzu Arzu 3 doggies

honden foto van Arzu

Wow, dit is inderdaad mooi gezegd!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

;-)

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

toppie ;-)

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

;-) ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb het opgeslagen om het te bewaren, zo waar. :-D

en ja vanochtend kwam ik beneden, Bamse slaapt nu beneden, dat is voor ons allebei vreselijk wennen, en de begroeting was zo uitbundig, van allebei de kanten.

samen gegeten en gestoeid en geliefkoosd van allebei de kanten, lekker tegen elkaar hangend onze eerste ochtend begroeting, van mijn kant zo waar. :-D

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Mooi!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

inderdaad heel mooi gezegd en zo waar ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mooi geschreven en zo waar......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^