Wat met de pup als je gaat werken? Welke geslachten gaan goed samen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FreyaFreya

Dag lieve mensen,

zalige om te lezen hoe behulpzaam jullie zijn !

Ik ben er goed op voorbereid (ga daar hier niet verder over uitweiden want dan zijn we weer enkele paginas verder :-) ) en begin november is het zover ! Mijn eerste pup...

Maar ik zit nog met 1 grote onzekerheid ! Ik zal de eerste 2 à 3 weken thuis zijn en vanaf dag 2 beginnen met bench gewenning en het stilletjes aan steeds meer alleen laten van de pup in zijn bench. Tot ik na die drie weken terug moet gaan werken. En ik kan niet anders dan hem dan 8 uur per dag (is inclusief van en naar het werk) alleen laten. Nu ben ik langs de ééne kant geneigd om hem die 8 uren in zijn veilig plekje nl. de bench te laten maar langs de andere kant vindt ik dit zielig aangezien zo'n pupje zijn plas nog niet zolang kan ophouden en zijn bench helemaal niet wil bevuilen en het dan 8 uur lang in zo'n beperkte ruimte zit.. Nu had ik het idee om zijn bench in een paardenstal te zetten (deze is 3 X 4 M groot) , het is wel al oktober wanneer de pup komt en hij zou daar dan vanaf november 8 uur per dag (buiten in het weekend) inzitten maar het is wel een binnenstal, in een gebouwtje dat tegen het huis is aangebouwd en volledig kan afgesloten worden. Het licht kan er aan en de radio kan op. Ik dacht de puppy dan van begin af aan te leren dat hij ook in de stal op het stro zijn behoefte mag doen. Er komen over een half jaar pas paarden in deze binnenstallen te staan dus in een deel van de stal kan nu proper stro komen te liggen en in het andere deel dan zijn bench, speeltjes en drinkbak. Ik zie dit beter zitten omdat hij dan wat meer ruimte heeft en zo gouw ik thuis ben mag hij dan terug in huis en wordt ook de bench terug in huis gezet en er zal zeker heel veel met de pup gedaan worden 's avonds en in het weekend !

Graag had ik van zoveel mogelijk personen die ook pup+fulltime werken hebben gecombineeerd, gehoord wat zij met hun pup hebben gedaan wanneer zij moesten gaan werken en wat jullie van mijn idee vinden.

Voor een kennis heb ik nog een kleinere vraag: hij heeft nu een herdershond van 9 maanden en gaat er een puppy bijnemen van een ander herdersras. Dit heeft hij goed doordacht en de puppys zijn al geboren maar hij vraagt zich nu af welke geslachten het beste bij elkaar gaan? Teef-teef, reu-reu of best reu-teef? Of eventueel zijn huidige pup laten castreren en er dan een reu bijnemen? Allemaal opties maar hij weet echt niet wat best te doen !

Alvast bedankt voor jullie antwoorden !!!

;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat met de pup als je gaat werken? Welke geslachten gaan goed samen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

Werk je elke dag?
Ik zou zelf dan geen hond nemen want zo word hij dus niet zindelijk en ook niet echt opgevoed,en ik vind het persoonlijk zielig,of je moet een goede oppas hebben die een paar uurtjes per dag op je pup kan passen.
En een pup moet toch ook meerdere keren per dag eten,hoe gaat je dit dan doen,en hij/zij moet toch ook drinken,als je dit in zijn bench zet moet hij ook regelmatig plassen.
Heb je geen familieleden waar hij dan overdag naar toe kan?

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

over jou vraag kun je de pup niet naar iemand brengen als je bent werken of naar een dagopvang

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Er zijn genoeg opties om je pup niet alleen te hoeven laten.
Ik denk dat je zelf ook niet 8 uur lang in een hok wilt zitten ter grootte van een wc.

Het gaat er om dat een hond een gezelschapsdier is en die hoort gewoon niet zo lang alleen te zijn. Er zijn mensen die het bij een volwassen hond wel doen en waarbij dit ook zeker goed gaat maar je moet jezelf eerder afvragen of je dat wel wilt.

Je kan namelijk ook andere dingen proberen.
Oppas, uitlaatservice, dagopvang.
Het kost wel extra geld maar dan weet je in ieder geval dat je hond niet de hele dag alleen hoeft te zitten. Vind de stal namelijk ook niet echt een optie. Het stro kan hij gaan op eten met alle gevolgen van dien.
Plus dat het met de zindelijkheidstraining ook niet helpt door hem de hele dag zijn gang te laten gaan. Het is het makkelijkste om daar consequent in te zijn en hem te leren dat buiten op het gras de plek is om zijn behoefte te doen.

Over je kennis:
Daar valt niks over te zeggen.
Dat hangt af van de hond die hij nu heeft.
Wel enorm lastige tijd om er een 2e pup bij te zetten aangezien zijn huidige hond nog vol in ontwikkeling zit en in een opvoedfase.
Nu zou hij nog prima met reuen kunnen gaan maar dat kan over 3 maanden ook heel anders zijn.
Het advies wat daarom ook vaak word gegeven word is wacht met de afschaf van een 2e hond totdat de huidige hond stabiel en volwassen is.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

veel mensen hier die je dit gaan afraden omdat men hier 8u alleen te lang vindt voor een hond.

Is die stal wel warm? Want vanaf november kan het toch al flink koud worden. Ik neem aan dat hij snachts dan wel binnen mag slapen? Ga je dan elke keer met die bench sleuren?;-)

Verder vind ik het niet zo'n slechte oplossing, ik ben er ook niet voor om een hond een hele dag in een bench op te sluiten, zo'n klein kooitje wordt je toch helemaal gek van.

Ik vind 8u alleen zelf ook wel op het randje, is er niemand die in de middag eens langs kan komen, of dat je zelf smiddags hem eens gaat uitlaten? Je moet je maar ff voorstellen dat je zelf 8u op een dag 5 dagen lang in een stal zit, een hond heeft ook best mentale uitdaging nodig.
Wat voor ras is het als ik vragen mag?

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

over je kennis: reu-teef is meestal een combi die goed gaat.
Omdat de oudere hond nu nog in zijn puberteit zit zou ik daarvoor gaan. Reu-reu en teef-teef kan ook perfect samengaan, maar ik zou daar pas zeker van zijn als mijn reu volwassen is en nog steeds zich normaal kan gedragen naar andere reuen. Die zekerheid heb je nu nog niet.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind zelfs een koude stal duizend keer beter dan een warm gevangeniscel.......doe dat aub je pupje niet aan !  :'( Zoveel uren in die kille bench. In de stal kan hij nog wat op verkenning gaan, met stro spelen, muisjes zien ;-) Gewoon interesse hebben......in die bench, dat is goed voor s nachts (alhoewel) als je op appt of huis woont. Jij hebt meer ruimte dus zalig voor je pupke. Doen !

honden page profiel FreyaFreya

" Werk je elke dag?
Ik zou zelf dan geen hond nemen want zo word hij dus niet zindelijk en ook niet echt opgevoed,en ik vind het persoonlijk zielig,of je moet een goede oppas hebben die een paar uurtjes per dag op je pup kan passen.
En een pup moet toch ook meerdere keren per dag eten,hoe gaat je dit dan doen,en hij/zij moet toch ook drinken,als je dit in zijn bench zet moet hij ook regelmatig plassen.
Heb je geen familieleden waar hij dan overdag naar toe kan? "


Je hebt het denk ik niet helemaal goed gelezen, neem hier alstublieft in het vervolg de tijd voor i.p.v. zonder eerst het berichte helemaal te lezen al negatief te antwoorden. Ik zoek juist de best mogelijke oplossing voor de pup. In mijn bericht staat dat de bench in een stal zal staan en zou openstaan zodat hij niet hoeft te plassen in de bench. Hij zou in het gedeelte van de stal kunnen plassen waar het stro ligt (ik ga hem dan ook van begin af aan leren dat hij op het stro in de stal zijn behoefte mag doen of plassen). En er zullen zeker enkele drinkbakjes in de stal staan, dit had ik ook vermeld !

Spijtiggenoeg heb ik geen familieleden waar hij overdag naartoe kan, ze werken allemaal fulltime.. Qua eten zal hij zoals de meeste honden die ik ken voor en na mijn werk eten krijgen. Jij doet het precies klinken alsof ik er van de hele dag niet bij ben terwijl ik al mijn vrije tijd aan hem ga besteden hoor! Maar ik kan gewoon niet anders dan hem 5 dagen per week, 8 uur alleen te laten zoals zoveel mensen.. Maar ik wil echt alleen het beste voor mijn pup en zoek dus naar de beste oplossing.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

gewoon je pupje mee naar stal nemen . je kan hem daar ook zindelijk maken hoor. gewoon elk uurtje even een plasje laten doen. en weer de stal in . 

als hij wat groter is kan je hem naar stal meenemen en hem gewoon los met je mee laten lopen . 

overiginds zorg voor dat je wel een vetbed of een hele hoop dekens neer legt waar hij lekker in kan kruipen . ook al is het een binnenstal . het kan best wel fris zijn .

voor de rest voorzie ik eigenlijk geen problemen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Elke pup is anders. De ene is snel zindelijk, de andere niet. De ene kan je vlot aanleren steeds langer alleen te zijn, de andere makt er een hels drama van. De ene slaapt veel, de andere lijkt wel een hele dag klaarwakker. Je hebt makkelijke pups en je hebt echte sloopmonsters.
Je weet dus niet op voorhand wat het gaat worden, en om dan ervan uit te gaan dat je pup op een leeftijd van 2,5 maand een volledige dag alleen in een stal kan zitten? Nee, sorry, dat is erg naief, en ik vind het onverantwoord.
Er kan zoveel mislopen: hij kan aan iets beginnen knagen dat in z'n keel blijft zitten, hij kan z'n eigen poep gaan opeten, hij gaat slopen uit verveling, hij kan zich verwonden, enz.
En dat is puur praktisch. 
In de ontwikkeling van zo'n jong hondje is het zo belangrijk vertrouwen op te bouwen, hem rustigaan wegwijs te maken in de wereld, dat 8 uur alleen zitten in een stal een enorme negatieve impact kan hebben. Ik vind dat je dat niet kan maken.

Dus misschien eerst jezelf een aantal vragen stellen: Waarom een hond? Waarom een pup?

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

christel mits zij elk uur de pup eventjes uit laat zal hij dus niet 8 uur alleen zitten. 

bovendien heb je op een stal gemiddeld drie pauzes twee van twintig minuten en eentje van een half uur. 

die kan zij gebruiken om de pup te socialiseren. op de stal. 

als zij naast het stalwerk savonds ook nog op puppy cursus gaat. is de socialisatie compleet. 

daarom zou ik geen problemen voorzien. mits de pup elk uur de stal eventjes uit komt. als de pup een maandje of 6 is kan ze hem gewoon laten rond scharrelen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Gwen, deze mevrouw werkt niet in de stal. De stal = een gebouw waar de pup zou verblijven tijdens die 8 u, er is verder niemand aanwezig.
Ik denk dat je het een beetje voorstelt als jouw eigen situatie: stal = werkplaats. Maar dat is het dus niet. Er had net zo goed garage of schuurtje kunnen staan.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

" gewoon je pupje mee naar stal nemen . je kan hem daar ook zindelijk maken hoor. gewoon elk uurtje even een plasje laten doen. en weer de stal in . 

als hij wat groter is kan je hem naar stal meenemen en hem gewoon los met je mee laten lopen . 

overiginds zorg voor dat je wel een vetbed of een hele hoop dekens neer legt waar hij lekker in kan kruipen . ook al is het een binnenstal . het kan best wel fris zijn .

voor de rest voorzie ik eigenlijk geen problemen. "


Zoals ik lees werkt ze niet in een stal maar moet de pup 8 uur per dag alleen blijven in de stal bij haar thuis. Geen mogelijkheid dus om elk uur even een plasje te laten doen.

honden page profiel FreyaFreya

"  Vind de stal namelijk ook niet echt een optie. Het stro kan hij gaan op eten met alle gevolgen van dien.
Plus dat het met de zindelijkheidstraining ook niet helpt door hem de hele dag zijn gang te laten gaan. Het is het makkelijkste om daar consequent in te zijn en hem te leren dat buiten op het gras de plek is om zijn behoefte te doen.

Over je kennis:
Daar valt niks over te zeggen.
Dat hangt af van de hond die hij nu heeft.
Wel enorm lastige tijd om er een 2e pup bij te zetten aangezien zijn huidige hond nog vol in ontwikkeling zit en in een opvoedfase.
Nu zou hij nog prima met reuen kunnen gaan maar dat kan over 3 maanden ook heel anders zijn.
Het advies wat daarom ook vaak word gegeven word is wacht met de afschaf van een 2e hond totdat de huidige hond stabiel en volwassen is. "


Bedankt voor je reactie !

.Stro wordt vaak gebruikt bij honden, vooral in de winter wordt dit vaak in het hondenhok gelegd voor de warmte. En ik weet door mijn diergerichte studies en naschoolse opleiding hondengedrag en hondeninstructie, dat het juist goed is om een pup te leren zijn behoefte niet alleen op dat ééne plekje gras buiten in je tuin te doen. Als hij leert dat het bvb. ook op het stro mag of bvb. op een stukje grond aan de andere kant van je huis, zal hij gemakkelijker zijn behoefte doen wanneer je ergens vreemd bent met hem. Zeker wanneer je hier ook van begins af aan een commando aan hebt gelinkt.

Die kennnis heeft me zonet laten weten dat hij na verschillende gesprekken met andere hondeneigenaren heeft besloten om wel een tweede hond te nemen maar dan een volwassen of senior hond uit een asiel. Wel twijfelt hij nog over het geslacht..

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

" Bedankt voor je reactie !

.Stro wordt vaak gebruikt bij honden, vooral in de winter wordt dit vaak in het hondenhok gelegd voor de warmte. En ik weet door mijn diergerichte studies en naschoolse opleiding hondengedrag en hondeninstructie, dat het juist goed is om een pup te leren zijn behoefte niet alleen op dat ééne plekje gras buiten in je tuin te doen. Als hij leert dat het bvb. ook op het stro mag of bvb. op een stukje grond aan de andere kant van je huis, zal hij gemakkelijker zijn behoefte doen wanneer je ergens vreemd bent met hem. Zeker wanneer je hier ook van begins af aan een commando aan hebt gelinkt.

Die kennnis heeft me zonet laten weten dat hij na verschillende gesprekken met andere hondeneigenaren heeft besloten om wel een tweede hond te nemen maar dan een volwassen of senior hond uit een asiel. Wel twijfelt hij nog over het geslacht.. "


Je moet je wel bedenken dat pups net als kinderen zijn.
Ze stoppen ook alles in de mond en proberen ook van alles te eten.
Zo dus ook stro. Als je er zelf niet bij bent kan je pup daar wel in stikken.

Ik heb ook niet gezegd op dat ene stukje gras ;-)
Ik bedoelde daarmee te zeggen dat je hond moet leren dat wandelen betekend dat er geplast/gepoept moet gaan worden.
Als hij de hele dag de kans krijgt om dat te doen waar hij zelf wilt kan je er ook geen commando aan koppelen en leert hij straks niet dat dat hij het ook ergens anders mag dan op het stro. 8 uur per dag is namelijk wel heel erg veel.

Ik denk dat het een verstandige keuze is van je kennis.
Laat hem honden "uitzoeken" via bijv. www.dierenasiels.com of www.ikzoekbaas.nl zowel reu als teef en laat hem dan zijn hond meenemen wanneer hij de uitgekozen hond gaat bezoeken.
Eerst alleen kennis maken en later met de hond erbij.
Maar het asiel zal daarin wel begeleiden.

honden page profiel FreyaFreya

Bedankt voor alle reacties die ondertussen gegeven zijn ! Ik ga niet meer zitten quoten en appart antwoorden op jullie reacties maar wil wel even verduidelijken dat ik dus inderdaad uit ga werken, zoals zoveel mensen, en dus niet op die stal werk (het is een eigen stalgebouwtje aangebouwt aan huis en goed afgesloten). Zo gouw ik thuis ben mag hij bij mij binnen rondlopen en in de hondenproof omheinde tuin ravotten.  'S nachts mag hij binnen slapen in een bench en ik zal er enkele malen per nacht voor opstaan om hem buiten zijn behoefte te laten doen. Ik blijf op andere fora ook tegenstrijdige reacties krijgen... De personen die in hetzelfde schuitje zitten als ik vinden het ook heerlijk dat mijn pupje zoveel plaats zal hebben overdag in die stal. En omdat hij buiten die 8 uur alleen zoveel aandacht krijgt en er veel mee zal gedaan worden vinden zij het niet zielig. 
Ik zou hem dan graag wanneer hij wat ouder is en het lente wordt, overdag in de tuin met schuilhok laten wanneer ik overdag ga werken.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

"

Zoals ik lees werkt ze niet in een stal maar moet de pup 8 uur per dag alleen blijven in de stal bij haar thuis. Geen mogelijkheid dus om elk uur even een plasje te laten doen. "


Ja dat begrijp ik ook uit het verhaal. Het beestje zit 8 uur alleen.

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

Je hebt het denk ik niet helemaal goed gelezen, neem hier alstublieft in het vervolg de tijd voor i.p.v. zonder eerst het berichte helemaal te lezen al negatief te antwoorden. Ik zoek juist de best mogelijke oplossing voor de pup. In mijn bericht staat dat de bench in een stal zal staan en zou openstaan zodat hij niet hoeft te plassen in de bench. Hij zou in het gedeelte van de stal kunnen plassen waar het stro ligt (ik ga hem dan ook van begin af aan leren dat hij op het stro in de stal zijn behoefte mag doen of plassen). En er zullen zeker enkele drinkbakjes in de stal staan, dit had ik ook vermeld !

Spijtiggenoeg heb ik geen familieleden waar hij overdag naartoe kan, ze werken allemaal fulltime.. Qua eten zal hij zoals de meeste honden die ik ken voor en na mijn werk eten krijgen. Jij doet het precies klinken alsof ik er van de hele dag niet bij ben terwijl ik al mijn vrije tijd aan hem ga besteden hoor! Maar ik kan gewoon niet anders dan hem 5 dagen per week, 8 uur alleen te laten zoals zoveel mensen.. Maar ik wil echt alleen het beste voor mijn pup en zoek dus naar de beste oplossing.

Ik geef alleen mijn persoonlijke mening en geef toch ook de tips van oppas of familie,,ik val je je niet aan als je dit dacht ;-)

Misschien kan je tussen de middag even naar huis?
Of een uitlaat service,ik ken meerdere mensen die dit doen voor als ze elke dag werken

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Je neemt de pup waarschijnlijk op een leeftijd van 8(?) weken mee naar huis en dan heb je 2 á 3 weken de tijd om elkaar te leren kennen en te laten gewennen. Dat is heel erg kort om hem dan op 10 á 11 weken oud, 8 uur per dag aan zijn lot over te laten.

Dat er mensen zijn die prima hun FT baan en hond combineren is duidelijk maar zo vroeg al en zo lang alleen??? Ik zou het niet kunnen hoor. Is er geen mogenlijkheid dat je op een later tijdstip een pup aanschaft, een moment waarop je langer vrij kunt nemen van het werk en dan niet gelijk 5 dagen 8 uur ah werk moet? Halve dagen of een paar dagen per week om het zo op te bouwen......

Heb te doen met het hondje alhoewel ik je van harte een hond gun hóór. Ik denk gewoon dat deze omstandigheden verre van ideaal zijn en je zult ook zo ontzettend veel mooie momenten/ontwikkelingen mislopen die juist het begeleiden van een pup naar volwassenheid met zich meebrengt.':-)

honden page profiel MarijkeMarijke

Sorry, ik vind dit niet kunnen. Een pup 8 uur alleen laten is niet hondvriendelijk! Wanneer je dit doet, kan je hondje verlatingsangst krijgen en verstoord gedrag ontwikkelen.

Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je een hond wilt! Ik heb gezorgd voor een oppas en wanneer die niet kon bracht ik het hondje naar mijn moeder.
Uiteindelijk kunnen mijn (volwassen) honden 4 tot 6 uur alleen zijn. Maar ik moet ze dan wel 1 uur vrij laten wandelen en rennen. Wanneer ik thuis kom worden ze weer 1 uur uitgelaten en daarna nog eens ieder een half uur apart getraind en doe spelletjes met ze. Zo kunnen ze het alleen thuis zijn goed aan.

Een buurvrouw van mij is 10 uur per dag weg. Zij brengt haar hond naar een dagopvang. Daar is de hond de hele dag bezig met andere honden en komt voldaan thuis.

Neem alsjeblieft geen pup, als hij 8 uur in een stal, waar hij niks ziet, moet zitten! Bedenk dat je dat zelf ook niet vol zou houden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja ik begrijp best dat er gewerkt moet worden, maar goed ook hé ? Dus zet je gewoon je pup in de stal. Beste oplossing en hij zal wel leren van buiten te plassen. Trek je niks aan van sommige reakties hier, we denken allemaal verschillend blijkbaar ':-) Ik denk datvje met de stal optie al het verst staat , ook zelf al in je gedachten, dus je bent goed bezig meid. Jouw pupke zal het goed hebben bij jullie. Laat je nog eens iets horen ? ':-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou Anny heb je het wel goed gelezen allemaal? Klinkt helemaal niet naar jou deze reactie..........(geschreven met verbazing en niet met boosheid ofzo)

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Anny, ik ben ook erg verbaasd over dat wat je schrijft. Ik dacht dat jij altijd het beste met een dier voor had...

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Anny ??? Zet hem maar in de stal ? Hij zal wel leren van buiten te plassen ? Goed bezig ? Wie heeft jouw profiel overgenomen ???? Komaan, dit is niet jouw normale doen.... Ik eis de 'echte' Anny terug !

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Uit je antwoorden blijkt dat je al heel goed weet wat je wilt en je reageert verder ook niet op de opties die ik je aangeboden heb.
Waarom stel je dan de vraag wat wij van je ideeën vinden?

Je kan gewoon niet een pup kopen en hem na 3 weken 8 uur per dag in een stal dumpen met stro, wat speelgoed (wat trouwens levensgevaarlijk is) en een bak water en dan van de pup verwachten dat hij zijn eigen wel vermaakt.

Je moet je wel bedenken dat hij dus 's nachts ook opgesloten zit.
Er vanuit gaande dat je 8 uur slaapt zit je hond dus 16 uur van 24 uur opgesloten...

honden page profiel --

honden foto van -

Ik vind het goed dat je je zo voorbereid, maar 8 uur élke dag alleen voor een pup vind ik echt te lang... Voor een volwassen hond vind ik het al lang, maar voor een pup (die alles nog moet leren) al helemaal...

Is een honden oppas geen optie? (ik heb niet alle reacties gelezen, dus sorry als ik in herhaling val) Dit werkt tegelijkertijd ook mee aan de socialisatie.. Want als de pup zo lang alleen is, maakt hij in die periode niets tot weinig mee..


Dit is absoluut niet aanvallend bedoelt, maar is er geen mogelijkheid dat je op een ander moment een pup aanschaft? Zodat je dan langere tijd vrij kunt nemen?
(Weer sorry voor als ik in herhaling val).


Edit: Mijn vader werkt fulltime en mijn moeder 4 dagen. Ik zit op school en mijn zus werkt ook. Maar wij hebben dit zo aangepast, dat Max nooit langer als 4,5 uur alleen is. Ik had 3 maanden vrij toen Max kwam, dus alle tijd om het alleen zijn aan te leren, en dat was wel nodig. Want na 2 maanden kon hij pas 2 uur alleen zijn. Of nouja, pás. Ik vond dat al verschrikkelijk lang voor een pup.
En tot op de dag van vandaag ben ík degene met verlatingsangst.. Ik vind het verschrikkelijk om Max alleen te laten, gelukkig weet ik dat er na 2 uur iemand komt (mijn zus) om hem uit te laten en een uur te vullen met spelen. Vaak kom ik 2 uur daarna en anders mijn vader. Elke donderdag is hij met mijn moeder thuis :-D

honden page profiel @nita & hoby@nita & hoby

honden foto van @nita & hoby

Ik vind het toch best wel lang hoor!
5 dagen in de week 8 uur per dag dat betekend dat je pup 40 uur in de week alleen in een paardenbox zit!! (Qua ruimte wel beter dan een bench)

Hij heeft hulp en steun nodig bij het opgroeien hoe wil je hem dat geven?
Hoe wil je dat gaan doen als hij pubert.
Hoe wil je hem begeleiden in het sociale leven?

En als het nou niet lukt om hem in de eerste 3 weken alleen te laten zijn? Wat gebeurt er dan?
Er zijn ook honden die dat niet snappen/willen.
Theoretisch lukt bijna alles maar in de praktijk is dat meestal moeilijker.
Ik zeg dus niet dat jij het niet kan hoor....

En je zegt dat je al je vrije tijd aan hem wil besteden.
Ik weet niet of je een eigen huishouding hebt .. of veel vrienden.
Er gaat ook tijd in je sociale leven zitten.

Ik zou er nog maar eens goed over na denken... je hebt nog tijd genoeg.
Misschien kun je nog een oplossing bedenken.
Er is helemaal niemand die even met hem kan spelen of hem in de gaten kan houden?...

Het lijkt mij pittig en toch wel een beetje sneu voor de pup.. maar dat is mijn mening.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik vind het ook niet kunnen om je pup 8 uur per dag alleen te laten.
Dit is vragen om problemen. Ik ben bang dat je na een periode er achter komt dat het toch niet zo'n goed idee was om onder deze condities een pup te nemen.
Daarom staat Marktplaats VOL met honden die weg moeten wegens gebrek aan tijd e.d.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

mijn fout dan . als jij inderdaad zonder omkijken je pup 8 uur aan  1 stuk alleen laat in de stal . dan is het geen optie. neem dan geen pup . of je neemt hem mee naar werk. of je zorgt voor een oppas. maar 8 weken en dan al zo lang aan 1 stuk alleen .is geen optie.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik werkte fulltime toen mijn hondje kwam maar ik had van tevoren overlegd met mijn baas of de pup mee naar werk mocht. Had dit niet gemogen dan had ik geen pup gekocht, ook al wilde ik het nog zo graag.

Mijn advies is dus (net als vele hier) mocht je geen oppas o.i.d kunnen vinden voor je pup óf langer vrij kunnen nemen; dan geen pup.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat met de pup als je gaat werken? Welke geslachten gaan goed samen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: omg ik ben zo blij !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^