ik heb er hier ook 1 die poep van andere honden eet en of katten lust ze ook graag. ze is al 3.5 jaar maar waarom geen idee probeer haar zo veel mogelijk af te leiden. moet ik ook wel eerlijk zeggen als de andere hond niet mee is dat ze het dan wel minder snel zal doen. zal wel de aandacht zijn die ze wil hebben (krijgt ze verder nooit hoor ) genoeg maar voor haar dan toch weer niet.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond van bijna 10 maanden eet nog steed poep." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hallo, ik had hier ook een poepeterHier heeft de Sanofoor echt geholpen! Op een beetje ganzenpoep na wordt er geen poep meer gegeten, ook geen paardenpoep!
Rollen in de poep daarentegen.......
Wij hadden ook een hond die poep at,op advies van de da eierkoeken van
de bakker,dus niet van de supermarkt,want daar zit minder amoniak in dan
die van de warme bakker,gegeven,en als ze in het begin toch aan de riem naar een drol wou happen altijd NEE gezegd,en gelijk beloond als ze het niet deed met haar eigen brokje of hondensnack,en zeiden we Dat is een knappe hond,heel overdreven vrolijk zeiden we we dat.
Op den duur ging dit steeds beter en met als ze los liep ook,we gaven elke dag een kwart eierkoek,net zo lang tot ze het niet meer deed en de link legde naar haar beloning.
De koeienpoep bleef wel lastig als ze los was.
En toch vraag ik me af of eierkoek nou wel zo gezond is
Als ik ze wel eens heb (voor onszelf) dan vind ik ze toch vrij zoet.
Ben blij dat het hier vanzelf is over gegaan.
Ik las dat Swift van Kevin ook graag ganzenpoep snoept. Dat ligt hier in bepaalde periodes ook heel veel op de dijk, is ook niet leuk om daar dan te lopen, want óf ze eet het op óf ze gaat erin liggen rollen
Bij ons adviseerde de dierenarts sanafoor of eierkoeken. Geen koek per dag, een klein stukje.
Hier ook eentje die het liefst die hele opgedroogde stukjes poep at. Ik heb hem het gelukkig afgeleerd, met eerst aan de lijn.
Bij zo'n stukje poep staan en zorgen dat hij er vanaf bleef ik gebruikte daarbij het commando 'Laat!'. Ik beloonde hem alleen als hij zelf oog contact maakte.
Toen mocht hij los lopen maar met de lijn aan zijn halsband en hij moest bij me blijven. Ook hier bij 'Laat' en belonen. ging hij er vandoor met de drol kon ik handig op de lijn stappen.
Toen helemaal los en nu gaat het prima. Paardenpoep blijft een struikel punt maar gaat ook steeds beter.
Het is heel erg vervelend, Maylo braakte het gelukkig wel niet uit.
Kwam ineens in me op: recycle poep...
Tweedehands eten kan ook nog.
Willen (wilden) jullie poepeters na de wandeling dan ook altijd een kusje geven?
Bij voorkeur een tongzoen...
Mellow wel, eerst een sappige drol en dan bij thuiskomst een lekker kusje.
Nou, dácht het niet!
Max was ook een fanatiek poepeter... Later werd hij extra fanatiek in diarree wat hij wel eens kon vinden.....
Gelukkig is Max niet normaal zindelijk en kotst hij dus ook niet in huis....
Hij maakt een hels kabaal als hij moet kotsen, want hij vertikt het om het binnen te doen...
Nu is hij er mee gestopt, heel soms is een diarree hoop super lekker maar met een: "potverdikkie! SPUUG UIT!" spuugt hij het uit en kijkt me aan van: "PROEF DAN! TOEEEE, HET IS ZO LEKKER!"
Ik ken de stank echt, als pup kotste hij wel in huis...... Ik gooide er eerst een doek met azijn over liet het 10 min liggen en dan opruimen....
Banaan heeft ons geholpen, en bruinbrood ook.... Eens in de 3dagen krijgt hij een kapje bruinbrood en een stuk banaan.... Sinds 1,5 week heeft hij geen hoop meer aangeraakt
Hahaha....en ik betaal dan ook nog hondenbelasting!!! Ik moet geld toe krijgen....de buurt was nog nooit zo schoon tijdens Zoë's poepdieet X-(
Hier deed Dobby het toen hij net bij ons was. En een paar maanden geleden ineens mensenpoep. Nou, sorry, vergeleken met mensenpoep is honden- en paardenpoep... err nou ja, kattenpis. Een peulenschil.
Gelukkig herinnerde ik me een trucje wat ik wel eens in CSI heb gezien: fervent glimlachen, dan kun je zelf niet overgeven. Bij mij werkt het.
In het geval van de hond van TS zou ik de hond een muilkorf omdoen. Dat doen ze ook wel met honden die stokken of stenen eten en daardoor van binnen beschadigen. Zoveel poep kan nooit goed zijn. De ergernis thuis bij het braken ook niet.
Als jullie twee zich zo ergeren (en dat kan ik me goed voorstellen, met zulk soort gore dingen raakt je geduld een keer op!!), dan is de oplossing de ergernis wegnemen zodat je vanuit die basis verder kan. Met training, met andere voeding, met supplementen. En anders altijd een muilkorf om. Je leeft samen met je hond, maar het moet voor de baasjes ook leefbaar blijven.
Hier nog een poepeter. Neeltje is inmiddels 7 jaar en doet het nog als ze de kans krijgt.
Veel voorkomend probleem of eigenschap van de hond eigenlijk het eten ervan.
Maar het uitbraken zie en lees ik niet heel erg vaak of dat het steeds gebeurd op af en toe na dan.
Aan de reakties lazen wij, man en ik, dat wij toch minder kunnen met dit maar aldus zal dat te maken hebben met het opruimen en de stank van de recycle stront waar de meeste niet steeds mee te maken hebben, gelukkig maar!
We zijn niet vies van honden maar vooral mijn man wil niet eens meer naast Bobby zitten soms nadat dit gebeurd is of er alleen al aan denkt.
Bang dat Bobby hem per ongeluk likt aan zijn hand.
Zo even met uitlaten wilde hij zijn eigen drol ook weer tot zich nemen, pffff........
Heb zojuist sanofor in huis dus ben erg benieuwd, eierkoeken waarvan hij al een stukje heeft gehad.
Denk niet dat het te maken heeft met een voedseltekort.
Had een hondje uit t asiel gehaalt die hier alle poep opat, ook die van zichzelf.Dacht dat het misschien een gewoonte was die ze geleert had in de ren vh asiel. Op wandelingen deed ze het wel nooit.
Toppunt was dat mijn havanezer van 4 jaar, die het daarvoor nooit deed, het hier ook begon te doen.
Ik heb toen,meer toevallig, van de ene dag op de andere ander eten gegeven. Toeval of niet maar ze hebben het daarna nooit meer gedaan en het eten dat ze nu krijgen is stukken goedkoper.
Niet alleen ziektes of infecties moet je bang van zijn bij mensenpoep, maar waar ik woonde sliepen ook veel drugsverslaafden. Al meerdere honden zijn naar de dierenarts gegaan omdat ze hartstikke high waren.
Dan staat de term its good shit wel in een ander daglicht grijns...
Het is er uit te trainen ... Maat dan moet je er wel echt consequent werk van willen maken... En continu opletten tijdens het wandelen...
Het trainen gebeurt trouwens niet met poep zelf, maar met iets anders waar je hond dol op is....
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond van bijna 10 maanden eet nog steed poep." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?