nog een hond (pup) aanschaffen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tinetine

honden foto van tine

hallo ':-)

Ik ben nieuw op deze hondenpage en vind het wel leuk om met anderen te praten over honden en hun gedrag. Ik zoek ook eigenlijk vooral hulp omdat ik ook pas 16 ben en mijn ouders weten er niet veel van..
ik heb een hondje (een jack russel) en ze is 7 jaar. voor haar soort is ze redelijk rustig. alleen op het begin als er bezoek komt kan ze wel even opspringen, ze lacht ook lief met haar tanden bloot naar de mensen en kwispelt dan met haar staartje. de meesten dachten dat ze wilde bijten, maar ze lachte gewoon. nu was mijn vraag: kan er nog een hond bij? ik had heel graag een akita gewild, maar ik vraag me af of akita's kunnen opschieten met andere honden als ze ermee groot gebracht worden?
grtjes Tine

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nog een hond (pup) aanschaffen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

in principe kan er een hond bij, maar je ouders moeten het ook willen.

een akita is wel heftig hoor, heb je je er al over ingelezen? ze zijn zeer waakse (op de stille manier) en kunnen over het alemeen niet goed opschieten met honden of andere dieren. akita's zijn geen makkelijke honden en ik raad je het dus niet meteen aan.
mijn vriend wil er ook een, maar ik niet, ik vind ze een te grote uitdaging momenteel
waarom wil je trouwens een akita?

honden page profiel tinetine

honden foto van tine

Ja, dat heb ik en mijn ouders willen het hoe dan ook even bekijken. Ze denken er nog goed over na. Ik heb zelf ook wel een tamme dwergpapegaai maar deze komt enkel uit de kooi als mijn hondje er niet is. Mijn hond doet wel niets, maar ik vertrouw het toch nooit honderd procent. Ik had al gelezen dat akita's een sterke wil hebben dus wil ik het allemaal goed nagaan.
Ik zou graag een akita willen omdat ik weet dat deze, met de juiste opvoeding, ook heel trouw kan zijn. Ook om me voor een deel veiliger te voelen als ik ga wandelen op straat. Soms zou ik graag even willen gaan wandelen in mijn eentje. Ik durf in het dorp met mijn kleine hond, maar in het veld niet (behalve met ouders) dat zou ik wel graag willen: een leuke wandeling maken zonder me onveilig te voelen.
langs de andere kant wil ik er ook ééntje, gewoon om hem zelf op te voeden (zelfs omwille van zijn sterk karakter) en mijn tijd in hem te steken. ik kan niet precies zeggen hoe ik erbij kom...

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Akita's zijn heel lastige honden inderdaad, zeker geen beginnershonden. Ook zijn ze moeilijker in omgang met andere honden, en zeker honden van hetzelfde geslacht. 
Welke Akita wil je trouwens, de Japanse of de Amerikaanse? Hier op HP heb je ook rasbeschrijvingen, deze is van de Japanse en deze van de Amerikaanse. Lees je heel goed in over het karakter en de verzorging van dit ras. Bereid je zeer goed voor en neem hier ruim de tijd voor.

honden page profiel tinetine

honden foto van tine

ik zou graag een japanse willen hebben dan, en bedankt alvast, ik zal het zeker lezen :-)

honden page profiel tinetine

honden foto van tine

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Ik denk inderdaad dat je een akita niet meteen met een andere hond moet willen samen hebben. Maar ik denk dat een akita pup gemakkelijker opgroeit met een andere hond dan een volwassen akita met een andere pup.

Lees je inderdaad goed in als je een akita overweegt. Wat verwacht je en welke situaties wil je zeker niet tegenkomen.
Ik ben pas een akita eigenaar ik kan je ervaringen meegeven die ik tot nu toe heb.

honden page profiel tinetine

honden foto van tine

dankjewel. ik weet echt niet goed wat te doen. het is in ieder geval een pup wat ik wil halen dan, zeker geen volwassen akita, omdat ik vooral wil dat hij dan zal wennen aan de omgeving.
wat is zo ongeveer de kostprijs van zo een akita met alle basismiddelen voor een pup erbij?

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Je vertrouwd je kleine hond die niets doet niet met je papegaai. Daarom mag hij allen eruit als je hond er niet is...hoe vaak is dat?
Maar nog een hond erbij komt de papegaai nooit zijn kooitje meer uit? Zou toch zonde zijn van zo'n slim aanhankelijk dier als deze...

honden page profiel tinetine

honden foto van tine

mijn hondje is altijd binnen, maar hij doet niets als ik mijn papegaai eruit haal. toch ga ik voor alle zekerheid met mijn papegaai in een andere kamer spelen en kan ik hem meenemen als ik mijn huiswerk maak,  gewoon omdat ik het risico niet wil lopen. ik kan gerust mijn papegaai laten zien aan mijn hondje, maar op afstand wel (voor alle zekerheid)
Ze doet er niets naar, maar als mijn papegaai wilt vliegen kan ze soms wel even blaffen.
voor de rest reageert  hij er nauwelijks op.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik ga mee met de andere reacties. Lees je ook goed in ove brood fok! En haal je pup bij een goede fokker.

Akitas zijn hele pittige honden,  maar inderdaad heel trouw (zoals elke hond). Maar mits goede begeleiding op de hondenschool moet dit zeker lukken ook moeten je ouders er volledig achterstaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nog een hond (pup) aanschaffen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: onder de bank tafel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^