Het "opspring-probleem"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hallé en goedemorgen!

Ik vroeg me af of jullie misschien nog ideetje hadden over hoe ik Cosmic's "opspring-probleem" kan aanpakken. Ze doet dit bij anderen, niet bij mij.

Dit is wat ze doet: Ze gaat voor iemand op de grond zitten. Of deze persoon nou wel of niet reageert, ze legt een pootje op de bank. Wederom, wel of geen reactie, ze drukt zichzelf omhoog in een sta-tegen-de-bank-positie en probeert mensen subtiel kusjes te geven en krabt met haar pootje aan iemands arm, en liever nog in het gezicht. Misschien een overbodige opmerking, maar.. niet iedereen is hiervan gediend ;-)

Bij mijn moeder heeft ze het regelmatig geprobeerd. Nu nog meer heel zelden. Mijn moeder negeert haar volkomen. Met een stalen gezicht gaat ze verder met haar verhaal terwijl Cosmic over haar arm heen krabt. Geweldig, haha. Haar (dementerende) vriend, echter, begint al te zuchten als hij Cosmic aan ziet komen.. "Nee-hee.." zegt ie, en dan duwt hij haar terug, waarop Cosmic meteen weer overeind veert met haar pootjes op hem. En dan kijkt hij mij aan, waarop ik zeg, "gewoon negeren". Maar dat doet hij dus niet. Als hij er echt genoeg van begint te krijgen sta ik op en loop ik een rondje door de huiskamer, Cosmic volgt mij dan namelijk.

Bij mijn vader thuis, hebben ze een hele dure nieuwe leren bank. Hier mogen ABSOLUUT geen hondennageltjes op, en het is dus onmogelijk om haar te negeren want ze zou daarmee de hele bank om zeep helpen. Met als gevolg dat wij de hele avond Cosmic zitten te "blokken" met onze benen en haar terug te duwen. Niet echt een ontspannen avondje, zo. Onze oplossing daar is haar iets te kauwen geven, maar ik ben daar soms een aantal uur en dan ligt ze een aantal uur dingen te kauwen, waarna ze veel drinkt en dus óók veel plast, en dan soms 's nachts in huis een ongelukje heeft.

En ten slotte doet ze het bij degene die mij wekelijks komt helpen met mijn administratie. Dit is een enorm lang mooi meisje met hele mooie korte jurkjes van kwetsbaar materiaal, zijden en zo. Cosmic vindt haar nóg leuker, ze springt zelfs tegen haar op als ze nog maar in de gang staat, normaal doet ze het alleen bij mensen die zitten. Hier heb ik voor dezelfde oplossing gekozen, haar op haar kussen liggen met iets te kauwen. Dit bezoek duurt maar een uurtje, dus dat scheelt, maar toch. Deze persoon kan haar dus ook niet negeren, want dan is haar jurkje kapoet!

Negeren kan dus niet altijd. Overigens kent Cosmic het woord "nee" blijkbaar niet. Ik kan haar hier roepen, nee zeggen, afleiden met snoep/speelgoed, maar degene die haar (negatieve) aandacht geeft blijft interessanter. Waarop ik dan weer zo'n opmerking van mijn moeder krijg dat ze een stomme hond is omdat ze niet luistert, en dat ik niet van anderen kan verwachten dat ze haar negeren (en dus mijn hond opvoeden), super constructief ;-)

Om en lang verhaal kort te maken, ik wil haar liever niet in een andere kamer opsluiten als ik ergens ben. Ik wil haar bij me hebben, en bovendien los ik daar het probleem niet mee op, ik zorg alleen dat het niet meer gebeurd.. Hebben jullie tips hoe ik dit misschien aan kan pakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het "opspring-probleem"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Lastig... Geen tips...
Wij wonen splitlevel, dus Pooh mag gewoon het trapje richting mega leren bank niet op. Maar daar heb jij niks aan.......

Dus dan bij deze dan een upje!!

(Want ik neem aan dat je wel weet hoe je "nee" in het algemeen kunt aanleren...!?)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja, ik heb "nee" ook aangeleerd, alleen is ze er op zo'n moment doof voor. Logisch, ook, want ze blijft aandacht krijgen..

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

PLAATS en BLIJF goed aanleren. Je laat haar op een vaste plaats PLAATS nemen. Bijvoorbeeld vanaf nu een bezoekplaats in huis. En Dan een BLIJF daaraan vast.
Ik denk wel dat het heel wat dril gaat kosten. Maar ik zou beginnen met je moeder die lijkt interessant tot ze merkt dat het niet zo is dus die uitdaging is niet zo heel groot voor haar. Dan begin je met een nog wat leuker persoon. En uiteindelijk met de onweerstaanbare personen. Of wat gemakkelijker is kun je niet ergens een poortje maken ?
Of wil je vader misschien niet ergens een poortje maken zodat zijn salon veilig is.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Daar is helaas zowel bij mijn vader als moeder thuis geen mogelijkheid voor. Het is gewoon een grote kamer waar de bank middenin staat, dus een poortje o.i.d. creëren kan niet. Ik denk dat dit ook een probleem is - ze heeft mijn mijn vader en moeder thuis geen plaats. Ze gaat tijdens een bezoek dus ook geen moment ergens liggen, alleen maar "etteren" bij de bank. Ik zit er aan te denken zo'n opvouwbare stoffen bench te kopen of zo, maar ja, dan moet ik weer iedere keer als ik iemand wil gaan bezoeken dat ding meenemen..

Overigens werkt dat hier thuis niet. Ze kent plaats, ze kent blijf, maar no way dat ze op haar plaats blijft als hier iemand "vreemds" op de bank zit ;-) Misschien ook nog tips hoe ik haar zo ver kan krijgen dat ze daar blijft? Op wat te kluiven geven na, dan, want als ik haar iets te kluiven geef op haar kussen blijft ze daar wel liggen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

100.000x terugsturen. Desnoods een keer flink bozig.
Ik had ook zo'n boxer, maar er zijn weinig mensen die 40 kilo kwijlende hond op schoot willen hebben.
Hij heeft het toch afgeleerd, al probeert hij het nog wel eens. Maar hoe vervelend ook, ik ben de baas, en niet hij.
Ergens anders is dat lastiger, want daar heeft jouw hond geen vaste plek en op visite gaan is spannend, dat vindt Bruce ook.
Hij gaat niet vaak mee, maar wel naar mijn ouders. Dan neem ik de mand mee, en ook daar moet hij gewoon in zijn mand, als hij vervelend is.

De aanhouder wint, en boxers zijn ook behoorlijk koppig hoor! ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hoe stuur ik haar terug? Ze blijft namelijk gewoon staan als ik "nee" zeg, of opsta, of haar weg duw. Ik moet haar écht fysiek optillen en op haar plaats zetten. Gewoon 100.000x optillen en op haar kussen zetten?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Nee niet optillen, daar leert zij niets van.
Jij moet NEE zeggen en wel heel duidelijk en haar naar haar plaats sturen.
Jij bent de eigenaar en roedelleider in dit geval, visite heeft niets te zeggen over jou hond.
Visite krijgt hier de opdracht als ze binnen komen, de honden niet in de ogen te kijken, anders doen mijn honden ook opspringen.
Niet aan kijken en een nee van mij met een plaats er achter aan, gaan zij netjes op hun plaats liggen, zijn ze rustig dan laat ik de visite ze één voor één roepen, dan mogen ze een aai over hun bol halen en dan terug naar hun plaats of waar ze maar willen gaan liggen, visite wordt dan niet meer lastig gevallen.

Klinkt misschien heel streng, maar ja ik moet wel duidelijke regels hanteren, heb tenslotte vijf flinke knapen rondlopen hier, hihih :-D

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Als ik mijn stem verhef naar Cosmic, gebeurd er doorgaans niks.. Word ik écht boos, dan gaat ze op haar rug liggen (en dus nog steeds niet naar haar plaats). Ik loop daar dan ook nog het risico bij dat ze mijn vloerbedekking onder piest.. O-) Als je haar een bepaalde richting in wil "duwen" doet ze alsof je haar gruwelijk mishandeld, nagelt ze zichzelf vast aan de vloerbedekking en maakt ze zich zo klein mogelijk.

Overigens heel anders dan Punk. Als ik die "wegjaag" met een wijzend vingertje in een bepaalde richting, vertrekt ze onmiddelijk ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik weet dat dit storend gedrag is Pauline maar van mij zou die een knuffelke krijgen, en zelfs ik zou hem op dmijn schoot laten kruipen ook. Tja het mag niet. En mijn enen tante komt ook nietbmeer omdat Lance te vriendelijk was.......beter een te vriendelijke hond dat een agressieve, nietwaar ? Neen best een heel rustige ':-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dit doe ik zelf inderdaad ook.. Gewoon even een knuffeltje en een kus op d'r bolletje, ik heb je gezien, ga maar rustig liggen. En dat doet ze dan ook. Maar goed, niet iedereen is er van gediend, haha.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Misschien is het handig om tijdelijk als er visite is, Cosmic zoiets aan haar halsband te hangen, je kan haar dan rustig naar haar plaats begeleiden, zonder haar te hoeven tillen of aan d'r halsband te pakken (wat voor sommige honden best wel bedreigend en eng kan zijn)



Sorry vond alleen een plaatje met rare tekeningen op de band, maar het ging om het idee.

Dit is licht, hangt niet in de weg en heb je allicht ook in andere uitvoeringen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Heuj, die zijn handig! :-D

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Destijds als 'bonustip' van de gedragstherapeute gekregen (ze kwam voor heel iets anders O-)) om zonder de hond aan te raken, aan te kijken of aan te spreken op te staan zodat ze weer terug op de grond belandden. Als je dan weer gaat zitten en de hond zit er netjes naast, dán aandacht geven en prijzen. Springen ze weer op, herhalen.

Bij ons leek het in het begin net alsof onze zittingen gemaakt waren van hete kolen, zo vaak als we op moesten staan. Maar geleidelijk aan is het flink verbeterd, en nu gebeurt het alleen nog heel sporadisch dat ze met haar poten op schoot komt 'buurten'.

Succes, in ieder geval! :-D

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Mja, het nadeel is dat de mensen waarbij ze het doet niet mee kunnen of willen werken..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Hoe stuur ik haar terug? Ze blijft namelijk gewoon staan als ik "nee" zeg, of opsta, of haar weg duw. Ik moet haar écht fysiek optillen en op haar plaats zetten. Gewoon 100.000x optillen en op haar kussen zetten? "


ik heb hier ook twee van die gigantische eigenwijze exemplaren. hoe bozer ik klink hoe harder ik genegeerd wordt. sterker nog er wordt boos terug gedaan, Dus boos worden heeft ook bij Poddy's met hun zelfstandige karakters geen enkele nut. Wat wel werkt hier vooral is negeren. bijvoorbeeld als Dusty niet komt op mijn commando. dan wacht ik tot hij bij me is, lijn en aan en zeg niks, kijk m niet eens aan en loop door. Gaya heeft ook een handje van blijven staan als ze niet wilt bewegen. op zo'n moment begeleid ik haar aan de halsband, naar de plek waar ik haar wil hebben. ondertussen zeg ik niks, kijk dr niet aan. geen enkele vorm van aandacht. eenmaal op de plek waar ze heen moest loop ik weer van dr weg. op moment dat ze direct doet wat ik vraag wordt ze beloont. Met Fysieke kracht ga je niks bereiken alleen maar dat ze je nog minder serieus nemen. enige manier waarop ik overwicht heb op de momenten dat het nodig is als ik sterker in me schoenen sta dan Gaya ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik vind het fijn om te lezen dat er nog meer van die eigenwijze donderstralen rondlopen :-D

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik heb Diesel steeds buiten gezet zonder iets te zeggen, 5 min later weer naar binnen, en weer niets zeggen.

Iedere keer als hij een stap richting de visite deed pakte ik zijn halsband vast en meneer zat buiten.
Heb er nooit iets bij gezegd, keek hem niet eens aan.

Helemaal over nu, hij weet dat hij ze niet moet lastig vallen, hij komt maar aan mij voeten liggen.
Ik kan toch niet van bezoek verwachten dat ze de hond negeren, tis mijn hond, dus mijn probleem.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat is misschien een oplossing, ik kan haar niet buiten zetten maar misschien wel even in de slaapkamer of zo. Maar wel lastig, mijn begeleiding is er een uurtje per week, en ik zie het al helemaal voor me dat ik het hele uur bezig ben met Cosmic naar de slaapkamer brengen, haha.

Daarbij denk ik dat bij de halsband pakken, zoals iemand hierboven ook al zei, té intimiderend is voor Cosmic.

honden page profiel ..

honden foto van .

momenten dat je echt aan het trainen bent met dr kan je een licht lijntje er aan hangen, dan hoef je dr niet direct aan de halsband te pakken maar kan je in rust de riem oppakken ;-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Een vriendin van mij heeft er het volgende op gevonden:
Wanneer 1 van mijn honden dit doet, staat ze op en gaat met haar gezicht naar de muur staan in een hoek. Zo staat ze stil en wacht tot de honden niet meer springen/blaffen. Dan gaat ze weer zitten. Vaak vinden ze dit na 2 a 3 keer niet leuk meer en laten haar verder met rust.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ben bang dat ik mijn begeleider en familie niet zover krijg, haha.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik denk dat Diesel een betere methode is. Maar dan misschien met een dun lijntje wat je al eerder aan de halsband hebt bevestigd? Je komt anders niet meteen tot een goed gesprek met je bezoekers... :-D

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb een lichte lijn die ik evt. om kan laten.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Je moet ook rustig blijven he, niet opspringen en naar zijn halsband grijpen, dat ging bij Diesel ook niet, had hij zo door, vloog hij ervan tussen.

Dus niet kijken, zorg dat je in zijn buurt bent als je hem weer binnen laat, loopt hij richting bezoek, rustig bij halsband pakken, niets zeggen en naar buiten )of slaapkamer.

En idd, ben in het begin ook heel lang bezig geweest, maar het werkt perfect.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

" Een vriendin van mij heeft er het volgende op gevonden:
Wanneer 1 van mijn honden dit doet, staat ze op en gaat met haar gezicht naar de muur staan in een hoek. Zo staat ze stil en wacht tot de honden niet meer springen/blaffen. Dan gaat ze weer zitten. Vaak vinden ze dit na 2 a 3 keer niet leuk meer en laten haar verder met rust. "


Dat kan ook niet bij iedereen, hier was laatst een man van KPN 2 uur in huis bezig voor de aansluiting van glasvezel, ik kan dan toch niet aan zo iemand gaan vragen of hij iedere keer in de hoek wil gaan staan en mijn hond negeren, bij goede bekende kun je dat natuurlijk wel doen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja precies, da's het lastige.. Degene die mij hier komt helpen met de administratie gaat écht niet steeds in de hoek staan, en de vriend van mijn moeder kun je zoiets niet eens meer duidelijk maken..

Haar even ergens anders zetten lijkt me een goed plan. Ik moet alleen nog even verzinnen waar, want ik zeg wel slaapkamer, maar ze heeft nogal de neiging om mijn dekbed kapot te bijten dus ik durf haar daar niet alleen te laten.. Idem met de keuken, daar lopen kabels die ik niet weg kan moffelen en ze bijt ook kabels door.. Ik denk dat de gang de beste optie wordt, dan moet ik daar alleen even opruimen en niet vergeten mijn schoenen weg te zetten.. O-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Nee, ik denk dat je het bezoek er een beetje naar uit moet zoeken....':-) Om te oefenen bedoel ik dan. Wanneer de hond het allemaal een beetje snapt en commando's wat beter opvolgt dan kun je een kpn man wel aan denk ik....!;-)

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ken je de oefening "plaats" die ze op de hondenschool aan leren?
wij hebben het met een riem aangeleerd, je klikt de riem los van de hond en gooit 'm ergens neer.
vervolgens leer je de hond aan dat dat zijn plaats is en dat hij bij de riem moet blijven liggen totdat hij weer geroepen word.

je zou dit kunnen aanleren en ja ik denk dat dat je aardig wat tijd gaat kosten met cosmic maar dan heb je uiteindelijk ook wel wat.
dit kun je met en zonder mensen oefenen en uiteindelijk heeft ze het echt wel door hoor, zolang je maar standvastig bent.

verder kun je haar ook even aan de riem houden als je voor de snelle oplossing wilt gaan.
bijv. als de vrouw met het mooie jurkje langskomt ;-)
niet elke situatie valt in een korte tijd op dezelfde manier op te lossen, denk ik zo.

een stoffen bench kan ik je aanraden.
zijn zo in en uit gevouwen, zijn niet zwaar en ik spreek uit ervaring want ik heb de grootste maat.

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

Bij ons op de hondenschool leren we de oefening plaats aan op een klein matje dat je in principe overall mee naar toe kan nemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het "opspring-probleem"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Goede brok met hoog vlees gehalte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^