Hallo allemaal!
Mijn Stafford is nu bijna 3maanden na der eerste loopsheid dus ik moet nu echt gaan nadenken over de sterilisatie . Mij lijkt het beter vanwege al die ziektes die ze kan krijgen. wel heb ik er een slechte ervaring mee. Mijn vriend zijn Labrador heeft namelijk een binnenwaartse bloeding gehad en heeft het maar net aan overleefd. natuurlijk is dit een fout van de dierenarts en kan dit nou eenmaal gebeuren. Toch ben ik hier wel van geschrokken . Maar wat zijn jullie Meningen en Ervaringen over de sterilisatie van jullie hond ?
Groetjes en pootje van Nicky en Chika!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sterilisatie Doen of Niet doen ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Mijn teefje is 19 juli jl gesteriliseerd op 2, 5 jarige leeftijd en ik moet zeggen tot nu heb ik er geen spijt van.
Maar goed zij had ook echt een hoop gedoe met haar loopsheid. Tot twee weken later bende uitscheiden, heftige schijnzwangerschappen tot melk geven aan toe. Ze ziet er bijna uit alsof ze ooit een nestje heeft gehad zo erg was het.
Omdat ze bleef navloeien heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt ter voorkoming van een baarmoeder ontsteking. Nu is het over en ik hoop dat het haar veel meer rust gaat bieden. Constant van die rare hormonen die door je lijf gieren, het lijkt me niet prettig.
Wat je doet moet je uiteraard zelf weten. Als jij je er prettiger bij voelt of het wordt uiteindelijk echt beter voor je hond waarom niet? Ja het is een pittige operatie en er zijn risico's maar goed. Het kan ook helpen.
Ik steriliseer mijn dieren uit principe.
Er zijn miljoenen honden die ingeslapen worden per jaar omdat er geen baasje voor te vinden is.
En omdat een "oeps" nestje niks voor niks OEPS is neem ik mijn verantwoordelijkheid als ik geen fokplannen heb
maar de meerderheid op het forum hebben andere meningen wat betreft het nut ervan die zul je ook nog wel door kunnen lezen zometeen
Ik werd meteen gevraagd door de dierenarts of ik mijn hondje niet wou steriliseren. Ik schrok er van. Zo'n kleine, mooie, gezonde hond. De hoofddierenarts waar ik de volgende keer bij terecht kwam was heel eerlijk. Die zei dat de vacht van ons hondje lelijk zou komen en dat het heel even kan dat het karakter verandert. Meteen waren we overtuigd en eigenlijk heel blij. Geen sterilisatie. Ons hondje draagt een broekje bij haar ongesteldheid (en dat draagt ze heel graag). 's Nachts, als ze in de keuken slaapt in haar mandje, heeft ze geen broekje aan. En de periode is snel voorbij. Natuurlijk, als er problemen komen, dan moet men toch eens een sterilisatie overwegen. Als het ten voordele is van de hond, ok. Als het enkel is om als baasje gemakkelijk te zijn, niet ok. Dan had men maar geen teefje moeten nemen.
Die keuze moet je echt helemaal zelf maken. Ik doe het niet omdat ik vind dat er erg veel nadelen aan een sterrilisatie kleven, maar bij inca is het ook niet noodzakelijk omdat ze nergens last van heeft tijdens of na de loopsheid. Als ik in de schoenen van Sammy had gestaan had ik inca wel laten sterriliseren omdat het in die situatie beter voor de hond is. Ik zou dus naar je hond kijken en verder doen waar je je zelf prettig bij voelt.
Ik heb twee gesteriliseerde teven, beide niet zelf voor gekozen maar het bevalt me meer dan prima. Iedere volgende hond zal ik dan ook na de eerste loopsheid laten helpen.
Ik heb geen enkel nadeel kunnen ontdekken eigenlijk.
Jamie is vorig jaar geholpen omdat ze een baarmoederontsteking had en dat wil ik dus nooit meer meemaken. Ik dacht echt dat ik haar kwijt was.
Bij bepaalde rassen kan de vacht wel nadelig veranderen, daar moet je wel rekening mee houden. Vooral bij langharige honden.
ik heb een intacte teef, en hou ik zo... er zijn net zo goed vele nadelen van castratie en voordelen, lees je goed in, het is een eigen keuze die je maakt.
maak deze bewust. lees de voor en nadelen en maak een keus waar je achter staat.
Tja dat gedrag veranderen, ik weet het niet hoor. Meerdere honden gehad en allemaal hielden het zelfde karakter.
Waarom zou dat ook moeten veranderen het enige wat veranderd is dat het hormoonspiegel stabiel is en dus geen last van voorplantingsdrang en gedrag dat er bij komt.
Hooguit dat je hond wat rustiger zal gedragen en zelfs dat gaat lang niet altijd op.
als mijn hond zo zou reageren als Sammy haar teef, zou ik er niet lang over hoeven nadenken, maar Bamse heeft een gezonde loopsheid, nimmer schijndrachtig geweest dus ik bof .
wel is het zo dat zware honden en grote honden vaak incontinent worden, neem dat ook mee met je beslissing.
Een hond sterililseren uit PRINCIPE ?? is dat niet onzinnig ? je hebt de verantwoording dat er geen nestje van komt zelf in de hand daar is geen sterilisatie castratie voor nodig. dan zou je omdat je deze principe hebt altijd de teef en de reu castreren ??
Ik snap Lyanne wel. Want hoe goed je je eigen hond in de gaten houd, doet niet iedereen dat met de honden in je omgeving...
Evenals in het verkeer, je kunt pas goed autorijden als jij weet wat jou medeweggebruikers van plan is .
Even voor de TS; Maak je keuze zorgvuldig en weeg de voor en nadelen af. Maar doe vooral wou jij het beste voor je hond vind. Jij kent je hond beter als wij.
Mijn teef is gesteriliseerd en daar ben ik heel blij om! Niks last gehad, zou het niet anders willen.
Geen gedoe met loopsheden, geen ongelukjes en ook zo goed als geen kans op melkklier tumoren.
Mijn tante heeft al 2 honden moeten afgeven door zulke tumoren.
mijn Da vroeg ook zodra ik Skaraa had en voor de 9 weken enting ging of ik haar tzt ging laten sterriliseren. Ik heb gezegt hier geen plannen voor te hebben, dat ik me bewust ben van alle risico's van het niet sterriliseren, en het wel sterriliseren. En dat ik tot zowiezo haar 3e jaar niets wil doen, tenzij er medische redenen komen waarom het dan wel moet.
Goh moet je zelf uitmaken vind ik, ik heb Zuma laten steriliseren omdat ze dan minder kans op baarmoeder en tepelkanker zou hebben, ze is voor haar 6 maand gesteriliseerd en alles is tiptop gekomen, ze heeft er nooit last van gehad.
Ik zou het zeker doen,al zou ik wel wel pas na de 2de of 3de loopsheid het laten doen
ik heb hier een intacte reu in huis lopen die ik absoluut niet geholpen wil hebben . dus moest het teefje wat ik heb er maar aan geloven . dit omdat het teefje een broodfok teefje is en ik dus absoluut geen oeps nestjes hebben wil .
en alles is keurig verlopen. geen nare bloedingen.geen vervelende complicaties of wat dan ook . mijn reu is happy want die wordt nu niet meer gek . en mn teefje is ook weer happy. die is weer wat meer zen geworden nu ze niet zo veel last meer van haar hormonen heeft.
Wij hebben onze teef na de eerste loopsheid laten helpen,
en tijdens de ingreep zag de da dat ze een beginnende baarmoederontsteking had,
dus alles is er toen direct uitgehaald.
Maar dat wilt niet zeggen dat dat altijd zo is natuurlijk,we hadden eigenlijk
geluk dat we haar lieten helpen en dat het gezien werd door hem.
Haar gedrag is nog steeds hetzelfde als voor de ingreep.
Ik heb mijn bull afgelopen mei laten steriliseren, ze was toen 1x loops geweest. Ik had geen andere keuze, omdat ik destijds nog 2 reu-en ik huis had, waarvan er 1 zo gek werd toen mijn teefje loops was, dat hij aan de kalmerende middelen moest.
Tijdens de sterilisatie bleek dat ze schijnzwanger was .
Haar karakter is wel verandert, ( kan ook pubergedrag zijn, maar wel toevallig, dat dit verandert gedrag direct na de sterlisatie kwam), ze gedraagt zich nu "stoerder" t.o v. sommige andere honden, voorheen was ze echt allemans vriend, en das een stuk minder, niet dat ik daar problemen mee heb, want ik vond haar voorheen iets TE sociaal .
Thanks voor jullie reacties . Ik denk dat het voor ons ook het verstandigste is om haar te laten helpen.
Ze is veel met andere honden en ik wil geen OEPS nestjes. ik hoop wel dat ze daarna nogsteeds zo sociaal is want wij willen er graag nog eentje bij nemen. ik hoop dat ik de juiste keuse heb gemaakt voor mijn teefje.
Ik snap dat niet wat betreft die oeps nestjes
je bent er toch zelf bij als je wandelt?
Ook ga je naar een plek waar honden vast moeten?
Als je dan goed op let dan heb je het goed onder controle toch.
M,n leven lang teefjes gehad die niet geholpen waren en nooit problemen gehad hier mee.
Ook een dier die geholpen is ondervind hier eventueel gevolgen van.
Zoals ik al eerder vermeld heb, hoe goed zij ook op haar hond let. Er lopen hier heel wat meer hondeneigenaren die dat niet doen.
Nou ik vind het altijd heerlijk dat ze lekker los kan lopen. Wij wonen dicht bij het strand waar ze altijd heerlijk speelt met andere honden. Natuurlijk let ik dan goed op . Maar al zijn ze een eindje weg en er springt een nietgecastereerde reu op . Zie er dan maar op tijd bij te komen. Zelf ben ik ook niet zo van het steriliseren . Het is natuurlijk gewoon de natuur. Maar ik twijfel nog wat er beter zou zijn voor mijn hond.
Ach als er probleempjes ontstaan kan je altijd nog steriliseren.
Vergeet niet dat er veel veranderd in een lijfje na een sterilisatie.
Denk bv aan de hormoon huishouding, incontinentie is een mogelijkheid, maar kan zelf ontstaan over een aantal jaartjes.
Zou jou hond last hebben of krijgen van schijnzwangerschappen of baarmoeder ontstekingen kan je altijd nog besluiten om te steriliseren.
Ik zeg ben er niet voor, heb het altijd alleen laten doen op medische gronden, heb nu geen teefjes meer, maar vijf intacte reuen.
Denk maar goed na, je kan DE beslissing maar eenmaal maken.
Sterkte ermee.
Ik laat al mijn dieren steriliseren of castreren.
Ik heb er geen spijt van dat ik Romi heb laten steriliseren.
na haar loopsheid heeft ze ontzettend lang (ondanks medicatie) last gehad van een schijnzwangerschap. Romi wist zich geen blijf meer.
Voor haar sterilisatie leek ze continu onstabiel en in de knoop met haar hormonen, dit was na haar sterilisatie snel gedaan.
Verder is haar vacht voller geworden en mooier.
Ik heb enkel maar voordelen ontdekt en geen enkele nadelen ondervonden.
Als het niet hoeft, niet doen.
Dat is mijn mening.
nou dat oeps nestjes he.
ik heb de gekste verhalen gehoord.
honden die over schuttingen springen ( kan dus ook een buurt reu zijn.
tuurlijk moet je op je hond letten dat moet iedereen.
Maar ik geloof niet dat honden die weggelopen zijn( kijk maar op angels facebook)
dat dat allemaal van onverantwoorde baasjes komen. Ook een loopse teef kan weglopen of er springt een andere hond op. (je teef misschien wel aan de lijn maar reuen niet.)
Ik castreer/sterriliseer inderdaad mijn dieren omdat ik vind dat OEPS niks voor niks OEPS heet en dat er genoeg andere honden zijn die al een baasje nodig hebben. en ik niet 8 hondjes op de wereld wil brengen die zich ook weer kunnen voortplanten etc. als het geen toegevoegde waarde heeft voor een ras.
En natuurlijk is het soms ook wel handig als je hond geen last heeft van loopsheid en hormoonschommelingen. maar dat is een terzijde
Ikzelf zou niet later steriliseren als er geen medische noodzaak voor is. Bij sommige rassen wordt de vacht vreselijk en ik vind het snijden in een gezond lichaam gewoon niet nodig. Masha is wel gesteriliseerd, omdat zij er heel veel last van had. Bij jayla is het voor ons wel even lastig die 3 weken, maar daar heb ik voor gekozen toen ik voor een teefje ging.
Voorbeeldje van vachtverandering voor en na sterilisatie:
voor:
Na:
Vreselijk zonde vind ik het
En om oepsnestjes te voorkomen vind ik eerlijk gezegt maar een beetje vreemd, het is de taak aan de eigenaar om dat in de gaten te houden die 3 weken, als je dat goed doet is er geen kans op een oeps-nestje, om daarvoor te steriliseren is naar mijn idee meer gemakzucht.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sterilisatie Doen of Niet doen ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?