Silver en Kena hebben gevochten, wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Wow schrik me ff wild hier. Ik was met de honden in het zwembadje wat aan het rommelen met koekjes en alles ging goed en rustig. Alle koekjes zijn op en ik loop naar binnen hoor ik ze ineens vechten. Duidelijk dat Kena Silver aanviel en dat Silver zich alleen maar verdedigde. Met een stemverheffing gingen ze niet uit elkaar en toen ik kena bij de achterpoten te pakken had liet zij eindelijk los. Silver ging er niet terug op wat ook weer aantoont dat silver zich alleen maar verdedigde. Ik weet niet hoe het kwam, misschien dat er nog een verdwaald brokje lag ik weet het niet. Maar ze hebben nooit een probleem gemaakt van eten samen. Nu is Silver steeds aan het wegkruipen en Kena loopt met haar staart en hele houding hoog rondjes om Silver en mij te lopen. Ik weet niet zo goed wat ik hier nu mee aan moet. Er is gelukkig geen grote schade, wel wat krasjes en bij kena is haar nagel gescheurd. Hopelijk was dit een eenmalig iets. Hebben jullie tips voor me hoe ik dit kan voorkomen en hoe ik hier nu mee om moet gaan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Silver en Kena hebben gevochten, wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel joanyjoany 3 doggies

honden foto van joany

Ik kom net bij de dierenarts vandaan met mijn hond, die heeft gister ook gevochten en is gebeten in haar poot maar de dierenarts zei het ligt ook aan het weer het is te warm en honden hebben daar last van en worden chagrijnig...
Bij mij weet ik dat dat niet het geval was maar misschien bij jullie wel, vooral omdat je zegt dat ze anders nooit problemen maken..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als je niet weet wat de aanleiding voor dit gevecht was, kan je het ook niet voorkomen. Maar de kans is groot dat het iets met de koekjes te maken had.
Wat je nu doet? Vooral zo normaal mogelijk doen. 
En blijft er toch spanning tussen de twee hangen: wijs hen elk een rustplaats aan, van elkaar gescheiden, en ga zelf ook even ontspannend een boekje lezen of wat op je computer tokkelen. Kunnen ze tot rust komen, en is er daarna vast niks meer aan de hand.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Het zal nog om iets te eten zijn geweest,voortaan toch activiteiten met voedsel gescheiden doen,ook al ging het goed.

Blijkbaar vindt Kena dat wat er gevonden wordt,toch meer van haar is(ook al heb je niet precies kunnen zien/achter halen wat er nu precies gebeurde)Of heeft ze even een grom gegeven toen zij beide bij het brokje stonden en luisterde Silver daar niet naar...

Ik zou gewoon het zekere voor het onzekere nemen.

Als je Kena te opgehitst vind,geef je haar rust,in de mand/andere kamer.Ze zal nog dribbelen omdat zij ook een stress hormoon aanmaakt na zo'n incident.

honden page profiel AnmacknesAnmacknes 3 doggies

honden foto van Anmacknes

Hier hetzelfde euvel, Mack de rust zelfe, kan slecht tegen de warmte, de jongste telg van 14 maanden springt hem steeds op de kop. Ik merk dat hij snauwt en grauwt naar haar, wat hij anders ook niet doet, vanmorgen drukte hij haar voor het eerst tegen de grond met een hoop kabaal, alsof hij zeggen wilde,,,,dit is de laatste waarschuwing. Nessa loopt nu met een boogje om hem heen.

Ik vermoed dat de warmte hem teveel wordt en hou ze een beetje uit elkaar de jongste waarschuw ik nu zelf en probeer een escalatie voor te zijn.

Hoop dat dat ook bij jullie speelt en dat als het weer wat afkoeld alles weer oké is.

Gr. Mack

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Indien ik het goed lees, zou ik dat "stoere" gedrag van Silver richting jou niet accepteren hoor! Hij/ zij gaat maar lekker ergens anders stoer doen hoor, maar niet tegen mij/ jou! Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze die houding aanneemt omdat ze nog vol stress of adrenaline zit en zich even geen andere houding weet. Onderling zou ik het ze even lekker zelf laten uitzoeken, totdat de rangorde weer stabiel is, dat werkt meestal verreweg het beste. De kans dat ze elkaar weer in de haren vliegen acht ik klein, maar dat is makkelijk aannemen van achter mijn pc. Natuurlijk wel even een oogje in het zeil houden totdat je zeker bent dat de boel bekoeld is.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Je bedoeld denk ik het stoere gedrag van Kena. Zij is sowieso al erg claimend wat we proberen af te leren door haar pas aandacht te geven als ze rustig ligt ergens.  Ze is pas sinds 8juni bij ons dus het is allemaal ook nieuw nog.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Het is atijd schrikken he, zo'n kibbeloartij. Shad wn Spot hadden het laatst ook weer eens, ook over eten. Die zijn natuurlijk beiden aan het puberen en de balans moet af en toe weer even opnieuw uitgevonden worden...

Ik druk dat intimideren nadien wel de kop in. Onderling rangorde bepalen is prima, maar er wordt niet gevochten en er wordt niet geterroriseerd. Shad heeft daar wel een handje van, en ik laat ze nu dus bv om en om puzzelen waarbij er een puzzelt en de ander beloont wordt voor rustig naast mij zitten. Naast elkaar zitten en om en om wat krijgen heb ik ook geoefend. Degene die opstaat, grauwt of gaat lopen klieren; weer zitten, rustig, aandacht naar mij en dan beloning. 

Ik vind nl dat honden prima de onderlinge rangorde uit moeten kunnen maken zonder te knokken en aangezien ik de baas ben, grijp ik dan dus in..

Succes, niet te hard schrikken, het gebeurt gewoon af en toe en een paar krasjes = kibbelen, bezoekje DA voor flink wat hechtingen, dat is vechten.....

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

" Onderling rangorde bepalen is prima, maar er wordt niet gevochten en er wordt niet geterroriseerd.

Ik vind nl dat honden prima de onderlinge rangorde uit moeten kunnen maken zonder te knokken en aangezien ik de baas ben, grijp ik dan dus in.. "

Dit inderdaad.
Oeps, ja Kena, sorry ;-)Dat ze nieuw is heeft er waarschijnlijk ook mee te maken. Dat maakt bepaalde situaties van nature al lastiger om in te schatten. Veel succes.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Het kan zijn dat ze nieuw is dat het gebeurd?
Toen wij naast onzes 2 reuen Tarim en Fang een herplaats teef Asia er bij kregen heeft ze ook onze leider reu aangevallen over eten toen we lunchden en allemaal rond de tafel zaten tijdens een van de eerste dagen. Onze reuen wisten precies van ieder een stukje niet schooieren dan krijg je niets maar lief liggen en wachten. Asia was dat en roedel niet gewend en viel aan toen de reu wat kreeg. Het ging erg goed dus het was toch onverwacht. Er was geen schade toen ze vochten of zo maar veel lawaai en gekletter en vachtgesjor. We hebben ze uit elkaar gehaald. De reu verdedigde zich ook alleen maar. Naast wat hierboven gezegd is uit elkaar halen, want als leider pik je geen onrust in je roedel dat maakt de roedel zwak en Asia heel kort even laten afkoelen, hebben we ook gedaan wat de 2 reuen ook deden. We hebben haar een poos echt straal genegeerd. Ook toen ze allang weer allemaal bij elkaar liepen. Dat ze wist doet ze zo iets hoort ze er niet bij. We hebben als het ware de leider van de honden gesteund. Toen deed ze het niet meer wist ze dat wordt hier niet gedaan en geaccepteerd en was het over. Was zo grappig te zien hoe ze de reu die ze aangevallen had weer probeerde in te pakken. Hij lag op zijn matrasje. Ging ze er voor liggen. Met kont omhoog pootjes roffelen. Om zijn bek likken en piepen. Op gegeven moment op haar rug met buikje bloot en voorpootjes zijn kop aantikken toen hij bleef negeren. Toen was het goed en deed de reu weer gewoon. Toen wij ook. Met eten geven lieten we haar alleen eten in de bijkeuken want we merkten dat de reuen zich in het begin niet op hun gemak voelden. Later niet meer toen ze er al heel lang zat. Toen ze helemaal thuis was kauwden ze zelfs op kauwdingen naast elkaar. 3 Matjes naast elkaar ieder kauwding. Is helemaal goed gekomen :-)Drie musketiers tot ze op latere leeftijd overleden. 9 maanden na elkaar. Mis ze nog steeds.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Silver en Kena hebben gevochten, wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^