Ooooh.. Ze zijn zo blij om hem te zien.... Mijn nieuwe kat vindt ze echter niets.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Zoals sommigen van jullie weten, heb ik er sinds vanmiddag een nieuw katje bij.

Nu zijn mijn andere katten gewend aan de honden, maar hij dus niet.
Ik heb zijn reismand op de eettafel gezet en heb hem er zelf uit laten klimmen, met het idee van, dan zit je hoog. Is een veiliger gevoel voor een kat. Maar Sascha zat al bijna op de eettafel om hem te begroeten. Ik Sascha naar haar plek gestuurd, die kat was doodsbenauwd.
Vervolgens wil de kat op ontdekkingstocht, steekt zijn kop om de hoek, Sascha erachteraan. Odi blaffend achter Sascha aan. Ik heb ze allebei weer naar hun eigen plek gestuurd.

Ik snap dat ze willen spelen met hem, hem willen leren kennen, maar dit is niet de goede manier. Ik heb met ze geoefend met vreemde katten voordat deze kat kwam, en dat ging allemaal redelijk tot goed.

Vanavond lagen ze rustig op de vloer en mocht de kat in de andere ruimte heen en weer lopen, maar ze zagen hem dan ook niet bewegen.

Hoe kan ik dit het beste aan gaan pakken in het belang van het welzijn van de honden, maar ook van de kat? Ik dacht zelf aan aanlijnen van de honden, en dan de kat laten snuffelen, dat ik ze op tijd kan corrigeren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ooooh.. Ze zijn zo blij om hem te zien.... Mijn nieuwe kat vindt ze echter niets." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Is nog een jong katje niet ? Dan moet dat gaan lukken hoor. Natuurlijk is hij bang, weet hij veel wat de honden van hem willen, hun manier van communiceren is ook erg verschillend.

Misschien kan je hier wat uithalen (tab helemaal onderaan kennismaken honden/katten) :

http://www.licg.nl/11q/

Je zal even geduld nodig hebben, maar lukt wel...alles is nu nog zo nieuw en spannend hé !

Veel succes !!!

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Hij is nu 9 maanden, dus relatief jong...
Thanks voor de link, ik ga kijken!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Elke kat heeft wel tijd nodig. Waar ons kitten vandaan komt zaten ook honden maar ze kon ze enkel horen. En er zit ook veel verschil op die vele rassen. Een giga loebas is wat anders dan een klein fijn hondje :p Maar al onze katten (5) reageren anders op honden.

De katten weten hier wel dat wij ingrijpen als Luca ze bvb de weg versperd. Want Luca wilt enkel maar spelen spelen spelen. En nu na 2 jaar kan ik wel zeggen dat ze hem eindelijk aanvaarden.

Maar ik denk dat je best laat zien dat de honden niets ergs zijn. Dus op tijd ingrijpen. Aanlijnen hebben we hier nooit gedaan. En ook geen katten in een bench gestoken. Wel ervoor gezorgd dat de katten genoeg veilige vluchtroutes hadden.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hoe je dit aan moet pakken? Precies zoals je in je begin tekst omschrijft ;-) Zo doe ik het ook, bij alle dieren.

Al je niet thuis bent of gaat slapen, zorg dan dat de kat en de honden niet samen kunnen komen.

Hoe gaat het tussen alle katten? Hier heeft dat meer dan 6 maanden moeten wennen, maar ik had dan ook een oudere poes in huis genomen.

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Hij wordt door 2 van de 4 katten al aardig geaccepteerd. De andere 2 zijn wel nieuwsgierig, maar grommen als hij te dichtbij komt.

De andere katten vrijen de honden gewoon op. Zijn niet gediend van spelen, maar vinden knuffelen prima.

Als ik weg ben of ga slapen, zit hij op mijn slaapkamer met mijn oudste kat. Gaat prima..

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Heb net Sascha bij me op de bank laten settelen, terwijl de nieuwe kat op de bankleuning ligt. Ben Sascha uitvoerig gaan aaien, en hij lijkt al minder bang voor haar.

Ik kijk goed naar Sascha, dat ze nie te enthousiast wordt en niet gaat fixeren. De kat houdt haar goed in de gaten, maar ze reageert niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ooooh.. Ze zijn zo blij om hem te zien.... Mijn nieuwe kat vindt ze echter niets." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^