HD foto's Andor - De uitslag!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Eindelijk is de afspraak gemaakt.
Andor mag maandag voor de HD foto's naar de dierenarts.

Eerst kreeg moeders ander werk waardoor ik geen auto meer had op de foto dag bij de kliniek. Toen had ik zelf een kapotte auto en natuurlijk werkte ik opeens. Nu maar gebeld dat ik absoluut niet op woensdag kan, maar ze wouden dus wel even een uitzondering maken en maandag mag meneertje voor de foto's heen.

En na de foto is het natuurlijk in spanning wachten op de uitslag. Heb er wel vertrouwen in, maar zoiets blijft toch spannend.

Als de foto goed is dan laat ik zijn DNA opslaan en dan mag meneertje als dekreu dienen. DNA profiel heeft hij al maar is niet opgeslagen dus dat moet nog. Maar eerst maar die foto's afwachten.

Zou zo ook degene van de teef een mail sturen dat hij maandag eindelijk voor de foto gaat, kunnen we samen wachten op de uitslag, haha.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HD foto's Andor - De uitslag!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Spannend hoor! Laat je ED ook fotograferen? Hoe lang moet je wachten op de uitslag?

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Ik laat alleen HD doen.
Dit is via de rasvereniging verplicht. Mogelijk dat ook zelfs de HD niet verplicht is, weet het even niet. Laat het wel doen, zowel de eigenaar van de teef als ik spelen liever op safe ondanks dat HD geen probleem vormt binnen het ras.

De DNA opslag + profiel is wel verplicht, maar laat liever eerst de HD doen, is die niet goed is de opslag ook niet nodig.

Hoe lang het wachten is heb ik geen idee van. Hoop niet al te lang, want wil een beetje ruim speling hebben mocht het toch niet goed zijn.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Zo andor is gisteren geweest voor de foto.
Veel te warme dag voor een roesje maar hij is weer helemaal bij.

De foto's zelf ook gezien en vermoed dat het geen A heupen zijn maar we zullen het oordeel van de raad afwachten.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Nog even spannend dus!
Maar wil je gaan fokken?

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Andor is inderdaad gevraagd als dekreu.
Als de foto goed is mag hij waarschijnlijk het voorjaar een x dekken.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Spannend :-D

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Spannend! :-D

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Sorry hoor maar snap het niet ???

Je laat alleen HD-foto's maken en geen ED ????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik wil je toch even atenderen dat een foto maken van de heupen van Andor het geen geschikte dekreu maakt.

ten eerste zal je officiele fotoos behoren te maken, van HD en ED en er zijn misschien nog meer eisen voor de herder die je moet maken om als dekreu aan gekeurd te worden.

allen HD fotos van de achterhand maakt een hond nog niet geschikt voor dekreu./

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik laat alleen HD doen.
Dit is via de rasvereniging verplicht. Mogelijk dat ook zelfs de HD niet verplicht is, weet het even niet. Laat het wel doen, zowel de eigenaar van de teef als ik spelen liever op safe ondanks dat HD geen probleem vormt binnen het ras.

"


HD vormt geen probleem binnen het ras ?ED uitslagen is erg belangrijk, heeft je hond ED dat is erfelijk voor het nageslacht. ben je wel goed voorgelicht om je hond voor dekreu te laten gebruiken ?

.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Hollander en Belg zijn nauw verwant dus ik zou zowel HD en ED willen hebben, op zijn minst...

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Dames dames..
Het is hier ook nooit goed he?

Alles is verantwoordelijke fok in samenwerking met een fokker die al vele jaren bezig is binnen de hollander.

Andor heeft Show gelopen en daarop voldoende totaalbeeld behaald. Dit is 1 van de verplichtingen voor er gefokt mag worden.
Daarnaast heeft hij een DNA Profiel en word na de uitslag van de foto's ook de DNA opslag geregeld, wederom verplicht voor de fok.

De HD foto word uiteraard beoordeeld door het Raad van Beheer Dus ook dat is in orde.

Verder zie ik niet waaruit het nauwe verwantschap word gehaald tussen de hollander en de belg. Dat zou je vies tegenvallen.

Even een paar stukjes uit het fokreglement:
2.7 DNA-profiel:
van beide ouderdieren dient voordat de pups geboren worden zowel het opmaken van een DNA-profiel als de opslag van het DNA te zijn aangevraagd conform de procedure van de NHC.


Artikel 4 Gezondheidsregels

4.1 Gezondheidsonderzoek ouderdieren: gezondheidsonderzoeken van ouderdieren moeten plaatsvinden door deskundigen, aangewezen door de Raad van Beheer, conform de door de Raad van Beheer voor deze onderzoeken opgestelde en/of goedgekeurde onderzoeksprotocollen, of, voor buitenlandse fokdieren, een door de FCI erkende instantie of dierenarts. Uitslagen van gezondheidsonderzoeken worden opgenomen in de CA.
4.2 HD onderzoek: hoewel heupdysplasie (HD) geen probleem vormt binnen de Nederlandse populatie wordt bij voorkeur gefokt met ouderdieren waarbij een onderzoek naar HD is verricht.
4.3 GD onderzoek: voor de Hollandse Herdershond ruwharig dient, voordat de dekking heeft plaatsgehad, een onderzoek naar goniodysplasie te zijn verricht.


Voor degene die alsnog denken dat ik maar wat aanklooi..
Download hier eventjes het gehele fokreglement en lees dit eventjes rustig door met een lekker bakkie koffie of met dit weer een ijsje, zeg het maar..
http://www.hollandseherder.nl/sub/fokkerij/

Vind het wel een beetje jammer, ik doe alles volgens de regels van de vereniging. Alles word helemaal juist geregeld etc, maar toch is het weer niet goed genoeg. En voor er mensen denken dat ik dus maar een stukje van de gezondheidsregels heb weggelaten omtrent ED, kijk zelf maar even.

Ja ik had er inderdaad niet bij gezet dat hij naar Show is geweest, maar dat is hij dus wel. En ook het DNA profiel is al opgemaakt, alleen destijds was de opslag nog niet verplicht dus dit moet ik nog apart doen. Het profiel heeft hij al vanaf pup.

Dacht ik deel dit ook even in het fokhoekje, vond het wel leuk om jullie de vorderingen te laten zien in het onderzoek. Maar helaas word er alleen maar met vingertjes gewezen terwijl ik het allemaal juist doe.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Spannend! Nog even afwachten dus!

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Spannend! Heeft de specialist nog aangegeven wat hij vermoedde na het maken van de foto? Het wachten op RvB kan helaas nogal lang duren.. Mijn Billie Jean is inmiddels helemaal gekeurd en mag ook ingezet worden voor de fok :-). Zijn trouwens een heleboel dekreuen alleen geröntgend op HD hoor, ook binnen ons ras. Ik snap ook niet waarom daar negatief op gereageerd wordt. Die HP-ers zullen vast de uitzondering hebben dat wel BEIDE ouderdieren op HD en ED getest zijn?!

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

De kliniek waar hij is geweest doet liever geen uitspraken meer omdat het RvB soms vreemde richtlijnen hanteert en zij er dus naast zitten. Hierdoor doen ze dit liever niet meer.
Mijn vriend en ik hebben wel even samen de foto's bekeken en zag er verder keurig uit voor ons leken oog.

Vermoeden word een A of een B. Maar ik houd rekening met alles, want je weet maar nooit, ik weet de precieze richtlijnen van het RvB niet.

Dus nu is het het lange wachten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als er zo mee gefokt mag worden, dan mijn excuses hiervoor. :-D

zo ben ik ook weer.


ik heb zelf duitse herder gehad en nu newfoundlanders, daar moet op hd getest worden ed ocd en ogen hart en noem maar op, ook bij de duitse herder is dat. vandaar dat ik dacht, hee daar klopt iets niet.

vandaar dat ik even wees op hoe het in de fokkerij zat, bij de newfoundlander, alleen hd is daar niet voldoende, en ouders voorouders moeten getest zijn ,vandaar dat ik even raar opkeek.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Is verder prima hoor. Ik ben ook voor verantwoord fokken dus doe ook alles wat volgens de regels moet.
De teef eigenaar is ook al bij me geweest en hebben toen ook de boel besproken qua testen.

Heb daarom ook de link naar het reglement erbij gezet zodat jullie zelf kunnen zien wat er allemaal moet.

Andor zijn ouders en voorouders etc zijn ook allemaal al hd gekeurd en zitten allemaal A'tjes in zijn stamboom. Dus alles is goed uitgezocht en doordacht.

Alleen de DNA opslag moet dus nog straks maar daarna is hij helemaal volgens de regels klaar.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

succes!!

Persoonlijk zou ik echter ook ED en rug erbij nemen. En bij de HH ook wel ocd mss. Daar zijn al problemen mee maar wordt gewoon mee verder gefokt... Als ze ze niet testen, zijn ze er niet is de redenering helaas. (en als ze er wel zijn, wordt er ook gewoon mee verder gefokt :/ )
Nog een ras dat helaas zijn kwaliteiten die het nog heeft, verder zal verliezen vrees ik.

nu, in elk geval wens ik je uiteraard van harte gezonde pups toe!!! Hij lijkt mij een mooie aanvulling zoals je er over spreekt ;-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Uiteraard hoor je netjes volgens de regels te fokken,maar waarom niet meer?
Omdat het zelde voorkomt?
Ikzelf vind het een beetje service,een onderscheid van de hele bubs zeg maar.
Het grote voorbeeld nemen.
Maar netjes volgens de regels is natuurlijk netjes ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


Tegenwoordig wordt ook op ED (Elleboogdysplasie) onderzocht. Alhoewel het (nog) geen verplicht onderzoek is binnen de VVHH wordt een eventuele uitslag hieronder vermeld.


Binnenkort is ED ook verplicht, je hebt nu HD fotoos laten maken, waarom dan niet direkt ED erbij ? had in ene moeite toch gekund ? en als je in het voorjaar wilt dekken, dat schrijf je, kan het inmiddels verplicht zijn, jammer van de gemiste kans.



honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Willemijn. Als je nou de link had bekeken zie je dat ik alles doe volgens de regels van het NHC en niet via die andere vereniging.
Zijn 2 verenigingen maar de oudste die vanaf het begin van het ras voor het ras staat doe ik het via.

Altijd kan alles anders en natuurlijk ED was ook een optie geweest etc. Maar alles is gedaan volgens de gestelde regels. Het een gemiste kans noemen vind ik niet nodig. Ik test andor volgens de regels en klaar.

Heb geen zin om hele discussies te gaan voeren. Wil ik even mijn blijdschap delen over de gemaakte foto's en is het weer niet goed.

@Maart.
Van het probleem bij de hollander wist ik verder niks af moet ik eerlijk zijn.
Ben zelf geen lid meer van de vereniging dus kan ook niet meer bij de afgesloten stukken.
Andor stond zelfs op het punt om gecastreerd te worden toen ik dus ineens een mail ontving hierover. Doordat andor een mooie aanvulling is op de betreffende teef dus besloten de testen zoals gevraagd in het reglement in orde te maken en hem 1 of 2x in te zetten. Dit lag voor mezelf al niet in de planning dus vandaar ook het lidmaatschap van de club opgezegd etc.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik snap niet wat iedereen nou loopt te zeuren.
Ze doet alles volgens de regels en nog is het niet goed genoeg.

Natuurlijk kan ze ook ED laten doen maar als ze dat nou niet wilt dan is dat haar keuze.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

spannend !
veder ben ik het met Bicanca eens.

honden page profiel ThamaraThamarabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Thamara

Heel erg spannend hoor, het kan wel even duren bij de raad, maar zodra jij de rekening van de raad hebt betaald dan heb je de uitslag binnen een a twee weken wel binnen.

Het is ieders eigen keus wat te testen en wat niet, zelf fok ik ook, maar border collie's
van de border collie club hoef je alleen de heupen de jaarlijkse ogentest de funtioneel exterieurtest te doen. Is dat in orde mag je fokken. Moet zeggen dat ik blij ben met de medefokkers om mij heen die ook meer testen doen dan verplicht DNA CEA,DNA TNS, Glaucoom, en nog meer fokkers DNA MDR1 en DNA CL . Ik doe dat zelf ook en ik weet nu wel meer over mijn honden en over de nakomelingen.
Ik had bij de Hollander wel nog de ED erbij gedaan, maar dat is ieders eigen keus.
Ik lees dat je het goed doet en volgens de regels en dat vind ik goed.
Zie verder ook geen problemen ;-)

Succes met het wachten op de uitslag !!!

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Bedankt voor de reacties!.
Jammer van de negatieve mensen onder ons, maar ik wijt het maar aan de warmte, of ze gunnen het me niet, ik weet het niet.

Ik ga die discussie ook verder niet meer voeren, heb ik absoluut geen behoefte aan verders.

Ben benieuwd hoelang het wachten word op de raad van beheer.
Hoop niet al te lang, maar we zien het wel, zie vanzelf een rekening verschijnen, haha.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Nou de rekening was vandaag al binnen.
Tot dusver gaat het lekker snel dus.
Ook maar direct betaald, moet ik zelf ook niet gaan treuzelen uiteraard.

Nu maar weer verder afwachten..

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Zo dat is zeker vlot!
Hopelijk krijg je goed bericht!

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Mijn ervaring is dat je de rekening binnen 2 weken binnen hebt, maar dat je daarna nog maanden kan wachten... Ik duim met je mee iig ;-)

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

" Nou de rekening was vandaag al binnen.
Tot dusver gaat het lekker snel dus.
Ook maar direct betaald, moet ik zelf ook niet gaan treuzelen uiteraard.

Nu maar weer verder afwachten.. "

Op de site bij de raad van beheer kun je de status volgen, als er staat beoordeeld weet je dus ook ongeveer wanneer je de uitslag krijgt.
.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HD foto's Andor - De uitslag!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Een nieuw huis voor Dobby.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^