Advies: Problemen asielhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BorisBoris

honden foto van Boris

Boris voelt zich al goed thuis. Je kan een groot verschil opmerken tegenover in het begin!
Hij dolt met ons, met Ringo en dan maakt hij zo'n grappige geluiden :-))

We houden ons positief met hem bezig. Zo hebben we ontdekt hoe gek hij is op waterspelletjes en zwemmen. Dat doen we dan ook regelmatig, zodat hij zich lekker in zijn vel mag voelen.
Ik heb er dan een uitdaging aan gekoppeld. Zo ruimt hij bvb het zwembadje op als ik de speeltjes erin gooi. 

Hij markeert wel erg veel in huis, dat is wel jammer en veel werk! Zo zijn ondertussen de slaapkamer en zetel verboden terrein geworden voor de honden, wat soms moeilijk is voor Ringo, want hij heeft het al die tijd wel gemogen. Alleen om te slapen in de bench mogen ze nog op de slaapkamer. 

De zetel mogen ze niet meer gebruiken omdat daar wel eens ruzie ontstaat tussen Boris en Ringo. Kan het te maken hebben met een plaatsbepaling in de roedel? Ringo geeft zich namelijk niet snel gewonnen en Boris is gewoon een heel stabiele hond. Dat is Ringo niet altijd... 

Ik heb heel veel goede tips en leesmateriaal gekregen, daar heb ik gebruik van gemaakt!

Vandaag staat de dierenarts op het programma, want bij de hondenkapper kwamen we te weten dat hij oorontsteking heeft aan beide oren. Ik weet dat bij rassen met hangende oren dit sneller een probleem kan zijn. Dus even op controle!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Advies: Problemen asielhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Fijn dat het al beter gaat met Boris en inderdaad vinden cocker het vaak heerlijk om te zwemmen! Saartje springt ook in elke sloot die ze ziet :-) .

Wat het markeren betreft heb ik daar geen ervaring mee... Maar er zijn hier genoeg mensen die je tips kan geven. Open er anders maar een topic over.

Cocker zijn inderdaad gevoelig voor oorontstekingen en het kan ook komen door veel zwemmen, het water komt niet zo makkelijk weer uit de oren. Zelf had Saartje er vorige zomer ook last van, wat ik nu doe is het haar aan de binnen kant scheren/kort houden zodat het luchtig blijft en als ze veel gezwommen hebt even de oren afdrogen met wat keuken papier( in de oor dus) en ze heeft nu geen ontsteking meer gehad.

Veel succes verder en hou ons op de hoogde hoe het gaat!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Advies: Problemen asielhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Zwemmen met Senna!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^